Cosul meu de cumparaturi
Cauta un produs
Adauga in Cos

Saprosan, 100 mg, 10 drajeuri, Sintofarm

Producător: SINTOFARM-OTC

Data expirare: 31 Octombrie 2024

(0 review-uri)
Imaginile afișate sunt cu titlu de prezentare. Produsele pot diferi sub aspectul unor caracteristici (ex. nuante de culoare) de aspectul real al produsului, in functie de lotul in care au fost fabricate.

Saprosan, 100 mg, 10 drajeuri, Sintofarm

Data expirare: 31 Octombrie 2024

(0 review-uri)
36.00 LEI
In stoc
Cate iti doresti?
Adauga in Cos
MEDICAMENT OTC Acest produs este un medicament OTC si nu poate fi returnat. Acest produs poate fi achizitionat doar de catre persoane fizice si achitat doar cu cardul, online.
vezi mai multe detalii

Acest medicament se poate elibera fara prescriptie medicala. Cititi cu atentie prospectul si informatiile de pe ambalaj. Daca apar manifestari neplacute adresati-va medicului sau farmacistului. ANMDM - Raporteaza online o reactie adversa
Pagină actualizată la data de Vineri, 29 Martie 2024

Detalii despre Saprosan, 100 mg, 10 drajeuri, Sintofarm din categoria Antidiareice

Ce este Saprosan si pentru ce se utilizeaza

Saprosan contine o substanta activa numita clorchinardol. Aceasta face parte din categoria medicamentelor numite: produse antiparazitare, preparate antiprotozoare, amoebicide si similare,derivati de chinolone, alte antiinfectioase intestinale.

Saprosan este recomandat în cazul în care aveti:

• gastroenterocolita acuta – o infectie acuta a stomacului si intestinului;

• diaree estivala;

• forme usoare de dizenterie amoebiana;

• giardioza – infectie cu giardia.

Nu luati Saprosan:

- daca sunteti alergic la clorchinardol sau la oricare dintre celelalte componente ale acestui medicament (enumerate la punctul 6).

Copii cu vârsta mai mica de 6 ani nu trebuie sa ia Saprosan.

Atentionari si precautii

Înainte sa luati Saprosan, adresati-va medicului dumneavoastra sau farmacistului.

În cazul asocierii cu alte produse ce contin halochine (mexaform, mexase, intestopan) nu se vor depasi 750 mg clorchinaldol pe zi la adulti si 400 mg clorchinaldol pe zi la copiii cu vârsta mai mare de 6 ani; aceste preparate nu se administreaza în cure succesive, iar durata totala însumata a tratamentului nu trebuie sa depaseasca o luna.

Se recomanda prudenta la pacientii cu insuficienta hepatica si/sau renala.

Daca medicul dumneavoastra v-a atentionat ca aveti intoleranta la unele categorii de glucide, va rugam sa-l întrebati înainte de a lua acest medicament.

Copii

Copii cu vârsta mai mica de 6 ani nu trebuie sa ia Saprosan.

Saprosan împreuna cu alte medicamente

Spuneti medicului dumneavoastra sau farmacistului daca luati, ati luat recent sau s-ar putea sa luati orice alte medicamente.

Sarcina si alaptarea

Daca sunteti gravida sau alaptati, credeti ca ati putea fi gravida sau intentionati sa ramâneti gravida, adresati- va medicului sau farmacistului pentru recomandari înainte de a lua acest medicament.

Deoarece nu exista studii clinice care sa demonstreze eventualele efecte toxice asupra fatului sau sugarului, nu se recomanda administrarea produsului în perioada sarcinii sau alaptarii.

Conducerea vehiculelor si folosirea utilajelor

Nu exista date care sa demonstreze ca produsul influenteaza capacitatea de a conduce vehicule sau de a folosi utilaje.

Saprosan contine lactoza monohidrat si zahar. Daca medicul dumneavoastra v-a atentionat ca aveti intoleranta la unele categorii de glucide, va rugam sa-l întrebati înainte de a lua acest medicament.

Reactii adverse posibile

Ca toate medicamentele, acest medicament poate provoca reactii adverse, cu toate ca nu apar la toate persoanele.

Urmatoarele reactii adverse au fost raportate la administrarea de clorchinardol:

Rare (afecteaza mai putin de 1 din 1000 utilizatori):

• greata;

• varsaturi;

• dureri abdominale;

• dureri de cap;

• ameteli;

• eruptii cutanate.

Foarte rare (afecteaza mai putin de 1 din 10000 utilizatori):

• inflamatia nervilor periferici;

• inflamatia nervilor ochilor.

Ce contine Saprosan, 100 mg, 10 drajeuri, Sintofarm

Compozitie:

Un drajeu contine clorchinaldol 100 mg si excipienti: amidon de porumb, lactoza monohidrat, gelatina, dioxid de siliciu coloidal anhidru, zahar farmaceutic, talc, carbonat de calciu, dioxid de titan (E 171), polividona K30, macrogol 6000, ceara galbena, ceara Carnauba.

Cum se foloseste Saprosan, 100 mg, 10 drajeuri, Sintofarm

Mod de administrare:

Adulti: doza recomandata este de 100 - 200 mg (1 - 2 drajeuri Saprosan), administrate oral, de 3 ori pe zi, nemestecate, la distanta de mese.
Durata tratamentului nu trebuie sa depaseasca 7-10 zile in afectiunile acute si o luna in cele cronice. La nevoie, in afectiunile cronice, tratamentul poate fi repetat dupa o pauza de 10 zile.
Copii cu varsta peste 6 ani: doza recomandata este de 10 mg/kg si zi.

Produsul este descris gresit?

Deocamdată nu au fost exprimate review-uri pentru acest produs.

Spune-ne opinia ta

(nu va fi publicată)

Tip administrare: cale orala
Forma/textura: drajeu
Mod prezentare: 10 drajeuri
Prospect Saprosan, 100 mg, 10 drajeuri, Sintofarm


Indicatii:Saprosan este indicat pentru: Gastroenterocolita acuta, diaree estivala, forme usoare de dizenterie amoebiana, giardioza. 
Contraindicatii:Hipersensibilitate la clorchinaldol, alte hidroxichinoline halogente sau la oricare dintre excipientii produsului.

Precautii:
Inainte sa luati Saprosan, adresati-va medicului dumneavoastra sau farmacistului.
Sarcina, alaptarea si fertilitatea:Deoarece nu exista studii clinice care sa demonstreze eventualele efecte toxice asupra fatului sau sugarului, nu se recomanda administrarea produsului in perioada sarcinii sau alaptarii. 

Conducerea vehiculelor si folosirea utilajelor:
Nu exista date care sa demonstreze ca produsul influenteaza capacitateade a conduce vehicule sau de a folosi utilaje. 

Mod de administrare:
Doze si mod de administrare:Adulti: doza recomandata este de 100 - 200 mg (1 - 2 drajeuri Saprosan), administrate oral, de 3 ori pe zi, nemestecate, la distanta de mese.
Durata tratamentului nu trebuie sa depaseasca 7 - 10 zile in afectiunile acute si o luna in cele cronice. La nevoie, in afectiunile cronice, tratamentul poate fi repetat dupa o pauza de 10 zile.
Copii cu vârsta sub 6 ani: doza recomandata este de 10 mg/kg si zi. 
Daca aveti orice intrebari suplimentare cu privire la acest medicament, adresati-va medicului dumneavoastra, farmacistului sau asistentei medicale.

Compozitie:
Un drajeu contine clorchinaldol 100 mg.Excipienti cu efect cunoscut : lactoza monohidrat, zahar. 

Prezentare:
10 drajeuri
Stocul produselor, afisat pe site, poate fi diferit fata de stocul real disponibil datorita unor factori precum: rezervarea produselor in farmacii de catre pacienti, rezervarea produselor in site de catre alti utilizatori etc. Minifarm face eforturi permanente pentru a păstra corectitudinea informaţiilor din acestă pagină. Uneori acestea pot conţine inadvertenţe: fotografia are caracter informativ şi poate conţine accesorii neincluse în pachetele standard, unele specificaţii sau preţul, pot fi modificate de catre producător fără preaviz sau pot conţine erori de operare.

Descopera oferta Minifarm Online Online pentru Saprosan, 100 mg, 10 drajeuri, Sintofarm in categoria de produse Antidiareice

Ce este Saprosan si pentru ce se utilizeaza Saprosan contine o substanta activa numita clorchinardol. Aceasta face parte din categoria medicamentelor numite: produse antiparazitare, preparate antiprotozoare, amoebicide si similare,derivati de chinolone, alte antiinfectioase intestinale. Saprosan est