Cosul meu de cumparaturi
Cauta un produs
Adauga in Cos

Saliform forte crema, 150 mg/100mg/g, 100 g, Antibiotice SA

Producător: ANTIBIOTICE S.A. - OTC

Data expirare: 01 Noiembrie 2026

(0 review-uri)
Imaginile afișate sunt cu titlu de prezentare. Produsele pot diferi sub aspectul unor caracteristici (ex. nuante de culoare) de aspectul real al produsului, in functie de lotul in care au fost fabricate.

Saliform forte crema, 150 mg/100mg/g, 100 g, Antibiotice SA

Data expirare: 01 Noiembrie 2026

(0 review-uri)
35.00 LEI
In stoc
Cate iti doresti?
Adauga in Cos
MEDICAMENT OTC Acest produs este un medicament OTC si nu poate fi returnat. Acest produs poate fi achizitionat doar de catre persoane fizice si achitat doar cu cardul, online.
vezi mai multe detalii

Acest medicament se poate elibera fara prescriptie medicala. Cititi cu atentie prospectul si informatiile de pe ambalaj. Daca apar manifestari neplacute adresati-va medicului sau farmacistului. ANMDM - Raporteaza online o reactie adversa
Pagină actualizată la data de Vineri, 19 Aprilie 2024

Detalii despre Saliform forte crema, 150 mg/100mg/g, 100 g, Antibiotice SA din categoria Dureri osteo-musculare

Indicatii terapeutice

Înaintea eforturilor fizice sustinute - pentru relaxarea musculaturii ce urmeaza a fi solicitata.

Imediat dupa eforturi fizice sustinute - pentru reducerea durerii.

Dureri de origine musculo-tendono-ligamentare determinate de suprasolicitarea musculara. 

Contraindicatii

Hipersensibilitate la salicilat de metil, mentol sau la oricare dintre excipientii produsului. Plagi deschise, iritatii cutanate. Copii cu vârsta sub 15 ani.

Precautii

Saliform forte se utilizeaza numai pentru uz extern. Nu se utilizeaza sub pansament ocluziv. Se evita contactul cu ochii si mucoasele.

În cazul aparitiei iritatiilor cutanate se recomanda întreruperea administrarii. Daca durerea persista mai mult de 10 zile fara ameliorare, trebuie consultat medicul.

Sarcina si alaptarea

Studiile preclinice efectuate la animale au evidentiat efecte teratogene si efecte toxice. Pâna în prezent nu au fost efectuate studii controlate la om.

Deoarece salicilatul de metil se absoarbe prin piele putând determina fenomene de excitatie nervos centrala, mai ales dupa aplicarea pe suprafete mari, administrarea Saliform forte în timpul sarcinii si alaptarii se va face numai dupa evaluarea raportului beneficiu terapeutic matern - risc potential fetal.

Capacitatea de a conduce vehicule sau de a folosi utilaje

Saliform forte nu influenteaza capacitatea de a conduce vehicule sau de a folosi utilaje.

Reactii adverse

Salicilat de metil

Desi exista dovezi ca ingestia de salicilat de metil este riscanta, dupa administrarea externa conform recomandarilor de mai sus, salicilatul de metil este bine tolerat cu exceptia unor cazuri în care au aparut iritatii locale severe.

Mentol

Mentolul poate determina rar reactii alergice: urticarie, eritem si alte reactii cutanate. Datorita absorbtiei sistemice dupa aplicarea pe suprafete cutanate întinse, sunt de asteptat aceleasi reactii adverse ca si în cazul ingestiei unor cantitati mari de produse mentolate: greata, dureri abdominale, varsaturi, eritem facial si simptome de deprimare a sistemului nervos central (ameteala, mers ebrios, somnolenta, bradipnee si coma).

Totusi, numarul reactiilor adverse legate de administrarea externa a mentolului este scazut.

Ce contine Saliform forte crema, 150 mg/100mg/g, 100 g, Antibiotice SA

Compozitie:

100 g crema contin salicilat de metil 15 g, mentol 10 g si excipienti: carbomer 940, acid stearic, stearat de gliceril, macrogol 25 cetostearil eter, trietanolamina, apa purificata.

Cum se foloseste Saliform forte crema, 150 mg/100mg/g, 100 g, Antibiotice SA

Doza recomandata este de 3 - 4 aplicatii pe zi. Saliform forte se aplica pe piele, masând usor zona afectata pâna la absorbtia completa.

Produsul este descris gresit?

Deocamdată nu au fost exprimate review-uri pentru acest produs.

Spune-ne opinia ta

(nu va fi publicată)

Tip administrare: cutanat
Forma/textura: crema
Cantitate: 100 g
Prospect Saliform forte crema, 150 mg/100mg/g, 100 g, Antibiotice SA


Indicatii:
Saliform Forte face parte din clasa de medicamente cunoscuta sub denumirea de medicamente topice pentru dureri articulare si musculare; medicamente cu derivati de acid salicilic.Saliform Forte este utilizat pentru ameliorarea durerilor musculo-tendo-ligamentare determinate de suprasolicitarea din urma eforturilor fizice sau din artritele minore.Saliform Forte mai poate fi utilizat inaintea eforturilor fizice sustinute, pentru relaxarea musculaturii ce urmeaza a fi solicitata. 
Contraindicatii:Nu utilizati Saliform Forte:- daca sunteti alergic la salicilat de metil si levomentol, sau la oricare dintre celelalte componente ale acestui medicamente.
Precautii:Inainte sa utilizati Saliform Forte, adresati-va medicului dumneavoastra, farmacistului sau asistentului medical.
Sarcina si alaptare:Daca sunteti gravida sau alaptati, credeti ca ati putea fi gravida sau intentionati sa ramâneti gravida, adresati-va medicului sau farmacistului pentru recomandari inainte de a lua acest medicament.Deoarece salicilatul de metil se absoarbe prin piele putând determina fenomene de excitatie nervoasa centrala, mai ales dupa aplicarea pe suprafete mari, administrarea Saliform Forte in timpul sarcinii si alaptarii se va face numai dupa evaluarea raportului beneficiu terapeutic matern - risc potential fetal. 

Conducerea vehiculelor si folosirea utilajelor:
Saliform Forte nu influenteaza capacitatea de a conduce vehicule sau de a folosi utilaje. 
Mod de administrare:
Utilizati intotdeauna acest medicament exact asa cum este descris in acest prospect sau asa cum v-a spus medicul dumneavoastra sau farmacistul. Discutati cu medicul dumneavoastra sau cu farmacistul daca nu sunteti sigur.
Doza recomandata este de 3 - 4 aplicatii pe zi. Saliform Forte se aplica pe piele, masând usor zona afectata pâna la absorbtia completa. 
Daca aveti orice intrebari suplimentare cu privire la acestmedicament, adresati-va medicului dumneavoastra sau farmacistului.

Compozitie:
- Substantele active sunt: salicilat de metil si levomentol. Un gram crema contine salicilat de metil 150 mg si levomentol 100 mg.- Celelalte componente sunt: acid stearic, monostearat de glicerol, macrogol 25 cetostearil eter, carbomer (Carbopol Ultrez 10NF), trolamina, apa purificata. 

Prezentare:
100 g
Stocul produselor, afisat pe site, poate fi diferit fata de stocul real disponibil datorita unor factori precum: rezervarea produselor in farmacii de catre pacienti, rezervarea produselor in site de catre alti utilizatori etc. Minifarm face eforturi permanente pentru a păstra corectitudinea informaţiilor din acestă pagină. Uneori acestea pot conţine inadvertenţe: fotografia are caracter informativ şi poate conţine accesorii neincluse în pachetele standard, unele specificaţii sau preţul, pot fi modificate de catre producător fără preaviz sau pot conţine erori de operare.

Descopera oferta Minifarm Online Online pentru Saliform forte crema, 150 mg/100mg/g, 100 g, Antibiotice SA in categoria de produse Dureri osteo-musculare

Indicatii terapeutice Înaintea eforturilor fizice sustinute - pentru relaxarea musculaturii ce urmeaza a fi solicitata. Imediat dupa eforturi fizice sustinute - pentru reducerea durerii. Dureri de origine musculo-tendono-ligamentare determinate de suprasolicitarea musculara.  Contraindica