20% reducere la achizitionarea oricarui produs din gama C-VIT, de la Sesderma

Vezi oferta >
Cosul meu de cumparaturi
Cauta un produs
Adauga in Cos

Spersallerg 2 mg/ml-solutie oftalmica x 10 ml-Lab.Thea

Producător: LAB. Thea

Data expirare: 30 Noiembrie 2023

(0 review-uri)
Imaginile afișate sunt cu titlu de prezentare. Produsele pot diferi sub aspectul unor caracteristici (ex. nuante de culoare) de aspectul real al produsului, in functie de lotul in care au fost fabricate.

Spersallerg 2 mg/ml-solutie oftalmica x 10 ml-Lab.Thea

Brand / gamă: LAB. Thea

Data expirare: 30 Noiembrie 2023

(0 review-uri)
23.00 LEI
In stoc
Cate iti doresti?
Adauga in Cos
MEDICAMENT OTC Acest produs este un medicament OTC si nu poate fi returnat. Acest produs poate fi achizitionat doar de catre persoane fizice si achitat doar cu cardul, online.
vezi mai multe detalii

Acest medicament se poate elibera fara prescriptie medicala. Cititi cu atentie prospectul si informatiile de pe ambalaj. Daca apar manifestari neplacute adresati-va medicului sau farmacistului. ANMDM - Raporteaza online o reactie adversa
Pagină actualizată la data de Duminică, 2 Aprilie 2023

Detalii despre Spersallerg 2 mg/ml-solutie oftalmica x 10 ml-Lab.Thea din categoria Oftalmice

Ce este SPERSALLERG şi pentru ce se utilizează

Produse oftalmologice decongestionante şi antialergice ; simpatomimetice folosite ca decongestionante.

Spersallerg este o soluţie oftalmică cu acţiune decongestionantă, folosită ca tratament simptomatic al edemului şi hiperemiei conjunctivale din cadrul conjunctivitelor alergice, nespecifice sau catarale şi a iritaţiilor oculare minore.

Spersallerg ameliorează senzaţia de arsură, iritaţie, pruritul, inflamaţia şi lăcrimarea abundentă. Spersallerg este indicat pentru tratament simptomatic al conjunctivitelor alergice sezoniere.

Ce trebuie să ştiţi înainte să utilizaţi SPERSALLERG

Nu utilizaţi SPERSALLERG

- dacă sunteţi alergicla la nafazolină, tetrizolină sau la oricare dintre celelalte componente ale acestui medicament (enumerate la pct. 6);

- rinită atrofică;

- glaucom cu unghi închis;

- boli cardiovasculare organice severe;

- copii sub 2 ani.

Atenţionări şi precauţii

Înainte să utilizaţi SPERSALLERG

Dacă se suspectează o reacţie alergică tratamentul trebuie întrerupt.

Nu se vor folosi lentilele de contact moi în timpul tratamentului datorită conţinutului în clorură de benzalconiu.

Lentilele de contact trebuie îndepărtate înaintea administrării picăturilor şi nu trebuie reaplicate mai devreme de 15 minute.

Atenţionări speciale

În cazul persistenţei simptomatologiei medicul va reevalua conduita terapeutică.

Administrarea frecventă poate determina fenomene de toleranţă (lipsa răspunsului terapeutic); de asemenea este posibil un rebound al congestiei mucoasei conjunctivale.

Datorită efectelor simpatomimetice sistemice se impune prudentă în caz de hipertensiune arterială, feocromocitom, boală coronariană, aritmii, anevrism, ateroscleroză evolutivă, diabet zaharat, hipertiroidie, de asemenea la vârstnici.

SPERSALLERG împreună cu alte medicamente

Asocierea cu bromocriptina, inhibitori de monoaminooxidază (IMAO) şi antidepresive triciclice trebuie evitată deoarece crește acţiunea vasoconstrictoare şi poate provoca pusee hipertensive.

În cazul tratamentului concomitent cu alte soluţii oftalmice, se recomandă administrarea acestora la intervale de minim 5 minute.

Asocierea antihistaminicelor H1 cu băuturi alcoolice potenţează efectul deprimant al sistemului nervos central.

Deşi după administrare topică este puţin probabil să apară acest efect se impune prudenţă în cazul asocierii acestora.

Spuneţi medicului dumneavoastră sau farmacistului dacă utilizaţi, utilizat recent sau s-ar putea să utilizaţi orice alte medicamente.

Sarcina şi alăptarea

Deoarece nu se ştie dacă tetrizolina traversează bariera placentară şi dacă se excretă în laptele matern, administrarea SPERSALLERG în perioada sarcinii şi alăptării se face numai după evaluarea raportului risc/ beneficiu şi sub supraveghere medicală.

Dacă sunteţi gravidă sau alăptaţi, credeţi că aţi putea fi gravidă sau intenţionaţi să rămâneţi gravidă, adresaţi-vă medicului sau farmacistului pentru recomandări înainte de a lua acest medicament.

Conducerea vehiculelor şi folosirea utilajelor

Preparatele oftalmice pot produce tulburări temporare ale vederii influenţând negativ capacitatea de a conduce vehicule sau de a folosi utilaje.

Pacientul trebuie avertizat să aştepte până când tulburările de vedere dispar înainte de a conduce vehicule sau de a folosi utilaje.

Reacţii adverse posibile

Ca toate medicamentele, acest medicament poate provoca reacţii adverse, cu toate că nu apar la toate persoanele.

Spersallerg este în general bine tolerat.

Rareori pot să apară vedere înceţoşată, senzaţii de arsuri oculare sau de corp străin, chemozis şi hiperemie conjunctivală, hemoragie subconjunctivală, eroziuni corneene, fotofobie.

Excepţional au fost raportate reacţii de hipersensibilitate după administrare de Spersallerg (eritem, eczemă, urticarie), uscăciunea mucoasei bucale, cefalee, somnolenţă.

Ce contine Spersallerg 2 mg/ml-solutie oftalmica x 10 ml-Lab.Thea

Ce conţine SPERSALLERG

- Substanţele active sunt: 1 ml soluţie oftalmică conţine clorhidrat de antazolină 0,5 mg şi clorhidrat de tetrizolină 0,4 mg;

- Celelalte componente sunt: clorură de benzalconiu, acid clorhidric diluat, metilhidroxipropilceluloză, clorură de sodiu, apă distilată pentru preparate injectabile

Cum se foloseste Spersallerg 2 mg/ml-solutie oftalmica x 10 ml-Lab.Thea

Cum să utilizaţi SPERSALLERG

Utilizaţi întotdeauna acest medicament exact aşa cum v-a spus medicul sau cu farmacistul. Discutaţi cu medicul dumneavoastră sau cu farmacistul dacă nu sunteţi sigur.

Adulţi şi copii peste 2 ani:

- doza uzuală este de o picătură instilată în sacul conjunctival de 2-3 ori pe zi.

Deşi nu există studii care să evidenţieze eficacitatea şi siguranţa administrării produsului la copii sub 12 ani, experienţa clinică a dovedit că produsul poate fi administrat la copii > 2 ani.

Pentru a preveni contaminarea picurătorului şi a soluţiei, se va evita atingerea acestuia de pleoape, suprafeţe învecinate sau alte suprafeţe. Flaconul se păstrează închis între administrări.

După deşurubarea capacului flaconul se poziţionează cu orificiul în jos. Pentru a permite curgerea picăturilor se presează uşor pereţii flaconului.

Pentru a preveni contaminarea picurătorului şi a soluţiei, se va evita atingerea acestuia de pleoape, suprafeţe învecinate sau alte suprafeţe. Flaconul se păstrează închis între administrări.

Produsul este descris gresit?

Deocamdată nu au fost exprimate review-uri pentru acest produs.

Spune-ne opinia ta

(nu va fi publicată)

Tip administrare: cale oculara
Tip produs: picaturi oftalmice
Forma/textura: lichid
Cantitate: 10 ml
Stocul produselor, afisat pe site, poate fi diferit fata de stocul real disponibil datorita unor factori precum: rezervarea produselor in farmacii de catre pacienti, rezervarea produselor in site de catre alti utilizatori etc. Minifarm face eforturi permanente pentru a păstra corectitudinea informaţiilor din acestă pagină. Uneori acestea pot conţine inadvertenţe: fotografia are caracter informativ şi poate conţine accesorii neincluse în pachetele standard, unele specificaţii sau preţul, pot fi modificate de catre producător fără preaviz sau pot conţine erori de operare.

Descopera oferta Minifarm Online pentru Spersallerg 2 mg/ml-solutie oftalmica x 10 ml-Lab.Thea in categoria de produse Oftalmice

Ce este SPERSALLERG şi pentru ce se utilizează Produse oftalmologice decongestionante şi antialergice ; simpatomimetice folosite ca decongestionante. Spersallerg este o soluţie oftalmică cu acţiune decongestionantă, folosită ca tratament simptomatic al edemului şi hiperemiei conjunctivale d