Cosul meu de cumparaturi
Cauta un produs
Adauga in Cos

Nurofen Forte, 400 mg, 12 drajeuri, Reckitt Benkiser

Producător: RECKITT BENCKISER

Data expirare: 31 August 2026

(0 review-uri)
Imaginile afișate sunt cu titlu de prezentare. Produsele pot diferi sub aspectul unor caracteristici (ex. nuante de culoare) de aspectul real al produsului, in functie de lotul in care au fost fabricate.

Nurofen Forte, 400 mg, 12 drajeuri, Reckitt Benkiser

Data expirare: 31 August 2026

(0 review-uri)
18.50 LEI
In stoc
Cate iti doresti?
Adauga in Cos
MEDICAMENT OTC Acest produs este un medicament OTC si nu poate fi returnat. Acest produs poate fi achizitionat doar de catre persoane fizice si achitat doar cu cardul, online.
vezi mai multe detalii

Acest medicament se poate elibera fara prescriptie medicala. Cititi cu atentie prospectul si informatiile de pe ambalaj. Daca apar manifestari neplacute adresati-va medicului sau farmacistului. ANMDM - Raporteaza online o reactie adversa
Pagină actualizată la data de Vineri, 29 Martie 2024

Detalii despre Nurofen Forte, 400 mg, 12 drajeuri, Reckitt Benkiser din categoria Produse pentru reumatism

Nurofen Forte face parte din grupa medicamentelor denumite AINS (medicamente antiinflamatoare nesteroidiene) care actioneaza reducand durerea, inflamatia si febra. Nurofen Forte este utilizat pentru a calma durerile usoare pana la moderate, cum sunt durerea de cap, incluzand migrena, durerea de dinti, durerea menstruala si a reduce febra.

Reactii adverse posibile

Ca toate medicamentele, Nurofen Forte poate provoca reactii adverse, cu toate ca acestea nu apar la toate persoanele. Posibilitatea de aparitie a reactiilor adverse creste la doze mai mari si la o durata mai lunga de tratament. Medicamente precum Nurofen Forte se pot asocia cu un risc usor crescut de aparitie a atacului de cord (infarct miocardic) sau a accidentului vascular cerebral. Retentie de apa (edem), tensiune arteriala mare si insuficienta cardiaca au fost raportate in asociere cu AINS.

Urmatoarele reactii adverse sunt importante si necesita interventie imediata, daca apar. Trebuie sa incetati de a mai lua Nurofen Forte si sa va adresati imediat medicului dumneavoastra daca apar urmatoarele simptome:

Foarte frecvente: durere abdominala, greata si dispepsie, varsaturi, diaree, balonare, constipatie.

Frecvente: somnolenta, ameteala, dureri de cap, oboseala, iritabilitate; ulcer la nivelul tractului digestiv cu sau fara perforatie sau hemoragie; ulceratie la nivelul mucoasei bucale si inflamatie; scaune de culoare neagra sau varsaturi cu sange (ulcer la nivelul tractului digestiv cu sangerare); inflamatie a intestinului si agravare a inflamatiei colonului (colita) si a tractului digestiv (boala Crohn) si complicatii ale diverticulitei de la nivelul intestinului gros (perforatie sau fistula); sangerare microscopica intestinala care poate conduce la anemie.

Mai putin frecvente: eruptii cutanate de diferite tipuri, mancarime, sensibilitate la lumina; rinita, dificultati in respiratie (bronhospasm), tulburari de vedere; gastrita; probleme renale, incluzand formare de edem, inflamatie a rinichilor si insuficienta renala.

Rare: depresie, halucinatii, confuzie, agitatie, insomnie, slabirea vederii; cresterea valorilor serice ale enzimelor hepatice, scadere a valorilor hemoglobinei si ale hematocritului, inhibare a agregarii plachetelor si timp de sangerare prelungit, scadere a calciului din sange si crestere a valorilor acidului uric din sange.

Foarte rare: tulburari de formare a celulelor sanguine (cu simptome precum: febra, durere in gat, ulcere la nivelul mucoasei bucale, simptome de gripa, oboseala severa, sangerari nazale si la nivelul pielii); umflare a fetei, a limbii sau a gatului (laringe) care poate determina dificultati in respiratie (edem angioneurotic), batai rapide ale inimii, scadere severa a tensiunii arteriale sau soc cu potential letal; reactie alergica brusca cu scurtarea respiratiei, respiratie suieratoare si scaderea tensiunii arteriale; eruptie severa pe piele cu vezicule, in special pe picioare, brate, palme si talpi care pot implica si fata si buzele (eritem polimorf, sindrom Stevens-Johnson). Acestea se pot agrava si mai mult, veziculele se pot largi si extinde si parti ale pielii se pot exfolia (sindromul Lyell). De asemenea, poate exista o infectie severa cu distrugerea pielii (necroza), a tesutului subcutanat si muschilor; hepatita acuta, colorare in galben a pielii sau a albului ochilor, disfunctie, leziune sau insuficienta hepatica; hipertensiune arteriala, hemoragie, crestere ritmului batailor inimii, insuficienta cardiaca, infarct miocardic; inflamatie a esofagului sau a pancreasului; meningita aseptica - inflamatie a membranei creierului (fara infectie bacteriana); ingustare a lumenului intestinal; exacerbare a colitei si a bolii Crohn. Lezare a tesutului rinichilor; cresterea concentratiei de uree in sange, nivel scazut de hemoglobina; tiuituri si vajaituri in urechi, caderea parului.

Cu frecventa necunoscuta: exacerbare a colitei si a bolii Crohn; astm bronsic, astm bronsic agravat, bronhospasm sau dificultate in respiratie.

Nurofen Forte poate determina scaderea numarului de globule albe si a rezistentei dumneavoastra la infectii. Daca prezentati o infectie cu simptome, cum sunt febra si deteriorare grava a starii generale sau febra cu simptome de infectie locala, cum sunt durere in gat/faringe/gura sau probleme urinare, trebuie sa va prezentati imediat la medicul dumneavoastra. Vi se va face un test sanguin pentru a investiga o posibila scadere a numarului de globule albe (agranulocitoza). Este important sa va adresati medicului dumneavoastra cu privire la medicamentul dumneavoastra.

In timpul tratamentului cu ibuprofen, cazuri rare de meningita (manifestate prin rigiditate a gatului, durere de cap, greata, varsaturi, febra sau dezorientare) au fost observate la pacientii cu tulburari autoimune existente, cum este lupusul eritematos sistemic sau boala mixta a tesutului conjunctiv.

Ce contine Nurofen Forte, 400 mg, 12 drajeuri, Reckitt Benkiser

Contine:
Ibuprofen 400 mg | Nu contine gluten, amidon sau lactoza | Nu contine conservanti | Contine zahar

Cum se foloseste Nurofen Forte, 400 mg, 12 drajeuri, Reckitt Benkiser

Cum sa luati Nurofen Forte

Luati intotdeauna Nurofen Forte exact asa cum este descris in acest prospect sau asa cum v-a spus medicul dumneavoastra sau farmacistul. Discutati cu medicul dumneavoastra sau farmacistul, daca nu sunteti sigur. Reactiile adverse pot fi reduse la minimum prin utilizarea celei mai scurte perioade necesare controlarii simptomelor.

Doza de ibuprofen depinde de varsta si greutatea corporala a pacientului. Doza uzuala este:

Durere usoara pana la moderata si febra
Adulti si adolescenti cu varsta peste 12 ani (≥40 kg): 1 drajeu administrat intr-o priza unica sau de 3 ori pe zi, la intervale de 4 pana la 6 ore. In migrena, dozajul trebuie sa fie: 1 drajeu administrat intr-o priza unica, daca este necesar 1 drajeu la intervale de 4 pana la 6 ore.

Doza maxima zilnica nu trebuie sa depaseasca 3 drajeuri (1200 mg).

Durere menstruala
Adulti si adolescenti cu varsta peste 12 ani: 1 drajeu de 1-3 ori pe zi la intervale de 4 pana la 6 ore, la nevoie. Doza maxima zilnica nu trebuie sa depaseasca 3 drajeuri (1200 mg).

Drajeul trebuie inghitit cu un pahar de apa in timpul mesei sau dupa masa.

Adolescenti: daca administrarea Nurofen Forte este necesara pentru adolescenti mai mult de 3 zile, sau daca simptomele se agraveaza, trebuie consultat medicul.

Adulti: daca starea dumneavoastra nu se imbunatateste in decursul a 7 zile sau daca se agraveaza, trebuie sa va prezentati la medic.

Varstnici: daca sunteti in varsta, cereti intotdeauna sfatul medicului dumneavoastra inainte de a lua Nurofen Forte, deoarece sunteti mai predispusi la reactii adverse, in special la hemoragie si perforatie la nivelul tractului digestiv, care pot fi letale. Medicul dumneavoastra va va sfatui in consecinta.

Functia rinichilor sau a ficatului redusa: daca aveti functia rinichilor sau a ficatului redusa, cereti intotdeauna sfatul medicului dumneavoastra inainte de a lua Nurofen Forte. Medicul dumneavoastra va va sfatui in consecinta.

Daca luati mai mult Nurofen Forte decat trebuie: daca ati luat mai mult Nurofen Forte decat trebuie, adresati-va imediat unui medic, la cea mai apropiata unitate de primiri urgente a unui spital sau la farmacie. Simptomele unei supradozaj pot fi: greata, varsaturi si durere de stomac sau diaree. De asemenea, pot aparea tiuituri in urechi, durere de cap, ameteli, vertij si sangerare la nivelul stomacului sau intestinelor. In cazuri de intoxicare grava, poate aparea somnolenta, excitatie, dezorientare, coma, convulsii, crampe (in special la copii), vedere incetosata si probleme de vedere, insuficienta renala, leziuni la nivelul ficatului, tensiune arteriala mica, respiratie redusa, colorarea in albastru a buzelor, a limbii si a degetelor si cresterea tendintei de sangerare. De asemenea, poate apare agravarea astmului bronsic la pacientii cu astm bronsic.

Daca uitati sa luati Nurofen Forte: daca ati uitat sa luati o doza, luati-o cat mai repede posibil, cu exceptia cazului in care au ramas mai putin de patru ore pana la urmatoarea doza. Nu luati o doza dubla pentru a compensa doza uitata.

Daca aveti orice intrebari suplimentare cu privire la acest produs, adresati-va medicului dumneavoastra sau farmacistului.

 

Produsul este descris gresit?

Deocamdată nu au fost exprimate review-uri pentru acest produs.

Spune-ne opinia ta

(nu va fi publicată)

Tip administrare: cale orala
Forma/textura: drajeuri
Mod prezentare: 12 drajeuri
Prospect Nurofen Forte, 400 mg, 12 drajeuri, Reckitt Benkiser


Indicatii:
Nurofen Forte face parte din grupa medicamentelor denumite AINS (medicamente antiinflamatoare nesteroidiene) care actioneaza reducând durerea, inflamatia si febra.Nurofen Forte este utilizat pentru a calma durerile usoare pâna la moderate, cum sunt durerea de cap, incluzând migrena, durerea de dinti, durerea menstruala si a reduce febra.  Contraindicatii:Nu utilizati Nurofen Forte:- daca sunteti alergic la ibuprofen sau la oricare dintre celelalte componente ale acestui medicament. 

Precautii:
Inainte sa luati Nurofen Forte, adresati-va medicului dumneavoastra sau farmacistului.

Sarcina, alaptarea si fertilitatea:
Daca sunteti gravida sau alaptati, credeti ca ati putea fi gravida sau intentionati sa ramâneti gravida, adresati-va medicului sau farmacistului pentru recomandari inainte de a lua acest medicament.Ibuprofenul nu trebuie luat in ultimele 3 luni de sarcina, deoarece poate determina la fat tulburari majore la nivelul inimii, plamânilor si rinichilor. Daca este utilizat la sfârsitul sarcinii, poate determina tendinta de sângerare atât la mama, cât si copil si diminueaza puterea contractiilor uterine intârziind debutul nasterii.Tratamentul in timpul primelor 6 luni de sarcina va fi recomandat numai de catre medicul dumneavoastra, daca este absolut necesar.Ibuprofenul poate face mai dificila incercarea de a ramâne gravida. Trebuie sa spuneti medicului dumneavoastra daca planificati sa ramâneti gravida sau daca aveti probleme in a ramâne gravida.Ibuprofenul trece in cantitati foarte mici in laptele matern si, de obicei, alaptarea nu trebuie intrerupta in timpul tratamentelor de scurta durata. Cu toate acestea, daca vi se recomanda un tratament de lunga durata, trebuie luata in considerare intreruperea definitiva a alaptarii la sân.

Conducerea vehiculelor si folosirea utilajelor:
In general, ibuprofenul nu are reactii adverse asupra capacitatii de a conduce vehicule sau de a folosi utilaje.Cu toate acestea, intrucât la doze mari, in cazuri individuale, se pot manifesta reactii adverse, cum sunt oboseala, somnolenta, vertij (raportate ca frecvente) si tulburari de vedere (raportate ca mai putin frecvente), capacitatea de conduce vehicule sau de a folosi utilaje ar putea fi afectata.  

Mod de administrare:
Utilizati intotdeauna acest medicament exact asa cum v-a spus medicul dumneavoastra sau farmacistul. Discutati cu medicul dumneavoastra sau cu farmacistul daca nu sunteti sigur.
- 1 drajeu administrat intr-o priza unica sau de 3 ori pe zi, la intervale de 4 pâna la 6 ore. In migrena, dozajul trebuie sa fie: 1 drajeu administrat intr-o priza unica, daca este necesar 1 drajeu la intervale de 4 pâna la 6 ore.Doza maxima zilnica nu trebuie sa depaseasca 3 drajeuri (1200 mg).
Daca aveti orice intrebari suplimentare cu privire la acest medicament, adresati-va medicului dumneavoastra sau farmacistului.

Compozitie:
- Substanta activa este ibuprofen. Fiecare drajeu contine ibuprofen 400 mg.- Celelalte componente sunt:- Nucleu: croscarmeloza sodica, acid stearic, citrat de sodiu, laurilsulfat de sodiu, dioxid de siliciu coloidal anhidru.- Strat de drajefiere: guma arabica dispersata, carmeloza sodica, zahar, talc, dioxid de titan (E 171), macrogol 6000, cerneala de inscriptionare Opacode S-1-15094 Red [shellac, oxid de fer rosu (E 172), propilenglicol, hidroxid de amoniu, simeticona
Stocul produselor, afisat pe site, poate fi diferit fata de stocul real disponibil datorita unor factori precum: rezervarea produselor in farmacii de catre pacienti, rezervarea produselor in site de catre alti utilizatori etc. Minifarm face eforturi permanente pentru a păstra corectitudinea informaţiilor din acestă pagină. Uneori acestea pot conţine inadvertenţe: fotografia are caracter informativ şi poate conţine accesorii neincluse în pachetele standard, unele specificaţii sau preţul, pot fi modificate de catre producător fără preaviz sau pot conţine erori de operare.

Descopera oferta Minifarm Online Online pentru Nurofen Forte, 400 mg, 12 drajeuri, Reckitt Benkiser in categoria de produse Produse pentru reumatism

Nurofen Forte face parte din grupa medicamentelor denumite AINS (medicamente antiinflamatoare nesteroidiene) care actioneaza reducand durerea, inflamatia si febra. Nurofen Forte este utilizat pentru a calma durerile usoare pana la moderate, cum sunt durerea de cap, incluzand migrena, durerea de dint