Cosul meu de cumparaturi
Cauta un produs

PENTRU PROTECTIE OMEGA PHARMA SA

Ce este flora intestinala si care sunt afectiunile ei?

Flora intestinala, compusa din miliarde de microorganisme si bacterii “bune” si localizata in principal in intestinul subtire si colon, este cea mai importanta microbiota a organismului. Microbiota intestinala este formata dintr-o varietate de microorganisme, printre care se numara bacteriile, virusurile, paraziti si ciuperci nepatogene, prezente in mod natural in sistemul digestiv. Aceste microorganisme sunt importante in reglarea sanatatii intestinale, dar si in sustinerea sistemului imunitar si in absorbtia anumitor nutrienti. Intrucat este formata din microorganisme vii, este important sa se mentina un echilibru bun al florei intestinale, printr-o alimentatie adecvata.

  • Flora intestinala are mai multe functii in organism: actioneaza ca o bariera impotriva bacteriilor patogene, fiind parte a sistemului imunitar
  • contribuie la digestie, la un tranzit bun si la fermentarea resturilor alimentare nedigerabile
  • faciliteaza asimilarea nutrientilor printr-o serie de enzime care sunt specifice ei
  • participa la sinteza vitaminelor K, B12, B8
  • contribuie la mentinerea greutatii in limite normale.

Functionarea corespunzatoare a microbiotei intestinale poate sa fie afectata de o serie de factori precum:

  • tratamentele cu antibiotice
  • boala inflamatorie cronica intestinala
  • obezitatea
  • unele tipuri de cancer (gastric, colorectal si mamar)

Unele studii recente au sugerat o asociere intre disbioza si severitatea simptomelor din bolile Parkinson si Alzheimer, dar si maladii neuropsihiatrice, ca schizofrenia, tulburarea bipolara si depresia cronica.

Cine are nevoie de suplimente pentru ficat sau flora intestinala?

Ficatul este principalul organ responsabil cu detoxifierea organismului. Ficatul actioneaza ca un filtru, avand ca rol eliminarea moleculelor daunatoare, din alimentatie ori medicamente, de exemplu, si curatarea continua a sangelui. In afara de adoptarea unei alimentatii echilibrate, poti sustine activitatea hepatica printr-o serie de produse hepatoprotectoare, ca ceaiuri din plante, precum papadie, anghinarea, rozmarin, curcuma, dar si suplimente ficat, cele mai cunoscute fiind cele cu silimarina, care protejeaza ficatul de distrugerile cauzate de toxine.

Este posibil sa ai nevoie de suplimente pentru protectie ficat sau flora intestinala daca suferi de:

  • oboseala cronica
  • afectiuni dermatologice
  • halitoza
  • piele ingalbenita

De asemenea, daca recuperarea dupa o anumita boala este mai lenta, poti avea nevoie de astfel de suplimente protectie ficat adulti. Desigur, medicul este cel in masura sa faca recomandari privind suplimente pentru detoxifiere. In ceea ce priveste flora intestinala, suplimentele alimentare ar putea fi prescrise in cazurile enumerate mai sus, dar si in timpul unui tratament cu antibiotice si daca suferi de boli digestive ori ai o alimentatie dezechilibrata.

Cum poti imbunatati sanatatea florei intestinale?

Primul pas pentru refacerea florei intestinale este sa ai un stil de viata sanatos, de la adoptarea unei diete variate, bazata in principal pe produse vegetale, la practicarea activitatilor fizice regulate, pentru a te mentine in forma si a limita stresul. De asemenea, perioadele de odihna si un somn de calitate pot contribui la refacerea florei intestinale. Probioticele si prebioticele sunt de asemenea utile. Probioticele sunt microorganisme sau bacterii care refac flora intestinala. Ele sunt prezente in mod natural in organism, dar aportul poate fi completat consumand anumite alimente si suplimente alimentare. Cel mai cunoscut aliment bogat in probiotice naturale este iaurtul fermentat, dar pe lista pot fi incluse varza murata, produsele fermentate din soia, chefirul si drojdia de bere.

In ceea ce priveste suplimentele alimentare cu probiotice pentru adulti, acestea au efect asupra florei intestinale doar daca furnizeaza cel putin 10 miliarde de bacterii per doza. In functie de tulburarile resimtite, exista suplimente alimentare cu tulpini specifice de bacterii, care pot trata diareea, constipatia sau sindromul de colon iritabil.

Prebioticele sunt fibre solubile care nu pot fi digerate in intestinul subtire, servind drept hrana probioticelor. Printre alimentele bogate in prebiotice se numara graul, orzul, secara, sparanghelul, usturoiul, anghinarea, ceapa, bananele.

Care sunt cele mai folosite suplimente si vitamine pentru protectia ficatului si a colonului?

Printre cele mai cunoscute suplimente pentru ficat se numara cele cu vitamina A, un nutrient cheie necesar pentru cresterea si reinnoirea mucoasei intestinale, protejand-o de atacurile toxinelor. Implicata in functionarea sistemului imunitar, vitamina A ajuta la combaterea infectiilor virale.

De asemenea, printre vitamine ficat se numara si vitamina D, care stimuleaza producerea de peptide antimicrobiene foarte specializate. De aceea, aceasta ajuta la mentinerea unei stari de toleranta fata de flora intestinala.

Zincul este implicat in special in fabricarea proteinelor care sudeaza celulele intestinului si are, de asemenea, un rol antiinflamator si de reducere a reactiilor alergice.

Suplimente naturale cu quercetina sunt, de asemenea, benefice. Aceasta este un antioxidant puternic, care creste rezistenta celulelor intestinale la stres si are, similar zincului, rol antiinflamator si de reducere a riscului de alergii.

Ce contine oferta de suplimente si vitamine pentru ficat si stomac de la Minifarm?

Oferta noastra de suplimente si vitamine pentru ficat si stomac contine o gama variata de produse dedicate. Daca preferi sau ti se pare confortabil sa primesti produsele acasa, poti comanda la Minifarm din farmacia online. In plus, Minifarm ofera acum posibilitatea de livrare a produselor la easy box. Din gama de produse pentru ficat si stomac pe care le gasesti la Minifarm fac parte ceaiuri pentru digestie, vitamine pentru colon iritabil, minerale si alte suplimente alimentare, sub forma de capsule gastrorezistente ori pastile/comprimate gastrorezistente.

0 produse în ofertă, conform filtrelor active

Momentan, această categorie nu conține produse.