Cosul meu de cumparaturi
Cauta un produs
Adauga in Cos

Nicorette Clear, 10 mg/16 h, 7 plasturi, Mcneil

Producător: JOHNSON

Data expirare: 30 Septembrie 2024

(0 review-uri)
Imaginile afișate sunt cu titlu de prezentare. Produsele pot diferi sub aspectul unor caracteristici (ex. nuante de culoare) de aspectul real al produsului, in functie de lotul in care au fost fabricate.

Nicorette Clear, 10 mg/16 h, 7 plasturi, Mcneil

Data expirare: 30 Septembrie 2024

(0 review-uri)
62.00 LEI
In stoc
Cate iti doresti?
Adauga in Cos
MEDICAMENT OTC Acest produs este un medicament OTC si nu poate fi returnat. Acest produs poate fi achizitionat doar de catre persoane fizice si achitat doar cu cardul, online.
vezi mai multe detalii

Producator: JOHNSON

Gama: JOHNSON

Categorii produs: DIETA SI NUTRITIE ANTITABAC

Acest medicament se poate elibera fara prescriptie medicala. Cititi cu atentie prospectul si informatiile de pe ambalaj. Daca apar manifestari neplacute adresati-va medicului sau farmacistului. ANMDM - Raporteaza online o reactie adversa
Pagină actualizată la data de Vineri, 29 Martie 2024

Detalii despre Nicorette Clear, 10 mg/16 h, 7 plasturi, Mcneil din categoria ANTITABAC

Ce este Nicorette Clear si pentru ce se utilizeaza

Nicorette Clear este un medicament care va ajuta sa renuntati la fumat.

Nicorette Clear este utilizat pentru a trata dependenta de tutun, pentru a calma pofta de fumat (nicotina) si simptome de sevraj de nicotina, care ajuta fumatorii motivati sa renunte la fumat.

Când va opriti de fumat si nu mai furnizati corpului dumneavoastra nicotina din tutun, puteti experimenta sentimente neplacute numite simptome de sevraj. Prin utilizarea Nicorette Clear puteti preveni sau reduce aceste sentimente neplacute - prin utilizarea sa, Nicorette Clear va continua sa ofere corpului dumneavoastra o cantitate mica de nicotina în forma sa pura, care nu aduce riscuri pentru sanatate asociate cu fumatul.

Riscurile pentru sanatate asociate cu fumatul sunt cauzate de toxinele continute în tutun. Consilierea si sprijinul, de obicei îmbunatatesc sansele de a renunta la fumat.

Daca este posibil, utilizati medicament ca parte a unui program de renuntare la fumat.

Daca este utilizat asa cum se recomanda, Nicorette Clear va ajuta la controlul potentialei cresteri a greutatii dumneavoastra dupa ce renuntati la fumat.

2. Ce trebuie sa stiti înainte sa utilizati Nicorette Clear

Nu utilizati Nicorette Clear

- Daca sunteti alergic la nicotina sau la oricare dintre celelalte componente ale acestui medicament (enumerate la pct. 6);

- Daca aveti vârsta sub 18 ani;

- Daca sunteti nefumator.

Atentionari si precautii

Înainte de a începe sa utilizati Nicorette Clear adresati-va medicului dumneavoastra sau farmacistul daca:

- ati avut vreodata un eveniment cardiovascular serios sau ati fost spitalizat în ultimele 4 saptamâni din cauza unor afectiuni ale inimii (de ex. accident vascular cerebral, infarct miocardic, aritmie (tulburari ale ritmului inimii), angina pectorala instabila);

- v-a fost efectuata o interventie chirurgicala cardio-vasculara de bypass sau angioplastie (operatie a arterelor);

- aveti tensiune arteriala mare care nu este controlata de medicamente;

- aveti boli severe ale ficatului/rinichilor;

- aveti diabet zaharat, si s-ar putea sa fie nevoie sa reduceti doza de insulina atunci când renuntati la fumat;

- aveti glanda tiroida superactiva (hipertiroidism) sau o tumora a glandei suprarenale (feocromocitom);

- aveti ulcer la nivelul stomacului sau duodenului.

Copii si adolescenti

Nicorette Clear nu trebuie utilizat de catre pacientii cu vârsta sub 18 ani.

Dozele de nicotina, care sunt bine tolerate de fumatorii adulti in timpul tratamentului pot determina simptome grave de intoxicatie la copii si adolescenti si pot fi letale. Chiar daca sunt folositi deja, plasturii contin suficienta nicotina pentru a face rau copiilor. Nu pastrati plasturii utilizati si neutilizati la vederea si îndemâna copiilor.

Nicorette Clear împreuna cu alte medicamente

Spuneti medicului dumneavoastra sau farmacistului daca luati, ati luat recent sau s-ar putea sa luati orice alte medicamente. Acest lucru are o importanta deosebita în special daca luati medicamente care contin:

teofilina pentru a trata astmul bronsic

tacrina pentru boala Alzheimer

clozapina pentru schizofrenie

ropinirol pentru tratamentul bolii Parkinson

Nicorette Clear împreuna cu alimente si bauturi

Consumul de mâncare si bauturi nu au influenta asupra acestui medicament.

Sarcina si alaptarea

Adresati-va medicului dumneavoastra sau farmacistului înainte de a utiliza orice medicament.

Deoarece fumatul poate provoca leziuni grave la fat sau copil, ar trebui sa renuntati la fumat în timpul sarcinii si alaptarii, daca este posibil, ar trebui sa faceti acest lucru fara a folosi medicamente care contin nicotina.

Nicotina este excretata în laptele matern în cantitati care pot dauna sugarilor. Nu utilizati Nicorette Clear în timpul alaptarii.

Daca nu puteti renunta la fumat fara a utiliza medicamente care contin nicotina, folositi Nicorette numai dupa ce discutati cu medicul dumneavoastra.

Conducerea vehiculelor si folosirea utilajelor

Nu s-au observat efecte asupra capacitatii de a conduce vehicule sau de a folosi utilaje.

Ce contine Nicorette Clear, 10 mg/16 h, 7 plasturi, Mcneil

Ce contine Nicorette Clear

- Substanta activa este nicotina. Un plasture de 10 mg cu suprafata de 9,0 cm2 contine nicotina 15,75 mg , un plasture de 15 mg cu suprafata de 13,5 cm2 contine nicotina 23,62 mg , un plasture de 25 mg cu suprafata de 22,5 cm2 contine nicotina 39,37 mg;

- Continutul de nicotina din fiecare plasture este de 1,75 mg/cm2.

Celelalte componente sunt:

Stratul de nicotina: pelicula de polietilentereftalat (PET), trigliceride cu catena medie, baza de copolimer butilmetacrilat.

Strat de acrilat: solutie adeziv acrilic, hidroxid de potasiu, croscarmeloza sodica, acetilacetonat de aluminiu.

Stratul de eliberare: Polietilentereftalat (PET), o parte de aluminiu, ambele parti siliconate.

Cum se foloseste Nicorette Clear, 10 mg/16 h, 7 plasturi, Mcneil

Mod de administrare:

Aplicati, în fiecare zi, numai un plasture pe pielea curata si uscata, fara fire de par (de exemplu, sold, umar, piept, etc), astfel încât sa puteti schimba locul de aplicare în fiecare zi si pentru a preveni eventualele iritatii ale pielii. Pentru o aderenta perfecta, evitati folosirea produselor cosmetice, lotiuni si pulberi la locurile de aplicare. În cel mai bun caz, plasturele trebuie aplicat imediat dupa trezire, dimineata si îndepartat înainte de a merge la culcare, astfel încât sa poata actiona 16 ore, ceea ce îndeplineste nevoile fumatorilor si nu tulbura somnul.

1. Spalati-va mâinile înainte de a aplica un plasture.

2. Pentru a deschide plicul, utilizati o foarfeca si taiati dupa cum este indicat. Aplicati plasturele pe pielea curata si uscata, fara fire de par (de exemplu, sold, umar, piept, etc).

3. Scoateti o parte din stratul argintiu de aluminiu, pe cât posibil, dar evitati sa atingeti partea de lipire a plasturelui cu degetele.

4. Puneti partea de lipire a plasturelui pe piele si îndepartati în totalitate stratul argintiu de aluminiu.

5. Apasati plasturele cu fermitate pe piele, folosind degetele sau palma.

6. Neteziti tot plasturele cu vârfurile degetelor pentru a asigura aderenta perfecta.

Daca este aplicat gresit sau blocat, utilizati un nou plasture. A nu se folosi pe timp de noapte, adica nu mai mult de 16 ore!

Produsul este descris gresit?

Deocamdată nu au fost exprimate review-uri pentru acest produs.

Spune-ne opinia ta

(nu va fi publicată)

Tip administrare: cutanat
Tip produs: plasturi
Mod prezentare: 7 plasturi
Prospect Nicorette Clear, 10 mg/16 h, 7 plasturi, Mcneil


Indicatii:
Nicorette Clear este folosit in tratamentul dependentei de nicotina prin satisfacerea cererii exagerate de nicotina si a simptomelor de intrerupere aparute in urma renuntarii la fumat.O metoda zilnica de a invinge nevoia de a fuma.Cantitati controlate de nicotina sunt absorbite prin piele in fluxul sanguin.Nu va afecteaza somnul.Va ajuta sa controlati nevoia de a fuma pâna la 16 ore.Renuntarea completa la fumat este obiectivul final.Nicorette Clear at trebui sa fie utilizat, de preferat, impreuna cu un program de sprijin comportamental.
Contraindicatii:A nu se utiliza la persoane cu vârsta sub 18 ani si nefumatori.Pacientii trebuie sa renunte complet la fumat in timpul tratamentului cu Nicorette Clear plasturi.Nu aplica plasturele transdermic in acelasi loc al pielii doua zile la rând.Nu folosi plasturele transdermic pe pielea inflamata sau ranita.
Precautii:Nicorette Clear nu trebuie utilizat de catre persoane care nu au fumat niciodata.Beneficiile renuntarii la fumat depasesc orice risc asociat cu utilizarea corecta a terapiei de substitutie a nicotinei (TSN).Utilizatorii trebuie informati ca, in cazul in care continua sa fumeze in timp ce utilizeaza plasturii, acestia se pot confrunta cu o incidenta crescuta de efecte adverse ca urmare a efectelor daunatoare ale fumatului, inclusiv efecte cardiovasculare.
Sarcina, alaptarea si fertilitatea:Terapia combinata nu trebuie utilizata in timpul sarcinii si alaptarii.Femei aflate la vârsta fertila / Contraceptia la femei si barbatiSpre deosebire de efectele negative bine cunoscute ale fumatului asupra conceptiei umane si a sarcinii, efectele tratamentului cu nicotina sunt necunoscute. Astfel, pâna in prezent nu exista sfaturi specifice necesare cu privire la contraceptie feminina, statutul cel mai prudent pentru femeile care intentioneaza sa ramâna gravide trebuie sa fie atât de renuntare la fumat cât si la TSN.In timp ce fumatul poate avea efecte adverse asupra fertilitatii masculine, nu exista nici o dovada ca sunt necesare anumite masuri contraceptive in timpul tratamentului TSN la barbati.
Sarcina:
Fumatul in timpul sarcinii este asociat cu riscuri, cum sunt intârzierea cresterii intrauterine, nastere prematura sau nasterea unui copil mort. Oprirea fumatului este interventia unica cea mai eficienta pentru imbunatatirea sanatatii, atât la fumatoarea gravida cât si pentru copilul ei. Cu cât abstinenta la nicotina se realizeaza mai repede cu atât mai bine.Nicotina trece la fat si afecteaza miscarile de respiratie si circulatie. Efectul asupra circulatiei este dependent de doza.Prin urmare, fumatoarea gravida trebuie sa fie intotdeauna sfatuita sa renunte complet la fumat, fara utilizarea terapiei de substitutie a nicotinei. Riscul de a continua fumatul poate prezenta un pericol mai mare pentru fat in raport cu utilizarea produselor de inlocuire a nicotinei intr-un program de renuntare la fumat supravegheat. Utilizarea Nicorette Clear de catre fumatoarea gravida trebuie initiat numai la sfatul medicului.Alaptarea:Nicotina trece liber in laptele matern in cantitati care pot afecta copilul, chiar la doze terapeutice. Prin urmare, Nicorette Clear trebuie evitat in timpul alaptarii. In cazul in care renuntarea la fumat nu pot fi realizata, utilizarea Nicorette Clear pentru femeile fumatoare care alapteaza ar trebui sa fie initiata numai dupa sfatul medicului.Fertilitatea:La femei, fumatul determina intârzieri ale perioadei fertile din cadrul ciclului menstrual, scade ratele de succes ale fertilizarii in vitro si creste semnificativ riscul de infertilitate.La barbati, fumatul reduce productia de sperma, creste stresul oxidativ si determina deteriorarea ADN- ului. Spermatozoizii fumatorilor au capacitate redusa de fertilizare. Nu este cunoscuta contributia specifica a nicotinei asupra acestor efecte 

Conducerea vehiculelor si folosirea utilajelor:
Nicorette Clear nu are efecte sau are efecte neglijabile asupra capacitatii de a conduce vehicule si de a folosi utilaje.

Mod de administrare:
Luati intotdeauna acest medicament exact asa cum este descris in acest prospect sau asa cum v-a spus medicul dumneavoastra sau farmacistul. Discutati cu medicul dumneavoastra sau cu farmacistul daca nu sunteti sigur.
Imediat dupa ce va treziti, aplicati un plasture transdermic nou pe o portiune de piele curata, uscata, fara par de pe coapsa, brat, piept sau sold.Aplicati pe o portiune de piele noua in fiecare zi. Dupa 2-3 zile, puteti aplica pe o portiune pe care ati mai aplicat daca nu exista semne de iritatie.Inainte sa va culcati, scoateti plasturele transdermic si aruncati-l in siguranta.Pregatit sa renuntati complet? Folositi un plasture transdermic pentru a controla nevoia de a fuma si simptomele de sevraj. Recomandam sa incepeti cu concentratia cea mai mare si apoi sa reduceti concentratia pe parcursul a 12 saptamâni.
Fumati peste 15 tigari pe zi? Folositi aceasta diagrama pentru a va ghida:Saptamânile 1 - 8: Folositi plasturele transdermic de 25mgSaptamânile 9 & 10: Folositi plasturele transdermic de 15mgSaptamânile 11 & 12: Folositi plasturele transdermic de 10 mgDupa 12 saptamâni: Nu mai folositi plasturele transdermic
Fumati mai putin de 15 tigari pe zi? Folositi aceasta diagrama pentru a va ghida:Saptamânile 1 - 8: Folositi plasturele transdermic de 15mgSaptamânile 9 - 12: Folositi plasturele transdermic de 10mgDupa 12 saptamâni: Nu mai folositi plasturele transdermic
Daca aveti orice intrebari suplimentare cu privire la acest medicament, adresati-va medicului dumneavoastra sau farmacistului.

Compozitie:
- Fiecare plasture transdermic contine nicotina 1,75 mg/cm2.Nicorette Clear 25 mg/16 h, cu suprafata de 22,5 cm2 contine nicotina 39,37 mg si elibereaza nicotina 25 mg/16 oreNicorette Clear 15 mg/16 h, cu suprafata de 13,5 cm2 contine nicotina 23,62 mg si elibereaza nicotina 15 mg/16 oreNicorette Clear 10 mg/16 h, cu suprafata de 9,0 cm2 contine nicotina 15,75 mg si elibereaza nicotina 10 mg/16 ore

Prezentare:
7 plasturi
Stocul produselor, afisat pe site, poate fi diferit fata de stocul real disponibil datorita unor factori precum: rezervarea produselor in farmacii de catre pacienti, rezervarea produselor in site de catre alti utilizatori etc. Minifarm face eforturi permanente pentru a păstra corectitudinea informaţiilor din acestă pagină. Uneori acestea pot conţine inadvertenţe: fotografia are caracter informativ şi poate conţine accesorii neincluse în pachetele standard, unele specificaţii sau preţul, pot fi modificate de catre producător fără preaviz sau pot conţine erori de operare.

Descopera oferta Minifarm Online Online pentru Nicorette Clear, 10 mg/16 h, 7 plasturi, Mcneil in categoria de produse ANTITABAC

Ce este Nicorette Clear si pentru ce se utilizeaza Nicorette Clear este un medicament care va ajuta sa renuntati la fumat. Nicorette Clear este utilizat pentru a trata dependenta de tutun, pentru a calma pofta de fumat (nicotina) si simptome de sevraj de nicotina, care ajuta fumatorii motivati sa re