Cosul meu de cumparaturi
Cauta un produs

Cinci avantaje ale nebulizatorului in tratarea afectiunilor respiratorii ale copiilor

Publicat Miercuri, 20 Martie 2019

Cinci avantaje ale nebulizatorului in tratarea afectiunilor respiratorii ale copiilor

Pana nu demult, racelile copiilor erau tratate cu medicamente luate pe cale orala sau injectabile. Insa o data cu noile descoperiri in domeniu si noile tehnici de tratare a afectiunilor respiratorii, au aparut si aparate mai performante care pot fi folosite la domiciliul pacientului, fara a fi necesara internarea in spital. Nebulizatorul este unul din cele mai importante aparate recomandate de specialistii Minifarm, dar si de medicii specialisti, pentru tratarea cailor respiratorii superioare in cazul copiilor mici si prescolarilor.

Ce este nebulizatorul si cum se foloseste

Nebulizatorul este un dispozitiv medical care transforma medicamentele din stare lichida in suspensie formata din particule fine care sunt inhalate in plamani, cu ajutorul unei masti. Acest aparat se dovedeste foarte eficient indeosebi in cazul copiilor cu astm, dar si al copiilor cu probleme respiratorii, cu raceli, sinuzite sau afectiuni pulmonare. Farmaciile Minifarm includ in oferta doua tipuri de nebulizatoare: cu compresor si cu ultrasunete. Cel mai des utilizat tip de nebulizator este cel cu compresor, in timp ce aparatul cu ultrasunete este mai usor si mai silentios, insa si mai scump.

Principalele motive pentru care nebulizatorul nu trebuie sa lipseasca din casa

Inca din primele luni de viata, medicii pediatri recomanda parintilor sa achizitioneze un nebulizator pentru ca vor avea nevoie de el in tratarea racelilor copiilor in urmatorii ani de viata.

  1. o gama variata de medicamente poate fi administrata cu ajutorul nebulizatorului. Parintii trebuie sa ia in calcul achizitionarea unui aparat cu aerosoli pentru ca astfel pot administra, la recomandarea medicului specialist, corticosteroizi, antibiotice, bronhodilatatoare si chiar antiinflamatoare nesteroidiene.
  2. nebulizatorul are instructiuni simple de ultilizare. Pentru a folosi un astfel de aparat la domiciliu, pacientii nu au nevoie de studii de specialitate in medicina, ci doar sa citeasca instructiunile de folosire. Este esential ca parintii sa stie cum sa foloseasca in mod corect aparatul, pentru ca micutul sa primesca intreaga cantitate de medicamente de care are nevoie.
  3. copilul se obisnuieste repede cu nebulizatorul. Chiar daca la inceput, cei mici se vor speria poate de zgomotul produs de nebulizator, in timp se vor obisnui cu ideea si vor coopera foarte bine. Nebulizatoarele silentioase reprezinta o varianta de luat in calcul.
  4. nebulizatorul se intretine usor. Este esential ca parintii sa se ingrijeasca asa cum trebuie de nebulizator, pentru a-l folosi o perioada indelungata. Fiecare piesa se spala foarte bine, se dezinfecteaza si se usuca dupa fiecare utilizare. Nu sunt necesare operatiuni speciale in acest sens.
  5. terapia cu aerosoli este mai rapida si mai putin periculoasa decat cea clasica. Medicamentele clasice pot afecta sistemul imunitar al copiilor, le pot produce reactii adverse la stomac, le pot deregla tranzitul intestinal si chiar pot provoca eruptii pe piele. In cazul medicamentelor aplicate cu ajutorul nebulizatorului, posibilitatea aparitiei reactiilor adverse este mult mai mica, iar terapia va da rezultate pozitive intr-un timp foarte scurt.
Sfaturile, articolele si orice alte informatii din domeniul farmacie / sanatate publicate pe minifarmonline.ro au scop pur informativ si strict educational. Ele nu pot inlocui, sub nicio forma, consultul medical direct si nici diagnosticul stabilit in urma investigatiilor si analizelor medicale de specialitate. Inainte de a lua orice decizie referitoare la sanatatea ta, iti recomandam sa consulti medicul de familie sau medicul specialist.