Publicat Joi, 9 Septembrie 2021
Exista multe mituri despre cauzele si simptomele matretii. În acest articol, vom destrama aceste mituri si va vom sfatui despre modul în care puteti scapa de matreata pentru totdeauna.
Matreata este o afectiune ce include divizarea excesiva a celulelor epidermei, ceea ce rezulta în decojirea fina sub forma de fulgi a stratului cornos. Aceasta poate aparea pe piele uscata si seboreica. Una dintre cauzele matretii este dezechilibrarea pH-ului pielii si în consecinta, multiplicarea de fungi pe scalp.
Matreata este foarte des o consecinta a îngrijirii neadecvate a scalpului: utilizarea prea frecventa a produselor cosmetice de coafare si colorare, samponul ales gresit, clatirea insuficienta a sampoanelor si balsamurilor, supraîncalzirea scalpului cu uscatoare de par, ondulatoare electrice de par sau apa prea fierbinte în timpul spalarii.
Matreata poate fi cauzata si de statul în camere uscate, încalzite excesiv. Simptomele acesteia pot fi exacerbate de stres si de un regim alimentar nepotrivit. Rolul hormonilor masculini în formarea matretii este, de asemenea, luat în considerare: prin stimularea activitatii glandelor sebacee, acestia pot duce la dezvoltarea de matreata uleioasa.
Retineti!
Un numar de afectiuni ale scalpului este, de asemenea, asociat cu modificarile asociate matretii (psoriazis, dermatita seboreica, lichen plan, tinea capitis). Daca aveti îndoieli cu privire la sursa problemei, se recomanda sa mergeti la un dermatolog pentru sfaturi.
CE PUTEÈšI FACE PENTRU A ELIMINA MÄ‚TREAÈšA RAPID?
Primul pas în eliminarea matretii este sa raspundeti la întrebarea: ce cauzeaza matreata?
Daca avem scalp uleios, iar fulgii aparuti pe pielea dumneavoastra sunt galbeni, trebuie aplicat imediat un sampon anti-matreata. Acesta contine substante exfoliante, precum si substante ce limiteaza multiplicarea fungilor si bacteriilor pe scalp. Datorita acestei actiuni, va elimina rapid si eficient epiderma keratinizata în exces si va reface microflora potrivita a scalpului.
Cu toate acestea, daca scalpul este uscat, daca am stat recent în camere uscate, supraîncalzite sau am folosit în exces uscatorul de par/placa, trebuie sa ne gândim mai întâi la hidratarea scalpului. Prin urmare, în plus fata de utilizarea unui sampon anti-matreata, dupa spalarea capului, folositi un produs hidratant masat pe scalp care nu necesita clatire, de ex.: o fiola. De asemenea, aveti în vedere daca matreata este o consecinta a îngrijirii nepotrivite a scalpului, schimbati obiceiurile proaste, începeti un regim alimentar sanatos si odihniti-va.
CUM PUTEȚI ALEGE EFICIENT UN PRODUS ANTI-MĂTREAȚĂ?
Preparatul anti-matreata trebuie sa contina în principal:
CUM POT PREVENI APARIÈšIA MÄ‚TREÈšII?
Baza prevenirii matretii este îngrijirea adecvata a scalpului, adica frecventa potrivita de spalare a scalpului, adaptata la tipul de piele si un sampon adecvat nevoilor pielii. Spalarea prea frecventa poate duce la dezechilibrarea pH-ului pielii si uscarea acesteia, rareori poate duce si la acumularea de sebum si multiplicarea microorganismelor. Un sampon ales gresit poate duce la o dezechilibrare a pH-ului pielii, uscare excesiva sau piele uleioasa, ducând la aparitia matretii.
SFAT
Pentru a preveni matreata, evitati utilizarea frecventa a produselor cosmetice de coafare (lacuri, spume, geluri), evitati uscarea parului cu un uscator de par, supraîncalzirea pielii cu o placa de par si statul în camere foarte uscate.
Dermacosmeticele de înalta calitate folosite pentru spalarea si îngrijirea scalpului au un rol special în prevenirea matretii si nu vor permite pH-ului sa fie dezechilibrat, bacteriile din microflora pielii nu se vor multiplica si vor asigura o hidratare optima a pielii.
Recomandarea noastra sunt produsele din marca Seboradin, o marca ce s-a specializat timp de 43 de ani în crearea de produse cosmetice pentru îngrijirea scalpului si parului, iar tratamentul Seboradin Antimatreata elimina pâna la 100% din semnele vizibile ale matretii, fapt confirmat prin teste realizate de un laborator specializat independent de cercetare.