Imaginile afișate sunt cu titlu de prezentare și au caracter pur informativ.

Preț 43.91 Lei

Cod produs: W48742

Disponibilitate: Stoc suficient
Verifică disponibilitatea și în farmacii

Producător: Actavis

Cititi cu atentie si in intregime acest prospect inainte de a incepe sa utilizati acest medicament, deoarece contine informatii importante pentru dumneavoastra.
- Pastrati acest prospect. S-ar putea sa fie necesar sa-l recititi.
- Daca aveti orice intrebari suplimentare, adresati-va medicului dumneavoastra sau farmacistului.
- Acest medicament a fost prescris numai pentru dumneavoastra. Nu trebuie sa-l dati altor persoane. Le poate face rau, chiar daca au aceleasi semne de boala cu ale dumneavoastra.
- Daca manifestati orice reactii adverse, adresati-va medicului dumneavoastra sau farmacistului.
Acestea includ orice reactii adverse nementionate in acest prospect.

Ce gasiti in acest prospect:

1. Ce este Fentanyl Actavis si pentru ce se utilizeaza
2. Ce trebuie sa stiti inainte sa utilizati Fentanyl Actavis
3. Cum sa utilizati Fentanyl Actavis
4. Reactii adverse posibile
5. Cum se pastreaza Fentanyl Actavis
6. Continutul ambalajului si alte informatii

1. CE ESTE FENTANYL ACTAVIS SI PENTRU CE SE UTILIZEAZA

Fentanilul apartine unui grup de analgezice puternice numite opioide.
Analgezicul fentanil se elibereaza lent din plasture, trece printre straturile pielii si apoi se distribuie in organism.
Adulti:
Fentanyl Actavis este utilizat pentru tratamentul durerilor severe de lunga durata, care nu pot fi calmate adecvat decat cu ajutorul calmantelor puternice.
Copii si adolescenti:
Fentanyl Actavis este utilizat pentru tratamentul pe termen lung al durerii severe si de lunga durata, la copii cu varsta de 2 ani sau mai mult, care au fost tratati anterior cu alte calmante puternice.

2. CE TREBUIE SA STITI INAINTE SA UTILIZATI FENTANYL ACTAVIS

Nu utilizati Fentanyl Actavis:
- daca sunteti alergic la fentanil sau la oricare dintre celelalte componente ale acestui medicament (enumerate la pct. 6).
- daca suferiti de dureri de scurta durata, de exemplu dupa o interventie chirurgicala.
- daca suferiti de afectiuni severe ale sistemului nervos central (creier si maduva spinarii), de exemplu leziuni la nivelul creierului.
- daca aveti probleme severe ale respiratiei (deprimare respiratorie).

Atentionari si precautii

AVERTIZARE:
Fentanyl Actavis este un medicament care poate pune in pericol viata copiilor.
Aceasta se aplica si in cazul plasturilor transdermici folositi.
Tineti cont de faptul ca forma acestui produs poate fi tentanta pentru un copil.
Fentanyl Actavis poate determina reactii adverse care pot pune in pericol viata persoanelor care nu folosesc medicamente opioide prescrise in mod regulat.
Medicul dumneavoastra va utiliza tratamentul cu Fentanyl Actavis ca parte a tratamentului integrat al durerii si va monitoriza periodic raspunsul dumneavoastra la Fentanyl Actavis.
Inainte sa utilizati Fentanyl Actavis trebuie sa-l informati pe medicul dumneavoastra daca suferiti de vreuna dintre afectiunile de mai jos, deoarece in acest caz riscul de aparitie al reactiilor adverse este crescut si/sau medicul dumneavoastra ar putea fi nevoit sa va prescrie o doza mai mica de fentanil:
- astm bronsic, deprimare respiratorie sau orice tip de boala pulmonara
- tensiune arteriala scazuta
- afectarea functiei ficatului
- afectarea functiei rinichilor
- daca v-ati lovit la cap, aveti o tumora cerebrala, prezentati semne de tensiune intracraniana crescuta (de exemplu dureri de cap, tulburari de vedere), modificari ale starii de constienta, pierderea constientei sau coma.
- batai lente, neregulate, ale inimii (bradiaritmii).
- miastenia gravis (boala care determina oboseala si slabiciune musculara).

Informati medicul dumneavoastra daca in timpul tratamentului prezentati febra, deoarece temperatura corporala crescuta poate determina patrunderea prin piele a unei cantitati prea mari din medicament.
Din aceleasi motive, trebuie sa evitati expunerea plasturelui de pe piele la surse directe de caldura, cum sunt paturi electrice, paturi cu apa incalzite, aparate de incalzit sau de bronzat, sticle cu apa fierbinte, bai fierbinti prelungite, sauna, si bai jacuzzi fierbinti. In timpul zilelor de vara insorite este
permisa expunerea la soare, dar zona unde este aplicat plasturele trebuie protejata cu articole de imbracaminte. Plasturele transdermic cu fentanil contine metale. Plasturele trebuie indepartat inainte de investigatia prin rezonanta magnetica deoarece acesta se poate supraincalzi si poate cauza arsuri pe
piele in zona corespunzatoare plasturelui.
Daca utilizati Fentanyl Actavis pentru o perioada mai lunga de timp se poate dezvolta toleranta, dependenta fizica sau psihica. Totusi, acestea se intampla rar in tratamentul durerilor provocate de cancer.
Daca sunteti un pacient varstnic sau starea dumneavoastra fizica este precara (casectic) medicul dumneavoastra va v-a monitoriza cu mai multa atentie pentru ca este posibil sa fie necesar sa va prescrie o doza mai mica.
Plasturii nu trebuie taiati in bucati mai mici pentru ca nu exista informatii disponibile privind calitatea, eficacitatea sau siguranta plasturelui astfel divizat.

Copii si adolescenti

In general, Fentanyl Actavis trebuie utilizat numai la copii si adolescenti cu varsta de 2 ani sau mai mult, care anterior au fost tratati cu alte opioide (de exemplu morfina). Fentanyl Actavis nu trebuie utilizat la copii cu varsta sub 2 ani.
Pentru a se asigura protectia impotriva ingerarii accidentale de catre copii, se recomanda precautie cand se alege locul de aplicare pentru plasturele transdermic Fentanyl Actavis (vezi punctul 3, “Cum sa utilizati Fentanyl Actavis “) si aderarea plasturelui trebuie monitorizata indeaproape.

Alte medicamente si Fentanyl Actavis
Spuneti medicului dumneavoastra sau farmacistului daca luati, ati luat recent sau s-ar putea sa luati orice alte medicamente.
Va rugam sa spuneti medicului dumneavoastra daca luati medicamente barbiturice (utilizate pentru tratarea tulburarilor de somn), buprenorfina, nalbufina sau pentazocina (alte analgezice puternice). Nu este recomandat sa le utilizati impreuna cu Fentanyl Actavis.
Va rugam sa spuneti medicului dumneavoastra daca luati inhibitori MAO (de exemplu moclobemida utilizata pentru tratarea depresiei sau selegelina pentru tratamentul bolii Parkinson) sau daca le-ati luat in ultimele 14 zile. Daca aceste medicamente sunt luate in acelasi timp, toxicitatea lor poate creste.

Daca in acelasi timp luati medicamente care afecteaza functia creierului este foarte posibil sa aveti reactii adverse, in special dificultati la respiratie. Aceasta se aplica pentru:
- medicamente utilizate in tratarea anxietatii (tranchilizante)
- medicamente utilizate pentru tratarea unor tulburari psihice (neuroleptice)
- anestezice, in cazul in care credeti ca urmeaza sa vi se administreze un anestezic, spuneti medicului sau dentistului ca utilizati Fentanyl Actavis
- medicamente utilizate in tratarea tulburarilor de somn (hipnotice, sedative)
- medicamente utilizate pentru tratarea alergiei sau raului de miscare (antihistaminice/ antiemetice)
- alte analgezice puternice (opioide)
- alte medicamente pentru dureri de spate sau alte afectiuni musculoscheletice dureroase (relaxante ale muschilor scheletici)
- alcool etilic.

Nu trebuie sa luati vreunul dintre medicamentele enumerate mai jos in timp ce utilizati Fentanyl Actavis, cu exceptia cazului in care sunteti strict monitorizat de catre medicul dumneavoastra.
Aceste medicamente pot creste efectele si reactiile adverse ale Fentanyl Actavis. Aceasta se aplica de exemplu pentru:
- ritonavir (utilizat pentru tratarea SIDA)
- ketoconazol, itraconazol (utilizate pentru tratarea infectiilor fungice)
- diltiazem (utilizat pentru tratarea bolilor de inima)
- cimetidina (utilizata pentru tratarea afectiunilor gastro-intestinale)
- antibiotice macrolide (utilizate pentru tratarea infectiilor).

Fentanyl Actavis cu alcool

Utilizarea simultana a Fentanyl Actavis si a bauturilor alcoolice creste riscul de aparitie a reactiilor adverse severe si poate determina dificultati la respiratie, scaderea tensiunii arteriale, sedare profunda si coma. Pe durata tratamentului cu Fentanyl Actavis nu consumati bauturi alcoolice.

Sarcina si alaptarea

Adresati-va medicului dumneavoastra sau farmacistului pentru recomandari inainte de a lua orice medicament.
Nu utilizati Fentanyl Actavis in timpul travaliului si nasterii (incluzand operatia cezariana), deoarece fentanilul traverseaza bariera fetoplacentara si poate determina deprimare respiratorie la copilul nounascut.
Daca ramaneti gravida in timpul tratamentului cu Fentanyl Actavis, adresati-va medicului dumneavoastra. Fentanyl Actavis nu trebuie utilizat in timpul sarcinii si alaptarii, decat daca este absolut necesar. Nu a fost stabilita siguranta utilizarii fentanilului in timpul sarcinii. Fentanilul trece in
laptele mamelor care alapteaza si poate provoca reactii adverse la sugarul alaptat, cum sunt sedarea si deprimarea respiratorie. Orice cantitate de lapte matern produsa in timpul tratamentului sau in 72 de ore de la indepartarea ultimului plasture trebuie aruncata.

Conducerea vehiculelor si folosirea utilajelor

Fentanyl Actavis are influenta majora asupra capacitatii de a conduce vehicule si de a folosi utilaje.
Aceasta este de asteptat in special la inceputul tratamentului, la orice modificare a dozelor precum si in legatura cu consumul de alcool etilic sau tranchilizante. Daca ati utilizat aceeasi doza de FentanylActavis pentru o perioada lunga de timp, medicul dumneavoastra poate decide daca va permite sa
conduceti sau sa folositi utilaje periculoase. Nu conduceti vehicule si nu folositi utilaje periculoase in timpul tratamentului cu Fentanyl Actavis, decat daca medicul dumneavoastra v-a spus ca acest lucru este permis.

3. CUM SA UTILIZATI FENTANYL ACTAVIS

Utilizati intotdeauna acest medicament exact asa cum v-a spus medicul dumneavoastra sau farmacistul. Discutati cu medicul dumneavoastra sau cu farmacistul daca nu sunteti sigur.
Medicul dumneavoastra va decide concentratia de Fentanyl Actavis cea mai potrivita pentru dumneavoastra. Rationamentul medicului se va baza pe: gradul de severitate al durerii, starea dumneavoastra generala si tipul de tratament pentru durere pe care l-ati primit pana in prezent.
In functie de reactiile dumneavoastra la tratament, poate fi necesara ajustarea dozei prin modificarea concentratiei sau a numarului de plasturi aplicati. Calmarea durerilor apare pana la 24 de ore de la aplicarea primului plasture si apoi efectul scade treptat, dupa indepartarea plasturelui. Nu opriti
tratamentul fara a discuta cu medicul dumneavoastra.
Primul plasture va incepe sa actioneze lent, aceasta ar putea sa dureze pana la o zi, asa ca s-ar putea ca medicul sa va prescrie analgezice suplimentare pana cand efectul plasturelui transdermic cu fentanil va fi complet. Dupa aceea, Fentanyl Actavis va calma durerea in mod continuu si veti putea opri
administrarea celorlalte analgezice. Cu toate acestea uneori s-ar putea sa fie nevoie sa luati analgezice suplimentare.

Utilizarea la copii si adolescenti

Fentanyl Actavis trebuie utilizat numai la copii si adolescenti cu varsta de 2 ani sau mai mult, care au fost tratati anterior cu alte opioide (de exemplu morfina). Fentanyl Actavis nu trebuie utilizat la copii si sugari cu varsta sub 2 ani.

Cum trebuie sa aplicati Fentanyl Actavis

Alegeti o suprafata plata, din partea superioara a corpului (trunchiului) sau a bratului, lipsita de par, taieturi, pete sau alte leziuni ale pielii. Aceasta parte a corpului trebuie sa nu fi fost iradiata in timpul radioterapiei.
- Daca suprafata este acoperita cu par, atunci taiati-l cu foarfecele. Nu radeti, deoarece pielea se poate irita. Daca este necesar, spalati pielea cu apa. Nu utilizati sapun, uleiuri, lotiuni, alcool sau alte produse de curatare care pot irita pielea. Pielea trebuie sa fie complet uscata inaintea
aplicarii plasturelui.
- Plasturii trebuie inspectati inainte de utilizare. Nu trebuie utilizati plasturii care sunt taiati, divizati sau deteriorati in vreun fel.
- Plasturele Fentanyl Actavis trebuie scos din folia de protectie impaturind initial zona marcata (localizata aproape de varful sagetii aflate pe eticheta de pe ambalaj) si apoi se rupe cu atentie folia. Daca se utilizeaza foarfecele pentru a deschide ambalajul, se taie aproape de marginea sigilata pentru a nu deteriora plasturele din interior.
- Plasturele trebuie lipit imediat dupa deschiderea ambalajului. Dupa indepartarea foliei de protectie, plasturele se aplica pe piele prin apasare ferma, cu palma, timp de 30 de secunde, pentru a fi sigur ca acesta s-a lipit bine de piele. Fiti atenti daca plasturele s-a lipit corespunzator pe margini.
- Un plasture Fentanyl Actavis este utilizat pentru 72 de ore (3 zile). Pe ambalajul exterior puteti nota data si ora la care ati aplicat plasturele. Aceasta va poate ajuta sa va amintiti cand sa schimbati plasturele.
- Locul de aplicare al plasturelui nu trebuie expus la caldura provenind din surse externe (vezi “Aveti grija deosebita cand utilizati Fentanyl Actavis”).
- Deoarece plasturele transdermic este protejat de o pelicula exterioara rezistenta la apa poate fi purtat si la dus.
- La copii, aplicarea se face de preferinta in partea superioara a spatelui, pentru a minimaliza posibilul risc de indepartare a plasturelui de catre acestia.

Cum sa inlocuiti plasturele transdermic
- Indepartati plasturele dupa perioada de timp recomandata de medicul dumneavoastra. In cele mai multe cazuri aceasta inseamna 72 de ore (3 zile), la unii pacienti 48 de ore (2 zile). De obicei plasturele nu se dezlipeste singur.Daca raman urme pe piele, dupa indepartarea plasturelui,
acestea pot fi curatate utilizand cantitati considerabile de apa si sapun.
- Pliati plasturele folosit in jumatate, astfel incat marginile adezive sa adere una de cealalta. Puneti plasturii folositi in ambalajul exterior si inmanati-i farmacistului
- Aplicati un nou plasture, asa cum s-a descris mai sus, dar in alta regiune a pielii. Trebuie sa treaca cel putin 7 zile inaintea utilizarii aceleiasi zone a pielii pentru aplicare.

Daca utilizati mai mult decat trebuie din Fentanyl Actavis

Daca ati aplicat mai multi plasturi decat v-a prescris medicul dumneavoastra, indepartati plasturii si adresati-va medicului dumneavoastra sau celui mai apropiat spital, pentru evaluarea riscurilor.
Cea mai frecventa reactie adversa care indica supradozajul este reducerea capacitatii de a respira.
Persoana in cauza respira lent sau slab. Daca apar aceste simptome –indepartati plasturele si adresati-va imediat unui medic. In timpul scurs pana la sosirea medicului, tineti persoana respectiva treaza, vorbindu-i sau miscand-o din cand in cand.
Alte semne si simptome de supradozaj sunt: somnolenta, scaderea temperaturii corporale, scaderea frecventei cardiace, scaderea tonusului muscular, tensiune arteriala mica, sedare profunda, pierderea coordonarii muschilor, constrictia pupilelor si convulsii.

Daca uitati sa utilizati Fentanyl Actavis

Nu luati o doza dubla pentru a compensa o doza omisa in nicio situatie.
Trebuie sa schimbati plasturele in acelasi moment al zilei, la fiecare trei zile (fiecare 72 de ore), doar daca nu v-a recomandat altfel medicul dumneavoastra. Daca ati uitat, atunci schimbati plasturele cat mai curand posibil dupa ce va reamintiti. Daca trece foarte mult timp din momentul in care plasturele
trebuia schimbat, atunci adresati-va medicului dumneavoastra, deoarece puteti avea nevoie de analgezice suplimentare.

Daca incetati sa utilizati Fentanyl Actavis

Daca doriti sa intrerupeti sau sa opriti tratamentul, trebuie sa discutati intotdeauna cu medicul dumneavoastra despre motivele intreruperii si despre tratamentul urmat in continuare.
Utilizarea prelungita a Fentanyl Actavis poate determina dependenta fizica.
Este posibil sa va simtiti rau daca nu mai utilizati plasturii.
Deoarece riscul de aparitie a manifestarilor de sevraj (greata, varsaturi, diaree, anxietate si tremor muscular) este crescut in cazul intreruperii bruste a tratamentului, nu opriti niciodata tratamentul cu Fentanyl Actavis, din proprie initiativa, fara sa discutati in prealabil cu medicul dumneavoastra.
Daca aveti orice intrebari suplimentare cu privire la acest medicament, adresati-va medicului dumneavoastra sau farmacistului.

4. REACTII ADVERSE POSIBILE

Ca toate medicamentele, acest medicament poate provoca reactii adverse, cu toate ca nu apar la toate persoanele.
Evaluarea reactiilor adverse s-a realizat utilizand urmatoarea conventie privind frecventa :

Foarte frecvente

la mai mult de 1 din 10 pacienti

Frecvente

la mai putin de 1 din 10 pacienti, dar la mai mult de 1 din 100 pacienti

Mai putin frecvente

la mai putin de 1 din 100 pacienti, dar la mai mult de 1 din 1000 pacienti

Rare

la mai putin de 1 din 1000 pacienti, dar la mai mult de 1 din 10000 pacienti

Foarte rare

la mai putin de 1 din 10000 pacienti, inclusiv cazurile izolate


Daca survine vreuna dintre urmatoarele reactii adverse foarte grave dar foarte rare, trebuie sa intrerupeti tratamentul si sa-l contactati imediat pe medicul dumneavoastra sau sa mergeti la departamentul de urgenta al celui mai apropiat spital: deprimare respiratorie severa (senzatie severa de
sufocare, respiratie sacadata) sau blocaj complet al tractului digestiv (dureri colicative, varsaturi, balonare).
Daca prezentati o reactie adversa severa, medicul dumneavoastra poate decide sa va monitorizeze pentru 24 de ore, deoarece fentanil mai poate afecta inca organismul un anumit timp dupa indepartarea plasturelui.

Alte reactii adverse

Foarte frecvente: Somnolenta, dureri de cap, ameteli, greata, varsaturi, constipatie.
Frecvente: Conjunctivita, pierderea apetitului pentru alimente, sedare, dificultati de somn, depresie, teama generalizata, stare de confuzie, halucinatii, nervozitate, miscari involuntare, senzatie de intepaturi, ameteala la inaltime, senzatie neplacuta de batai neregulate sau puternice ale inimii, hipertensiune arteriala, dificultati in respiratie, diaree, gura uscata, secretie redusa sau absenta de saliva, dureri de stomac, indigestie, transpiratii excesive, reactii pe piele la nivelul locului de aplicare, mancarimi, eruptii trecatoare pe piele, inrosirea pielii (eritem), spasme musculare, dificultati in urinare, stare neobisnuita de ameteala sau oboseala (efect depresiv asupra functiei creierului), pierderea fortei fizice, disconfort general (stare de rau), senzatie de rece.
Mai putin frecvente: Agitatie, dezorientare, stare euforica, pierderi de memorie, scaderea simtului tactil, in special pe piele, convulsii (inclusiv convulsii clonice si de tip grand mal), tulburari de vorbire, scaderea tensiunii arteriale si a ritmului inimii, colorarea albastrie a pielii, afectarea respiratiei (deprimare a respiratiei), obstructie a intestinului, eczeme, dermatita. Eruptiile trecatoare pe piele si roseata pielii vor disparea in maxim o zi dupa ce plasturele a fost indepartat. Convulsii musculare, impotenta sexuala masculina, disfunctii sexuale, reactii cutanate pe zona de aplicare, afectiune asemanatoare gripei, sindrom de sevraj, senzatie de modificare a temperaturii corpului.
Rare: Constrictia pupilei, puls neregulat, dilatarea vaselor de sange, oprirea respiratiei (apnee), respiratie superficiala sau prea lenta, care nu satisface necesitatile organismului (hipoventilatie), sughit, obstructia tractului digestiv.
Foarte rare: Reactii alergice acute generalizate cu scaderea tensiunii arteriale si/sau dificultati la respiratie (anafilaxie/ reactii anafilactice), idei delirante, stare de excitabilitate, confuzie, afectare a vederii, balonare dureroasa, scaderea excretiei urinii, durere a vezicii urinare.
Pot sa apara de asemenea urmatoarele efecte adverse, insa cu frecventa necunoscuta: reactii/ soc anafilactic, scaderea frecventei respiratorii.

Daca utilizati Fentanyl Actavis pe o perioada mai lunga de timp, este posibil ca acesta sa devina mai putin eficace pentru dumneavoastra si ar putea fi necesara o modificare a dozelor (se poate dezvolta toleranta). De asemenea, se poate dezvolta dependenta fizica si este posibil sa aveti simptome de
sevraj daca opriti brusc utilizarea plasturilor. Simptomele sevrajului pot fi: greata, varsaturi, diaree, anxietate si tremuraturi.

Alte reactii adverse la copii si adolescenti

Copiii si adolescentii tratati cu plasturi transdermici cu fentanil au avut reactii adverse similare cu celeobservate la adulti.
Nu exista risc specific pentru copii si adolescenti cand se utilizeaza in mod corect.
Reactii adverse foarte frecvente observate la copii, in studii clinice, au fost febra, varsaturi si greata.
Daca apar reactii adverse, adresati-va medicului sau farmacistului. Acestea includ orice reactie adversa nementionata in acest prospect.

5. CUM SE PASTREAZA FENTANYL ACTAVIS

A nu se lasa la vederea si indemana copiilor, chiar si dupa utilizare. In plasture raman cantitati mari de medicament, chiar si dupa utilizarea acestuia.
Nu utilizati acest medicament dupa data de expirare inscrisa pe ambalaj. Data de expirare se refera la ultima zi a lunii respective.

Conditii de pastrare

A nu se pastra la temperaturi peste 30°C.
Precautii speciale pentru eliminarea reziduurilor
Din motive ecologice si de siguranta, plasturii transdermici utilizati precum si cei neutilizati si expirati trebuie aruncati sau returnati la farmacie pentru eliminare. Plasturii utilizati trebuie pliati in jumatate, cu marginile lipite si pastrati in cutie, pana in momentul aruncarii sau predarii la farmacie.

6. CONTINUTUL AMBALAJULUI SI ALTE INFORMATII

Fentanyl Actavis 25 micrograme/h plasture transdermic
Ce contine Fentanyl Actavis 25 micrograme/h plasture transdermic
- Substanta activa este fentanil.
Fiecare plasture transdermic cu aria suprafetei active de 7,5 cm2 contine fentanil 4,125 mg cu o ata de eliberare de 25 micrograme fentanil pe ora.

Fentanyl Actavis 50 micrograme/h plasture transdermic
Ce contine Fentanyl Actavis 50 micrograme/h plasture transdermic
- Substanta activa este fentanil.
Fiecare plasture transdermic cu aria suprafetei active de 15 cm2 contine fentanil 8,25 mg cu o rata de eliberare de 50 micrograme fentanil pe ora.

Fentanyl Actavis 75 micrograme/h plasture transdermic
Ce contine Fentanyl Actavis 75 micrograme/h plasture transdermic
- Substanta activa este fentanil.
Fiecare plasture transdermic cu aria suprafetei active de 22,5 cm2 contine fentanil 12,375 mg cu o rata de eliberare de 75 micrograme fentanil pe ora.

Fentanyl Actavis 100 micrograme/h plasture transdermic
Ce contine Fentanyl Actavis 100 micrograme/h plasture transdermic
- Substanta activa este fentanil.
Fiecare plasture transdermic cu aria suprafetei active de 30 cm2 contine fentanil 16,5 mg cu o rata de eliberare de 100 micrograme fentanil pe ora.
- Celelalte componente sunt:
Stratul adeziv: Strat adeziv din poliacrilat
Strat de suport: Folie din polipropilena, cerneala de inscriptionare albastra
Strat de protectie ocluziv: Folie din polietilena tereftalat (siliconata)

Cum arata Fentanyl Actavis si continutul ambalajului

Fentanyl Actavis se prezinta sub forma de plasture transdermic transparent, cu o fata adeziva, care se poate lipi de piele. Plasturii transdermici sunt inscriptionati cu cerneala albastru care semnifica concentratia.
Fentanyl Actavis este disponibil in cutii care contin 3, 4, 5, 8, 10, 16 sau 20 plasturi transdermici.
Este posibil ca nu toate marimile de ambalaj sa fie comercializate.

Detinatorul autorizatiei de punere pe piata si fabricantul

Actavis Group PTC ehf
Reykjavikurvegur 76-78
220 IS Hafnarfjordur
Islanda
Acest medicament este autorizat in Statele Membre ale Spatiului Economic European sub urmatoarele denumiri comerciale:

Austria

Fentanyl Actavis 25/50/75/100 µg/h transdermales Pflaster

Bulgaria

Victanyl

Republica Ceha

Fentanyl Actavis

Deocamdată nu au fost exprimate opinii în legătură cu acest produs.

Spune-ne opinia ta

(nu va fi publicată)

Stocul produselor afisat pe site poate fi diferit fata de stocul real disponibil datorita unor factori precum: rezervarea produselor in farmacii de catre pacienti, rezervarea produselor in site de catre alti utilizatori etc.
Minifarm face eforturi permanente pentru a păstra corectitudinea informaţiilor din acestă pagină. Uneori acestea pot conţine inadvertenţe: fotografia are caracter informativ şi poate conţine accesorii neincluse în pachetele standard, unele specificaţii sau preţul, pot fi modificate de catre producător fără preaviz sau pot conţine erori de operare.

Alte produse din categoria Antistres, anxiolitice

Preț nou 10.50 LEI

Stoc limitat

Preț nou 5.00 LEI

În stoc
Alprazolam 0.5 mg -cpr x 30 - Labormed
doar în farmacie

Preț nou 5.96 LEI

În stoc

Preț nou 24.50 LEI

În stoc
Nobixal 12,5 mg -cpr.film x 30
doar în farmacie

Preț nou 13.81 LEI

În stoc