Imaginile afișate sunt cu titlu de prezentare și au caracter pur informativ.

Preț 4.58 Lei


Prețul afișat este valabil doar pentru comenzile online.
Cititi cu atentie si in intregime acest prospect inainte de a incepe sa utilizati acest medicament.
- Pastrati acest prospect. S-ar putea sa fie necesar sa-l recititi.
- Daca aveti orice intrebari suplimentare, adresati-va medicului dumneavoastra sau farmacistului.
- Acest medicament a fost prescris pentru dumneavoastra. Nu trebuie sa-l dati altor persoane. Le poate face rau, chiar daca au aceleasi simptome cu ale dumneavoastra.
- Daca vreuna dintre reactiile adverse devin grava sau daca observati orice reactie adversa nementionata in acest prospect, va rugam sa-i spuneti medicului dumneavoastra sau farmacistului.

In acest prospect gasiti:

1. Ce este Indometacin 50 mg si pentru ce se utilizeaza
2. Inainte sa utilizati Indometacin 50 mg
3. Cum sa utilizati Indometacin 50 mg
4. Reactii adverse posibile
5. Cum se pastreaza Indometacin 50 mg
6. Informatii suplimentare

1. CE ESTE INDOMETACIN 50 mg SI PENTRU CE SE UTILIZEAZA

Indometacin 50 mg face parte din clasa de medicamente cunoscuta sub denumirea de antiinflamatoare/antireumatice nesteroidiene (AINS).
Indometacin 50 mg este utilizat pentru tratamentul durerii, inflamatiei si redorii articulare, datorate unor afectiuni reumatismale (poliartrita reumatoida, spondilita anchilozanta, artroza, periartrita scapulo-humerala, tendinite, bursite, artrita microcristalina, radiculalgii), precum si pentru ameliorarea
durerilor din timpul ciclului menstrual, care nu cedeaza la alte antiinflamatoare nesteroidiene.

2. INAINTE SA UTILIZATI INDOMETACIN 50 mg

Nu utilizati Indometacin 50 mg
- daca sunteti alergic (hipersensibil) la indometacin, la alte antiinflamatoare nesteroidiene sau la oricare dintre celelalte componente din Indometacin 50 mg;
- daca aveti ulcer gastro-intestinal;
- daca aveti sangerari gastro-intestinale, rectale;
- daca ati avut recent inflamatii sau sangerari rectale;
- daca aveti afectiuni severe ale rinichilor si ficatului;
- daca aveti insuficienta cardiaca severa (insuficienta a functiei de pompa a inimii);
- daca sunteti gravida in ultimele 4 luni de sarcina;
- daca alaptati.

Aveti grija deosebita cand utilizati Indometacin 50 mg

- daca aveti astm bronsic asociat unei rinite cronice, unei sinuzite cronice si/sau unei polipoze nazale. In acest caz, exista un risc mai mare sa aveti o criza de astm bronsic dupa utilizarea indometacin sau a unui alt antiinflamator nesteroidian;
- daca utilizati medicamente anticoagulante sau antiagregante plachetare, in orice moment in timpul tratamentului, fara vreun simptom de avertizare, puteti avea sangerari sau ulceratiigastro-intestinale. Daca aveti sangerari, scaune de culoare neagra sau dureri in partea superioara a abdomenului, intrerupeti imediat tratamentul cu Indometacin 50 mg si adresati-va medicului dumneavoastra (vezi Utilizarea altor medicamente);
- daca ati avut afectiuni digestive (ulcer gastro-duodenal, hernie hiatala, hemoragii digestive);
- daca sunteti in varsta sau aveti afectiuni severe ale inimii, ficatului sau rinichilor sau utilizati
medicamente diuretice, daca aveti hipovolemie (micsorare a volumului sanguin) sau ati avut o interventie chirurgicala majora, medicul dumneavoastra va va monitoriza functia renala, mai ales la inceputul tratamentului cu indometacin;
- daca aveti tulburari psihice, epilepsie, parkinsonism, deoarece indometacinul va poate agrava aceste afectiuni;
- daca observati aparitia durerilor de cap si a ametelii, care nu cedeaza cu scaderea dozei, intrerupeti utilizarea medicamentului;
- daca utilizati dispozitive contraceptive intrauterine, deoarece indometacinul poate diminua eficacitatea lor.
- daca aveti varsta sub 15 ani, deoarece eficacitatea si siguranta utilizarii indometacinului la aceasta grupa de varsta nu a fost stabilita.

Medicamente precum Indometacin 50 mg se pot asocia cu un risc usor crescut de aparitie a atacului de cord („infarct miocardic”) sau a accidentului vascular cerebral. Riscurile de orice tip sunt mai probabile la doze mari si in cazul tratamentului de lunga durata. Nu depasiti doza si durata
recomandate pentru tratament.
Daca aveti probleme cardiace, accident vascular cerebral in antecedente sau considerati ca ati putea fi in situatie de risc din cauza acestor afectiuni (de exemplu, daca aveti hipertensiune arteriala, diabet zaharat, valori crescute ale colesterolului sau sunteti fumator) trebuie sa discutati despre tratament cu
medicul dumneavoastra sau cu farmacistul.

Utilizarea altor medicamente

Va rugam sa spuneti medicului dumneavoastra sau farmacistului daca luati sau ati luat recent orice alte medicamente, inclusiv dintre cele eliberate fara prescriptie medicala.
Daca luati acest medicament impreuna cu altele, isi pot influenta reciproc modul de actiune. Spuneti medicului dumneavoastra sau farmacistului, daca mai utilizati: alte medicamente antiinflamatoare nesteroidiene, medicamente anticoagulante si antiagregante plachetare, trombolitice, litiu, metotrexat,
diuretice, digoxina, medicamente antihipertensive, inhibitori ai enzimei de conversie a angiotensinei, ciclosporina, probenecid, peniciline, fenilpropanolamina sau orice alt medicament.

Utilizarea Indometacin 50 mg cu alimente si bauturi

Nu au fost semnalate interactiuni intre Indometacin 50 mg si alimente sau bauturi.

Sarcina si alaptarea

Adresati-va medicului dumneavoastra sau farmacistului pentru recomandari inainte de a lua orice medicament.
Utilizarea indometacinului in timpul sarcinii poate determina efecte toxice la fat. Daca este absolut necesar, indometacinul se va utiliza numai in primele 5 luni ale sarcinii, cu precautie si numai daca beneficiul potential pentru mama depaseste riscul potential pentru fat.
Indometacinul se excreta in cantitati mici in laptele matern. Nu se recomanda utilizarea indometacinului daca alaptati.

Conducerea vehiculelor si folosirea utilajelor

Daca va este somn, aveti ameteli sau tulburari vizuale in timpul utilizarii Indometacin 50 mg nu trebuie sa conduceti vehicule si sa folositi utilaje.
3. CUM SA UTILIZATI INDOMETACIN 50 mg

Utilizati intotdeauna Indometacin 50 mg exact asa cum v-a spus medicul dumneavoastra. Trebuie sa discutati cu medicul dumneavoastra sau cu farmacistul daca nu sunteti sigur. Doza uzuala este de 1 pana la 3 supozitoare pe zi, administrate intrarectal, in functie de starea dumneavoastra de sanatate.
Exceptional (de exemplu in durerile din artrita microcristalina) se pot utiliza si 4 supozitoare pe zi.
Daca tratamentul este continuat dupa faza acuta a bolii, doza trebuie scazuta pana la cea mai mica doza, la care simptomele sunt ameliorate. Durata utilizarii trebuie sa fie cat mai scurta.
La pacientii varstnici sau la cei cu insuficienta renala se va avea in vedere scaderea dozei.
Eficacitatea si siguranta utilizarii indometacinului la copii si adolescenti nu a fost pe deplin studiata.
De aceea, nu se recomanda utilizarea indometacinului la aceasta grupa de varsta Daca utilizati mai mult decat trebuie din Indometacin 50 mg Utilizarea oricarui medicament in exces poate avea grave consecinte. Daca suspectati supradozajul, anuntati de urgenta medicul. Simptomele supradozajului cu Indometacin 50 mg sunt: greata, varsaturi, dureri de cap, ameteala, confuzie mentala, dezorientare, oboseala, amortirea extremitatilor, convulsii.
Daca aveti aceste simptome, intrerupeti tratamentul si adresati-va unei unitati de terapie intensiva pentru a beneficia de tratament adecvat.

Daca uitati sa utilizati Indometacin 50 mg

Daca ati uitat o doza, administrati medicamentul imediat ce va amintiti. Nu luati o doza dubla pentru a compensa doza uitata.
Daca aveti orice intrebari suplimentare cu privire la acest produs, adresati-va medicului dumneavoastra sau farmacistului.

4. REACTII ADVERSE POSIBILE

Ca toate medicamentele, Indometacin 50 mg poate provoca reactii adverse, cu toate ca nu apar la toate persoanele.

Tulburari cardiace

- mai putin frecvente: batai prea rapide ale inimii, dureri in piept, batai neregulate ale inimii, palpitatii.

Tulburari hematologice si limfatice

- mai putin frecvente: scaderea numarului globulelor albe, petesii, tendinta la invinetire, purpura, anemie aplastica si hemolitica, scaderea numarului trombocitelor si coagulare intravasculara diseminata (CID);
- rare: agranulocitoza si hipoplazie medulara.

Tulburari ale sistemului nervos

- foarte frecvente: durere de cap, stare de apatie;
- frecvente: ameteli, somnolenta, depresie, oboseala, apatie;
- mai putin frecvente: confuzie mentala, agitatie, tulburari ale starii de constienta, convulsii, coma, neuropatie periferica, slabiciune musculara, miscari involuntare, insomnie, tulburari psihice (episoade psihotice) si parestezie, tulburari de vorbire, agravarea unei epilepsii preexistente si sindrom parkinsonian.

Tulburari oculare

- rare: vedere incetosata, vedere dubla, durere orbitara si periorbitara;
- foarte rare: depuneri corneene, modificari retiniene si maculare. Aceste reactii au fost observate mai ales la pacientii carora li se administreaza indometacin pe termen lung, pentru poliartrita reumatoida.

Tulburari acustice si vestibulare

- frecvente: zgomote in urechi;
- mai putin frecvente: tulburari de auz;
- rare: surditate.

Tulburari gastro-intestinale
- foarte frecvent: greata, varsaturi;
- frecvente: dureri abdominale, diaree, constipatie;
- mai putin frecvente: lipsa poftei de mancare, gaze, balonare, ulcere izolate sau multiple, hemoragii gastro-intestinale, inflamatia mucoasei gurii, inflamatia mucoasei stomacului.

Tulburari renale si ale cailor urinare

- rare: prezenta de proteine in urina, sindrom nefrotic (hipertensiune arteriala, acumulare de lichid in tesuturi, prezenta de proteine si sange in urina), nefropatie interstitiala si insuficienta renala, cresterea valorii serice a ureei, prezenta de sange in urina.

Tulburari vasculare

- mai putin frecvente: hipotensiune arteriala.

Tulburari generale si la nivelul locului de administrare

- mai putin frecvente: durere la nivelul anusului, inflamatia mucoasei rectului, hemoragii rectale, senzatie de arsura, durere, mancarimi in zona rectala.

Tulburari ale sistemului imunitar

-foarte rare: reactii de hipersensibilitate- mancarimi, urticarie, eruptii pe piele, dermatite exfoliative, sindrom Stevens-Johnson, eritem polimorf, sindrom Lyell, detresa respiratorie acuta, soc, anafilaxie, umflarea limbii, gurii, gatului, dificultate in respiratie, astm bronsic, edem pulmonar.

Tulburari hepatobiliare

- mai putin frecvente: colorarea in galben a pielii si mucoaselor si inflamatia ficatului.

Alte reactii

- rare: hemoragii vaginale, cresterea glicemiei si prezenta glucozei in urina, cresterea valorii potasiului sanguin, inrosirea trecatoare a fetei si gatului, sangerare nazala, stomatite ulcerative, tumefierea glandelor mamare, cresterea sanilor la barbati;
- foarte rare: caderea parului.
Medicamente precum Indometacin 50 mg se pot asocia cu un risc usor crescut de aparitie a atacului de cord (“infarct miocardic”) sau a accidentului vascular cerebral.
Daca vreuna dintre reactiile adverse devine grava sau daca observati orice reactie adversa nementionata in acest prospect, va rugam sa comunicati medicului dumneavoastra sau farmacistului.

5. CUM SE PASTREAZA INDOMETACIN 50 mg, SUPOZITOARE

A nu se lasa la indemana si vederea copiilor.
A se pastra la temperaturi sub 25ºC, in ambalajul original.
Nu utilizati Indometacin 50 mg dupa data de expirare inscrisa pe ambalaj, dupa EXP. Data de expirare se refera la ultima zi a lunii respective.
Nu utilizati Indometacin 50 mg daca observati semne vizibile de deteriorare.
Medicamentele nu trebuie aruncate pe calea apei menajere sau a reziduurilor menajere. Intrebati farmacistul cum sa eliminati medicamentele care nu va mai sunt necesare. Aceste masuri vor ajuta la protejarea mediului.

6. INFORMATII SUPLIMENTARE


Ce contine Indometacin 50 mg
- Substanta activa este indometacin. Fiecare supozitor contine indometacin 50 mg.
- Celalalt component este grasime solida

Cum arata Indometacin 50 mg si continutul ambalajului

Cutie cu 2 folii termosudate din PVC/PE a cate 3 supozitoare
Cutie cu 2 folii termosudate din PVC/PE a cate 6 supozitoare
Supozitoare de culoare alba pana la alb-galbuie, in forma de torpila, cu suprafata neteda, onctuoasa.

Detinatorul autorizatiei de punere pe piata si producatorul

S.C. Antibiotice S.A.,
Str. Valea Lupului nr. 1, Iasi 6600, judetul Iasi, Romania
Telefon: +40-0232-220040, 253478, 253600, 253647
Fax: +40-0232-211020
http:\\www.antibiotice.ro
Pentru orice informatii despre acest medicament, va rugam sa contactati reprezentantii locali ai detinatorului autorizatiei de punere pe piata.
Acest prospect a fost aprobat in Februarie, 2013
Caracteristici
Forma:SUPOZ.
DCI:INDOMETACINUM

Deocamdată nu au fost exprimate opinii în legătură cu acest produs.

Spune-ne opinia ta

(nu va fi publicată)

Stocul produselor afisat pe site poate fi diferit fata de stocul real disponibil datorita unor factori precum: rezervarea produselor in farmacii de catre pacienti, rezervarea produselor in site de catre alti utilizatori etc.
Minifarm face eforturi permanente pentru a păstra corectitudinea informaţiilor din acestă pagină. Uneori acestea pot conţine inadvertenţe: fotografia are caracter informativ şi poate conţine accesorii neincluse în pachetele standard, unele specificaţii sau preţul, pot fi modificate de catre producător fără preaviz sau pot conţine erori de operare.

Alte produse din categoria Anti-inflamatoare

Vimovo 500mg/20mg-cpr.elib.modif. x 60-AstraZeneca
doar în farmacie
Piroxicam 20 mg -cpr x 20 - Helcor
doar în farmacie

Preț nou 24.44 LEI

In stoc
Diclofenac 100 mg -supoz x 10 - Magistra
doar în farmacie
Arcoxia 30 mg -cpr.film x 28 - Merck Sharp&Dohme
doar în farmacie
Celebrex 100mg-cps. x 30-Pfizer
doar în farmacie

Preț nou 28.88 LEI

In stoc
Dicloreum 150mg-cpr x 20 - Alfa Wasserman
doar în farmacie

Promotii speciale

Accesează campaniile cronometrate Minifarm si beneficiaza de preturi speciale pentru tine!

Reduceri de pret

Profita acum de reducerile de pret la produsele din oferta Minifarm!

Categorii vizitate recent

Produse vizitate recent