Cosul meu de cumparaturi
Cauta un produs
Adauga in Cos

MIG 400 mg -comprimate filmate x 10 - Berlin-Chemie

Producător: BERLIN CHEMIE

Data expirare: 31 August 2024

(0 review-uri)
Imaginile afișate sunt cu titlu de prezentare. Produsele pot diferi sub aspectul unor caracteristici (ex. nuante de culoare) de aspectul real al produsului, in functie de lotul in care au fost fabricate.

MIG 400 mg -comprimate filmate x 10 - Berlin-Chemie

Producător: BERLIN CHEMIE

Data expirare: 31 August 2024

(0 review-uri)
12.50 LEI
In stoc
Cate iti doresti?
Adauga in Cos
MEDICAMENT OTC Acest produs este un medicament OTC si nu poate fi returnat. Acest produs poate fi achizitionat doar de catre persoane fizice si achitat doar cu cardul, online.
vezi mai multe detalii

Acest medicament se poate elibera fara prescriptie medicala. Cititi cu atentie prospectul si informatiile de pe ambalaj. Daca apar manifestari neplacute adresati-va medicului sau farmacistului. ANMDM - Raporteaza online o reactie adversa
Pagină actualizată la data de Sâmbătă, 10 Decembrie 2022

Detalii despre MIG 400 mg -comprimate filmate x 10 - Berlin-Chemie din categoria Produse pentru reumatism

In acest prospect gasiti:

1.              Ce este MIG-400 si pentru ce se utilizeaza

2.              Inainte sa luati MIG-400

3.              Cum sa luati MIG-400

4.              Reactii adverse posibile

5.              Cum se pastreaza MIG-400

6.              Informatii suplimentare

 

1.              CE ESTE MIG-400 SI PENTRU CE SE UTILIZEAZA

MIG-400 este un medicament antiinflamator si analgezic (antiinflamator nesteroidian, AINS) care scade febra (antipiretic).

MIG-400 se utilizeaza in tratamentul simptomatic al

-                 durerii usoare pana la moderat severe

-                 febrei

2.              INAINTE SA LUATI MIG-400

Nu luati MIG-400:

-  daca sunteti alergic (hipersensibil) la ibuprofen sau la oricare dintre celelalte componente;

-  daca in trecut ati prezentat reactii alergice dupa administrarea acidului acetilsalicilic sau a altor

antiinflamatoare nesteroidiene, cum sunt:

- crize de astm bronsic;

- edem al mucoasei nazale;

- reactii pe piele (de exemplu, roseata, urticarie sau reactii asemanatoare);

- in tulburari de formare a sangelui de origine neclara;

- in ulcere gastrice/duodenale (ulcere peptice) sau hemoragii active sau antecedente de ulcere peptice sau hemoragii recurente (doua sau mai multe episoade distincte de ulceratii sau hemoragii dovedite);

- in antecedente de hemoragie sau perforatie gastro-intestinala legate de tratamentul anterior cu AINS;

- in hemoragie la nivelul creierului (hemoragie cerebrovasculara) sau alte sangerari active;

- in tulburari severe ale functiei hepatice sau renale;

- in insuficienta cardiaca severa;

- in ultimele trei luni de sarcina.

Copii

MIG-400 nu se administreaza la copii cu varsta sub 6 ani sau cu greutatea sub 20 kg, deoarece in mod obisnuit aceasta concentratie nu este adecvata.

Aveti grija deosebita cand luati MIG-400:

Reactiile adverse pot fi reduse la minimum prin utilizarea celei mai mici doze eficace pentru cea mai scurta perioada necesara controlarii simptomelor.

Daca prezentati oricare dintre afectiunile mentionate mai jos adresati-va unui medic inainte de utilizarea medicamentului.

Siguranta gastro-intestinala

Trebuie evitata utilizarea in acelasi timp de MIG-400 cu alte AINS, inclusiv cu asa-numitii inhibitori ai COX-2 (inhibitori selectivi ai ciclooxigenazei 2).

Varstnici:

Pacientii varstnici prezinta o frecventa crescuta a reactiilor adverse la AINS, in special a hemoragiilor si perforatiilor gastro-intestinale, care pot fi letale. De aceea, pacientii varstnici necesita o monitorizare deosebit de atenta din partea medicului.

Hemoragii, ulceratii si perforatii gastro-intestinale, care pot fi letale, au fost raportate pentru toate AINS in orice moment al tratamentului, cu sau fara simptome de alarma sau antecedente de evenimente gastro-intestinale grave.

Riscul de hemoragii, ulceratii si perforatii gastro-intestinale este mai mare odata cu cresterea dozelor de AINS, la pacientii cu antecedente de ulcer, in special daca a fost complicat cu hemoragie sau perforatie (vezi pct. 2: „Nu luati MIG-400”) si la paceintii varstnici. La acesti pacienti, tratamentul trebuie inceput cu doza minima posibila.

Tratamentul in asociere cu medicamente protectoare gastrice (de exemplu, misoprostol sau inhibitori de pompa de protoni) trebuie avut in vedere la acesti pacienti, precum si la pacientii care necesita tratament in asociere cu doze mici de acid acetilsalicilic (AAS) sau cu alte medicamente care pot creste riscul de aparitie al reactiilor adverse gastro-intestinale.

Daca aveti antecedente de reactii adverse gastro-intestinale, in special daca sunteti in varsta, trebuie sa anuntati aparitia oricaror simptome neobisnuite abdominale (in special hemoragii gastro-intestinale), mai ales la inceputul tratamentului.

Se recomanda precautii daca primiti in acelasi timp medicamente care pot creste riscul de ulceratii sau hemoragii, cum sunt corticosteroizii orali, anticoagulante, cum este warfarina, inhibitorii selectivi ai recaptarii serotoninei, care sunt utilizati si pentru tratamentul starilor depresive sau antiagregante plachetare, cum este acidul acetilsalicilic (vezi pct. 2: „Folosirea altor medicamente”). Daca in timpul administrarii MIG-400 apar hemoragii sau ulcere gastro-intestinale, tratamentul trebuie intrerupt.

AINS trebuie administrate cu prudenta la pacientii cu antecedente de boli gastro-intestinale (colita ulcerativa, boala Crohn) deoarece pot determina agravarea acestor afectiuni (vezi pct. 4 „Reactii adverse posibile”).

Efecte asupra sistemului cardiovascular

Medicamentele precum MIG-400 pot fi asociate cu un risc usor crescut de aparitie a atacului de cord („infarct miocardic”) sau a accidentului vascular cerebral. Riscurile de orice tip sunt mai probabile la doze mari si in cazul tratamentului de lunga durata. Nu depasiti doza sau durata recomandata a tratamentului (maximum 4 zile).

Daca aveti probleme cardiace, accident vascular cerebral in antecedente sau considerati ca ati putea fi in situatie de risc din cauza acestor afectiuni (de exemplu, daca aveti hipertensiune arteriala, diabet zaharat, valori crescute ale colesterolului sau sunteti fumator) trebuie sa discutati despre tratament cu medicul dumneavoastra sau cu farmacistul.

Reactii cutanate

Reactii grave la nivelul pielii cu roseata si aparitia de basici la nivelul pielii, unele letale (dermatita exfoliativa, sindrom Stevens-Johnson si necroliza epidermica toxica/sindrom Lyell) au fost raportate foarte rar la utilizarea in asociere cu AINS (vezi pct. 4 „Reactii adverse posibile”).

Se pare ca pacientii prezinta un risc maxim de aparitie a acestor reactii in faza initiala a tratamentului:

debutul reactiei apare in majoritatea cazurilor in cursul primei luni de tratament.

La prima aparitie a unor eruptii trecatoare pe piele, leziunii ale mucoaselor sau a oricarui semn de hipersensibilitate trebuie sa intrerupeti tratamentul cu MIG-400 si sa va adresati imediat medicului.

Alte precautii

-                 In anumite boli autoimune (lupus eritematos sistemic si colagenoza mixta) MIG-400 trebuie utilizat numai dupa o evaluare atenta a raportului beneficiu/risc. Exista un risc crescut de a dezvolta aceste simptome de inflamare non-infectioasa la nivelul membranei care inveleste creierul (meningita aseptica) (vezi pct. 4).

-                 In mod special, este necesara monitorizarea atenta de catre medic:

-                 in tulburari gastro-intestinale sau antecedente de boli inflamatorii cronice intestinale (colita ulcerativa, boala Crohn);

-                 in caz de tensiune arteriala mare sau insuficienta cardiaca;

-                 in afectiuni ale functiei renale sau hepatice;

-                 dupa interventii chirurghicale majore;

-                 in alergii (de exemplu, reactii pe piele la alte medicamente, astm bronsic, febra fanului), umflarea cronica a mucoasei nasului sau afectiuni cronice ale cailor respiratorii care ingusteaza aceste cai.

-                 Reactiile acute severe de hipersensibilitate (de exemplu, soc anafilactic) sunt observate foarte rar.

La primul semn al unei reactii de hipersensibilitate dupa ce ati luat MIG-400, trebuie sa intrerupeti

imediat tratamentul si sa mergeti la medic.

-                 Ibuprofen, substanta activa din MIG-400, poate inhiba temporar functia trombocitelor din sange (agregarea trombocitara). De aceea, pacientii cu tulburari de coagulare trebuie monitorizati cu atentie.

-                 Daca utilizati in acelasi timp medicamente care contin ibuprofen, efectul anticoagulant al dozelor mici de acid acetilsalicilic (impiedicarea formarii de cheaguri de sange) poate fi diminuat. De aceea, in acest caz, nu trebuie sa utilizati medicamente care contin ibuprofen fara sa intrebati medicul.

-                 Daca luati in acelasi timp medicamente care inhiba coagularea sangelui sau scad glicemia, trebuie sa va verificati coagularea sangelui sau valoarea glucozei in sange, ca masura de precautie.

-                 In administrarea de lunga durata a MIG-400 este necesara verificarea periodica a functiei hepatice, a functiei renale si a numarului de celule ale sangelui.

-                 Inaintea procedurilor chirurgicale, medicul sau dentistul trebuie intrebati sau informati despre tratamentul cu MIG-400.

-                 In cazul utilizarii de lunga durata a analgezicelor, poate apare durerea de cap, care nu trebuie tratata prin cresterea dozelor de medicament. Intrebati medicul daca, chiar sub tratamentul cu MIG-400, aveti frecvent dureri de cap.

-                 In termeni generali, obisnuinta de a utiliza analgezice, in special a asocierii de mai multe substante active impotriva durerilor, poate determina leziuni renale permanente cu risc de insuficienta renala (nefropatie analgezica).

-                 Este recomandat ca in timpul varicelei sa evitati utilizarea MIG-400.

Folosirea altor medicamente

Va rugam sa spuneti medicului dumneavoastra sau farmacistului daca luati sau ati luat recent orice alte medicamente, inclusiv dintre cele eliberate fara prescriptie medicala.

Unele medicamente care sunt anticoagulante (actioneaza impotiva coagularii sangelui) (de exemplu acid acetilsalicilic, warfarina, ticlopidina), unele medicamente care actioneaza impotriva tensiunii arteriale mari (inhibitori ai enzimei de conversie a angiotensinei, de exemplu captopril, medicamente blocante ale receptorilor beta, antagonisti de angiotensina II) si chiar alte medicamente, pot afecta sau pot fi afectate de tratamentul cu ibuprofen. Ca urmare, cereti sfatul medicului inainte de a utiliza ibuprofen impreuna cu alte medicamente.

Efectul substantelor active sau a grupelor de medicamente mentionate mai jos pot influenta tratamentul asociat cu MIG-400.

Cresterea efectului si/sau a reactiilor adverse:

-                 Daca se administreaza in asociere urmatoarele medicamente, concentratia in sange a acestora poate sa creasca:

-                 digoxina (medicament pentru cresterea fortei de contractie a muschiului inimii);

-                 fenitoina (medicament pentru tratarea convulsiilor);

-                 litiu (medicament pentru tratarea afectiunilor psihice).

In cazul utilizarii corecte (timp de maximum 4 zile) nu este necesara verificarea concentratiilor serice de litiu, digoxina si fenitoina.

-                 medicamente inhibitoare ale coagularii sanguine;

-                 metotrexat (medicament pentru tratarea cancerului sau anumitor afectiuni reumatice): nu luati MIG-400 in decurs de 24 de ore inainte sau dupa administrarea de metotrexat. Acest lucru poate determina cresterea concentratiilor de metotrexat si accentuarea reactiilor adverse ale acestuia.

-                 acidul acetilsalicilic sau alte antiinflamatoare analgezice, inclusiv inhibitori ai COX-2 (medicamente anti-inflamatoare nesteroidiene), inhibitori selectivi ai recaptarii serotoninei (medicamente pentru tratamentul starilor depresive) si medicamente cortizonice (glucocorticoizi): exista un risc crescut de ulcer si hemoragie a tractului gastro-intestinal;

-                 medicamentele care contin probenecid sau sulfinpirazona (medicamente pentru tratarea gutei):

acestea pot intarzia excretia de ibuprofen. Astfel, este posibila acumularea de ibuprofen in organism si cresterea reactiilor adverse ale acestuia.

Diminuarea efectului:

-                 Medicamente pentru cresterea eliminarii de lichide (diuretice) si a celor pentru scaderea tensiunii arteriala (antihipertensive)

-                 Inhibitori ai ECA (medicamente pentru tratarea insuficientei cardiace si tensiunii arteriale mari):

creste riscul aparitiei unor tulburari ale functiei renale.

-                 Acidul acetilsalicilic in doze mici: efectul unei doze mici de acid acetilsalicilic asupra coagularii sangelui poate fi atenuat (vezi pct. 2 „Aveti grija deosebita cand luati MIG-400”).

Alte interactiuni posibile:

-                 Zidovudina (medicament pentru tratamentul SIDA): exista un risc crescut de hemoragii la nivelul articulatiilor si de vanatai la pacientii hemofilici cu infectie HIV.

-                 Ciclosporina (medicament pentru suprimarea raspunsului imunitar dupa transplant si pentru tratamentul reumatismului): exista riscul lezarii rinichilor.

-                 Tacrolimus: exista riscul lezarii rinichilor.

-                 Medicamente care economisesc potasiu si care elimina apa din organism (anumite diuretice): daca le luati in acelasi timp pot creste concentratia de potasiu in sange.

-                 Derivati de sulfoniluree (medicamente pentru scaderea glicemiei): desi pana in prezent nu au fost descrise interactiuni intre ibuprofen si derivatii de sulfoniluree, in cazul administrarii in asociere a acestor medicamente, valorile glicemiei trebuie verificate, ca precautie.

-                 Medicamente anticoagulante: exista rapoarte izolate despre interactiuni intre ibuprofen si medicamentele anticoagulante. In tratamentul concomitent, se recomanda verificarea statusului coagularii.

Folosirea MIG-400 cu alimente si bauturi

Daca este posibil, trebuie sa nu consumati alcool etilic in timpul tratamentului cu MIG-400, deoarece

reactiile adverse, in special cele care afecteaza tractul gastro-intestinal sau sistemul nervos central, sunt accentuate.

Sarcina si alaptarea

Sarcina

Daca apare o sarcina in timpul tratamentului cu MIG-400 trebuie sa anuntati medicul. Puteti utiliza ibuprofen numai in primele 6 luni de sarcina, dupa ce ati discutat cu medicul dumneavoastra. Datorita unui risc crescut de complicatii pentru mama si copil, MIG-400 nu trebuie utilizat in ultimele 3 luni de sarcina.

MIG-400 apartine unui grup de medicamente (medicamente antiinflamatoare nesteroidiene) care pot afecta fertilitatea la femei. Acest efect este reversibil la intreruperea tratamentului.

Alaptarea

Substanta activa, ibuprofen, si produsii de metabolizare ai acesteia trec in laptele matern in cantitati mici. Deoarece pana in prezent nu au fost observate efecte negative asupra copilului, nu este necesara intreruperea obligatorie a alaptarii in cazul tratamentului de scurta durata. Totusi, daca vi s-a recomandat un tratament mai indelungat sau cu doze mai mari, trebuie sa aveti in vedere intreruperea din timp a alaptarii.

Adresati-va medicului dumneavoastra sau farmacistului pentru recomandari inainte de a lua orice medicament.

Conducerea vehiculelor si folosirea utilajelor

Deoarece in cazul utilizarii MIG-400 in doze mari pot aparea reactii adverse la nivelul sistemului nervos central, cum sunt oboseala si ametelile, in unele cazuri pot fi modificate reflexele precum si capacitatea de a conduce sau de a folosi utilaje. Acest fapt are loc mai ales in cazul utilizarii in asociere cu alcoolul etilic. In acest caz nu mai sunteti capabil sa reactionati rapid si prompt la evenimente neasteptate si bruste. Nu conduceti masini sau alte vehicule in acest caz! Nu folositi unelte sau utilaje! Nu lucrati fara un sprijin sigur pentru picioare!

 

 

Ce contine MIG 400 mg -comprimate filmate x 10 - Berlin-Chemie

Substanta activa este ibuprofen.

Fiecare comprimat filmat contine ibuprofen 400 mg.

Celelalte componente sunt: Amidon de porumb, dioxid de siliciu coloidal anhidru, amidonglicolat de sodiu (tip A), stearat de magneziu.

 

 

Cum se foloseste MIG 400 mg -comprimate filmate x 10 - Berlin-Chemie

CUM SA LUATI MIG-400

Luati intotdeauna MIG-400 exact asa cum v-a spus medicul dumneavoastra. Trebuie sa discutati cu medicul dumneavoastra sau cu farmacistul daca nu sunteti sigur.

Doza uzuala este de:

Greutatea corporala

(Varsta)

Doza unica

Doza maxima zilnica

20 kg-29 kg

6 si 9 ani

1/2 comprimat filmat

(echivalentul a 200 mg ibuprofen)

1½ comprimate filmate

(echivalentul a 600 mg ibuprofen)

30 kg-39 kg

10 si 12 ani

1/2 comprimat filmat

(echivalentul a 200 mg ibuprofen)

2 comprimate filmate

(echivalentul a 800 mg ibuprofen)

> 40 kg

(adolescenti cu varsta peste 12 ani si adulti)

1/2 -1 comprimat filmat

(echivalentul a 200–400 mg ibuprofen)

3 comprimate filmate

(echivalentul a 1200 mg ibuprofen)

Daca ati luat doza unica maxima, asteptati cel putin 6 ore pana la urmatoarea doza.

Pacienti varstnici si pacientii cu ulcer duodenal sau gastric in trecut:

Acesti pacienti trebuie sa inceapa cu cea mai mica doza (vezi pct. 2 „Aveti grija deosebita cand luati MIG-400”)

Insuficienta renala si hepatica:

Nu este necesara reducerea dozei la pacientii cu insuficienta renala si hepatica usoara pana la moderata.

Modul si calea de administrare

Administrare orala.

Va rugam inghititi comprimatele filmate intregi, cu o cantitate suficienta de lichid (de exemplu, un pahar cu apa), in timpul sau dupa masa.

Modul de divizare:

Comprimatul se tine intre degetul mare si aratatorul de la ambele maini, cu linia de rupere pentru

divizare orientata in sus si se rupe in doua jumatati de-a lungul liniei, apasand in jos cu degetul mare.

Durata utilizarii

A se utiliza numai pentru o perioada scurta de timp.

Nu luati MIG-400 mai mult de 4 zile fara recomandarea medicului.

Daca observati ca efectul MIG-400 este prea puternic sau prea slab, va rugam sa spuneti medicului dumneavoastra.

Daca luati mai mult decat trebuie din MIG-400

Luati MIG-400 conform indicatiilor medicului sau instructiunilor din acest prospect. Daca aveti senzatia ca ameliorarea durerii nu este adecvata, NU mariti doza din proprie initiativa, si adresati-va medicului.

Simptomele posibile ale supradozajului sunt:

-                 tulburari la nivelul sistemului nervos central, cum sunt dureri de cap, ameteli, stare de confuzie si pierderea constientei (si convulsii la copii);

-                 tulburari gastro-intestinale, cum sunt dureri de stomac, greata si varsaturi, hemoragii gastro-intestinale;

-                 tulburari ale functiei hepatice si renale;

-                 scaderea tensiunii arteriale;

-                 scurtarea respiratiei (depresie respiratorie)

-                 coloratie albastruie-rosie a pielii si a mucoaselor (cianoza). Nu exista un antidot specific.

Anuntati medicul imediat daca suspectati un supradozaj cu MIG-400. In functie de severitatea intoxicatiei, acesta va decide masurile terapeutice necesare.

Daca uitati sa luati MIG-400

Nu luati o doza dubla pentru a compensa doza uitata.

Daca aveti orice intrebari suplimentare cu privire la acest produs, adresati-va medicului dumneavoastra sau farmacistului.

 

 

Produsul este descris gresit?

Deocamdată nu au fost exprimate review-uri pentru acest produs.

Spune-ne opinia ta

(nu va fi publicată)

Tip administrare: cale orala
Forma/textura: comprimate filmate
Mod prezentare: 10 comprimate filmate
Stocul produselor, afisat pe site, poate fi diferit fata de stocul real disponibil datorita unor factori precum: rezervarea produselor in farmacii de catre pacienti, rezervarea produselor in site de catre alti utilizatori etc. Minifarm face eforturi permanente pentru a păstra corectitudinea informaţiilor din acestă pagină. Uneori acestea pot conţine inadvertenţe: fotografia are caracter informativ şi poate conţine accesorii neincluse în pachetele standard, unele specificaţii sau preţul, pot fi modificate de catre producător fără preaviz sau pot conţine erori de operare.

Descopera oferta Minifarm Online pentru MIG 400 mg -comprimate filmate x 10 - Berlin-Chemie in categoria de produse Produse pentru reumatism

In acest prospect gasiti:1.              Ce este MIG-400 si pentru ce se utilizeaza2.              Inainte sa luati MIG-4003.     &nb