Cosul meu de cumparaturi
Cauta un produs

Romla 25mg/25mg 5g crema - tb. x 5 - Elantis

(0 review-uri)
Imaginile afișate sunt cu titlu de prezentare. Produsele pot diferi sub aspectul unor caracteristici (ex. nuante de culoare) de aspectul real al produsului, in functie de lotul in care au fost fabricate.

Romla 25mg/25mg 5g crema - tb. x 5 - Elantis

(0 review-uri)
52.00 LEI
Stoc epuizat
MEDICAMENT OTC Acest produs este un medicament OTC si nu poate fi returnat. Acest produs poate fi achizitionat doar de catre persoane fizice si achitat doar cu cardul, online.
vezi mai multe detalii

Acest medicament se poate elibera fara prescriptie medicala. Cititi cu atentie prospectul si informatiile de pe ambalaj. Daca apar manifestari neplacute adresati-va medicului sau farmacistului. ANMDM - Raporteaza online o reactie adversa
Pagină actualizată la data de Luni, 17 Iunie 2024

Detalii despre Romla 25mg/25mg 5g crema - tb. x 5 - Elantis din categoria Anestezice de uz local

Indicatii:
ROMLA contine doua substante active numite lidocaina si prilocaina. Aceste substante apartin unui grup de medicamente denumite anestezice locale.
ROMLA determina amortirea suprafetei pielii pentru o scurta perioada de timp. Se aplica pe piele inainte de anumite proceduri medicale. Aceasta ajuta la blocarea durerii la nivelul pielii, cu toate acestea, puteti inca sa mai aveti senzatie de presiune si sensibilitate.

Adulti, adolescenti si copii
Se poate utiliza pentru a amorti pielea inainte de:
Insertia unui ac (de exemplu, daca faceti o injectie sau o analiza de sange).
Operatii minore la nivelul pielii.
Adulti si adolescenti
De asemenea, se poate utiliza pentru:
A amorti organele genitale inainte de:
A face o injectie
Proceduri medicale asa cum sunt cele de indepartare a verucilor
Un medic sau o asistenta trebuie sa supravegheze utilizarea ROMLA la nivelul organelor genitale. Adulti De asemenea, se poate utiliza pentru a amorti pielea inainte de:
Curatarea sau indepartarea pielii afectate la nivelul ulcerelor membrelor inferioare

 

Nu utilizati ROMLA:
- daca sunteti alergic la lidocaina sau prilocaina, alte anestezice locale similare sau la oricare dintre celelalte componente ale acestui medicament.

 

Atentionari si precautii
Inainte sa utilizati ROMLA, adresati-va medicului dumneavoastra sau farmacistului
- daca dumneavoastra sau copilul dumneavoastra aveti o boala genetica rara care afecteaza sangele denumita „deficit de glucozo-6-fosfat dehidrogenaza”.
- daca dumneavoastra sau copilul dumneavoastra aveti o problema cu concentratia unui pigment din sange, denumita ‘methemoglobinemie’.
- Nu utilizati ROMLA pe zonele de piele cu eruptii, taieturi, zgarieturi sau alte rani deschise, cu exceptia ulcerelor de la nivelul picioarelor. Daca oricare dintre aceste probleme sunt prezente, discutati cu medicul dumneavoastra sau farmacistul inainte sa utilizati crema.
- daca dumneavoastra sau copilul dumneavoastra aveti o boala de piele pruriginoasa (cu mancarime) denumita ‘dermatita atopica’, poate fi suficient un timp mai scurt de aplicare. Duratele de aplicare mai lungi de 30 de minute pot determina o crestere a incidentei reactiilor locale ale pielii.
- daca luati anumite medicamente pentru tulburarile de ritm ale inimii (antiaritmice din clasa III, asa cum este amiodarona). In acest caz, medicul va va monitoriza functia inimii.
Datorita absorbtiei potential crescute pe pielea proaspat rasa, este important sa respectati doza recomandata, suprafata si timpul de aplicare.
Evitati contactul ROMLA cu ochii, deoarece poate produce iritatie. Daca ROMLA ajunge in mod accidental in ochi, trebuie imediat sa clatiti bine cu apa calduta sau solutie salina (clorura de sodiu). Fiti atent sa evitati contactul ochilor cu orice altceva pana la revenirea senzatiilor.
ROMLA nu trebuie aplicat in caz de afectare a timpanului.
Cand utilizati inainte de vaccinari cu vaccinuri vii (de exemplu vaccin antituberculos), trebuie sa reveniti la medicul dumneavoastra sau asistenta medicala dupa perioada de timp necesara pentru urmarirea rezultatului vaccinarii.
Copii si adolescenti
La nou-nascuti/copii cu varsta mai mica de 3 luni se observa frecvent, intr -un interval de pana la 12 ore dupa aplicarea ROMLA o crestere tranzitorie, nerelevanta clinic a concentratiilor unui pigment din sange, tulburare denumita „methemoglobinemie“.
Eficacitatea ROMLA in momentul recoltarii de sange de la nivelul calcaiului la nou-nascuti si de a furniza analgezie adecvata pentru circumcizie nu a putut fi confirmata in studiile clinice. La copii (cu varsta sub 12 ani), ROMLA nu trebuie aplicat pe mucoasa genitala (de exemplu in vagin) deoarece nu exista suficiente date privind absorbtia substantelor active. ROMLA nu trebuie utilizat la copii cu varsta mai mica de 12 luni care sunt tratati concomitent cu alte medicamente care afecteaza concentratiile pigmentului din sange „methemoglobina“ (de exemplu, sulfonamide).
ROMLA nu trebuie utilizat la nou-nascutii inainte de termen.

 

ROMLA impreuna cu alte medicamente
Spuneti medicului dumneavoastra sau farmacistului daca luati, ati luat recent sau s-ar putea sa luati orice alte medicamente. Acestea includ medicamentele pe care le cumparati fara prescriptie medicala sau medicamentele din plante. Aceasta deoarece ROMLA poate afecta modul in care unele medicamente actioneaza, iar unele medicamente pot avea un efect asupra ROMLA.
In mod special, spuneti medicului dumneavoastra sau farmacistului daca dumneavoastra sau copilul dumneavoastra ati luat sau vi s-au administrat recent oricare dintre urmatoarele medicamente:
Medicamente utilizate pentru a trata infectiile, denumite „sulfonamide” si nitrofurantoina.
Medicamente utilizate pentru a trata epilepsia, denumite fenitoina si fenobarbital.
Alte anestezice locale.
Medicamente pentru tratamentul batailor neregulate ale inimii, ca amiodarona.
Cimetidina sau beta-blocante, care pot cauza o crestere a concentratiilor sangvine de lidocaina. Aceasta interactiune nu are nicio relevanta clinica in cazul tratamentului pe termen scurt cu ROMLA in doza recomandata.

 

Sarcina, alaptarea si fertilitatea
Daca sunteti gravida sau alaptati, credeti ca ati putea fi gravida sau intentionati sa ramaneti gravida, adresati-va medicului sau farmacistului pentru recomandari inainte de a lua acest medicament. Este putin probabil ca utilizarea ocazionala a ROMLA in timpul sarcinii sa aiba efecte adverse asupra fatului.
Substantele active din ROMLA (lidocaina si prilocaina) sunt excretate in laptele matern. Totusi, cantitatea este atat de mica incat, in general, nu exista niciun risc pentru copil.
Studiile efectuate la animale au aratat ca fertilitatea masculilor si femelelor nu este afectata..

 

Conducerea vehiculelor si folosirea utilajelor
ROMLA nu influenteaza sau are o influenta neglijabila asupra capacitatii de a conduce vehicule si de a folosi utilaje atunci cand este utilizat in doza recomandata.
ROMLA contine hidroxistearat de macrogol-glicerol 40.
Acesta poate cauza reactii pe piele.

 

Ce contine Romla 25mg/25mg 5g crema - tb. x 5 - Elantis

Ce contine ROMLA
Substantele active sunt lidocaina si prilocaina. Fiecare gram de crema contine lidocaina 25 mg si prilocaina 25 mg. Alte ingrediente sunt hidroxistearat de macrogol-glicerol 40, carbomer 974P, hidroxid de sodiu 10% (pentru ajustarea pH-ului) si apa purificata.

Cum se foloseste Romla 25mg/25mg 5g crema - tb. x 5 - Elantis

Cum sa utilizati ROMLA
Unde sa aplicati crema, cat de mult sa utilizati si cat de mult sa o lasati va depinde de motivul pentru care este necesara.
Medicul dumneavoastra, farmacistul sau asistenta medicala vor aplica crema sau va vor arata cum sa o aplicati dumneavoastra.
Cand ROMLA se administreaza la nivelul organelor genitale, un medic sau o asistenta medicala trebuie sa ii supravegheze utilizarea.
Nu utilizati ROMLA pe urmatoarele zone:
Taieturi, zgarieturi sau rani, cu exceptia ulcerelor de la nivelul picioarelor.
In zonele de piele cu eruptie sau eczema.
In ochi sau in apropierea ochilor.
In interiorul nasului, urechii sau gurii.
Intra-rectal (in anus).
Pe organele genitale ale copiilor.
Persoanele care aplica frecvent sau indeparteaza crema trebuie sa se asigure ca evita orice contact pentru a preveni dezvoltarea hipersensibilitatii.
Membrana protectoare a tubului este perforata prin aplicarea capacului.
Utilizarea pe piele inainte de efectuarea procedurilor minore (ca de exemplu montarea unui ac sau operatii minore la nivelul pielii):
Crema se aplica pe piele intr-un strat gros. Medicul dumneavoastra, farmacistul sau asistenta medicala va vor spune unde sa o aplicati.
Crema este apoi acoperita cu un pansament [folie de plastic]. Acesta este scos chiar inainte sa inceapa procedura. Daca dumneavoastra aplicati crema, verificati ca ati primit pansamentele de la medicul dumneavoastra, farmacistul sau asistenta medicala.
Doza obisnuita pentru adulti si adolescenti cu varsta mai mare de 12 ani este de 2 g (grame). Pentru adulti si adolescenti cu varsta mai mare de 12 ani, aplicati crema cu cel putin 60 de minute inainte de procedura (cu exceptia situatiei in care crema este utilizata la nivelul organelor genitale). Totusi, nu o aplicati cu mai mult de 5 ore inainte.
Pentru copii, cantitatea de ROMLA care se utilizeaza si durata utilizarii depinde de varsta. Medicul dumneavoastra, farmacistul sau asistenta medicala va vor spune cat de mult sa utilizati si cand trebuie aplicata.
Atunci cand aplicati crema, este foarte important sa respectati intocmai instructiunile de mai jos:
1. Apasati tubul astfel incat crema sa fie in cantitate mai mare acolo unde este nevoie la nivelul pielii (de exemplu, acolo unde trebuie inserat acul). O banda de crema de aproximativ 3,5 cm dintr-un tub de 30 g este egal cu 1 g de crema. Jumatate dintr-un tub de 5 g reprezinta aproximativ 2 g de ROMLA.
2. Nu masati crema pe piele.
3. Decupati pansamentul „pe contur“.
4. Scoateti invelisul pansamentului. Apoi aplicati pansamentul cu atentie deasupra cremei. Nu intindeti crema sub pansament.
5. Inlaturati suportul de plastic. Neteziti marginile pansamentului cu atentie. Apoi lasati-l pe pozitie timp de cel putin 60 de minute.
6. Medicul dumneavoastra sau asistenta medicala vor scoate pansamentul si vor inlatura crema inainte de a efectua procedura medicala (de exemplu inainte de insertia unui ac).
Utilizarea pe suprafete mai mari de piele proaspat rasa inainte de efectuarea procedurilor din ambulator (asa cum ar fi tehnici de epilare):
Doza obisnuita este de 1 g de crema pentru fiecare suprafata de piele cu dimensiune de 10 cm² (10 centimetri patrati), aplicata timp de 1 pana la 5 ore sub un pansament. ROMLA nu trebuie utilizat pe o suprafata de piele proaspat rasa cu dimensiune mai mare de 600 cm² (600 centimetri patrati, de exemplu 30 cm pe 20 cm). Doza maxima este de 60 g.
Utilizarea pe piele inainte de efectuarea in spital a procedurilor (asa cum ar fi prelevarea grefei de piele) care necesita anestezia mai profunda a pielii:
ROMLA se poate utiliza in acest mod la adulti si adolescenti cu varsta mai mare de 12 ani. Doza obisnuita este de 1,5 g pana la 2 g de crema pentru fiecare suprafata de piele cu dimensiune de 10 cm2 (10 centimetri patrati).
Crema se pune sub un pansament timp de 2 pana la 5 ore.
Utilizarea pe piele inainte de inlaturarea unor pete asemanatoare cu verucile si denumite stiintific “molluscum” ROMLA se poate utiliza la copii si adolescenti cu o boala a pielii denumita “dermatita atopica”. Doza obisnuita depinde de varsta copilului si este utilizata pentru o perioada de 30 pana la 60 de minute (daca pacientul are dermatita atopica). Medicul dumneavoastra, farmacistul sau asistenta medicala va vor spune ce cantitate de crema sa utilizati.
Utilizarea pe pielea de la nivelul organelor genitale inainte de injectarea anestezicelor locale ROMLA se poate utiliza in acest mod la adulti si adolescenti cu varsta mai mare de 12 ani. Doza obisnuita este de 1 g de crema (1g pana la 2 g pentru pielea de la nivelul organelor genitale feminine) pentru fiecare suprafata de piele cu dimensiune de 10 cm2 (10 centimetri patrati). Crema se pune sub un pansament. Aceasta se mentine 15 minute la nivelul pielii organelor genitale masculine si 60 de minute la nivelul organelor genitale feminine. Utilizarea la nivelul organelor genitale inainte de efectuarea unor interventii cutanate minore (asa cum ar fi indepartarea verucilor)
ROMLA se poate utiliza in acest mod numai la adulti si adolescenti cu varsta mai mare de 12 ani. Doza obisnuita este de 5 g pana la 10 g de crema timp de 10 minute. Nu se utilizeaza pansament. Apoi procedura medicala trebuie sa inceapa imediat.
Utilizarea in cazul ulcerelor de la nivelul picioarelor inainte de curatarea sau indepartarea zonelor de piele lezata Doza obisnuita este de 1g pana la 2 g de crema pentru fiecare suprafata de 10 cm2 pana la un total de 10 g. Crema se pune sub un pansament errmetic asa cum este o folie de plastic. Aceasta se lasa 30 pana la 60 de minute inainte ca ulcerul sa fie curatat. Inlaturati crema cu un tifon de bumbac si curatati imediat.
ROMLA se poate utiliza inainte de curatarea ulcerelor picioarelor pana la 15 ori in decurs de 1 – 2 luni. In cazul administrarii la nivelul ulcerelor picioarelor, tubul ROMLA este pentru o singura utilizare: tubul cu orice material rezidual trebuie aruncat de fiecare data dupa ce se trateaza un pacient.

 

Produsul este descris gresit?

Deocamdată nu au fost exprimate review-uri pentru acest produs.

Spune-ne opinia ta

(nu va fi publicată)

Stocul produselor, afisat pe site, poate fi diferit fata de stocul real disponibil datorita unor factori precum: rezervarea produselor in farmacii de catre pacienti, rezervarea produselor in site de catre alti utilizatori etc. Minifarm face eforturi permanente pentru a păstra corectitudinea informaţiilor din acestă pagină. Uneori acestea pot conţine inadvertenţe: fotografia are caracter informativ şi poate conţine accesorii neincluse în pachetele standard, unele specificaţii sau preţul, pot fi modificate de catre producător fără preaviz sau pot conţine erori de operare.

Descopera oferta Minifarm Online Online pentru Romla 25mg/25mg 5g crema - tb. x 5 - Elantis in categoria de produse Anestezice de uz local

Indicatii: ROMLA contine doua substante active numite lidocaina si prilocaina. Aceste substante apartin unui grup de medicamente denumite anestezice locale. ROMLA determina amortirea suprafetei pielii pentru o scurta perioada de timp. Se aplica pe piele inainte de anumite proceduri medicale. Aceasta