Cosul meu de cumparaturi
Cauta un produs
Adauga in Cos

Panangin, 158 mg/140 mg, 50 comprimate filmate, Gedeon Richter

Producător: GEDEON RICHTER - OTC

Data expirare: 30 Ianuarie 2028

(0 review-uri)
Imaginile afișate sunt cu titlu de prezentare. Produsele pot diferi sub aspectul unor caracteristici (ex. nuante de culoare) de aspectul real al produsului, in functie de lotul in care au fost fabricate.

Panangin, 158 mg/140 mg, 50 comprimate filmate, Gedeon Richter

Data expirare: 30 Ianuarie 2028

(0 review-uri)
25.50 LEI
In stoc
Cate iti doresti?
Adauga in Cos
MEDICAMENT OTC Acest produs este un medicament OTC si nu poate fi returnat. Acest produs poate fi achizitionat doar de catre persoane fizice si achitat doar cu cardul, online.
vezi mai multe detalii

Acest medicament se poate elibera fara prescriptie medicala. Cititi cu atentie prospectul si informatiile de pe ambalaj. Daca apar manifestari neplacute adresati-va medicului sau farmacistului. ANMDM - Raporteaza online o reactie adversa
Pagină actualizată la data de Vineri, 29 Martie 2024

Detalii despre Panangin, 158 mg/140 mg, 50 comprimate filmate, Gedeon Richter din categoria Afectiuni cardiace

Indicatii:

Prevenirea si tratamentul deficitului de magneziu prevenirea dezechilibrelor electrolice determina­te de terapia cu diuretice de ansa si tiazidice. Ca medicatie adjuvanta in: angina pectorala, infarct acut de miocard, status post infarct, insu­ficienta cardiaca, aritmii ectopice si pentru pro­filaxia aritmiilor digitalice. Stari de oboseala fizica. Iritabilitate neuromusculara crescuta, spasme mus­culare.
 

Contraindicatii:
Hipersensibilitate la oricare din componentii pro­dusului.
Insuficienta renala acuta si insuficienta renala cro­nica.
Boala Addison.
Administrarea diureticelor antialdosteronice. Bloc atrioventricular grad III. Soc cardiogen.
Precautii:
Acest produs este destinat adultilor. Pentru informatii suplimentare adresati-va medicu­lui dumneavoastra sau farmacistului.
Interactiuni:
Panangin inhiba absorbtia tetraciclinelor orale, a sarurilor de fier si a florurii de sodiu. De aceea, administrarea de Panangin se va face dupa trei ore de la administrarea acestor medicamente. Administrarea concomitenta a chinidinei si aspartatului de magneziu poate determina cresterea concentratiei plasmatice a chinidinei si a riscului de efecte toxice, prin scaderea excretiei renale a acesteia, datorita alcalinizarii urinei.
Atentionari speciale:
La pacientii la care boala de baza si/sau trata­mentul concomitent pot determina hiperpotasemie/ este necesar controlul regulat al ionogramei san­guine.
 

Ce contine Panangin, 158 mg/140 mg, 50 comprimate filmate, Gedeon Richter

Compozitie:
1 comprimat filmat contine aspartat de magneziu tetrahidrat 175 mg (corespunzator la 140 mg aspartat de magneziu anhidru) si aspartat de po- tasiu hemihidrat 166 30 mg (corespunzator la 158 mg aspartat de potasiu anhidru) si excipienti : nucleu: povidona K-30, dioxid de siliciu co- loidal anhidru, talc, stearat de magneziu, amidon de porumb, amidon de cartof; film: macrogol 6000, dioxid de titan, eudragit E, talc.

Cum se foloseste Panangin, 158 mg/140 mg, 50 comprimate filmate, Gedeon Richter

Doze si mod de administrare

Adulti : Doza recomandata este de 2 comprimate filmate de trei ori pe zi, în cazuri grave maxim 3 comprimate de trei ori pe zi timp de o saptamâna. Apoi, doza zilnica poate fi scazuta la un comprimat, de doua sau de trei ori pe zi. În cazuri usoare si ca adjuvant preventiv, se recomanda un comprimat filmat de trei ori pe zi. Aciditatea gastrica poate afecta eficienta tratamentului, astfel încât se recomanda administrarea comprimatului dupa masa

Produsul este descris gresit?

Deocamdată nu au fost exprimate review-uri pentru acest produs.

Spune-ne opinia ta

(nu va fi publicată)

Tip administrare: cale orala
Forma/textura: comprimate filmate
Mod prezentare: 50 comprimate filmate
Prospect Panangin, 158 mg/140 mg, 50 comprimate filmate, Gedeon Richter


Indicatii:
Panangin, medicament destinat ca tratament suplimentar in anumite afectiuni cardiace cronice (insuficienta cardiaca, dupa un infarct miocardic) si tulburari specifice de ritm cardiac. In plus, este folosit pentru a suplimenta aportul de magneziu si potasiu.
Contraindicatii:Nu luati Panangin: - daca sunteti alergic la aspartat de potasiu sau aspartat de magneziu sau la oricare dintre celelalte componente ale acestui medicament.

Precautii:
Inainte sa luati Panangin, adresati-va medicului dumneavoastra sau farmacistului.

Sarcina, alaptarea si fertilitatea:
Daca sunteti gravida sau alaptati, credeti ca ati putea fi gravida sau intentionati sa ramâneti gravida, adresati-va medicului sau farmacistului pentru recomandari inainte de a lua acest medicament.Nu exista date disponibile care sa sugereze ca acest preparat ar avea un efect nociv in aceste situatii.
Conducerea vehiculelor si folosirea utilajelor:Panangin comprimate filmate nu are nici o influenta asupra capacitatii de a conduce vehicule sau de a folosi utilaje. 

Mod de administrare:
Utilizati intotdeauna acest medicament exact asa cum este descris in acest prospect sau asa cum v-a  recomandat medicul dumneavoastra sau farmacistul. Discutati cu medicul dumneavoastra sau cu farmacistul daca nu sunteti sigur. 
Cu exceptia cazurilor in care medicul dumneavoastra a prescris altfel, doza uzuala este de 1 pâna la 2 comprimate filmate de trei ori pe zi.Doza zilnica poate fi crescuta la 3 comprimate filmate de trei ori pe zi. Aciditatea gastrica poate afecta eficienta tratamentului, astfel incât se recomanda administrarea Panangin dupa masa.
Daca aveti orice intrebari suplimentare cu privire la acestmedicament, adresati-va medicului dumneavoastra sau farmacistului.

Compozitie:
- Substantele active sunt: aspartat de potasiu anhidru si aspartat de magneziu anhidru. Fiecare comprimat filmat contineaspartat de potasiu anhidru 158 mg (sub forma de 166,3 mg aspartat de potasiu hemihidrat) si 140 mg aspartat de magneziu anhidru (sub forma de 175 mg aspartat de magneziu tetrahidrat).- Celelalte componente sunt:-nucleu- Povidona K-30, dioxid de siliciu coloidal anhidru, talc, stearat de magneziu, amidon de porumb, amidon de cartof; film: macrogol 6000, dioxid de titan, Eudragit E, talc. 

Prezentare:
50 comprimate filmate
Stocul produselor, afisat pe site, poate fi diferit fata de stocul real disponibil datorita unor factori precum: rezervarea produselor in farmacii de catre pacienti, rezervarea produselor in site de catre alti utilizatori etc. Minifarm face eforturi permanente pentru a păstra corectitudinea informaţiilor din acestă pagină. Uneori acestea pot conţine inadvertenţe: fotografia are caracter informativ şi poate conţine accesorii neincluse în pachetele standard, unele specificaţii sau preţul, pot fi modificate de catre producător fără preaviz sau pot conţine erori de operare.

Descopera oferta Minifarm Online Online pentru Panangin, 158 mg/140 mg, 50 comprimate filmate, Gedeon Richter in categoria de produse Afectiuni cardiace

Indicatii: Prevenirea si tratamentul deficitului de magneziu prevenirea dezechilibrelor electrolice determina­te de terapia cu diuretice de ansa si tiazidice. Ca medicatie adjuvanta in: angina pectorala, infarct acut de miocard, status post infarct, insu­ficienta cardiaca, aritmii ectopice s