Cosul meu de cumparaturi
Cauta un produs

Amitriptilina 25mg-cpr.film. x 50 - Arena (RX)

Producător: ARENA GROUP S.A.

(0 opinii)
Imaginile afișate sunt cu titlu de prezentare. Produsele pot diferi sub aspectul unor caracteristici (ex. nuante de culoare) de aspectul real al produsului, in functie de lotul in care au fost fabricate.

Amitriptilina 25mg-cpr.film. x 50 - Arena (RX)

Producător: ARENA GROUP S.A.

Acest produs poate fi achiziționat doar fizic, dintr-o farmacie Minifarm, in baza retetei medicale.
Medicamentele eliberate pe baza de reteta nu se pot comanda online.
Raportează prezentare eronata

Cod produs: P41644

Categorii produs: MEDICAMENTE CU RETETA Diverse

Prospect Amitriptilina 25mg-cpr.film. x 50 - Arena (RX)


Indicatii:
Indicat in tratamentul:- depresiilor cu componenta anxioasa (mai ales când este necesara sedarea);- enurezisului nocturn la copii, dupa excluderea etiologiei organice;- durerilor cronice rebele, neurogene si al migrenei
Contraindicatii- Hipersensibilitate la amitriptilina sau la oricare dintre excipientii medicamentului.- Infarct miocardic recent.- Aritmii, indeosebi bloc cardiac (indiferent de grad).- Manie.- Afectiuni hepatice grave.- Glaucom cu unghi inchis.- Retentie urinara, hiperplazie benigna de prostata.- Copii sub 6 ani.Pacientii cu afectiuni ereditare rare de intoleranta la galactoza, deficit de lactaza (Lapp) sau sindrom de malabsorbtie la glucoza-galactoza nu trebuie sa utilizeze acest medicament, datorita continutului in lactoza.

Precautii:
Inainte sa utilizati Amitriptilina, adresati-va medicului dumneavoastra sau farmacistului.
Sarcina, alaptarea si fertilitatea:Nu s-a stabilit siguranta utilizarii amitriptilinei in timpul sarcinii. Utilizarea amitriptilinei nu este recomandata in timpul sarcinii, mai ales in timpul primului si ultimului trimestru, cu exceptia cazurilor in care medicul considera absolut necesar si numai dupa evaluarea atenta de catre acesta a raportului beneficiu terapeutic matern/risc potential fetal.Amitriptilina si metabolitul sau activ se excreta in laptele matern. Datorita potentialului de reactii adverse grave pentru sugar, in functie de importanta tratamentului pentru mama, se va decide fie intreruperea alaptarii, fie a administrarii medicamentului.
Conducerea vehiculelor si folosirea utilajelor:La unii pacienti amitriptilina poate afecta vigilenta, fiind necesara evitarea conducerii vehiculelor si a folosirii utilajelor.

Mod de administrare:
Utilizati intotdeauna acest medicament exact asa cum v-a spus medicul dumneavoastra sau farmacistul.Discutati cu medicul dumneavoastra sau cu farmacistul daca nu sunteti sigur.
Depresii cu componenta anxioasa:Adulti:Tratamentul trebuie inceput cu o doza mica, care va fi crescuta treptat, in functie de raspunsul clinic si tolerabilitatea individuala.De regula, doza initiala recomandata este de 3 comprimate filmate AMITRIPTILINA ARENA 25 mg (75 mg clorhidrat de amitriptilina) pe zi, fie fractionat in 2-3 prize, fie in doza unica, seara, la culcare, deoarece efectul sedativ debuteaza rapid. Daca este necesar, doza poate fi crescuta pâna la 6 comprimate filmate AMITRIPTILINA ARENA 25 mg (150 mgclorhidrat de amitriptilina) pe zi, administrata fractionat, cea mai mare doza administrându-se seara, la culcare.
Doza de intretinere uzuala este de 2-4 comprimate filmate AMITRIPTILINA ARENA 25mg (50-100 mg clorhidrat de amitriptilina) pe zi, administrata in doza unica, preferabil seara, la culcare. Dupa obtinerea efectului terapeutic, doza trebuie redusa la cea mai mica doza eficace. Tratamentul trebuie continuat timp de 3 luni sau mai mult, pentru prevenirea recaderilor.
Vârstnici:Tratamentul se va incepe cu jumatate din doza initiala recomandata la adulti. Doza totala zilnica se poate administra fie fractionat, in mai multe prize, fie in priza unica, preferabil seara, la culcare.Cresterea dozei se va face treptat, sub supraveghere clinica.
Insuficienta hepatica si renala:La acesti pacienti poate fi necesara scaderea dozei.
Enurezis nocturn:Copii cu vârsta cuprinsa intre 11 si 16 ani:Doza recomandata este de 1-2 comprimate filmate AMITRIPTILINA ARENA 25 mg (25-50 mg clorhidrat de amitriptilina), administrata seara, la culcare.Tratamentul nu trebuie sa depaseasca 3 luni.
Copii cu vârsta cuprinsa intre 6 si 10 ani:Doza recomandata fiind de 10-20 mg clorhidrat de amitriptilina pe zi, se vor utiliza alteproduse cu concentratie adecvata.Dureri cronice rebele, neurogene, migrenaDoza recomandata este de1 comprimat filmat AMITRIPTILINA ARENA 25 mg (25 mg clorhidrat de amitriptilina) de 3 ori pe zi. 

Compozitie:
Un comprimat filmat contine clorhidrat de amitriptilina 25 mg si excipienti: nucleu - lactoza monohidrat, povidona K 30, amidon de porumb, talc, stearat de magneziu,Film - AquaPolish D Pink 041.31 MS care contine : hipromeloza, hidroxipropilceluloza, talc, lactoza monohidrat, acid stearic, dioxid de titan (E 171), carmoizina lac de aluminiu 20-26% (E 122), galben de quinolina lac de aluminiu 20-24% (E 104).

Prezentare:
50 comprimate filmate
Stocul produselor, afisat pe site, poate fi diferit fata de stocul real disponibil datorita unor factori precum: rezervarea produselor in farmacii de catre pacienti, rezervarea produselor in site de catre alti utilizatori etc. Minifarm face eforturi permanente pentru a păstra corectitudinea informaţiilor din acestă pagină. Uneori acestea pot conţine inadvertenţe: fotografia are caracter informativ şi poate conţine accesorii neincluse în pachetele standard, unele specificaţii sau preţul, pot fi modificate de catre producător fără preaviz sau pot conţine erori de operare.