Cosul meu de cumparaturi
Cauta un produs
Adauga in Cos

Betadine sapun chirurgical, 75 mg/ml, 1000 ml, Egis Pharmaceutical

Producător: EGIS PHARMACEUTICALS Ltd.-OTC

Data expirare: 31 Mai 2026

(0 review-uri)
Imaginile afișate sunt cu titlu de prezentare. Produsele pot diferi sub aspectul unor caracteristici (ex. nuante de culoare) de aspectul real al produsului, in functie de lotul in care au fost fabricate.

Betadine sapun chirurgical, 75 mg/ml, 1000 ml, Egis Pharmaceutical

Data expirare: 31 Mai 2026

(0 review-uri)
78.00 LEI
In stoc
Cate iti doresti?
Adauga in Cos
MEDICAMENT OTC Acest produs este un medicament OTC si nu poate fi returnat. Acest produs poate fi achizitionat doar de catre persoane fizice si achitat doar cu cardul, online.
vezi mai multe detalii

Acest medicament se poate elibera fara prescriptie medicala. Cititi cu atentie prospectul si informatiile de pe ambalaj. Daca apar manifestari neplacute adresati-va medicului sau farmacistului. ANMDM - Raporteaza online o reactie adversa
Pagină actualizată la data de Marți, 19 Martie 2024

Detalii despre Betadine sapun chirurgical, 75 mg/ml, 1000 ml, Egis Pharmaceutical din categoria Antiseptice si dezinfectate

Betadine sapun chirurgical contine iod povidona care este o substanta dezinfectanta, utilizata pentru dezinfectia igienica sau preoperatorie a mâinilor si dezinfectia preoperatorie a pielii. Betadine sapun chirurgical este solubil în apa si poate fi usor îndepartat prin spalare.

Înainte sa utilizati Betadine sapun chirurgical

Nu utilizati Betadine sapun chirurgical

  • daca sunteti alergic (hipersensibil) la povidona, iod sau la oricare dintre celelalte componente ale Betadine sapun chirurgical.
  • aveti afectiuni tiroidiene (hipertiroidism, adenom tiroidian).
  • aveti dermatita herpetiforma Duhring.
  • înainte si dupa tratamentul cu iod radioactiv în hipertiroidism.
  • la nou-nascuti si sugari cu greutatea sub 1500 mg.

Aveti grija deosebita când utilizati Betadine sapun chirurgical

Iod povidona poate determina reducerea absorbtiei iodului de catre tiroida, ceea ce poate interfera cu rezultatele unor investigatii [scintigrafie tiroidiana, determinarea iodului legat de proteine (iodemia), proceduri diagnostice cu substante de contrast pe baza de iod] si poate face imposibil un tratament planificat pe baza de iod radioactiv. Dupa întreruperea tratamentului este necesara o perioada de 1-2 saptamâni înainte de a se repeta scintigrafia.

Se va evita utilizarea la copiii cu vârsta sub 30 luni. Daca este absolut necesar, aplicarea solutiei cutanate va fi de scurta durata si pe suprafete mici. Apoi se vor clati suprafetele respective cu apa dis­tilata.

Se recomanda evitarea administrarii la pacienti cu insuficienta renala.

La indivizi cu o piele mai sensibila, poate sa apara rar si tranzitoriu iritatie cutanata. Pentru a evita acest fenomen, folosirea Betadine sapun chirurgical trebuie testata înainte de utilizarea regulata.

Trebuie evitat contactul cu ochii. Dupa utilizare, se clatesc bine mâinile.

Proprietatile oxidante pot determina corodarea unor metale, în timp ce plasticul sau materialul textil este rezistent la iod povidona. În unele cazuri poate apare o decolorare de multe ori reversibila.

Petele de Betadine solutie pot fi înlaturate de pe materialele textile prin spalare cu apa calda si sapun, iar pentru cele persistente se va folosi solutie de tiosulfat de sodiu sau amoniac.

Utilizarea altor medicamente

Va rugam sa spuneti medicului dumneavoastra sau farmacistului daca luati sau ati luat recent orice alte medicamente, inclusiv dintre cele eliberate fara prescriptie medicala.

Folosirea Betadine solutie trebuie evitata în asociere cu alte antiseptice pe baza de peroxid de hidro­gen, saruri de argint sau tauloridina datorita reducerii reciproce a efectelor terapeutice.

Iod povidona nu trebuie administrata concomitent cu preparate pe baza de mercur din cauza riscului de formare a iodurii de mercur caustica.

La pacientii care sunt în tratament cu litiu, trebuie evitata utilizarea pe termen lung a solutiei cutanate de Betadine sapun chirurgical, în special pe suprafete mari.

Contaminarea cu iod povidona a unor tipuri de teste pentru detectarea hemoragiilor oculte în fecale sau a prezentei sângelui în urina, poate duce la rezultate fals-pozitive.

Sarcina si alaptarea

Adresati-va medicului dumneavoastra sau farmacistului pentru recomandari înainte de a lua orice me­dicament.

Iodul traverseaza placenta si se excreta în laptele matern. De aceea, pentru a evita posibilele efecte nocive asupra dezvoltarii si functiei tiroidiene a fatului sau sugarului, utilizarea în timpul sarcinii sau în perioada de alaptare reprezinta o indicatie exceptionala si necesita o monitorizare stricta a functiei tiroidiene atât a mamei cât si a sugarului. Tratamentul trebuie sa fie cât mai scurt posibil.

Conducerea vehiculelor si folosirea utilajelor

Betadine sapun chirurgical nu afecteaza capacitatea de a conduce vehicule sau de a folosi utilaje. 3. CUM SÄ‚

Cum sa utilizati Betadine sapun chirurgical

Utilizati întotdeauna Betadine sapun chirurgical exact asa cum v-a spus medicul dumneavoastra. Tre­buie sa discutati cu medicul dumneavoastra sau cu farmacistul daca nu sunteti sigur.

Dezinfectia preoperatorie a mâinilor: se vor spala mâinile si antebratele sub jet de apa calda. Se vor aplica 5 ml Betadine sapun chirurgical pe palma cu ajutorul dozatorului si se vor întinde uni­form pe mâini si antebrate. Daca este necesar, se adauga o cantitate suplimentara de apa calda pentru a se forma o spuma subtire si se continua frecarea pentru 2,5 minute. Se poate utiliza si o perie, mai ales pentru curatarea unghiilor. Apoi mâinile si antebratele se vor clati usor sub jet de apa calda de la robi­net. Se va repeta aceasta procedura înca odata, apoi mâinile si antebratele se vor clati cu apa distilata si se vor usca cu prosoape sterilizate.

Dezinfectia igienica a mâinilor: mâinile si antebratele se spala sub jet de apa calda de la robinet, apoi 5 ml Betadine sapun chirurgical se vor aplica pe palma si se vor întinde uniform pe ambele mâini si antebrate. Daca este necesar, se adauga o cantitate suplimentara de apa pentru a se forma o spuma subtire si se continua frecarea usor pentru 1 minut. Dupa aceea, mâinile si antebratele se vor clati usor sub jet de apa calda de la robinet.

Dezinfectie cutanata preoperatorie

Se spala suprafata pielii cu apa. Se aplica Betadine sapun chirurgical (1 ml pentru aproximativ 20 cm2) si se freaca suprafata pâna la formarea unei spume de culoare galben-aurie (daca este necesar se adau­ga o cantitate suplimentara de apa). Apoi se va clati cu apa.

Betadine sapun chirurgical se utilizeaza numai pentru uz extern. Solutia nu trebuie amestecata cu apa fierbinte.

Betadine sapun chirurgical nu este destinat pentru uz oral sau pentru aplicare direct pe plagi.

 

Reactii adverse posibile

Ca toate medicamentele, Betadine sapun chirurgical poate provoca reactii adverse, cu toate ca nu apar la toate persoanele.

Iod povidona este în general bine tolerata.

Au fost raportate, foarte rar, reactii de hipersensibilitate la nivelul pielii (de exemplu, mâncarime, înro- sire, vezicule, etc.).

In cazuri izolate au fost raportate reactii alergice acute generalizate cu scaderea tensiunii arteriale si/sau dificultati în respiratie (reactii anafilactice). Absorbtia unor cantitati apreciabile de iod poate apare dupa utilizarea îndelungata de Betadine sapun chirurgical. Au fost descrise cazuri izolate de hipertiroidism indus de iod la persoane predispuse.

In cazul aplicarii pe suprafete întinse sau lezate, s-au observat efecte sistemice: afectare renala cu hipernatremie si acidoza metabolica.

Daca vreuna dintre reactiile adverse devine grava sau daca observati orice reactie adversa nementiona­ta în acest prospect, va rugam sa spuneti medicului dumneavoastra sau farmacistului.

 

Cum se pastreaza Betadine sapun chirurgical

A nu se lasa la îndemâna si vederea copiilor.

Nu utilizati Betadine sapun chirurgical dupa data de expirare înscrisa pe ambalaj, dupa EXP. Data de expirare se refera la ultima zi a lunii respective. A se pastra la temperaturi sub 25°C, în ambalajul original.

Medicamentele nu trebuie aruncate pe calea apei menajere sau a reziduurilor menajere. Întrebati far­macistul cum sa eliminati medicamentele care nu va mai sunt necesare. Aceste masuri vor ajuta la protejarea mediului.

Ce contine Betadine sapun chirurgical, 75 mg/ml, 1000 ml, Egis Pharmaceutical

Informatii suplimentare

Ce contine Betadine sapun chirurgical

- Substanta activa este iod povidona. Un ml solutie contine iod povidona 75 mg corespunzator la iod activ 7,5 mg.

- Celelalte componente sunt: ester de nonilfenoxipoli (oxietilen) etanol, dietanolamida acidului superlauric, lanolina etoxilata, hipromeloza 4000, hidroxid de sodiu (solutie 10%), apa purifi¬cata.

Cum arata Betadine sapun chirurgical si continutul ambalajului

Betadine sapun chirurgical este un lichid omogen, vâscos, de culoare rosu-brun închis, fara sediment.

Cum se foloseste Betadine sapun chirurgical, 75 mg/ml, 1000 ml, Egis Pharmaceutical

Utilizati întotdeauna Betadine sapun chirurgical exact asa cum v-a spus medicul dumneavoastra. Tre­buie sa discutati cu medicul dumneavoastra sau cu farmacistul daca nu sunteti sigur.

Dezinfectia preoperatorie a mâinilor: se vor spala mâinile si antebratele sub jet de apa calda. Se vor aplica 5 ml Betadine sapun chirurgical pe palma cu ajutorul dozatorului si se vor întinde uni­form pe mâini si antebrate. Daca este necesar, se adauga o cantitate suplimentara de apa calda pentru a se forma o spuma subtire si se continua frecarea pentru 2,5 minute. Se poate utiliza si o perie, mai ales pentru curatarea unghiilor. Apoi mâinile si antebratele se vor clati usor sub jet de apa calda de la robi­net. Se va repeta aceasta procedura înca odata, apoi mâinile si antebratele se vor clati cu apa distilata si se vor usca cu prosoape sterilizate.

Dezinfectia igienica a mâinilor: mâinile si antebratele se spala sub jet de apa calda de la robinet, apoi 5 ml Betadine sapun chirurgical se vor aplica pe palma si se vor întinde uniform pe ambele mâini si antebrate. Daca este necesar, se adauga o cantitate suplimentara de apa pentru a se forma o spuma subtire si se continua frecarea usor pentru 1 minut. Dupa aceea, mâinile si antebratele se vor clati usor sub jet de apa calda de la robinet.

Dezinfectie cutanata preoperatorie

Se spala suprafata pielii cu apa. Se aplica Betadine sapun chirurgical (1 ml pentru aproximativ 20 cm2) si se freaca suprafata pâna la formarea unei spume de culoare galben-aurie (daca este necesar se adau­ga o cantitate suplimentara de apa). Apoi se va clati cu apa.

Betadine sapun chirurgical se utilizeaza numai pentru uz extern. Solutia nu trebuie amestecata cu apa fierbinte.

Betadine sapun chirurgical nu este destinat pentru uz oral sau pentru aplicare direct pe plagi.

Produsul este descris gresit?

Deocamdată nu au fost exprimate review-uri pentru acest produs.

Spune-ne opinia ta

(nu va fi publicată)

Tip administrare: cutanat
Forma/textura: lichid
Cantitate: 1000 ml
Stocul produselor, afisat pe site, poate fi diferit fata de stocul real disponibil datorita unor factori precum: rezervarea produselor in farmacii de catre pacienti, rezervarea produselor in site de catre alti utilizatori etc. Minifarm face eforturi permanente pentru a păstra corectitudinea informaţiilor din acestă pagină. Uneori acestea pot conţine inadvertenţe: fotografia are caracter informativ şi poate conţine accesorii neincluse în pachetele standard, unele specificaţii sau preţul, pot fi modificate de catre producător fără preaviz sau pot conţine erori de operare.

Descopera oferta Minifarm Online pentru Betadine sapun chirurgical, 75 mg/ml, 1000 ml, Egis Pharmaceutical in categoria de produse Antiseptice si dezinfectate

Betadine sapun chirurgical contine iod povidona care este o substanta dezinfectanta, utilizata pentru dezinfectia igienica sau preoperatorie a mâinilor si dezinfectia preoperatorie a pielii. Betadine sapun chirurgical este solubil în apa si poate fi usor îndepartat prin spalare. &I