Cosul meu de cumparaturi
Cauta un produs
Adauga in Cos

Solpadeine Extra 500mg/12.8mg/30mg - comprimate fervescente x 16

Producător: OMEGA PHARMA SA

Data expirare: 30 Aprilie 2024

(0 review-uri)
Imaginile afișate sunt cu titlu de prezentare. Produsele pot diferi sub aspectul unor caracteristici (ex. nuante de culoare) de aspectul real al produsului, in functie de lotul in care au fost fabricate.

Solpadeine Extra 500mg/12.8mg/30mg - comprimate fervescente x 16

Producător: OMEGA PHARMA SA

Data expirare: 30 Aprilie 2024

(0 review-uri)
25.00 LEI
In stoc
Cate iti doresti?
Adauga in Cos

OFERTA: Cumpara de minimum 55 de Lei produse din portofoliul Perrigo si ai transportul gratuit!

MEDICAMENT OTC Acest produs este un medicament OTC si nu poate fi returnat. Acest produs poate fi achizitionat doar de catre persoane fizice si achitat doar cu cardul, online.
vezi mai multe detalii

Acest medicament se poate elibera fara prescriptie medicala. Cititi cu atentie prospectul si informatiile de pe ambalaj. Daca apar manifestari neplacute adresati-va medicului sau farmacistului. ANMDM - Raporteaza online o reactie adversa
Pagină actualizată la data de Sâmbătă, 26 Noiembrie 2022

Detalii despre Solpadeine Extra 500mg/12.8mg/30mg - comprimate fervescente x 16 din categoria Dureri osteo-musculare

Ce este Solpadeine şi pentru ce se utilizează

Solpadeine conţine 3 substanţe active: paracetamol utilizat ca analgezic (calmează durerea) şi antipiretic (scade febra), fosfat de codeină utilizat ca analgezic şi cafeină, pentru calmarea rapidă a durerilor de intensitate moderată până la severă.
Solpadeine este indicat pentru tratamentul simptomatic de scurtă durată al durerilor de intensitate moderată până la severă, cu diferite localizări: dureri de cap, migrenă, dureri de dinţi, dureri ale muşchilor sau articulaţiilor, nevralgii, dureri din sfera ORL (dureri în gât, dureri ale sinusurilor) sau în caz de menstruaţie dureroasă. De asemenea Solpadeine este indicat în tratamentul simptomatic al febrei din răceală şi gripă.

Nu utilizaţi Solpadeine
- dacă sunteţi alergic (hipersensibil) la paracetamol, cafeină, codeină, la alte analgezice opioide sau la oricare dintre celelalte componente ale Solpadeine;
- la copii şi adolescenţi cu vârsta sub 12 ani,
- dacă aveţi boli hemoragice sau alte boli cu risc de sângerare;
- dacă aveţi afecţiuni ale ficatului;
- dacă aveţi probleme severe ale rinichilor;
- dacă aveţi hemoragie digestivă,
- dacă aveţi astm bronşic, secreţii traheobronşice crescute sau probleme respiratorii severe (datorită prezenţei codeinei),
- în caz de leziuni la nivelul capului şi de tensiune intracraniană mare (de exemplu ca urmare a unei hemoragii cerebrale sau tumori cerebrale);
- dacă aveţi diaree acută infecţioasă;
- dacă suferiţi de subocluzie sau ocluzie intestinală (o situaţie în care musculatura intestinelor nu permite deplasarea mâncării prin ele, rezultând un blocaj intestinal);
- dacă aţi suferit o intervenţie chirurgicală la nivelul ficatului, vezicii biliare sau ductului biliar (tract biliar);
- dacă luaţi medicamente pentru tratarea depresiei numite IMAO (inhibitori de monoaminooxidază – medicamente pentru tratarea depresiei) sau aţi luat astfel de medicamente în ultimele 2 săptămâni;
- în caz de alcoolism acut (datorită prezenţei codeinei);
- dacă pacientul este în comă (nu trebuie administrate analgezice opioide, de exemplu codeină);
- dacă ştiţi că aveţi deficit de enzimă glucozo-6-fosfat dehidrogenază;
- în sarcină şi alăptare.

Aveţi grijă deosebită când utilizaţi Solpadeine
Deoarece conţine paracetamol
- dacă obişnuiţi să consumaţi frecvent cantităţi mari de alcool etilic;
- dacă suferiţi de afecţiuni ale ficatului sau ale rinichilor;
- dacă aveţi leziuni hepatice pre-existente (creşte riscul hepatotoxicităţii) (datorită prezenţei paracetamolului);
Deoarece conţine codeină
- dacă suferiţi de afecţiuni cardio-vasculare (bătăi neregulate ale inimii, tensiune arterială mare),
- utilizată în doze mari şi timp îndelungat, poate dezvolta dependenţă şi apariţia unor simptome de tipul insomniei sau iritabilităţii la oprirea administrării medicamentului; acest medicament trebuie administrat în doza cea mai mică, pentru cât mai scurt timp pentru ameliorarea simptomelor. Utilizarea de rutină şi timp îndelungat, cu excepţia cazului în care se face sub supraveghere medicală, poate duce la dependenţă fizică şi psihică.
- dacă aţi suferit o intervenţie chirurgicală la nivelul colecistului, codeina poate determina un sindrom dureros abdominal acut, de tip biliar sau pancreatic;
- dacă aveţi tuse productivă, codeina poate împiedica eliminarea secreţiilor traheo-bronşice. Se impune prudenţă la bolnavii cu limitarea funcţiei respiratorii, emfizem pulmonar, fibroză pulmonară, bronhopneumopatie cronică obstructivă, bronhoree, tuberculoză gravă, traumatisme toracice (codeina deprimă respiraţia şi interferă cu mecanismele compensatorii declanşate de deficitul ventilaţiei pulmonare). La astmatici poate agrava fenomenele obstructive (favorizează bronhospasmul).
- se impun precauţii în următoarele cazuri: la persoanele în vârstă sau cu debilitate fizică, cu leziuni craniene, hipertensiune intracraniană, insuficienţă suprarenaliană, miastenia gravis, abdomen acut, hipotiroidism, hipertrofie de prostată sau stricturi uretrale, constipaţie cronică.
- nu este recomandată utilizarea la bolnavii cu colită ulceroasă (poate produce dilataţia toxică a colonului). Utilizarea trebuie evitată şi la pacienţii cu pancreatită. Hipovolemia, cordul pulmonar cronic, infarctul miocardic acut, starea de şoc favorizează accidentele hipotensive. Riscul convulsiv poate fi crescut când codeina se administrează la pacienţi cu edem cerebral şi la epileptici. Stările confuzive pot fi agravate.
Deoarece conţine cafeină
- nu consumaţi cantităţi excesive de cafea şi ceai, în timpul tratamentului (datorită prezenţei cafeinei).
Legate de Solpadeine
Pacienţii trebuie avertizaţi să nu utilizeze concomitent alte medicamente pe bază de paracetamol şi codeină.
Sportivii trebuie atenţionaţi că acest medicament conţine un principiu activ care poate induce pozitivarea testelor antidoping.

Utilizarea altor medicamente
Vă rugăm să spuneţi medicului dumneavoastră sau farmacistului dacă luaţi sau aţi luat recent orice alte medicamente, inclusiv dintre cele eliberate fără prescripţie medicală.
Solpadeine şi alte medicamente administrate concomitent se pot influenţa reciproc.
Nu se va asocia cu alte medicamente care conţin paracetamol, codeină sau cafeină.
Legate de paracetamol
Deoarece conţine paracetamol efectul tratamentului poate fi influenţat în cazul în care este administrat concomitent cu:
- alte medicamente care conţin paracetamol;
- warfarină sau derivaţi de cumarină (medicamente numite anticoagulante care sunt utilizate ca să vi se subţieze sângele);
- medicamente cu efect inductor asupra enzimelor hepatice (fenobarbital, fenitoină, carbamazepină, rifampicină);
- consum de alcool etilic (consum cronic);
- colestiramină (răşină fixatoare de acizi biliari utilizată pentru a trata valorile mari ale colesterolului din sânge);
- metoclopramid şi domperidonă (utilizate în tratamentul tulburărilor gastro- intestinale);
- zidovudină.
Legate de cafeină
- barbiturice sau antihistaminice;
- simpatomimetice, tiroxină;
- contraceptive orale;
- cimetidina;
- disulfiram;
- efedrina;
- enoxacina, ciprofloxacina şi norfloxacina;
- ergotamina.
Asocierea codeinei cu medicaţia expectorantă favorizează blocarea secreţiilor traheobronşice astfel încât acestea nu mai pot fi eliminate.
Legate de codeină
- medicamente pentru tratamentul depresiei, hipnotice, sedative, antidepresive triciclice, IMAO, fenotiazine;
- metoclopramid şi domperidonă (utilizate în tratamentul tulburărilor gastro-intestinale);
- asocierea codeinei cu medicaţia expectorantă favorizează blocarea secreţiilor traheobronşice.
Dacă urmează să faceţi anumite investigaţii de laborator, informaţi-l pe medicul dumneavoastră că luaţi acest medicament, deoarece pot să apară valori fals scăzute ale glicemiei determinate prin metoda oxidaze/peroxidaze sau o creştere falsă a valorilor serice ale acidului uric determinat prin testul fosfotungstic.
Creşteri ale timpului de protrombină şi ale valorilor serice ale bilirubinei, lactatdehidrogenazei şi transaminazelor serice evidenţiază afectarea toxică hepatică.

Utilizarea Solpadeine cu alimente şi băuturi
Consumul excesiv de cafea, ceai sau alte băuturi energizante împreună cu utilizarea Solpadeine poate provoca senzaţia de tensiune şi iritare, de aceea e necesară prudenţă la administrarea medicamentului.
Se va evita consumul de băuturi alcoolice în timpul tratamentului.
 

Sarcina şi alăptarea
Adresaţi-vă medicului dumneavoastră sau farmacistului pentru recomandări înainte de a lua orice medicament.
Solpadeine nu trebuie administrat în timpul sarcinii şi alăptării, cu excepţia cazurilor în care medicul dumneavoastră consideră acest lucru necesar. În timpul alăptării codeina poate afecta sugarul.
 

Conducerea vehiculelor şi folosirea utilajelor
Solpadeine poate provoca ameţeli sau somnolenţă. Nu trebuie să conduceţi vehicule sau să folosiţi utilaje până nu ştiţi în ce măsură vă afectează administrarea acestui medicament.
 

Informaţii importante privind unele componente ale Solpadeine
Solpadeine conţine sorbitol (E 420). Dacă medicul dumneavoastră v-a atenţionat că aveţi intoleranţă la unele categorii de glucide, vă rugăm să-l întrebaţi înainte de a lua/utiliza acest medicament.
Solpadeine conţine 398 mg sodiu pe comprimat efervescent. Acest lucru trebuie avut în vedere la pacienţii ce urmează o dietă cu restricţie de sodiu.

Ce contine Solpadeine Extra 500mg/12.8mg/30mg - comprimate fervescente x 16

Ce conţine Solpadeine
- Substanţele active sunt paracetamol, cafeină şi codeină. Un comprimat conţine paracetamol 500 mg, cafeină anhidră 30 mg şi fosfat de codeină hemihidrat 8 mg.
- Celelalte componente sunt: hidrogenocarbonat de sodiu, sorbitol pulbere, zaharină sodică, laurilsulfat de sodiu, acid citric anhidru, carbonat de sodiu anhidru, povidonă, dimeticonă, apă purificată.

Cum se foloseste Solpadeine Extra 500mg/12.8mg/30mg - comprimate fervescente x 16

Cum să utilizaţi Solpadeine

Utilizaţi întotdeauna Solpadeine exact aşa cum v-a spus medicul dumneavoastră. Trebuie să discutaţi cu medicul dumneavoastră sau cu farmacistul dacă nu sunteţi sigur.
Administrare orală.
Adulţi, pacienţi vârstnici (cu funcţie hepatică şi renală normală) şi adolescenţi cu vârsta peste 12 ani:
Doza uzuală este de 1-2 comprimate efervescente Solpadeine administrate oral, după dizolvarea în apă; dacă este necesar, doza se poate repeta la intervale de 4 – 6 ore, fără a depăşi 4 doze pe zi (8 comprimate în 24 de ore).
Nu se administrează la un interval mai mic de 4 ore.
Nu trebuie administrat pe o perioadă mai mare de 7 zile, fără consult medical.
 

Copii:
Acest medicament nu este recomandat la copii cu vârsta sub 12 ani.
Durata tratamentului
Solpadeine nu trebuie utilizat în doze mari sau mai mult de 3 zile consecutiv fără recomandarea medicului.
 

Mod de administrare
Comprimatele se dizolvă complet în cel puţin jumătate de pahar cu apă.
 

Dacă utilizaţi mai mult decât trebuie din Solpadeine
Dacă aţi utilizat mai multe comprimate decât doza recomandată, adresaţi-vă imediat medicului sau mergeţi la camera de gardă a celui mai apropiat spital. Este important să-i spuneţi medicului, chiar dacă vă simţiţi bine. În cazul unui supradozaj există riscul de afectare hepatică gravă şi de apariţie a tulburărilor respiratorii.
 

Dacă uitaţi să utilizaţi Solpadeine
Nu luaţi o doză dublă pentru a compensa doza uitată.
Nu depăşiţi doza recomandată. Dacă aţi depăşit doza recomandată, adresaţi-vă medicului chiar dacă nu vă simţiţi rău.
Dacă aveţi orice întrebări suplimentare cu privire la acest produs, adresaţi-vă medicului dumneavoastră sau farmacistului.

Produsul este descris gresit?

Deocamdată nu au fost exprimate review-uri pentru acest produs.

Spune-ne opinia ta

(nu va fi publicată)

Tip administrare: cale orala
Forma/textura: comprimate efervescente
Mod prezentare: 16 comprimate efervescente
Stocul produselor, afisat pe site, poate fi diferit fata de stocul real disponibil datorita unor factori precum: rezervarea produselor in farmacii de catre pacienti, rezervarea produselor in site de catre alti utilizatori etc. Minifarm face eforturi permanente pentru a păstra corectitudinea informaţiilor din acestă pagină. Uneori acestea pot conţine inadvertenţe: fotografia are caracter informativ şi poate conţine accesorii neincluse în pachetele standard, unele specificaţii sau preţul, pot fi modificate de catre producător fără preaviz sau pot conţine erori de operare.

Descopera oferta Minifarm Online pentru Solpadeine Extra 500mg/12.8mg/30mg - comprimate fervescente x 16 in categoria de produse Dureri osteo-musculare

Ce este Solpadeine şi pentru ce se utilizeazăSolpadeine conţine 3 substanţe active: paracetamol utilizat ca analgezic (calmează durerea) şi antipiretic (scade febra), fosfat de codeină utilizat ca analgezic şi cafeină, pentru calmarea rapidă a durerilor de intensitate moderată pâ