Cosul meu de cumparaturi
Cauta un produs

Lopemidol -sirop x 100 ml - Biofarm

Producător: BIOFARM

Data expirare: 01 Mai 2025

(0 review-uri)
Imaginile afișate sunt cu titlu de prezentare. Produsele pot diferi sub aspectul unor caracteristici (ex. nuante de culoare) de aspectul real al produsului, in functie de lotul in care au fost fabricate.

Lopemidol -sirop x 100 ml - Biofarm

Data expirare: 01 Mai 2025

(0 review-uri)
14.70 LEI
Stoc epuizat
MEDICAMENT OTC Acest produs este un medicament OTC si nu poate fi returnat. Acest produs poate fi achizitionat doar de catre persoane fizice si achitat doar cu cardul, online.
vezi mai multe detalii

Acest medicament se poate elibera fara prescriptie medicala. Cititi cu atentie prospectul si informatiile de pe ambalaj. Daca apar manifestari neplacute adresati-va medicului sau farmacistului. ANMDM - Raporteaza online o reactie adversa
Pagină actualizată la data de Vineri, 29 Martie 2024

Detalii despre Lopemidol -sirop x 100 ml - Biofarm din categoria Antidiareice

Clorhidratul de loperamida este un medicament de tip opioid cu proprietati antidiareice. Este util în tratamentul simptomatic al diareei acute si cronice la adulti si copii cu vârsta peste 2 ani.

Nu utilizati Lopemidol

- daca sunteti alergic (hipersensibil) la clorhidratul de loperamida sau la oricare dintre celelalte componente ale Lopemidol;

- daca suferiti o acutizare a rectocolitei ulcero-hemoragice;

- la copii cu vârsta sub 2 ani.

Aveti grija deosebita când utilizati Lopemidol

Tratamentul cu loperamida poate fi însotit, daca este necesar, de rehidratare. Necesarul de lichide trebuie stabilit în functie de gravitatea diareei, vârsta si starea dumneavoastra sau a copilului dumneavoastra.

În cazul diareei acute, daca nu se observa nici o ameliorare de la începerea tratamentului, trebuie întrerupta administrarea loperamidei si medicul va reevalua schema de tratament.

Loperamida nu trebuie utilizata ca tratament de prima intentie în dizenteriile acute însotite de hemoragie digestiva inferioara si de valori crescute ale temperaturii corpului.

Nu trebuie utilizata în cazul diareei aparute în cursul tratamentului cu antibiotice cu spectru larg de actiune, când este posibila aparitia unei colite pseudomembranoase. În acest caz, trebuie evitat orice tratament care produce staza digestiva.

Administrarea loperamidei trebuie întrerupta daca apare constipatie sau distensie abdominala.

Loperamida trebuie utilizata cu prudenta daca aveti insuficienta hepatica.

Utilizarea altor medicamente

Va rugam sa spuneti medicului dumneavoastra sau farmacistului daca luati sau ati luat recent orice alte medicamente, inclusiv dintre cele eliberate fara prescriptie medicala. Este recomandat sa se evite administrarea concomitenta a medicamentelor cu actiune identica sau asemanatoare.

Sarcina si alaptarea

Adresati-va medicului dumneavoastra sau farmacistului pentru recomandari înainte de a lua orice medicament. Desi studiile preclinice au evidentiat absenta efectelor embriotoxic si teratogen, iar loperamida se excreta în laptele matern în concentratii foarte mici, administrarea în timpul sarcinii si alaptarii se face numai dupa evaluarea raportului dintre beneficiul terapeutic pentru mama si riscul posibil pentru fat. Se recomanda a se avea în vedere proprietatile opiacee ale medicamentului, care pot avea efect asupra functiei digestive a nou-nascutului sau sugarului.

Conducerea vehiculelor si folosirea utilajelor

Acest medicament poate determina uneori reactii adverse, cum ar fi somnolenta usoara si tranzitorie sau vertij, putând influenta capacitatea de a conduce vehicule si de a folosi utilaje.

Ce contine Lopemidol -sirop x 100 ml - Biofarm

Compozitie

Clorhidrat de loperamida, glicerol, acesulfam de potasiu, benzoat de sodiu, acid citric monohidrat, vanilina, aroma de caise, apa purificata.

Cum se foloseste Lopemidol -sirop x 100 ml - Biofarm

Mod de administrare

Diaree acuta 

Adulti si copii cu varsta peste 12 ani 

Doza recomandata initial este de 4 mg clorhidrat de loperamida (20 ml solutie orala Lopemidol). 

Ulterior, se recomanda o doza de 2 mg clorhidrat de loperamida (10 ml solutie orala Lopemidol) dupa fiecare scaun diareic, fara a depasi doza zilnica totala de 16 mg clorhidrat de loperamida (80 ml solutie orala Lopemidol). 

Copii 

Copii cu varsta cuprinsa intre 2 si 5 ani 

Lopemidol se administreaza numai la recomandarea medicului. 

Doza recomandata initial este de l mg clorhidrat de loperamida (5 ml solutie orala Lopemidol), dupa primul scaun diareic. 

Ulterior, se recomanda o doza de 1 mg clorhidrat de loperamida (5 ml solutie orala Lopemidol) dupa fiecare scaun diareic, fara a depasi doza zilnica totala de 3 mg clorhidrat de loperamida (15 ml solutie orala Lopemidol). 

Copii cu varsta cuprinsa intre 6 si 8 ani 

Doza recomandata initial este de 2 mg clorhidrat de loperamida (10 ml solutie orala Lopemidol) dupa primul scaun diareic. 

Ulterior, se recomanda o doza de 1 mg clorhidrat de loperamida (5 ml solutie orala Lopemidol) dupa fiecare scaun diareic, fara a depasi doza zilnica totala de 4 mg clorhidrat de loperamida (20 ml solutie orala Lopemidol). 

Copii cu varsta cuprinsa intre 9 si 11 ani 

Doza recomandata initial este de 2 mg clorhidrat de loperamida (10 ml solutie orala Lopemidol) dupa primul scaun diareic. 

Ulterior, se recomanda o doza de 1 mg clorhidrat de loperamida (5 ml solutie orala Lopemidol) dupa fiecare scaun diareic, fara a depasi doza zilnica totala de 6 mg clorhidrat de loperamida (30 ml solutie orala Lopemidol). 

Diaree cronica 

Adulti 

Doza recomandata este de 2 mg clorhidrat de loperamida (10 ml solutie orala Lopemidol) de 1-3 ori pe zi. 

Copii cu varsta peste 8 ani 

Doza recomandata este de 1 mg clorhidrat de loperamida (5 ml solutie orala Lopemidol) de 1-2 ori pe zi. 

Produsul este descris gresit?

Deocamdată nu au fost exprimate review-uri pentru acest produs.

Spune-ne opinia ta

(nu va fi publicată)

Tip administrare: cale orala
Forma/textura: sirop
Aroma: caise
Cantitate: 100 ml
Stocul produselor, afisat pe site, poate fi diferit fata de stocul real disponibil datorita unor factori precum: rezervarea produselor in farmacii de catre pacienti, rezervarea produselor in site de catre alti utilizatori etc. Minifarm face eforturi permanente pentru a păstra corectitudinea informaţiilor din acestă pagină. Uneori acestea pot conţine inadvertenţe: fotografia are caracter informativ şi poate conţine accesorii neincluse în pachetele standard, unele specificaţii sau preţul, pot fi modificate de catre producător fără preaviz sau pot conţine erori de operare.

Descopera oferta Minifarm Online Online pentru Lopemidol -sirop x 100 ml - Biofarm in categoria de produse Antidiareice

Clorhidratul de loperamida este un medicament de tip opioid cu proprietati antidiareice. Este util în tratamentul simptomatic al diareei acute si cronice la adulti si copii cu vârsta peste 2 ani. Nu utilizati Lopemidol - daca sunteti alergic (hipersensibil) la clorhidratul de loperamida