Herbavita - Ulei virgin de cocosArborele de cocos (cocos nucifera) face parte din familia palmierului, creste in zone tropicale si este considerat nu numai o sursa de hrana dar si impotriva anumitor afectiuni. Cocosul este originar din insulele Filipine, unde este cunoscut sub denumirea de „copacul vietii” datorita proprietatilor si intrebuintarilor sale multiple, dar se cultiva si in India unde poarta numele de „kalpa vrisha” care semnifica „tot ceea ce este necesar vietii”, in Indonezia, Brazilia si Sri Lanka. In zilele noastre cocosul este cultivat nu doar in zone cu clima calda, tropicala ci si in regiunile cu clima mai rece.Arborele de cocos poate atinge o inaltime de 30 de metri, ajunge pana la 80 de ani si poate produce pana la 150 de nuci de cocos pe an. Este o planta apreciata si se bucura de intrebuintari multiple: adjuvant pentru diferite afectiuni, sursa pentru o hrana si bautura sanatoasa, pana la fabricarea de cosuri, acoperis pentru colibe si nu in ultimul rand zahar natural extras din seva florilor de cocos.Filipinezii sunt cei mai mari consumatori de nuca de cocos si au o gama foarte variata de produse precum: bukayo (cocos indulcit), pan de coco (paine cu cocos), tuba (vin de cocos), suka (otet de cocos), lambanog (gin de cocos), cocos deshidratat, apa de cocos, lapte de cocos si ulei de cocos.Uleiul virgin de cocosUleiul virgin de cocos este unul dintre cele mai apreciate uleiuri datorita proprietatilor sale multiple, care se obtine de asemenea din miezul nucii de cocos, dar prin presare la rece pentru a nu isi pierde calitatile.Uleiul virgin de cocos se poate folosi atat intern cat si extern. Intern are efect imunostimulent, ajuta la asimilarea substantelor nutritive din alimente, rol antiparazitar si se pot consuma doua linguri de ulei pe zi. Extern se poate aplica pe piele impotriva vergeturilor, contine filtru UV, datorita proprietatilor antifungice, antibacteriene si antivirale este de ajutor in cazul ciupercilor la nivelul unghiilor, al diferitelor afectiuni dermatologice (eczeme, inflamatii ale pielii etc.) iar datorita continutului de vitamina C are efect antioxidant si este in acelasi timp sursa de vitamina E. Aplicat inaintea expunerii la soare ajuta la obtinerea unui bronz uniform.Industria cosmetica foloseste uleiul virgin de cocos in prepararea pastei de dinti, deoarece reduce aparitia cariilor dentare, datorita enzimelor care distrug bacteriile nocive din cavitatea bucala. In India industria cosmeticelor foloseste uleiul virgin de cocos ca ingredient valoros pentru a hrani si a da stralucire parului. In urma cercetarilor facute in India, s-a ajuns la concluzia ca uleiul virgin de cocos se absoarbe in firul de par hranindu-l din interior, si datorita acidul lauric continut, are un rol important in regenerarea parului degradat, in combatearea caderii acestuia si confera un plus de vitalitate firului de par.Recomandari de consum:Zilnic 1 - 2 lingurite. Ulei de cocos virgin, presat la rece.Nu contine colosterol, datorita continutului ridicat de acid acid lauric are efect antioxidant.Uleiul de cocos este ideal ingrijirea pielii si a parului indiferent de vartsa. Se poate folosi pentru masaj, se absoarbe usor in piele.Nu este recomandata incalzirea.Ulei de cocos se solidifica sub 25oC, sub aceasta temperatura devine alb.
Produsul este descris gresit?Deocamdată nu au fost exprimate review-uri pentru acest produs.
Descopera oferta Minifarm Online Online pentru Ulei virgin de cocos, 250 ml, Herbavit in categoria de produse Diverse
Herbavita - Ulei virgin de cocosArborele de cocos (cocos nucifera) face parte din familia palmierului, creste in zone tropicale si este considerat nu numai o sursa de hrana dar si impotriva anumitor afectiuni. Cocosul este originar din insulele Filipine, unde este cunoscut sub denumirea de „copacu