Cosul meu de cumparaturi
Cauta un produs
Adauga in Cos

Bixtonim Rinite picaturi nazale solutie, 10 ml, Biofarm

Producător: BIOFARM

Data expirare: 01 Mai 2025

(0 review-uri)
Imaginile afișate sunt cu titlu de prezentare. Produsele pot diferi sub aspectul unor caracteristici (ex. nuante de culoare) de aspectul real al produsului, in functie de lotul in care au fost fabricate.

Bixtonim Rinite picaturi nazale solutie, 10 ml, Biofarm

Data expirare: 01 Mai 2025

(0 review-uri)
15.00 LEI
In stoc
Cate iti doresti?
Adauga in Cos
MEDICAMENT OTC Acest produs este un medicament OTC si nu poate fi returnat. Acest produs poate fi achizitionat doar de catre persoane fizice si achitat doar cu cardul, online.
vezi mai multe detalii

Acest medicament se poate elibera fara prescriptie medicala. Cititi cu atentie prospectul si informatiile de pe ambalaj. Daca apar manifestari neplacute adresati-va medicului sau farmacistului. ANMDM - Raporteaza online o reactie adversa
Pagină actualizată la data de Vineri, 29 Martie 2024

Detalii despre Bixtonim Rinite picaturi nazale solutie, 10 ml, Biofarm din categoria Raceala si gripa

Ce este Bixtonim si pentru ce se utilizeaza

Bixtonim este un decongestionant nazal de uz local ce contine clorhidrat de efedrina, hidrocortizon, clorhidrat de nafazolina si este destinat administrarii la adulti, adolescenti si copii peste 3 ani. Bixtonim este utilizat în rinite acute si subacute, rinite alergice, edem postoperator al mucoasei nazale.

Înainte sa utilizati Bixtonim

Nu utilizati Bixtonim

- daca sunteti alergic la: clorhidrat de efedrina, hidrocortizon, clorhidrat de nafazolina sau la oricare dintre celelalte componente ale acestui medicament (enumerate la punctul 6);

- daca aveti risc de glaucom cu unghi închis;

- daca aveti risc de retentie urinara legata de tulburari uretro-prostatice;

- daca copiii au sub 3 ani. Atentionari si precautii Înainte sa utilizati Bixtonim, adresati-va medicului dumneavoastra sau farmacistului, în special daca: - aveti tensiune arteriala crescuta;

- aveti anumite afectiuni ale inimii;

-aveti anumite afectiuni ale glandei tiroide (hipertiroidie).

Sportivi

Acest medicament contine o substanta activa care poate determina pozitivarea testelor antidoping. Bixtonim împreuna cu alte medicamente Spuneti medicului dumneavoastra sau farmacistului daca utilizati, ati utilizat recent sau s-ar putea sa utilizati orice alte medicamente. Decongestionantele nazale cu nafazolina pot determina aparitia cresterii tensiunii arteriale daca sunt folosite în timpul tratamentului cu IMAO (inhibitori de monoaminoxidaza + medicamente folosite în depresie).

Sarcina, alaptarea si alaptarea

Daca sunteti gravida sau alaptati, credeti ca ati putea fi gravida sau intentionati sa ramâneti gravida, adresati-va medicului pentru recomandari înainte de a lua acest medicament. Datele provenite din utilizarea Bixtonim la femeile gravide sau care alapteaza sunt insuficiente. Bixtonimnu este recomandat în timpul sarcinii si la femeile care alapteaza.

Conducerea vehiculelor si folosirea utilajelor

Bixtonim nu influenteaza capacitatea de a conduce vehicule sau de a folosi utilaje. Bixtonim contine mertiolat de sodiu. Acesta este iritant si poate provoca reactii adverse cutanate locale si modificari de culoare.

 

Ce contine Bixtonim Rinite picaturi nazale solutie, 10 ml, Biofarm

Ce contine Bixtonim

- Substantele active sunt: un mililitru picaturi nazale, solutie contine 5 mg clorhidrat de efedrina, 0,2 mg hidrocortizon, 1 mg clorhidrat de nafazolina.

- Celelalte componente sunt: mertiolat de sodiu, etanol, clorura de sodiu, apa purificata.

Cum se foloseste Bixtonim Rinite picaturi nazale solutie, 10 ml, Biofarm

Cum sa utilizati Bixtonim

Luati întotdeauna acest medicament exact asa cum v-a spus medicul. Discutati cu medicul dumneavoastra sau cu farmacistul daca nu sunteti sigur.

Doza uzuala este de:

Adulti: 2-3 picaturi în ambele nari, de 3-4 ori pe zi.

Copii peste 3 ani: 1-2 picaturi de 3-4 ori pe zi.

Copii cu vârsta sub 3 ani: Bixtonim nu trebuie utilizat la copii cu vârsta sub 3 ani.

Efectul decongestionant apare rapid. Durata tratamentului nu trebuie sa depaseasca 3 zile.

Daca utilizati mai mult decât trebuie din Bixtonim

Este important sa luati doza asa cum v-a recomandat medicul dumneavoastra. Trebuie sa utilizati atât cât v-a recomandat medicul dumneavoastra; utilizând mai mult sau mai putin simptomele dumneavoastra se pot înrautati.

Daca uitati sa utilizati Bixtonim

Nu luati o doza dubla pentru a compensa doza uitata. Dupa administrare repetata si constanta (de mai mult de 4 ori pe zi si mai mult de 3 zile consecutive) poate sa apara tahifilaxie, adica diminuarea rapida a efectului unui medicament.

Produsul este descris gresit?

Deocamdată nu au fost exprimate review-uri pentru acest produs.

Spune-ne opinia ta

(nu va fi publicată)

Tip administrare: cale respiratorie
Tip produs: picaturi nazale
Forma/textura: lichid
Cantitate: 10 ml
Prospect Bixtonim Rinite picaturi nazale solutie, 10 ml, Biofarm


Indicatii:
Bixtonim Rinite este un decongestiv nazal indicat in afectiunile respiratorii insotite de congestie nazala si rinoree, rinite acute si subacute. Congestia nazala din rinita alergica, edem post-operator, oprirea epistaxisului in interventiile chirurgicale ORL.
Contraindicatii:Nu utilizati Bixtonim:- daca sunteti alergic la: clorhidrat de efedrina, hidrocortizon, clorhidrat de nafazolina sau la oricare dintre celelalte componente ale acestui medicament. 

Precautii:
Inainte sa utilizati Bixtonim, adresati-va medicului dumneavoastra sau farmacistului.

Sarcina, alaptarea si fertilitatea:
Daca sunteti gravida sau alaptati, credeti ca ati putea fi gravida sau intentionati sa ramâneti gravida, adresati-va medicului pentru recomandari inainte de a lua acest medicament.Datele provenite din utilizarea Bixtonim la femeile gravide sau care alapteaza sunt insuficiente.Bixtonim nu este recomandat in timpul sarcinii si la femeile care alapteaza. 

Conducerea vehiculelor si folosirea utilajelor:
Bixtonim nu influenteaza capacitatea de a conduce vehicule sau de a folosi utilaje.

Mod de administrare:
Luati intotdeauna acest medicament exact asa cum este descris in acest prospect sau asa cum v-a spus medicul dumneavoastra sau farmacistul. Discutati cu medicul dumneavoastra sau cu farmacistul daca nu sunteti sigur.
Adulti: 2-3 picaturi in ambele narine, de 3-4 ori pe zi.Copii peste 3 ani: 1-2 picaturi de 3-4 ori pe zi.
Durata tratamentului nu trebuie sa depaseasca 3 zile.
Daca aveti orice intrebari suplimentare cu privire la acest medicament, adresati-va medicului dumneavoastra sau farmacistului.

Compozitie:
- Substantele active sunt: un mililitru picaturi nazale, solutie contine 5 mg clorhidrat de efedrina, 0,2 mg hidrocortizon, 1 mg clorhidrat de nafazolina.- Celelalte componente sunt: mertiolat de sodiu, etanol, clorura de sodiu, apa purificata. 

Prezentare:
10 ml
Stocul produselor, afisat pe site, poate fi diferit fata de stocul real disponibil datorita unor factori precum: rezervarea produselor in farmacii de catre pacienti, rezervarea produselor in site de catre alti utilizatori etc. Minifarm face eforturi permanente pentru a păstra corectitudinea informaţiilor din acestă pagină. Uneori acestea pot conţine inadvertenţe: fotografia are caracter informativ şi poate conţine accesorii neincluse în pachetele standard, unele specificaţii sau preţul, pot fi modificate de catre producător fără preaviz sau pot conţine erori de operare.

Descopera oferta Minifarm Online Online pentru Bixtonim Rinite picaturi nazale solutie, 10 ml, Biofarm in categoria de produse Raceala si gripa

Ce este Bixtonim si pentru ce se utilizeaza Bixtonim este un decongestionant nazal de uz local ce contine clorhidrat de efedrina, hidrocortizon, clorhidrat de nafazolina si este destinat administrarii la adulti, adolescenti si copii peste 3 ani. Bixtonim este utilizat în rinite acute si subac