Cumpara din magazinul nostru online si poti obtine transportul gratuit! Click aici pentru a afla cum poti obtine transportul gratuit.

Imaginile afișate sunt cu titlu de prezentare și au caracter pur informativ.

Preț 14.00 Lei

Cod produs: P438800435

Disponibilitate: Stoc suficient

Producător: BIOFARM

Indicații

Tratamentul simptomatic al congestiei nazale, tusei neproductive şi febrei asociate afecţiunilor tractului respirator (de exemplu sinuzite, rinite, faringite, bronşite).

Contraindicații

 • Hipersensibilitate la paracetamol, clorhidrat de pseudoefedrină, bromhidrat de dextrometorfan, maleat de clorfeniramină sau la oricare dintre excipienţi,

 • Hipertensiune arterială severă sau necontrolată prin tratament, tulburări de ritm cardiac,

 • Antecedente de accident vascular cerebral,

 • Tusea din astmul bronşic şi tusea productivă

 • Insuficienţă respiratorie,

 • Insuficienţă hepatocelulară,

 • Insuficienţă renală severă,

 • Diabet zaharat,

 • Hipertiroidie,

 • Glaucom cu unghi închis,

 • Epilepsie, convulsii în antecedente,

 • Obstrucţie piloro-duodenală,

 • Deficit de glucozo-6-fosfat dehidrogenază,

 • Copii cu vârsta mai mică de 6 ani.

Atenționări

Tusea productivă este o componentă fundamentală a mecanismului de apărare bronhopulmonară şi, ca urmare, nu trebuie suprimată. Nu se recomandă asocierea unui expectorant sau mucolitic cu un antitusiv. Înainte de prescrierea unui antitusiv, trebuie identificate cazurile în care tusea necesită tratament etiologic adecvat, în special astmul bronşic, bronşiectazia, obstrucţia bronşică, insuficienţa ventriculară stângă de cauze cunoscute, embolia pulmonară, tusea de origine cardiacă, cancerul şi afecţiunile endobronşice.

Datorită pseudoefedrinei din compoziţia sa, Bioflu Plus Junior sirop trebuie utilizat cu precauţie la pacienţii care suferă de hipertensiune arterială uşoară sau moderată. Similar altor simpatomimetice, pseudoefedrina trebuie utilizată cu precauţie la pacienţii cu afecţiuni cardiace, tensiune intraoculară crescută, obstrucţie piloroduodenală.

Administrarea trebuie făcută cu precauţie în cazul afectării renale uşoare sau moderate (în special în cazul asocierii cu afecţiuni cardiovasculare).

Este necesară prudenţă în cazul pacienţilor trataţi simultan cu antidepresive triciclice, unii ISRS (inhibitori selectivi ai recaptării serotoninei) şi medicamente cu efecte supresive asupra activităţii SNC.

Nu se va utiliza în asociere cu alte medicamente care conţin paracetamol.

Se impun precauţii în caz de alcoolism şi afecţiuni hepatice, incluzând hepatită virală (creşte riscul hepatotoxicităţii).

Se va evita consumul de ceai negru şi băuturi energizante.

În plus, datorită prezenţei dextrometorfanului şi clorfeniraminei nu se recomandă administrarea concomitentă a medicamentului cu medicamente care conţin alcool etilic.

În cazul în care simptomele nu se remit după administrarea de doze uzuale, nu se creşte doza, ci se recomandă reevaluarea situaţiei clinice. Nu se administrează mai mult de 5 zile fără recomandarea medicului.

Acest medicament conţine Amarant (E 123) care poate provoca reacţii alergice.

Medicamentul conţine potasiu 0,14 mmol pe 5 ml. Acest lucru trebuie avut în vedere la pacienţii cu funcţie renală diminuată sau la pacienţii ce urmează o dietă cu restricţie de potasiu.

Medicamentul conţine sodiu 0,12 mmol pe 5 ml. Acest lucru trebuie avut în vedere la pacienţii ce urmează o dietă cu restricţie de sodiu.

Bioflu Plus Junior sirop conţine zahăr. Pacienţii cu afecţiuni ereditare rare de intoleranţă la fructoză, sindrom de malabsorbţie la glucoză-galactoză sau insuficienţă a zaharazei-izomaltazei nu trebuie să utilizeze acest medicament.

Interacțiuni

Pentru a evita supradozajul, nu se va asocia cu alte medicamente care conţin paracetamol. Medicamentele inductoare enzimatice şi cele hepatotoxice cresc riscul afectării hepatice la doze mari sau în tratamentul de lungă durată cu paracetamol.

Absorbţia paracetamolului este accelerată de metoclopramidă şi domperidonă.

Colestiramina reduce absorbţia paracetamolului, dacă se administrează în prima oră de la ingestia de paracetamol.

Tratamentul cronic cu barbiturice sau primidonă reduce efectul paracetamolului.

Dozele mari de paracetamol cresc efectul anticoagulantelor cumarinice probabil prin reducerea sintezei hepatice de profactori ai coagulării. În cazul administrării unor doze zilnice mai mari de

2000 mg paracetamol, pe perioade mai lungi de o săptămână este necesară monitorizarea timpului de protrombină. Acest lucru nu este necesar în cazul tratamentului ocazional.

Asocierea paracetamolului cu salicilaţi sau antiinflamatoare nesteroidiene pe termen lung şi la doze mari creşte riscul de apariţie a afectării renale. Asocierea paracetamol-salicilaţi trebuie administrată pe termen scurt; diflunisalul creşte cu 50% concentraţia plasmatică a paracetamolului şi măreşte astfel riscul hepatotoxicităţii acestuia.

Datorită conţinutului în paracetamol, pot să apară valori fals scăzute ale glicemiei determinate prin metode oxidative sau o creştere falsă a valorilor serice ale acidului uric determinat prin metoda acidului fosfotungstic. Creşterile timpului de protrombină şi ale valorilor serice ale bilirubinei, lactatdehidrogenazei şi transaminazelor serice evidenţiază afectarea toxică hepatică şi apar, în special la doze mai mari de 8 g pe zi sau administrarea pe termen lung a unor doze de paracetamol mai mari de 3-5 g pe zi.

Administrarea de bromhidrat de dextrometorfan cu deprimante ale activităţii sistemului nervos central, cum sunt antidepresive sedative, antihistaminice H1 sedative, clonidină şi compuşi înrudiţi, neuroleptice, anxiolitice şi hipnotice (altele decât benzodiazepinele) conduc la potenţarea efectului deprimant nervos central.

De asemenea, alcoolul etilic potenţează efectul sedativ al antitusivelor centrale; în timpul tratamentului cu dextrometorfan se recomandă evitarea medicamentelor care conţin alcool etilic.

Clorhidratul de pseudoefedrină poate suprima parţial acţiunea hipotensivă a medicamentelor care interferează cu acţiunea simpatomimetică: guanetidină, metildopa, blocante α- şi β- adrenergice.

Pseudoefedrina poate creşte riscul de apariţie a aritmiilor la pacienţii care primesc glicozide digitalice, chinidină sau antidepresive triciclice.

Administrarea concomitentă a Bioflu Plus Junior sirop cu antidepresive triciclice poate induce hipertensiune arterială, aritmie şi tahicardie sau poate potenţa manifestările activităţii anticolinergice (pericol de apariţie a ocluziilor intestinale, retenţie urinară, glaucom). Dacă este necesară utilizarea acestei asocieri de medicamente, se recomandă reducerea dozei de antidepresive şi monitorizarea atentă a stării clinice a pacientului.

Administrarea concomitentă a Bioflu Plus Junior sirop cu fluoxetină poate duce la potenţarea reacţiilor adverse ale dextrometorfanului (ameţeli, hiper-reactivitate) şi/sau a manifestărilor potenţiale ale toxicităţii (greaţă, vărsături, înceţoşarea vederii, halucinaţii vizuale şi auditive).

Se recomandă prudenţă în cazul asocierii de clorfeniramină cu:

 • deprimante ale sistemului nervos central (antidepresive sedative, hipnotice, neuroleptice, anxiolitice): asocierea cu clorfeniramină creşte riscul de deprimare nervos centrală;

 • atropină şi alte anticolinergice (antidepresive triciclice, antispastice neurotrope, disopiramidă, neuroleptice fenotiazinice) potenţează efectele de tip parasimpatolitic (constipaţie, retenţie urinară, xerostomie) prin efect aditiv cu clorfeniramina.

În timpul tratamentului cu clorfeniramină, trebuie evitată utilizarea medicamentelor care conţin alcool etilic, deoarece alcoolul etilic creşte efectul sedativ al clorfeniraminei.

Sarcina

Nu este cazul având în vedere faptul că Bioflu Plus Junior sirop este indicat pentru copiii cu vârsta între 6 şi 12 ani.

Condus auto

Bioflu Plus Junior sirop este recomandat pentru copii cu vârsta între 6 şi 12 ani. Aceştia trebuie supravegheaţi pe durata tratamentului cu Bioflu sirop dacă merg cu bicicleta, rolele sau desfăşoară alte activităţi care necesită atenţie deosebită.

Reacții adverse

Frecvenţa reacţiilor adverse menţionate mai jos este definită folosind următoarea convenţie:

foarte frecvente (≥1/10), frecvente (≥1/100, <1/10), mai puţin frecvente (≥1/1000, <1/100), rare (≥1/10000, <1/1000), foarte rare (<1/10000), cu frecvenţă necunoscută (care nu poate fi estimată din datele disponibile).

Reacţii adverse frecvente:

 • ameţeli, stare de confuzie;

 • anxietate, nelinişte;

 • palpitaţii, tahicardie;

 • tremor;

 • somnolenţă;

 • greaţă, vărsături;

 • hipotensiune arterială sau hipertensiune arterială;

 • dificultăţi de coordonare motorie;

 • xerostomie.

  Reacţii adverse mai puţin frecvente:

 • diaree sau constipaţie, dureri abdominale;

 • retenţie urinară;

 • respiraţie dificilă;

 • trombocitopenie, leucopenie, neutropenie, agranulocitoză, pancitopenie;

 • necroză tubulară acută cu insuficienţă renală acută;

 • cefalee.

  Reacţii adverse rare:

 • erupţii cutanate tranzitorii;

 • fotosensibilizare;

 • dermatită exfoliativă;

 • edem angioneurotic;

 • mialgii;

 • parestezii;

 • transpiraţii;

 • reacţii extrapiramidale;

 • halucinaţii.

Supradozaj

Simptome

Pot apărea următoarele manifestări clinice: tremor, nelinişte, insomnie, tahicardie, creşterea sau scăderea marcată a tensiunii arteriale, paloare, midriază, retenţie urinară acută, insuficienţă hepatică şi/sau renală acută, dureri abdominale, encefalopatie hepatică, acidoză metabolică, hipoglicemie, hiperpnee, convulsii, delir, comă, aritmii (inclusiv ventriculare), miocardită, tromboze vasculare, hipokaliemie.

Manifestările intoxicaţiei după utilizarea de doze excesiv de mari de paracetamol apar cu o latenţă de 24 până la 48 de ore.

Tratament

În cazul supradozajului se recomandă internarea pacientului într-o unitate prevazută cu dotările standard pentru susţinerea a funcţiilor vitale; se poate iniţia lavaj gastric cu soluţie salină izotonă (dacă pacientul nu a vărsat spontan), administrarea de cărbune activat.

Dacă apar convulsii se administrează diazepam.

Se recomandă monitorizarea concentraţiilor plasmatice ale paracetamolului.

Antidotul specific, N-acetilcisteină, are efect benefic în primele 48 de ore după ingestia paracetamolului, acţionând ca antidot prin neutralizarea metabolitului hepatotoxic al acestuia. Pentru accelerarea eliminării se utilizează, la nevoie, hemodializa, hemoperfuzia sau dializa peritoneală.

Trebuie monitorizată funcţia hepatică (TGO, TGP), timpul de protrombină şi bilirubina, funcţia renală şi cardiacă. Tratamentul de susţinere trebuie să menţină echilibrul hidro-electrolitic şi glicemia. La nevoie, se administrează fitomenadionă, plasmă, factori ai coagulării.

Proprietăți farmacodinamice

Grupa farmacoterapeutică: medicamente pentru tratamentul tusei şi răcelii, antitusive, exclusiv combinaţii cu expectorante, combinaţii, codul ATC: R05DA20.

Paracetamolul este un derivat de para-aminofenol care are acţiune analgezică şi antipiretică, mecanismul cel mai probabil fiind inhibarea sintezei de prostaglandine atât la nivel central cât şi periferic. Este larg utilizat pentru ameliorarea durerilor de intensitate mică sau moderată şi în stările febrile.

Dextrometorfanul (opioid de sinteză) este un antitusiv activ cu acţiune centrală. Nu are efect deprimant asupra centrului respirator (la doze terapeutice) şi nu influenţează motilitatea cililor mucoasei respiratorii. Nu are acţiune analgezică şi nu produce dependenţă.

Clorhidratul de pseudoefedrină este un simpatomimetic indirect, cu acţiune mixtă, predominant alfa, cu proprietăţi vasoconstrictoare, bronhodilatatoare şi decongestionante asupra membranelor hiperemice ale căilor respiratorii superioare şi efecte nesemnificative asupra tensiunii arteriale şi SNC. Instalarea efectului decongestiv se observă la 30 minute după administrarea orală şi durează aproximativ 4 ore.

Maleatul de clorfeniramină este un antihistaminic sedativ cu acţiune antimuscarinică. Este utilizat în tratamentul simptomatic al manifestărilor alergice (urticarie, edem angioneurotic, rinită, conjunctivită, prurit) precum şi în tratamentul afecţiunilor acute ale tractului respirator însoţite de tuse şi congestie nazală. Efectul antitusiv se datorează probabil reducerii transmiterii nervoase colinergice.

Proprietăți farmacocinetice

Paracetamolul se absoarbe rapid din tractul gastro-intestinal. Se distribuie larg în ţesuturi, traversează placenta şi se excretă în laptele matern. Legarea de proteinele plasmatice este neglijabilă la dozele terapeutice uzuale, dar creşte odată cu creşterea concentraţiei plasmatice de paracetamol. Paracetamolul se metabolizează în principal în ficat şi este excretat urinar sub formă de glucuronid şi sulfoconjugaţi. O fracţiune mai mică de 5% se excretă nemetabolizată. Un metabolit hidroxilat minor, N-acetil-p-benzochinonimina, este produs în mod obişnuit în cantităţi mici de către izoenzimele citocromului P450 la nivel hepatic şi renal. Acest metabolit este, în mod obişnuit, detoxificat prin conjugare cu glutation – dar acumularea sa în cazul supradozajului de paracetamol poate provoca leziuni tisulare.

Dextrometorfanul se absoarbe bine din tractul digestiv. Este metabolizat hepatic şi excretat în urină ca dextrometorfan nemodificat şi ca metaboliţi demetilaţi, incluzând dextrorfan care are uşoară acţiune antitusivă.

Pseudoefedrina se absoarbe rapid şi aproape complet după administrare orală. Timpul de înjumătăţire plasmatică prin eliminare este de 5-8 ore. Pseudoefedrina se distribuie în toate ţesuturile şi fluidele organismului (inclusiv în laptele matern). Între 50 şi 75% din doza ingerată se excretă nemodificată în urină (urina alcalină se asociază cu o excreţie scăzută a pseudoefedrinei), restul se metabolizează în ficat prin demetilare, parahidroxilare şi deaminare oxidativă, rezultând compuşi inactivi.

Clorfeniramina se absoarbe lent din tractul gastro-intestinal. Biodisponibilitatea este de 25-50%. În plasmă aproximativ 70% din maleatul de clorfeniramină circulă legat de proteinele plasmatice. Se distribuie larg în organism şi traversează bariera hematoencefalică. Timpul de înjumătăţire plasmatică

cunoaşte mari variaţii individuale (între 2 şi 43 de ore). Clorfeniramina se metabolizează în desmetilclorfenamin şi didesmetilclorfenamin. Metaboliţii şi fracţiunea nemetabolizată se excretă în principal renal, rata excreţiei fiind dependentă de pH-ul urinar şi de rata filtratului glomerular. Durata de acţiune a maleatului de clorfeniramină este de 4-6 ore. La copii absorbţia este mai rapidă, timpul de înjumătăţire plasmatică mai scurt şi clearance-ul mai rapid.

 

Copii cu vârsta între 6 şi 12 ani: 10 ml la fiecare 6 ore (nu se va depăşi doza totală de 40 ml în 24 ore). Nu se recomandă utilizarea Bioflu Plus Junior sirop la copiii cu vârsta mai mică de 6 ani.

Durata tratamentului trebuie să fie scurtă (maxim 5 zile).

Deocamdată nu au fost exprimate opinii în legătură cu acest produs.

Spune-ne opinia ta

(nu va fi publicată)

Stocul produselor afisat pe site poate fi diferit fata de stocul real disponibil datorita unor factori precum: rezervarea produselor in farmacii de catre pacienti, rezervarea produselor in site de catre alti utilizatori etc.
Minifarm face eforturi permanente pentru a păstra corectitudinea informaţiilor din acestă pagină. Uneori acestea pot conţine inadvertenţe: fotografia are caracter informativ şi poate conţine accesorii neincluse în pachetele standard, unele specificaţii sau preţul, pot fi modificate de catre producător fără preaviz sau pot conţine erori de operare.

Alte produse din categoria Tuse si raceala copii

Preț nou 35.00 LEI

In stoc
Bioflu Junior -sirop x 100 ml
doar în farmacie

Preț nou 13.50 LEI

In stoc

Preț nou 19.50 LEI

In stoc

Preț nou 43.50 LEI

In stoc

Promotii speciale

Accesează campaniile cronometrate Minifarm si beneficiaza de preturi speciale pentru tine!

Reduceri de pret

Profita acum de reducerile de pret la produsele din oferta Minifarm!

Produse noi

Preț nou 39.60 LEI

Preț vechi: 45.00

In stoc

Preț nou 39.60 LEI

Preț vechi: 45.00

In stoc

Preț nou 42.24 LEI

Preț vechi: 48.00

In stoc

Preț nou 39.60 LEI

Preț vechi: 45.00

In stoc

Preț nou 39.60 LEI

Preț vechi: 45.00

In stoc

Preț nou 22.00 LEI

Preț vechi: 25.00

In stoc

Categorii vizitate recent