Cosul meu de cumparaturi

Cauta un produs

Efferalgan 1g -cpr.eff. x 8 - Lab. Upsa

Producător: LAB. UPSA

(0 opinii)
Imaginile afișate sunt cu titlu de prezentare. Produsele pot diferi sub aspectul unor caracteristici (ex. nuante de culoare) de aspectul real al produsului, in functie de lotul in care au fost fabricate.

Efferalgan 1g -cpr.eff. x 8 - Lab. Upsa

Producător: LAB. UPSA

(0 opinii)

20.00 LEI
Stoc epuizat

MEDICAMENT OTC Acest produs este un medicament OTC si nu poate fi returnat. Acest produs poate fi achizitionat doar de catre persoane fizice si achitat doar cu cardul, online.
vezi mai multe detalii
Raportează prezentare eronata

Cod produs: P00500

Categorii produs: Analgezice

Acest medicament se poate elibera fara prescriptie medicala. Cititi cu atentie prospectul si informatiile de pe ambalaj. Daca apar manifestari neplacute adresati-va medicului sau farmacistului. ANMDM - Raporteaza online o reactie adversa
Ultima actualizare: Luni, 12 Aprilie 2021

Afla detalii despre Efferalgan 1g -cpr.eff. x 8 - Lab. Upsa din categoria Analgezice

Indicatii:

Grupa farmacoterapeutică
Analgezice, antipiretice, anilide (inclusiv combinaţii).
CE ESTE EFFERALGAN 1g, comprimate efervescente ȘI PENTRU CE SE UTILIZEAZĂ
Acest medicament este disponibil, în tuburi cu 8 comprimate efervescente. Acest medicament conţine paracetamol.
Este indicat în tratamentul durerilor și/sau febrei, durerilor de cap, stărilor gripale, durerilor dentare, musculare, menstruale.
Medicul poate prescrie acest medicament și pentru durerile artrozice.
Acest medicament este recomandat adulţilor şi adolescenţilor (peste 15 ani).
Citiți cu atenție secţiunea Cum se administraeza Efferalgan 1 g, comprimate efervescente. Alte preparate care conţin paracetamol sunt disponibile pentru copii şi adolescenţii sub 15 ani. Adresaţi-vă medicului dumneavoastră sau farmacistului.
ÎNAINTE SA LUAŢI EFFERALGAN 1 g, comprimate efervescente
Nu luaţi EFFERALGAN 1 g, comprimate efervescente, în următoarele cazuri:
- alergie cunoscută la paracetamol, sau la oricare dintre excipienţii produsului.
- boli hepatice severe.
- copii şi adolescenţi sub 15 ani.
Atentie la administrarea EFFERALGAN 1 g, comprimate efervescente.
Precauţii
Acest medicament nu este recomandat sub vârsta de 15 ani, datorită concentraţiei man (1 g).
În cazul adulţilor și adolescenţilor peste 15 ani doza totală de paracetamol nu trebuie sa depășească 4 grame zilnic ( vezi secţiunea \"Supradozaj\").
Dacă durerea persistă mai mult de 5 zile sau febra mai mult de 3 zile, sau dacă medicamentul nu este suficient de eficient, sau dacă apar alte simptome, nu continuați tratamentul fără a vă adresa medicului.
Dacă suferiţi de o boala hepatică sau renală severă, adresați-vă medicului înainte de a lua paracetamol.
Adresaţi-vă imediat medicului în caz de supradozaj sau administrare accidentala a unei doze excesiv de mare chiar în lipsa simptomelor datorită riscului întârziat de afectare hepatică severă.
Interacţiuni
Acest medicament conţine paracetamol. Și alte medicamente conţin această substanță. Nu combinaţi astfel de medicamente pentru a nu depăși doza zilnică recomandată (vezi secţiunea Cum se administreaza EFFERALGAN 1 g, comprimate efervescente).
Interacţiuni cu testele de laborator, administarea paracetamol poate interfera cu determinarea acidului uric din sânge, în metoda cu acid fosfotungstic și a glicemiei, în metoda cu glucozo-oxidază peroxidază. Viteza absorbţiei paracetamolului poate fi crescută de către metoclopramid sau domperidonă iar absorbţia redusă de colestiramină.
Efectul anticoagulant al medicamentelor cumarinice poate fi crescut în cazul utilizării prelungite a paracetamolului cu creşterea riscului de sângerare; Acest efect nu se produce în cazul utilizării ocazionale a paracetamolului. Pentru a evita posibilele interacţiuni între diferitele medicamente, trebuie întotdeauna să informaţi medicul sau farmacistul dacă utilizaţi alte medicamente.
Atentionări speciale
În cazul dietelor fără sare sau cu conținut mic în sare, cantitatea de 548 mg de sodiu conținută în fiecare comprimat efervescent trebuie luată în calcul la aportul zilnic.
Datorită conţinutului de sorbitol, acest produs este contraindicat în caz de intoleranță la fructoză. În cazul tulburărilor severe hepatice sau renale, trebuie sa întrebaţi medicul înainte de a lua paracetamol. Riscul supradozajului este mai mare la pacienţii cu ciroză hepatica nonalcoolică.
Sarcina și alăptarea
În condiţii normale se poale utiliza paracetamolul în timpul sarcinii și în perioada de alăptare. Adresaţi-vă medicului sau farmacistul înainte de a utiliza orice medicament
Capacitatea de a conduce vehicule sau de a folosi utilaje
Produsul nu influenţează capacitatea de a conduce vehicule sau de a folosi utilaje.
CUM SE ADMINISTREAZA EFFERALGAN 1 g, comprimate efervescente
Important: Acest medicament conţine 1 g paracetamol per comprimat efervescent. Nu luaţi 2 comprimate efervescente în acelaşi timp.
Datorită concentraţiei mari, acest medicament este recomandat strict adutilor şi adolescenţilor peste 15 ani. Doza uzuală este de 1 g (un comprimat efervescent) la 6-8 ore. Dacă este necesar, repetarea se poate face dupa un interval de cel puţin 4 ore.
În general nu este nevoie să se depășească 3 g de paracetamol zilnic, adica 3 comprimate efervescente pe zi. Totuşi, în cazul unor dureri intense, doza maximă poate fi crescută la 4 g zilnic (4 comprimate efervescente pe zi). Trebuie să se respecte întotdeauna un interval de cel puţin 4 ore între administrări.
În cazul insuficienței renale severe, intervalul între administrări trebuie sa fie de cel puţin 8 ore. Nu depăşiţi 3 g de paracetamol zilnic.
NU LUAŢI NICIODATA MAI MULT DE 4 GRAME DE PARACETAMOL ZILNIC (luând in calcul toate medicamentele care conţin paracetamol).
Dacă aveți impresia că efectul EFFERALGAN 1 g comprimate  efervescente este prea puternic sau prea slab, adresaţi-vă medicului sau farmacistului.
Se administrează pe cale orala.
Se dizolvă complet un comprimat efervescent într-un pahar cu apă.
Dacă luaţi mai mult EFFERALGAN 1 g, comprimate efervescente decât ar trebui, adresaţi-vă mediculuiu sau farmacistului.
Dacă ați uitat sa luaţi EFFERALGAN 1 g, comprimate efervescente:
Nu luaţi doza dublă pentru a recupera doza omisă.
POSIBILE REACŢII ADVERSE
Ca toate medicamentele, EFFERALGAN 1 G, comprimate efervescente poate avea reacţii adverse. În cazuri rare pot să apară reacţii alergice sau erupţii cutanate. În acest caz, întrerupeți imediat tratamentul și informaţi medicul. În cazuri excepţionale, pot să apară modificări în rezultatele testelor de laborator scăderea numărului de celule sanguine, cu apariţia de hemoragii prin nas sau mucoase. În acest caz, informaţi medicul.
Informaţi medicul despre orice reacţie adversă aparută și nedesrisă în acest prospect.
Supradozaj
Există riscul intoxicării la pacienţii vârstnici și în special la copii mici (supradozajul terapeutic sau accidental fiind evenimente destul de frecvente): acestea pot fi fatale.
Simptome: greaţa, vărsături, anorexie, paloare, dureri abdominale, care apar în general în primele 24 de ore dupa administrare. Supradozajul, peste 10 g paracetamol la adulţi si peste 150 mg/kg
în doza unică la copii, provoacă citoliza hepatică care ar putea induce necroza completă și ireversibilă, ducând la insuficiență hepatică, encefalopatii care duc la comă și chiar moarte. Pot să apară modificări ale metabolismului glucozei şi acidoză metabolică.
În mod simultan, creşterea nivelului transaminazelor hepatice, lactat dehidrogenazei și bilirubinei sunt observate împreuna cu scăderea nivelului protrombinei, care poate apărea la 12 - 48 de ore după ingerare.
Insuficienţă renală acută cu necroză tubulară acută poate evolua cu sau fără afectare hepatică severă.
Au fost raportate aritmii cardiace şi pancreatite.
Afectarea hepatică apare în special la adulţi care au primit paracetamol 10 g sau mai mult.
Se consideră că excesul metabolitului toxic poate duce la legarea ireversibilă a acestuia de ţesutul hepatic.
Măsuri de urgență: Se recomandă
- Internarea imediata în spital chiar dacă iniţial simptomatologia nu este semnificativă.
- Se vor lua analize de sânge pentru determinarea excesului de paracetamol din plasmă.
- Eliminarea rapidă a medicamentului ingerat, prin spălături gastrice.
Tratamentul uzual pentru supradozaj include administrarea cât mai rapid posibil a antidotului, N-acetilcisteina, pe cale I V sau orala, sau a metioninei oral daca este posibil înainte de 10 ore de la supradozaj.

 

Compozitie:

1 comprimat efervescent contine paracetamol 1g si excipienti:acid citric anhidru,hidrogen carbonat de sodiu,carbonat de sodiu  anhidru ,sorbitol,docusat de sodiu,povidona,zaharina sodica,bezoat de sodiu.

Mod de administrare

Acest medicament contine 1g paracetamol per comprimat efervescent.Nu luati 2 comprimate efervescente in acelasi timp.

Datorita concentratiei mari,acest medicament este recomandat strict adultilor si adolescentilor peste 15 ani.Doza uzuala este de 1g(comprimat efervescent)la 6-8 ore,daca este necesar,repetarea se poate face dupa un interval de cel putin 4 ore.In general,nu este nevoie sa se depaseasca 3 g de paracetamol zilnic,adica 3 comprimate  efervescente pe zi .Totusi,in cazul unor dureri intense,doza maxima poate fi crescuta la 4g(4 compriate efervescente pe zi).Trebuie sa se respecte intotdeauna un interval de cel putin 4 ore intre administrari. In cazul insuficientei severe,intervalul intre administrari trebuie sa fie de cel putin 8 ore.Nu depasiti 3 g de paracetamol zilnic.

Deocamdată nu au fost exprimate opinii în legătură cu acest produs.

Spune-ne opinia ta

(nu va fi publicată)

Stocul produselor, afisat pe site, poate fi diferit fata de stocul real disponibil datorita unor factori precum: rezervarea produselor in farmacii de catre pacienti, rezervarea produselor in site de catre alti utilizatori etc. Minifarm face eforturi permanente pentru a păstra corectitudinea informaţiilor din acestă pagină. Uneori acestea pot conţine inadvertenţe: fotografia are caracter informativ şi poate conţine accesorii neincluse în pachetele standard, unele specificaţii sau preţul, pot fi modificate de catre producător fără preaviz sau pot conţine erori de operare.

Descopera oferta Minifarm Online pentru Efferalgan 1g -cpr.eff. x 8 - Lab. Upsa in categoria de produse Analgezice

Indicatii:Grupa farmacoterapeuticăAnalgezice, antipiretice, anilide (inclusiv combinaţii).CE ESTE EFFERALGAN 1g, comprimate efervescente ȘI PENTRU CE SE UTILIZEAZĂAcest medicament este disponibil, în tuburi cu 8 comprimate efervescente. Acest medicament conţine paracetamol.Est