Cosul meu de cumparaturi
Cauta un produs
Adauga in Cos

Nurofen Raceala Si Gripa -comprimate filmate x 24, Reckit

Producător: RECKITT BENCKISER

Data expirare: 30 Septembrie 2026

(0 review-uri)
Imaginile afișate sunt cu titlu de prezentare. Produsele pot diferi sub aspectul unor caracteristici (ex. nuante de culoare) de aspectul real al produsului, in functie de lotul in care au fost fabricate.

Nurofen Raceala Si Gripa -comprimate filmate x 24, Reckit

Data expirare: 30 Septembrie 2026

(0 review-uri)
36.00 LEI
In stoc
Cate iti doresti?
Adauga in Cos
MEDICAMENT OTC Acest produs este un medicament OTC si nu poate fi returnat. Acest produs poate fi achizitionat doar de catre persoane fizice si achitat doar cu cardul, online.
vezi mai multe detalii

Acest medicament se poate elibera fara prescriptie medicala. Cititi cu atentie prospectul si informatiile de pe ambalaj. Daca apar manifestari neplacute adresati-va medicului sau farmacistului. ANMDM - Raporteaza online o reactie adversa
Pagină actualizată la data de Vineri, 29 Martie 2024

Detalii despre Nurofen Raceala Si Gripa -comprimate filmate x 24, Reckit din categoria Raceala si gripa

Ce gasiti în acest prospect :

1. Ce este Nurofen Raceala si Gripa si pentru ce se utilizeaza

2. Ce trebuie sa stiti înainte sa utilizati Nurofen Raceala si Gripa
3. Cum sa utilizati Nurofen Raceala si Gripa
4. Reactii adverse posibile
5. Cum se pastreaza Nurofen Raceala si Gripa
6. Continutul ambalajului si alte informatii


1. CE ESTE NUROFEN RÄ‚CEALÄ‚ SI GRIPÄ‚ ÅžI PENTRU CE SE UTILIZEAZÄ‚

Nurofen Raceala si Gripa face parte din grupa medicamentelor decongestionante nazale de uz sistemic, simpatomimetice, combinatii, utilizat în ameliorarea simptomelor neplacute ale gripei si racelii, cum sunt congestie nazala si sinuzala, durere de cap, febra, dureri musculare si articulare.

Contine ibuprofen, care este eficace pentru ameliorarea durerii (medicament analgezic), inflamatiei (medicament antiinflamator) si scaderea temperaturii în caz de febra (medicament antipiretic) . Cealalta substanta activa, clorhidratul de pseudoefedrina, scade rapid edemul de la nivelul mucoaselor tractului respirator superior (medicament decongestionant).

Ameliorarea simptomelor de gripa si raceala se instaleaza rapid începând prin decongestionarea mucoaselor tractului respirator, urmata de reducerea febrei si reducerea durerilor asociate cu gripa si raceala.


2. CE TREBUIE SÄ‚ STIÈšI ÎNAINTE SÄ‚ UTILIZAÅ¢I NUROFEN RÄ‚CEALÄ‚ ÅžI GRIPÄ‚

Nu utilizati Nurofen Raceala si gripa

- daca sunteti alergic (hipersensibil) la ibuprofen, acid acetilsalicilic, alte antiinflamatoare nesteroidiene, clorhidrat de pseudoefedrina sau la oricare dintre celelalte componente ale Nurofen Raceala si Gripa;

- daca ati avut crize de bronhospasm (senzatie de constrictie toracica, respiratie suieratoare si scurtata), rinita sau urticarie la acid acetilsalicilic, ibuprofen sau la alte antiinflamatoare nesteroidiene;

- daca ati avut ulcer sau sângerare la nivelul stomacului sau intestinului subtire (duoden) legate de utilizarea anterioara a medicamentelor pentru durere si inflamatie (AINS) ;

- daca aveti ulcer sau sângerare la nivelul stomacului sau intestinului subtire (duoden) sau daca ati avut doua sau mai multe astfel de episoade în trecut;

- daca aveti probleme severe ale ficatului, rinichilor sau inimii (incluzând boala cardiaca coronariana);
- daca aveti boli cardiovasculare sau insuficienta cardiaca severa (capacitate de pompare scazuta);

- daca aveti orice sângerare activa (inclusiv la nivelul creierului);
- daca aveti o afectiune de origine necunoscuta având ca rezultat formarea anormala a celulelor sanguine;

- daca aveti tensiune arteriala mare sau necontrolata terapeutic;
- daca aveti angina pectorala (durere toracica);
- daca aveti diabet zaharat;
- daca aveti feocromocitom;
- daca aveti o crestere a activitatii glandei tiroide;
- daca aveti o forma de glaucom cu unghi închis;
- daca aveti hiperplazie de prostata;
- daca urmati tratament cu unele antidepresive (denumite antidepresive triciclice si inhibitori de monooaminoxidaza);

- daca suferiti de deshidratare semnificativa (determinata de varsaturi, diaree sau consumul insuficient de lichide);
- daca aveti vârsta sub 12 ani;
- daca sunteti gravida.

Atentionari si precautii

Înainte sa utilizati Nurofen Raceala si Gripa adresati-va medicului dumneavoastra sau farmacistului
- daca aveti lupus eritematos sistemic (LES) sau alte afectiuni autoimune;
- daca exista în familie o tulburare în producerea pigmentului rosu din sânge (porfirie);
- daca aveti afectiuni intestinale inflamatorii cronice, cum sunt inflamatia colonului cu ulcere (colita ulcerativa), o inflamatie care afecteaza tractul digestiv (boala Crohn) sau alte afectiuni ale stomacului sau intestinului;

- daca aveti tulburari de formare a celulelor sanguine;
- daca aveti probleme legate de mecanismul de coagulare normal al sângelui;
- daca aveti alergii, febra fânului, astm bronsic, inflamare cronica a mucoasei nazale si a sinusurilor, vegetatii adenoide sau afectiuni obstructive cronice ale tractului respirator, deoarece riscul de îngustare a cailor aeriene cu dificultati în respiratie (bronhospasm) este mai mare;

- daca aveti probleme de circulatie la nivelul arterelor mâinilor sau picioarelor;
- daca aveti probleme de ficat, rinichi, inima sau tensiune arteriala mare;
- daca ati avut recent o interventie chirurgicala majora;
- daca alaptati;
- daca aveti halucinatii, neliniste, tulburari de somn;
- daca aveti hiperexcitabilitate si tensiune intraoculara crescuta;
- daca suferiti de alcoolism

Copii si adolescenti

Functia renala se poate deteriora în special la copiii si adolescentii deshidratati.

Vârstnici
Daca sunteti în vârsta veti fi mai expus la reactii adverse, în special sângerare si perforatie la nivelul tractului digestiv, care pot fi letale.

Ulcere, perforatie si sângerare la nivelul stomacului sau intestinelor
Daca ati avut anterior ulcer la nivelul stomacului sau intestinelor, în special daca acesta a fost complicat cu perforatie sau a fost însotit de sângerare, trebuie sa fiti atent la orice simptome abdominale neobisnuite si sa spuneti imediat medicului dumneavoastra, mai ales daca aceste simptome apar la începutul tratamentului. Aceasta este necesar, deoarece riscul de sângerare sau de ulceratie la nivelul tractului digestiv este mai mare în acest caz, în special la pacientii vârstnici. Daca apare sângerarea sau ulceratia la nivelul tractului digestiv, tratamentul trebuie întrerupt.

Sângerarea, ulceratia sau perforatia la nivelul stomacului sau intestinelor pot aparea fara alte semne de avertizare, chiar si la pacientii care nu au avut niciodata astfel de probleme. Acestea pot fi, de asemenea, letale.

Riscul de aparitie a ulcerelor, perforatiei sau sângerarii la nivelul stomacului sau intestinelor creste la doze mari de ibuprofen. Riscul creste, de asemenea, daca anumite alte medicamente sunt luate în acelasi timp cu ibuprofenul (vezi mai jos, Utilizarea altor medicamente).

Reactii la nivelul pielii
Trebuie sa încetati de a mai lua ibuprofen la primul semn de eruptie trecatoare pe piele, leziuni la nivelul mucoaselor sau alte semne de alergie, deoarece acestea pot fi primul semn al unor reactii ale pielii grave (dermatita exfoliativa, eritem polimorf, sindrom Stevens-Johnson, sindrom Lyell), uneori cu rezultat letal. Cel mai mare risc al aparitiei acestor reactii este în prima luna de tratament.

Efecte asupra inimii si creierului

Medicamentele anti-inflamatoare/împotriva durerii, cum este ibuprofenul, pot fi asociate cu un risc usor crescut de infarct miocardic sau accident vascular cerebral, în special daca sunt utilizate în doze mari. Nu depasiti doza recomandata sau durata tratamentului.

Trebuie sa discutati despre tratament cu medicul dumneavoastra sau cu farmacistul, înainte de a lua Nurofen Raceala si Gripa în cazul în care:

- aveti probleme ale inimii, inclusiv insuficienta cardiaca, angina pectorala (dureri în piept) sau daca ati avut un infarct miocardic, interventie chirurgicala pentru by-pass, boala arteriala periferica (circulatie redusa a sângelui la nivelul picioarelor sau talpilor, din cauza îngustarii sau blocarii arterelor) sau orice tip de accident vascular cerebral (inclusiv „accident vascular cerebral minor” sau accident ischemic tranzitoriu „AIT”).

-aveti tensiune arteriala mare, diabet zaharat, concentratii crescute de colesterol în sânge, istoric familial de boli ale inimii sau accident vascular cerebral sau daca sunteti fumator.

Efecte asupra rinichilor

Nurofen Raceala si Gripa poate determina probleme în functionarea rinichilor, chiar si la pacientii care nu au mai avut astfel de probleme. Aceste probleme pot determina umflarea picioarelor si pot conduce chiar la insuficienta cardiaca sau tensiune arteriala mare la persoanele predispuse.

Nurofen Raceala si Gripa poate determina leziuni la nivelul rinichilor, în special la pacientii care deja au avut probleme la nivelul rinichilor, inimii sau ficatului sau care iau diuretice sau inhibitori ai ECA, precum si la vârstnici. Cu toate acestea, întreruperea tratamentului cu ibuprofen, în general, conduce la vindecare.

Alte precautii
În tratamentul de lunga durata, la utilizarea de doze mari de analgezice, poate sa apara durerea de cap care nu trebuie tratata prin cresterea dozelor din acest medicament. Utilizarea de rutina a analgezicelor poate determina leziuni renale permanente si risc de insuficienta renala.

Nurofen Raceala si Gripa poate masca simptomele sau semnele unei infectii (febra, durere si inflamatie) si poate prelungi temporar timpul de sângerare.

Se recomanda prudenta, de asemenea, la pacientii care urmeaza tratament diuretic sau dupa o interventie chirurgicala majora care poate antrena hipovolemie, în special la pacientii vârstnici.

Pe durata tratamentului cu Nurofen Raceala si Gripa, anumite cazuri cu simptome de meningita aseptica, cum sunt redoare de ceafa, durere de cap, greata, varsaturi, febra sau dezorientare, au fost observate la pacientii cu tulburari autoimune existente (cum sunt lupusul eritematos sistemic, boala mixta a tesutului conjunctiv).


Nurofen Raceala si Gripa poate reduce posibilitatea de a ramâne gravida. Trebuie sa discutati cu medicul dumneavoastra daca planificati sa ramâneti gravida sau daca aveti probleme în a ramâne gravida.

Sportivi

Acest medicament contine pseudoefedrina care poate determina pozitivarea testelor antidoping.

Nurofen Raceala si Gripa împreuna cu alte medicamente

Spuneti medicului dumneavoastra sau farmacistului daca luati sau ati luat recent orice alte medicamente, inclusiv dintre cele eliberate fara prescriptie medicala.

Reactiile adverse ale Nurofen Raceala si Gripa pot creste daca anumite medicamente sunt luate în acelasi timp. Pe de alta parte, ibuprofen poate creste sau scadea efectul altor medicamente sau creste aparitia reactiilor adverse ale acestora când sunt luate în acelasi timp.

Nurofen Raceala si Gripa poate influenta sau poate fi influentat de alte medicamente. De exemplu:

- medicamente anticoagulante (care subtiaza sângele/previn coagularea, cum sunt aspirina/acidul acetilsalicilic, warfarina, ticlopidina)
- medicamente care scad tensiunea arteriala mare (inhibitori ai ECA cum este captoprilul, beta-blocante cum este atenololul, antagonisti ai receptorilor de angiotensina II cum este losartanul)

Alte medicamente pot influenta sau pot fi influentate de tratamentul cu Nurofen Raceala si Gripa. De aceea, întotdeauna trebuie sa discutati cu medicul dumneavoastra sau cu farmacistul înainte de a utiliza Nurofen Raceala si Gripa împreuna cu alte medicamente.

Va rugam sa îi spuneti medicului dumneavoastra sau farmacistului daca luati:

- alte AINS, inclusiv inhibitorii selectivi ai ciclooxigenazei-2
- acid acetilsalicilic
- antiagregante plachetare (împotriva coagularii sângelui), cum este ticlopidina sau clopidogrelul
- metotrexat (utilizat în tratamentul cancerului si afectiunilor autoimune)
- digoxina (pentru tratamentul diferitelor afectiuni ale inimii)
- fenitoina (utilizata pentru a preveni aparitia convulsiilor epileptice)
- litiu (utilizat în tratamentul depresiei si maniei)
- diuretice (comprimate pentru eliminarea apei), incluzând diuretice care economisesc potasiu
- colestiramina (utilizata în tratamentul valorilor mari ale colesterolului)
- aminoglicozide (medicamente împotriva anumitor tipuri de bacterii)
- ISRS (medicamente împotriva depresiei), cum sunt paroxetina, sertralina, citalopramul
- moclobemida (IMAO selectiv si reversibil – un medicament utilizat în tratamentul bolilor depresive sau fobiilor sociale)

- ciclosporina, tacrolimus (pentru inhibarea sistemul imunitar dupa transplantul de organe)
- zidovudina sau ritanovir (utilizat în tratamentul infectiilor cu HIV)
- mifepristona
- probenecid sau sulfinpirazona (pentru tratamentul gutei)
- antibiotice chinolone
- sulfoniluree (pentru tratamentul diabetului zaharat de tip 2)
- corticosteroizi (utilizati împotriva inflamatiilor)
- bisfosfonati (utilizati în osteoporoza, boala Paget si pentru a reduce valorile mari ale calciului din sânge)

- oxpentifilina (pentoxifilina) (utilizata în tratamentul afectiunii circulatorii ale arterelor picioarelor sau bratelor)

- baclofen (un relaxant pentru muschi)
-alcaloizi din ergot (ergotamina si metisergida) (pentru tratamentul migrenelor)
-oxitocina (pentru declansarea travaliului)


Pseudoefedrina poate creste efectele simpatomimeticelor, de exemplu decongestionante sau medicamente care scad apetitul alimentar.

Pseudoefedrina este contraindicata, în timpul sau în urmatoarele doua saptamâni dupa întreruperea terapiei cu inhibitori de MAO, datorita aparitiei hipertensiunii arteriale paroxistice, uneori letala. Guanetidina, rezerpina si metildopa (medicamente utilizate pentru a reduce tensiunea arteriala) pot scadea efectele pseudoefedrinei.
Antidepresivele triciclice pot potenta sau antagoniza efectele pseudoefedrinei.
Pseudoefedrina poate scadea efectele guanetidinei si creste riscul de aparitie a aritmiilor la pacientii care primesc glicozide digitalice, chinidina sau antidepresive triciclice.
Antiagregantele plachetare si inhibitorii selectivi de recaptare a serotoninei (ISRS): risc crescut de hemoragie gastro-intestinala.

Nurofen Raceala si Gripa împreuna cu alimente bauturi si alcool

Utilizati Nurofen Raceala si Gripa cu un pahar de apa în timpul mesei sau dupa masa.
Evitati alcoolul etilic, deoarece acesta accentueaza reactiile adverse la Nurofen Raceala si Gripa, în special pe acelea care afecteaza stomacul, intestinele sau creierul.

Ce trebuie sa evitati când luati acest medicament?

Unele medicamente care sunt anticoagulante (actioneaza împotriva coagularii sângelui) (de exemplu warfarina sau heparina), unele medicamente care sunt antiagregante plachetare (cum este ticlopidina sau clopidogrelul), unele medicamente care actioneaza împotriva tensiunii arteriale mari (inhibitori ai enzimei de conversie a angiotensinei de exemplu captopril, medicamentele blocante ale beta receptorilor, antagonistii de angiotensina II) si chiar alte medicamente pot afecta sau pot fi afectate de tratamentul cu ibuprofen. Prin urmare cereti sfatul medicului înainte de a utiliza ibuprofen împreuna cu alte medicamente.

Sarcina, alaptarea si fertilitatea

Adresati-va medicului dumneavoastra sau farmacistului pentru recomandari înainte de a lua orice medicament.

Nu luati Nurofen Raceala si Gripa în timpul ultimelor trei luni de sarcina. Evitati utilizarea Nurofen Raceala si Gripa în primele 6 luni de sarcina, cu exceptia cazului în care medicul va recomanda altfel. Nurofen Raceala si Gripa trece în laptele matern, dar poate fi utilizat în timpul alaptarii daca este luat în doza recomandata si pentru cea mai scurta perioada posibila.

Nurofen Raceala si Gripa apartine unei grupe de medicamente (AINS) care poate afecta fertilitatea la femei. Acest efect este reversibil la întreruperea administrarii medicamentului.

Conducerea vehiculelor si folosirea utilajelor

În general, Nurofen Raceala si Gripa nu are reactii adverse asupra capacitatii de a conduce vehicule sau de a folosi utilaje. Cu toate acestea, întrucât la doze mari, în cazuri individuale, se pot manifesta reactii adverse, cum sunt oboseala, somnolenta, vertij (raportate ca frecvente) si tulburari de vedere (raportate ca mai putin frecvente), capacitatea de conduce vehicule sau de a folosi utilaje ar putea fi afectata. Acest efect este accentuat în cazul consumului concomitent de alcool etilic.

Informatii importante privind unele componente ale Nurofen Raceala si Gripa Acest medicament contine galben amurg FCF (E 110) care poate provoca reactii alergice.

3. CUM SÄ‚ UTILIZAÅ¢I NUROFEN RÄ‚CEALÄ‚ ÅžI GRIPÄ‚

Utilizati întotdeauna Nurofen Raceala si Gripa exact asa cum v-a spus medicul dumneavoastra.

Trebuie sa discutati cu medicul dumneavoastra sau cu farmacistul daca nu sunteti sigur.

Adulti si adolescenti cu vârsta peste 12 ani (≥ 40 kg): doza initiala este de 1-2 comprimate filmate; ulterior, daca este cazul, pot fi utilizate doze suplimentare de 1-2 comprimate filmate la fiecare 4-6 ore. Nu trebuie depasita o doza zilnica de 6 comprimate filmate.

Utilizarea la copii

Nurofen Raceala si Gripa nu este recomandat pentru utilizarea la copiii cu vârsta sub 12 ani.

Se recomanda ca pacientii cu hipersensibilitate gastrica sa utilizeze Nurofen Raceala si Gripa împreuna cu alimente.

Vârstnici: daca sunteti în vârsta veti fi mai predispusi la reactii adverse, în special la hemoragie si perforatie la nivelul tractului digestiv, care pot fi letale.

Daca sunteti în vârsta adresati-va medicului dumneavoastra pentru recomandari.

Insuficienta renala sau hepatica

Daca aveti insuficienta renala si hepatica adresati-va medicului dumneavoastra pentru recomandari.

Daca simptomele se agraveaza sau persista mai mult de 3 zile este necesara reevaluarea diagnosticului si tratamentului.

Daca utilizati mai mult din Nurofen Raceala si Gripa decât trebuie

Daca dumneavoastra (sau altcineva) ati luat accidental prea multe comprimate din Nurofen Raceala si Gripa, adresati-va imediat medicului dumneavoastra sau mergeti la cel mai apropiat spital. Luati acest prospect cu dumneavoastra si cutia pentru ca medicul sa stie ce medicament si câte comprimate filmate ati luat.

Simptomele unei supradozaj pot fi: greata, varsaturi si durere de stomac sau diaree. De asemenea, pot aparea tiuituri în urechi, durere de cap, ameteli, vertij si sângerare la nivelul stomacului sau intestinelor. În cazuri grave poate aparea somnolenta, excitatie, dezorientare, coma, convulsii, crampe (în special la copii), vedere încetosata si probleme de vedere, insuficienta renala, leziuni la nivelul ficatului, tensiune arteriala mica, respiratie redusa, colorarea în albastru a buzelor, a limbii si a degetelor si cresterea tendintei de sângerare. De asemenea, poate apare agravarea astmului bronsic la pacientii cu astm bronsic.

Daca uitati sa utilizati Nurofen Raceala si Gripa

Daca ati uitat sa luati o doza, luati-o cât mai repede posibil, cu exceptia cazului în care au ramas mai putin de patru ore pâna la urmatoarea doza.

Nu luati o doza dubla pentru a compensa doza uitata.

Daca aveti orice întrebari suplimentare cu privire la acest produs, adresati-va medicului dumneavoastra sau farmacistului.


4. REACÅ¢II ADVERSE POSIBILE

Ca toate medicamentele, Nurofen Raceala si Gripa poate provoca reactii adverse, cu toate ca nu apar la toate persoanele.

Medicamente precum Nurofen Raceala si Gripa se pot asocia cu un risc usor crescut de aparitie a atacului de cord („infarct miocardic”) sau a accidentului vascular cerebral.

Posibilitatea de aparitie a reactiilor adverse creste la doze mai mari si la o durata mai lunga de tratament.

Urmatoarele reactii adverse sunt importante si necesita interventie imediata, daca apar. Trebuie sa încetati de a mai lua Nurofen Raceala si Gripa si sa va adresati imediat medicului dumneavoastra daca apar urmatoarele simptome:

Frecvente ( pot afecta 1 pâna la 10 pacienti din 100):

scaune de culoarea pacurii sau varsaturi cu sânge (ulcer la nivelul tractului digestiv cu sângerare)


Foarte rare ( pot afecta mai putin de 1 pacient din 10000):

umflare a fetei, a limbii sau a gâtului (laringe) care poate determina dificultati în respiratie (edem angioneurotic), batai rapide ale inimii, scadere severa a tensiunii arteriale sau soc cu potential letal
reactie alergica brusca cu scurtarea respiratiei, respiratie suieratoare

eruptie severa pe piele cu vezicule, în special pe picioare, brate, palme si talpi care pot implica si fata si buzele (eritem polimorf, sindrom Stevens-Johnson). Acestea se pot agrava si mai mult, veziculele se pot largi si extinde si parti ale pielii se pot coji (sindromul Lyell). De asemenea, poate exista o infectie severa cu distrugerea pielii (necroza), a tesutului subcutanat si muschilor.

Trebuie sa încetati a mai lua medicamentul si sa va adresati medicului dumneavoastra cât mai repede posibil, daca manifestati urmatoarele reactii adverse:

Foarte frecvente ( pot afecta mai mult de 1 pacient din 10):

senzatie de arsura în capul pieptului, durere abdominala, indigestie

Mai putin frecvente ( pot afecta 1 pâna la 10 pacienti din 1000):

vedere încetosata sau alte probleme de vedere, cum este sensibilitatea la lumina

reactii de hipersensibilitate, cum sunt eruptia trecatoare pe piele, mâncarimea, iritatia

Rare ( pot afecta 1 pâna la 10 pacienti din 10000):

pierdere a vederii

Foarte rare ( pot afecta mai putin de 1 pacient din 10000):

umplere brusca a plamânilor cu apa având ca rezultat dificultati în respiratie, tensiune arteriala mare, retentie de apa si crestere în greutate

Alte reactii adverse posibile la Nurofen Raceala si Gripa sunt:

Foarte frecvente ( pot afecta mai mult de 1 pacient din 10):

tulburari la nivelul tractului digestiv, cum sunt diaree, greata, varsaturi, vânturi, constipatie

Frecvente ( pot afecta 1 pâna la 10 pacienti din 100):

Ulcer la nivelul tractului digestiv cu sau fara perforatie

Inflamatie a intestinului si agravare a inflamatiei colonului (colita) si a tractului digestiv (boala Crohn) si complicatii ale diverticulitei de la nivelul intestinului gros (perforatie sau fistula)
Sângerare microscopica intestinala care poate conduce la anemie

Ulcere la nivelul gurii si inflamatie

Mai putin frecvente ( pot afecta 1 pâna la 10 pacienti din 1000):

Inflamatie a mucoasei stomacului

Probleme renale, incluzând formare de edem, inflamatie a rinichilor si insuficienta renala

Secretii nazale

Dificultati în respiratie (bronhospasm)

Durere de cap, tremor, ameteli, oboseala, iritabilitate

Rare ( pot afecta 1 pâna la 10 pacienti din 10000):

Å¢iuituri si vâjâituri în urechi

Crestere a azotului ureic din sânge si a altor valori serice ale enzimelor ficatului, scadere a valorilor hemoglobinei si ale hematocritului, inhibare a agregarii plachetelor si timp de sângerare prelungit, scadere a calciului din sânge si crestere a valorilor acidului uric din sânge.

Foarte rare ( pot afecta mai putin de 1 pacient din 10000):

Percepere neplacuta a batailor inimii, insuficienta cardiaca, infarct miocardic sau tensiune arteriala mare


Tulburari de formare a celulelor sanguine (cu simptome precum: febra, durere în gât, ulcere la nivelul suprafetei gurii, simptome de gripa, oboseala severa, sângerari si vânatai inexplicabile la nivelul pielii si nasului)

Depresie, confuzie, halucinatii

Sindrom de lupus eritematos

Inflamatie a esofagului sau a pancreasului

Îngustare a lumenului intestinal

Inflamatie acuta a ficatului, colorare în galben a pielii sau a albului ochilor, disfunctie, leziune sau insuficienta hepatica

Inflamatie a membranei creierului (fara infectie bacteriana)

Lezare a tesutului rinichilor

Cadere a parului

Cu frecventa necunoscuta ( care nu poate fi estimata din datele disponibile):

Reactivitatea tractului respirator cuprinzând astm bronsic, bronhospasm sau dispnee. Umflare (edem), tahicardie, aritmii
Anorexie nervoasa, insomnie, agitatie, halucinatii, anxietate, neliniste Retentie urinara
Transpiratii abundente

Nurofen Raceala si Gripa poate determina scaderea numarului de globule albe si a rezistentei dumneavoastra la infectii. Daca prezentati o infectie cu simptome, cum sunt febra si deteriorare grava a starii generale sau febra cu simptome de infectie locala, cum sunt durere în gât/faringe/gura sau probleme urinare, trebuie sa va prezentati imediat la medicul dumneavoastra. Vi se va face un test sanguin pentru a investiga o posibila scadere a numarului de globule albe (agranulocitoza). Este important sa va adresati medicului dumneavoastra cu privire la medicamentul dumneavoastra.

În timpul tratamentului cu ibuprofen, cazuri rare de meningita (manifestate prin rigiditate a gâtului, durere de cap, greata, varsaturi, febra sau dezorientare) au fost observate la pacientii cu tulburari autoimune existente, cum este lupusul eritematos sistemic sau boala mixta a tesutului conjunctiv.

Daca vreuna dintre reactiile adverse devine grava sau daca observati orice reactie adversa nementionata în acest prospect, va rugam sa spuneti medicului dumneavoastra sau farmacistului.

Ce contine Nurofen Raceala Si Gripa -comprimate filmate x 24, Reckit

Compozitie:

- Substantele active sunt: ibuprofen si clorhidrat de pseudoefedrina. Un comprimat filmat contine ibuprofen 200 mg si clorhidrat de pseudoefedrina 30 mg.

- Celelalte componente sunt:
nucleu- celuloza microcristalina, croscarmeloza sodica, polividona, fosfat de calciu, stearat de magneziu, hipromeloza, talc;

film- Mastercote Yellow FA 0156 [care contine alcool industrial metilat, apa purificata, hipromeloza (E464), dioxid de titan (E171), galben de chinolina (E104), galben amurg (E110)]; cerneala de inscriptionare- Opacode S-1-277001 Black [care contine Shellac, oxid negru de fer (E172), propilenglicol]

Cum se foloseste Nurofen Raceala Si Gripa -comprimate filmate x 24, Reckit

CUM SÄ‚ UTILIZAÅ¢I NUROFEN RÄ‚CEALÄ‚ ÅžI GRIPÄ‚

Utilizati întotdeauna Nurofen Raceala si Gripa exact asa cum v-a spus medicul dumneavoastra.

Trebuie sa discutati cu medicul dumneavoastra sau cu farmacistul daca nu sunteti sigur.

Adulti si adolescenti cu vârsta peste 12 ani (≥ 40 kg): doza initiala este de 1-2 comprimate filmate; ulterior, daca este cazul, pot fi utilizate doze suplimentare de 1-2 comprimate filmate la fiecare 4-6 ore. Nu trebuie depasita o doza zilnica de 6 comprimate filmate.

Utilizarea la copii

Nurofen Raceala si Gripa nu este recomandat pentru utilizarea la copiii cu vârsta sub 12 ani.

Se recomanda ca pacientii cu hipersensibilitate gastrica sa utilizeze Nurofen Raceala si Gripa împreuna cu alimente.

Vârstnici: daca sunteti în vârsta veti fi mai predispusi la reactii adverse, în special la hemoragie si perforatie la nivelul tractului digestiv, care pot fi letale.

Daca sunteti în vârsta adresati-va medicului dumneavoastra pentru recomandari.

Insuficienta renala sau hepatica

Daca aveti insuficienta renala si hepatica adresati-va medicului dumneavoastra pentru recomandari.

Daca simptomele se agraveaza sau persista mai mult de 3 zile este necesara reevaluarea diagnosticului si tratamentului.

Daca utilizati mai mult din Nurofen Raceala si Gripa decât trebuie

Daca dumneavoastra (sau altcineva) ati luat accidental prea multe comprimate din Nurofen Raceala si Gripa, adresati-va imediat medicului dumneavoastra sau mergeti la cel mai apropiat spital. Luati acest prospect cu dumneavoastra si cutia pentru ca medicul sa stie ce medicament si câte comprimate filmate ati luat.

Simptomele unei supradozaj pot fi: greata, varsaturi si durere de stomac sau diaree. De asemenea, pot aparea tiuituri în urechi, durere de cap, ameteli, vertij si sângerare la nivelul stomacului sau intestinelor. În cazuri grave poate aparea somnolenta, excitatie, dezorientare, coma, convulsii, crampe (în special la copii), vedere încetosata si probleme de vedere, insuficienta renala, leziuni la nivelul ficatului, tensiune arteriala mica, respiratie redusa, colorarea în albastru a buzelor, a limbii si a degetelor si cresterea tendintei de sângerare. De asemenea, poate apare agravarea astmului bronsic la pacientii cu astm bronsic.

Daca uitati sa utilizati Nurofen Raceala si Gripa

Daca ati uitat sa luati o doza, luati-o cât mai repede posibil, cu exceptia cazului în care au ramas mai putin de patru ore pâna la urmatoarea doza.

Nu luati o doza dubla pentru a compensa doza uitata.

Daca aveti orice întrebari suplimentare cu privire la acest produs, adresati-va medicului dumneavoastra sau farmacistului.

 

Produsul este descris gresit?

Deocamdată nu au fost exprimate review-uri pentru acest produs.

Spune-ne opinia ta

(nu va fi publicată)

Tip administrare: cale orala
Forma/textura: comprimate filmate
Mod prezentare: 24 comprimate
Stocul produselor, afisat pe site, poate fi diferit fata de stocul real disponibil datorita unor factori precum: rezervarea produselor in farmacii de catre pacienti, rezervarea produselor in site de catre alti utilizatori etc. Minifarm face eforturi permanente pentru a păstra corectitudinea informaţiilor din acestă pagină. Uneori acestea pot conţine inadvertenţe: fotografia are caracter informativ şi poate conţine accesorii neincluse în pachetele standard, unele specificaţii sau preţul, pot fi modificate de catre producător fără preaviz sau pot conţine erori de operare.

Descopera oferta Minifarm Online Online pentru Nurofen Raceala Si Gripa -comprimate filmate x 24, Reckit in categoria de produse Raceala si gripa

Ce gasiti în acest prospect : 1. Ce este Nurofen Raceala si Gripa si pentru ce se utilizeaza 2. Ce trebuie sa stiti înainte sa utilizati Nurofen Raceala si Gripa 3. Cum sa utilizati Nurofen Raceala si Gripa 4. Reactii adverse posibile 5. Cum se pastreaza Nurofen Raceala si Gripa 6. Conti