Imaginile afișate sunt cu titlu de prezentare și au caracter pur informativ.

Preț 6.07 Lei

Cititi cu atentie si in intregime acest prospect inainte de a incepe sa utilizati acest medicament.
- Pastrati acest prospect. S-ar putea sa fie necesar sa-l recititi.
- Daca aveti orice intrebari suplimentare, adresati-va medicului dumneavoastra sau farmacistului.
- Acest medicament a fost prescris pentru dumneavoastra. Nu trebuie sa-l dati altor persoane. Le poate face rau, chiar daca au aceleasi simptome cu ale dumneavoastra.
- Daca vreuna dintre reactiile adverse devine grava sau daca observati orice reactie adversa nementionata in acest prospect, va rugam sa-i spuneti medicului dumneavoastra sau farmacistului.
- Acest medicament nu este disponibil fara prescriptie medicala.

In acest prospect gasiti:

1.Ce este NIMESULID 100mg si pentru ce se utilizeaza
2.Inainte sa utilizati NIMESULID 100mg
3.Cum sa utilizati NIMESULID 100mg
4.Reactii adverse posibile
5.Cum se pastreaza NIMESULID 100mg
6. Informatii suplimentare

1. CE ESTE NIMESULID 100 mg SI PENTRU CE SE UTILIZEAZA

NIMESULID 100mg este un medicament antiinflamator nestereoidian (AINS) cu proprietati analgezice (de calmare a durerii) Este utilizat pentru tratamentul durerii acute, al simptomelor de artroza dureroasa si durerilor menstruale.
Inainte de a va prescrie NIMESULID 100mg, comprimate, medicul va evalua beneficiile pe care le poate avea acest medicament pentru dumneavoastra, in comparatie cu riscul aparitiei reactiilor adverse.

2. INAINTE SA UTILIZATI NIMESULID 100mg comprimate

Nu utilizati NIMESULID 100mg comprimate:
- daca sunteti alergic la nimesulida sau la oricare din celelalte componente ale NIMESULID 100mg;
- daca ati prezentat reactii alergice (de exemplu respiratie suieratoare, secretii nazale sau nas infundat, urticarie sau eruptii iritative ale pielii) dupa administrarea acidului acetilsalicilic sau a altor antiinflamatoare nesteroidiene;
- in trecut ati avut o reactie adversa la nimesulida, care a afectat ficatul;
- luati alte medicamente despre care se cunoaste faptul ca afecteaza ficatul, de exemplu paracetamol, orice alte medicamente care calmeaza durerea sau tratamente cu AINS;
- luati medicamente care pot provoca dependenta, sau ati devenit dependent de medicamente sau alte substante;
- sunteti consumator cronic de alcool etilic
- daca aveti boli hepatice sau valori crescute ale enzimelor hepatice;
- daca aveti sau ati avut in trecut ulcer peptic (ulcer gastric sau duodenal);
- ati prezentat sangerari la nivelul stomacului sau intestinului;
- ati prezentat sangerari la nivelul creierului (accident vascular cerebral);
- aveti orice alta problema de sangerare sau orice probleme datorate faptului ca sangele dumneavoastra nu se coaguleaza;
- daca aveti insuficienta cardiaca, tulburari renale (functie renala scazuta) sau orice tulburari hepatice; suferiti de febra sau gripa (aveti senzatie de durere in tot corpul, stare de rau, frisoane saua veti temperatura crescuta);- daca sunteti in ultimele 3 luni de sarcina;
- alaptati.
Nu administrati NIMESULID 100mg la copii sub 12 ani.

Aveti grija deosebita cand utilizati NIMESULID 100mg comprimate:

Daca luati oricare din medicamentele enumerate mai jos, deoarece ele pot interactiona cu NIMESULID 100mg, comprimate: medicamente care dilueaza sangele (anticoagulante, acid acetilsalicilic sau alti salicilati); comprimate care elimina apa(diuretice) utilizate in tratamentul insuficientei cardiace sau pentru
probleme cu presiunea sanguina; litiu, utilizat pentru tratamentul depresiei si conditiilor similare; metotrexat; ciclosporina, asigurati-va ca medicul dumneavoastra sau farmacistul cunosc faptul ca dumneavoastra luati aceste medicamente inainte de a vi se prescrie NIMESULID 100mg comprimate.
Daca in timpul tratamentului cu nimesulida prezentati simptome care sugereaza afectarea ficatului, trebuie sa incetati administrarea nimesulidei si sa va informati imediat medicul. Simptomele care sugereaza afectarea ficatului includ pierderea poftei de mancare, greata, varsaturi, durere abdominala, senzatie
persistenta de oboseala sau culoarea inchisa a urinii. Daca ati avut vreodata ulcer peptic (gastric sau doudenal), sangerari la nivelul stomacului sau a intestinului, colita ulceroasa sau boala Chron, trebuie sa-i spuneti medicului dumneavoastra inainte sa luati NIMESULID 100mg comprimate.
Daca in timpul tratamentului cu NIMESULID 100mg, comprimate, prezentati febra si/sau simptome de tip gripal, (senzatie de durere in tot corpul, stare de rau si frisoane) trebuie sa incetati administrarea acestui medicament si sa va adresati medicului dumneavoastra.
Daca suferiti de boli de inima sau de rinichi, trebuie sa-i spuneti medicului dumneavoastra inainte de a lua NIMESULID 100mg, comprimate; functia rinichilor dumneavoastra se poate deteriora in timpul tratamentului cu NIMESULID 100mg, comprimate.
Daca sunteti un pacient varstnic, este posibil ca medicul dumneavoastra sa va solicite sa veniti la consult in mod periodic, pentru a se asigura ca NIMESULID 100mg, comprimate nu provoaca probleme de stomac, rinichi, inima sau ficat.
Daca va ganditi sa ramaneti gravida, trebuie sa va informati medicul, deoarece NIMESULID 100mg, comprimate poate scadea fertilitatea.

Efecte cardiovasculare si cerebrovasculare:
La pacientii cu antecedente de hipertensiune arteriala si/sau insuficienta cardiaca congestiva usoara pana la moderata, sunt necesare monitorizare si recomandari adecvate, deoarece raportarile au aratat ca tratamentul cu AINS se asociaza cu retentie lichidiana si edeme.
Medicamente precum NIMESULID 100mg comprimate se pot asocia cu un risc usor crescut de aparitie a atacului de cord (“infarct miocardic”) sau a accidentului vascular cerebral.Riscurile de orice tip sunt mai probabile la doze mari si in cazul tratamentului de lunga durata.
Nu depasiti doza si durata recomandate pentru tratament.
Daca aveti probleme cardiace, accident vascular cerebral in antecedente sau considerati ca ati putea fi in situatie de risc din cauza acestor afectiuni (de exemplu, daca aveti hipertensiune arteriala, diabet zaharat,valori crescute ale colesterolului sau sunteti fumator) trebuie sa discutati despre tratament cu mediculdumneavoastra sau cu farmacistul.

● Utilizarea altor medicamente

Va rugam sa spuneti medicului dumneavoastra sau farmacistului daca luati sau ati luat recent orice alte medicamente, inclusiv cele eliberate fara prescriptie medicala.
Asocieri nerecomandate:
- cu alte medicamente antiinflamatoare nesteroidiene (AINS), inclusiv salicilati in doze mari.
- cu medicamente utilizate pentru scaderea vascozitatii sangelui (anticoagulante orale, heparina si ticlopidina).
- cu litiu;
- cu metotrexat, administrat in doze mai mari de 15 mg pe saptamana.

Asocieri care necesita prudenta:

- cu medicamente utilizate pentru controlul presiunii sanguine (diuretice);
- cu metotrexat, administrat in doze mai mici de 15 mg pe saptamana;
- cu medicamente vasodilatatoare (pentoxifilina).

Asocieri de care trebuie sa se tina seama:

- cu medicamente utilizate pentru controlul presiunii sanguine (blocante beta-adrenergice, inhibitori ai enzimei de conversie si diuretice) ( prin extrapolarea datelor de la indometacina);
- cu medicamente utilizate in tratarea cheagurilor de sange (trombolitice);
- cu ciclosporina ;
- dispozitivele intrauterine.

● Sarcina si alaptarea

Spuneti medicului dumneavoastra daca sunteti gravida, intentionati sa ramaneti gravida sau alaptati.
Administrarea NIMESULID 100mg este contraindicata in ultimul trimestru de sarcina si in perioada alaptarii.
In primele 5 luni de sarcina NIMESULID 100mg va fi administrat numai daca este absolut necesar, dupa evaluarea raportului risc potential fetal/ beneficiu terapeutic matern.
Adresati-va medicului dumneavoastra sau farmacistului pentru recomandari inainte de a lua orice medicament.

● Conducerea vehiculelor si folosirea utilajelor

Nu conduceti vehicule sau operati utilaje daca, in timpul tratamentului cu nimesulida, ati manifestat reactii adverse nervos centrale (vertij, somnolenta).

● Informatii importante privind unele componente ale NIMESULID 100mg

Produsul contine lactoza, de aceea, daca medicul dumneavoastra v-a atentionat ca aveti intoleranta la unele categorii de glucide, va rugam sa-l intrebati inainte de a lua acest medicament.

3. CUM SA UTILIZATI NIMESULID 100 mg comprimate

Administrare orala.
Utilizati intotdeauna NIMESULID 100mg exact asa cum v-a spus medicul dumneavoastra. Trebuie sa discutati cu medicul dumneavoastra sau cu farmacistul daca nu sunteti sigur.
Doza uzuala este de un comprimat de 100mg nimesulida de doua ori pe zi, dupa masa.
Utilizati NIMESULID 100mg pentru o perioada de timp cat mai scurta posibil si nu mai mult de 15 zile pentru orice cura de tratament.

Daca utilizati mai mult decat trebuie din NIMESULID 100mg

In caz de supradozare adresati-va imediat medicului.

Daca uitati sa luati NIMESULID 100mg

Nu luati o doza dubla pentru a compensa doza uitata.
Daca ati uitat sa luati o doza, luati-o cand va amintiti. Daca a mai ramas mai putin de jumatate din timpul obisnuit intre cele doua doze, nu utilizati doza uitata, ci reveniti la orarul dumneavoastra obisnuit.

Daca incetati sa luati NIMESULID 100mg

Daca aveti orice intrebari suplimentare cu privire la acest produs, adresati-va medicului dumneavoastra sau farmacistului.

4. REACTII ADVERSE:

Ca toate medicamentele, NIMESULID 100mg poate provoca reactii adverse, cu toate ca nu apar la toate persoanele.
Reactiile adverse raportate in asociere cu tratamentul cu AINS au fost edemul, hipertensiunea arteriala si insuficienta cardiaca.
Tulburari gastrointestinale : diaree, greata, vomismente. Rare au fost cazurile de constipatie, flatulenta, gastrita, iar foarte rare : dureri abdominale, dispepsie, stomatite, hemoragii gastrointestinale, ulcer duodenal si perforatii duodenale, in special, dar nu exclusiv, la pacientii cu predisozitie.
Tulburari hepatobiliare : foarte rar s-au inregistrat cazuri de hepatite, hepatita fulminanta, icter, colestaza, unele cu evolutie letala.
Medicamentul este contraindicat la bolnavii cu leziuni hepatice active. Pe parcursul tratamentului cu acest medicament se recomanda monitorizarea functiei hepatice.
Tulburari cutanate si ale tesutului subcutanat : prurit, eruptii, rash, eritem, dermatita.
Foarte rare : urticarie, edem angioneurotic, sindrom Steven-Johnson, necroliza epidermica toxica.
Tulburari respiratorii, toracice si mediastinale : dispnee. Foarte rar: astm, bronhospasm, mai ales la pacientii alergici la acidul acetilsalicilic si la alte AINS sau cu astm indus de acidul acetilsalicilic.
Tulburari renale si ale cailor urinare : disurie, hematurie, retentie urinara. Foarte rar: insuficienta renala, oligurie, nefrita interstitiala.
Tulburari ale sistemului nervos : vertij, cefalee, somnolenta, encefalopatie.
Tulburari hematologice si limfatice: anemie, eosinofilie.Foarte rar : trombocitopenie, pancitopenie, purpura.
Tulburari ale sistemului imunitar : hipersensibilitate, reactii anafilactice.
Tulburari metabolice si de nutritie : hiperkalieme.
Tulburari psihice : anxietate, nervozitate.
Tulburari oculare : vedere tulbure.
Tulburari cardiace: tahicardie.
Tulburari vasculare: hipertensiune arteriala, hemoragii.
Tulburari generale : edeme, indispozitie, astenie.Foarte rar: hipotermie.
Investigatii:elevarea enzimelor hepatice.
Medicamente precum NUMESULID 100 mg se pot asocia cu un risc usor crescut de aparitie a atacului de cord (infarct miocardic) sau a accidentului vascular cerebral.
Daca vreuna dintre reactiile adverse devine grava sau daca observati orice reactie adversa nementionata in acest prospect, va rugam sa spuneti medicului dumneavoastra sau farmacistului.

5. CUM SE PASTREAZA NIMESULID 100mg

A se pastra la temperaturi sub 25C, in ambalajul original.
A nu se lasa la indemana si vederea copiilor.
Nu utilizati NIMESULID 100mg dupa data de expirare inscrisa pe cutie.
Medicamentele nu trebuie aruncate pe calea apei menajere sau a reziduurilor menajere. Intrebati farmacistul cum sa eliminati medicamentele care nu va mai sunt necesare. Aceste masuri vor ajuta la protejarea mediului.

6. INFORMATII SUPLIMENTARE

Ce contine NIMESULID 100mg
- Substanta activa este: nimesulida 100mg.
- Celelalte componente sunt: lactoza monohidrat, amidon de porumb, povidona, celuloza microcristalina, stearat de magneziu.

Cum arata NIMESULID 100mg si continutul ambalajului

- comprimate lenticulare, cu o linie mediana pe una din fete, cu diametrul de 9 mm, de culoare albgalbuie.
- cutie plianta cu 1 blister din folie Al/PVC a 10 comprimate si 1 prospect.

Detinatorul autorizatiei de punere pe piata si producatorul(ii)

Nume si adresa - MAGISTRA C&C S.R.L., B-ul. Aurel Vlaicu nr. 82A, Constanta, Romania
Telefon- 0241/634742
Fax- 0241/634742
e-mail- office@magistracc.com
Acest prospect a fost aprobat in:martie 2011

Deocamdată nu au fost exprimate opinii în legătură cu acest produs.

Spune-ne opinia ta

(nu va fi publicată)

Stocul produselor afisat pe site poate fi diferit fata de stocul real disponibil datorita unor factori precum: rezervarea produselor in farmacii de catre pacienti, rezervarea produselor in site de catre alti utilizatori etc.
Minifarm face eforturi permanente pentru a păstra corectitudinea informaţiilor din acestă pagină. Uneori acestea pot conţine inadvertenţe: fotografia are caracter informativ şi poate conţine accesorii neincluse în pachetele standard, unele specificaţii sau preţul, pot fi modificate de catre producător fără preaviz sau pot conţine erori de operare.

Alte produse din categoria Anti-inflamatoare

Vimovo 500mg/20mg-cpr.elib.modif. x 60-AstraZeneca
doar în farmacie
Piroxicam 20 mg -cpr x 20 - Helcor
doar în farmacie

Preț nou 24.44 LEI

In stoc
Arcoxia 30 mg -cpr.film x 28 - Merck Sharp&Dohme
doar în farmacie
Celebrex 100mg-cps. x 30-Pfizer
doar în farmacie

Preț nou 28.88 LEI

In stoc
Ibutop Gel x 50 g - Dolorgiet
doar în farmacie

Preț nou 35.00 LEI

In stoc
Dicloreum 150mg-cpr x 20 - Alfa Wasserman
doar în farmacie

Promotii speciale

Accesează campaniile cronometrate Minifarm si beneficiaza de preturi speciale pentru tine!

Reduceri de pret

Profita acum de reducerile de pret la produsele din oferta Minifarm!