Cosul meu de cumparaturi
Cauta un produs

Raceala, gripa si tuse

Acestea sunt afectiuni respiratorii usoare, dar care pot degenera in diferite complicatii. Iata care sunt cele mai frecvente simptome si cum poti preveni aparitia lor:

  • raceala: nas infundat, stranut, ochi iritati;
  • gripa: febra, dureri musculare, tuse seaca;
  • tuse: iritatie in gat, expectoratie (tuse cu mucus).

Pentru a preveni aparitia acestor afectiuni respiratorii, este important sa te speli bine pe maini si sa faci dusuri regulate, pentru mentinerea unei igiene corporale optime. In plus, e important sa acorzi o atentie sporita hidratarii si sa consumi suficiente lichide.

Cum se trateaza raceala si gripa?

Curele de tratament difera in functie de severitatea bolii. Pentru raceala, cel mai bun lucru pe care il poti face este sa te odihnesti si hidratezi. Discuta cu medicul tau si, la recomandarea acestuia, ia medicamente pentru a reduce febra, durerea si inflamatia.

Tratamentul gripei implica, de obicei, o cura de antibiotice, care trebuie administrata strict la recomandarea si sub supravegherea medicului. Analgezicele sunt, de asemenea, utilizate pentru a calma durerea. Repausul, odihna si hidratarea sunt esentiale pentru o recuperare rapida.

Cum previi raceala si gripa?

Pentru a preveni infectiile virale, vaccinarea anuala este o solutie la indemana. Totodata, igiena corespunzatoare, alimentatia echilibrata si bogata in vitamine si minerale sunt factori care contribuie la sustinerea sistemului imunitar si, implicit, previn aceste infectii. Atat gripa, cat si virozele sunt mai frecvente in sezonul rece si se raspandesc cu usurinta, din cauza temperaturilor scazute si a umezelii, astfel ca e necesar sa acorzi o atentie sporita mentinerii unei stari bune de sanatate.

Pentru a preveni gripa, fa-ti vaccinul anuale la timp, spala-te corect pe maini si asigura-te ca stilul tau de viata sustine o stare buna de sanatate. Exista si suplimente alimentare sau medicamente care iti intaresc sistemul imunitar si impiedica infectia cu virusul gripal, insa acestea functioneaza cel mai bine pentru persoanele cu un risc ridicat de a dezvolta forme si manifestari severe ale gripei.

Pentru durerile musculare si de articulatii, poti alege un produs care contine ibuprofen sau alt antiinflamator nesteroidian. Aceste medicamente sunt eficiente pentru ameliorarea durerilor si a inflamatiei.

Pentru a trata sinusurile inflamate si congestia nazala, poti folosi decongestionante. Aceste medicamente functioneaza prin eliberarea de histamina in organism, lucru care ii permite mucoasei nazale sa se contracte si inflamatiei sa se reduca.

Tusea este un alt simptom al racelii sau gripei, iar pentru a o trata, poti administra pastile, siropuri sau alte forme de medicamente antitusive. Acestea reduc inflamatia mucoasei bronhiilor, astfel incat tusea sa devina mai usoara si mai putin iritanta.

De ce sa cumperi vitamine si suplimente pentru raceala si gripa?

Atunci cand te simti rau, tentatia de a cauta remedii este mare. Insa, inainte de a cumpara medicamente puternice, ia in calcul si vitaminele sau suplimentele alimentare care te-ar putea ajuta sa te refaci mai rapid.

Realitatea este ca atat raceala, cat si gripa dureaza atat timp cat virusul traieste in corp si au un “termen de valabilitate” prestabilit, in functie de specificul fiecarui virus. Dar, anumite vitamine si suplimente iti pot ameliora simptomele si grabi vindecarea. De exemplu, vitamina C iti intareste sistemul imunitar, iar zincul sau probioticele ar putea fi, de asemenea, de ajutor in scurtarea perioadei bolii. Asadar, daca esti in cautarea unui remediu naturist pentru ameliorarea simptomelor racelii si gripei, vitaminele si suplimentele sunt solutii la indemana, demne de luat in calcul.

Care sunt cele mai folosite vitamine si suplimente pentru raceala, gripa si tuse? 

Vitamina C este unul dintre cele mai populare suplimente recomandate pentru raceala si gripa, deoarece ajuta la intarirea sistemului imunitar. Este, de asemenea, un antihistaminic natural si poate ajuta la ameliorarea tusei.

Alte vitamine si minerale care pot fi benefice in caz de raceala, gripa sau tuse includ vitamina D, seleniul, zincul si magneziul. Exista, de asemenea, o multime de suplimente care au efecte pozitive in tratarea racelii si a gripei. Cu toate acestea, exista putine dovezi stiintifice pentru incadrarea lor in categoria “tratamente”. Astfel de exemple includ echinaceea, uleiurile esentiale si probioticele.

Raceala si gripa sunt doua dintre cele mai frecvente probleme de sanatate cu care se confrunta oamenii. Desi exista o varietate de medicamente disponibile pentru a trata simptomele, unele persoane prefera sa utilizeze vitamine si suplimente pentru a preveni sau trata aceste afectiuni.

Ce contine oferta de pastile si vitamine pentru raceala si gripa de la Minifarm?

Oferta noastra de pastile si vitamine pentru raceala si gripa contine o gama variata de produse special concepute pentru a trata simptomele specifice ale acestor afectiuni. Le poti gasi in farmaciile Minifarm sau achizitiona din farmacie online, daca preferi sa nu te deplasezi si iti este mai confortabil sa primesti coletele direct acasa sau la birou.

Daca suferi, de exemplu, de dureri musculare sau de articulatii, poti alege un produs care contine antiinflamatoare nesteroidiene. Daca ai probleme cu sinusurile, vei gasi produse care contin decongestionante nazale. Pentru a trata tusea, poti alege, la recomandarea medicului, un medicament care contine codeina sau alt ingredient antitusiv eficient. Discuta cu medicul tau de familie sau cu cel curant fiecare dintre aceste optiuni in detaliu sau cere consultanta specialistilor nostri din farmacii, astfel incat sa te asiguri ca iei cea mai buna decizie in privinta tratamentului.

123 produse în ofertă