Cosul meu de cumparaturi

Cauta un produs

Panangin 175/166 mg -cpr.film x 50 - Gedeon

Producător: GEDEON RICHTER - OTC

Data expirare: 31 Iulie 2024

(0 opinii)
Imaginile afișate sunt cu titlu de prezentare. Produsele pot diferi sub aspectul unor caracteristici (ex. nuante de culoare) de aspectul real al produsului, in functie de lotul in care au fost fabricate.

Panangin 175/166 mg -cpr.film x 50 - Gedeon

Producător: GEDEON RICHTER - OTC

Data expirare: 31 Iulie 2024

(0 opinii)

27.00 LEI
In stoc

Alege cantitatea
Adauga in cos
MEDICAMENT OTC Acest produs este un medicament OTC si nu poate fi returnat. Acest produs poate fi achizitionat doar de catre persoane fizice si achitat doar cu cardul, online.
vezi mai multe detalii

Acest medicament se poate elibera fara prescriptie medicala. Cititi cu atentie prospectul si informatiile de pe ambalaj. Daca apar manifestari neplacute adresati-va medicului sau farmacistului. ANMDM - Raporteaza online o reactie adversa
Ultima actualizare: Luni, 12 Aprilie 2021

Afla detalii despre Panangin 175/166 mg -cpr.film x 50 - Gedeon din categoria PENTRU CIRCULATIE

Ce găsiți în acest prospect

1. Ce este Panangin și pentru ce se utilizează

2. Ce trebuie să știți înainte să utilizați Panangin

3. Cum să utilizați Panangin

4. Reacții adverse posibile

5. Cum se păstrează Panangin

6. Conținutul ambalajului și alte informații


1. Ce este Panangin și pentru ce se utilizează

Substanţele active din Panangin comprimate filmate joacă un rol important în diferite procese metabolice, precum şi în funcţionarea sistemului nervos, muscular, inimă şi sistemul circulator. Acest medicament este destinat ca tratament suplimentar în anumite afecţiuni cardiace cronice (insuficienţă cardiacă, după un atac de cord [infarct miocardic]) şi tulburări de ritm cardiac. În plus este folosit pentru a suplimenta aportul de potasiu şi magneziu.


2. Ce trebuie să știți înainte să utilizați Panangin

Nu utilizați Panangin:

- dacă sunteți alergic la {substanța(ele) activă(e)} sau la oricare dintre celelalte componente ale acestui medicament (enumerate la pct. 6).

- în caz de insuficienţă renală acută sau cronică

- în cazul bolii Addison (insuficienţă a cortexului suprarenal)

- în caz de anumite tulburări de conducere cardiacă

- în cazul tensiunii arteriale extrem de scăzute, determinată de colaps circulator asociat cu incapacitatea inimii de a pompa suficient sânge (şoc cardiogenic).


Atenționări și precauții

Panangin comprimate filmate poate fi utilizat numai sub supraveghere medicală în tulburări potenţial asociate cu un nivel ridicat de potasiu în sânge.

Panangin împreună cu alte medicamente

Spuneți medicului dumneavoastră sau farmacistului dacă utilizați, ați utilizat recent sau s-ar putea să utilizați orice alte medicamente.

Tetracicline (anumite antibiotice) administrate oral, săruri de fier şi florura de sodiu inhibă absorbţia

Panangin. Trebuie să treacă minim 3 ore între ingestia acestor medicamente şi administrarea de

Panangin comprimate filmate.

Administrarea concomitentă de diuretice care economisesc potasiul şi/sau inhibitori ECA (medicamente pentru scăderea tensiunii arteriale) pot duce la un nivel ridicat de potasiu.

Sarcina, alăptarea și fertilitatea

Dacă sunteți gravidă sau alăptați, credeți că ați putea fi gravidă sau intenționați să rămâneți gravidă, adresați-vă medicului sau farmacistului pentru recomandări înainte de a lua acest medicament.
Nu există date disponibile care să sugereze că acest preparat ar avea un efect nociv în aceste situaţii.

Conducerea vehiculelor și folosirea utilajelor

Panangin comprimate filmate nu are nici o influenţă asupra capacităţii de a conduce vehicule sau de a folosi utilaje.


3. Cum să utilizați Panangin

Cu excepţia cazurilor în care medicul dumneavoastră a prescris altfel, doza uzuală este de 1 până la 2 comprimate filmate de trei ori pe zi.

Doza zilnică poate fi crescută la 3 comprimate filmate de trei ori pe zi. Aciditatea gastrică poate afecta eficienţa tratamentului, astfel încât se recomandă administrarea Panangin după masă.

Dacă utilizați mai mult Panangin decât trebuie

Ce să faceţi după o cantitate mai mare de Panangin comprimate filmate

Nu au fost raportate cazuri de supradozaj. În cazul în care aţi luat o cantitate mai mare de Panangin, concentraţia de potasiu şi magneziu din sânge va creşte şi pot să apară manifestări clinice. Trebuie să încetaţi să luaţi Panangin dacă aţi luat o cantitate mai mare.

Dacă aveți orice întrebări suplimentare cu privire la acest medicament, adresați-vă medicului dumneavoastră sau farmacistului sau asistentei medicale.


4. Reacții adverse posibile

Ca toate medicamentele, acest medicament poate provoca reacții adverse, cu toate că nu apar la toate persoanele.

Ca urmare a ingestiei unor doze mai mari, frecvenţa scaunelor poate creşte.

 

Compoziţie

1 comprimat filmat conţine aspartat de magneziu tetrahidrat 175 mg (corespunzator la 140 mg aspartat de magneziu anhidru) şi aspartat de potasiu hemihidrat 166,30 mg (corespunzator la 158 mg aspartat de potasiu anhidru)şi excipienţi: nucleu: povidona K-30, dioxid de siliciu coloidal anhidru, talc, stearat de magneziu, amidon de porumb, amidon de cartof; film : macrogol 6000, dioxid de titan, eudragit E, talc.

Doze şi mod de administrare

Adulţi : Doza recomandata este de 2 comprimate filmate de trei ori pe zi, în cazuri grave maxim 3 comprimate de trei ori pe zi timp de o săptamână. Apoi, doza zilnică poate fi scăzută la un comprimat, de două sau de trei ori pe zi. În cazuri uşoare şi ca adjuvant preventiv, se recomandă un comprimat filmat de trei ori pe zi. Aciditatea gastrică poate afecta eficienţa tratamentului, astfel încât se recomandă administrarea comprimatului după masă.

Deocamdată nu au fost exprimate opinii în legătură cu acest produs.

Spune-ne opinia ta

(nu va fi publicată)

Stocul produselor, afisat pe site, poate fi diferit fata de stocul real disponibil datorita unor factori precum: rezervarea produselor in farmacii de catre pacienti, rezervarea produselor in site de catre alti utilizatori etc. Minifarm face eforturi permanente pentru a păstra corectitudinea informaţiilor din acestă pagină. Uneori acestea pot conţine inadvertenţe: fotografia are caracter informativ şi poate conţine accesorii neincluse în pachetele standard, unele specificaţii sau preţul, pot fi modificate de catre producător fără preaviz sau pot conţine erori de operare.

Descopera oferta Minifarm Online pentru Panangin 175/166 mg -cpr.film x 50 - Gedeon in categoria de produse PENTRU CIRCULATIE

Ce găsiți în acest prospect1. Ce este Panangin și pentru ce se utilizează2. Ce trebuie să știți înainte să utilizați Panangin3. Cum să utilizați Panangin4. Reacții adverse posibile5. Cum se păstrează Panangin6. Conținutul ambalajului și alte inform