Cosul meu de cumparaturi
Cauta un produs
Adauga in Cos

Bromhexin, 8 mg, 20 comprimate, Labormed

Producător: LABORMED PHARMA

Data expirare: 30 Aprilie 2025

(0 review-uri)
Imaginile afișate sunt cu titlu de prezentare. Produsele pot diferi sub aspectul unor caracteristici (ex. nuante de culoare) de aspectul real al produsului, in functie de lotul in care au fost fabricate.

Bromhexin, 8 mg, 20 comprimate, Labormed

Brand / gamă: LABORMED PHARMA

Data expirare: 30 Aprilie 2025

(0 review-uri)
5.00 LEI
In stoc
Cate iti doresti?
Adauga in Cos
MEDICAMENT OTC Acest produs este un medicament OTC si nu poate fi returnat. Acest produs poate fi achizitionat doar de catre persoane fizice si achitat doar cu cardul, online.
vezi mai multe detalii

Acest medicament se poate elibera fara prescriptie medicala. Cititi cu atentie prospectul si informatiile de pe ambalaj. Daca apar manifestari neplacute adresati-va medicului sau farmacistului. ANMDM - Raporteaza online o reactie adversa
Pagină actualizată la data de Sâmbătă, 25 Martie 2023

Detalii despre Bromhexin, 8 mg, 20 comprimate, Labormed din categoria Raceala si gripa

Grupa farmacoterapeutică: mucolitice.

Bromhexinul are proprietăţi mucolitice şi scade vâscozitatea sputei. Prin fluidificarea secreţiilor bronşice, favorizează expectoraţia şi drenajul acestora. Efectul este atribuit modificării compoziţiei mucinei prin stimularea sintezei de sialomucine. Favorizează pătrunderea antibioticelor în ţesutul pulmonar.

Indicaţii terapeutice

Tratamentul afecţiunilor căilor respiratorii însoţite de secreţii bronşice vâscoase: bronşită acută, bronşită cronică, traheobronşită, acutizările bronhopneumopatiei cronice obstructive, bronşiectazii, pneumoconioze.

Contraindicaţii

Hipersensibilitate la bromhexin sau la oricare dintre componenţii produsului. Insuficienţă renală severă (acumulare de metaboliţi). Copii sub 6 ani.

Precauţii

Pentru informaţii suplimentare privind modul de administrare si durata tratamentului, se recomandă ca pacientul să se adreseze medicului.

Interacţiuni

In cazul administrării concomitente de antibiotice (eritromicină, cefalexină, oxitetraciclină) distribuţia acestora în arborele traheo-bronşic este îmbunătăţită.

Nu este recomandată administrarea concomitentă de medicamente antitusive (favorizează staza secreţiilor) şi anticolinergice (usucă secreţiile bronşice).

Asocierea cu medicamente iritante gastrice creşte riscul de apariţie a tulburărilor gastrice.

Atenţionări speciale

In insuficienţă renală şi afecţiuni hepatice severe se va administra cu prudenţă.

Deoarece medicamentul conţine lactoză, administrarea nu este recomandată la pacienţii cu intoleranţă ereditară la galactoză, deficit de lactază Lapp sau malabsorbţie de glucoză-galactoză.

Sarcina şi alăptarea

Bromhexin nu se administrează în timpul sarcinii şi alăptării.

Capacitatea de a conduce vehicule sau de a folosi utilaje

Bromhexin nu influenţează capacitatea de a conduce vehicule sau de a folosi utilaje.

Reacţii adverse

Bromhexinul este bine tolerat. Rareori produce tulburări gastrointestinale - greaţă.

Supradozaj

In caz de supradozaj trebuie anunţat imediat medicul.

Ce contine Bromhexin, 8 mg, 20 comprimate, Labormed

Compoziţie

Bromhexin 8 mg

Un comprimat conţine clorhidrat de bromhexin 8 mg şi excipienţi: lactoză monohidrat, amidon de porumb, talc, povidonă K 30, stearat de magneziu.

Cum se foloseste Bromhexin, 8 mg, 20 comprimate, Labormed

Doze şi mod de administrare
Adulţi: se administrează oral 8-16 mg clorhidrat de bromhexin de trei ori pe zi.

Copii peste 10 ani: se administrează oral 8 mg clorhidrat de bromhexin (1 comprimat BROMHEXIN 8 mg) de trei ori pe zi.
Copii între 6 şi 10 ani: se administrează oral 4 mg clorhidrat de bromhexin de trei comprimatele nu sunt divizibile, pentru această grupă de vârstă sunt recomandate alte corespunzătoare.

Produsul este descris gresit?

Deocamdată nu au fost exprimate review-uri pentru acest produs.

Spune-ne opinia ta

(nu va fi publicată)

Tip administrare: cale orala
Forma/textura: comprimate
Mod prezentare: 20 comprimate
Prospect Bromhexin, 8 mg, 20 comprimate, Labormed


Indicatii:
Bromhexin Labormed este indicat în afecţiunile acute şi cronice ale tractului respirator, însoţite de secreţii vâscoase.Bromhexinul reduce vâscozitatea secreţiilor bronşice. Mucusul devine mai fluid.Bromhexinul are un efect stimulator asupra mucusului bronşic determinând o secreţie bronşică mai fluidă.
Mai mult, este facilitată drenarea substanţelor surfactante din alveolele pulmonare şi bronşice. Împreună cu activarea epiteliului ciliar al mucoasei bronşice, aceste mecanisme menţin şi măresc capacitatea de eliberare a căilor pulmonare. Cu acţiunea sa de diluare şi expectorantă, facilitează şi accelerează eliminarea mucusului din alveolele pulmonare.
Deasemenea, poate fi util pre- şi postoperator în cazul intervenţiilor chirurgicale la nivelul plămânului, al căilor respiratorii sau în spaţiul oto-rino-laringian (ureche-nas-gât) pentru profilaxia complicaţiilor la nivelul aparatului respirator. 
Contraindicatii:Nu luaţi Bromhexin Labormed:- dacă sunteţi alergic la bromhexin sau la oricare dintre celelalte componente ale acestui medicament.

Precautii:
Înainte să utilizaţi Bromhexin Labormed, adresaţi-vă medicului dumneavoastră sau farmacistului.

Sarcina, alăptarea și fertilitatea:
Dacă sunteţi gravidă sau alăptaţi, credeţi că aţi putea fi gravidă sau intenţionaţi să rămâneţi gravidă, adresaţi-vă medicului dumneavoastră sau farmacistului pentru recomandări înainte de a lua acest medicament.Dacă sunteţi gravidă, trebuie să evitaţi administrarea de bromhexin, deoarece nu se cunosc date suficiente privind efectele nocive al clorhidratului de bromhexin utilizat în cursul sarcinii. Clorhidratul de bromhexin se administrează în primul trimestru de sarcină numai la indicaţia strictă a medicului.Administrarea produsului nu se recomandă în timpul alăptării deoarece nu se cunoaşte dacă bromhexinul se excretă în laptele matern.Nu sunt date care să sugereze vreun efect al utilizării de bromhexin, asupra fertilităţii. Totuşi efectul bromhexinului asupra fertilităţii la om, nu a fost studiat. 

Conducerea vehiculelor şi folosirea utilajelor:
Tratamentul cu Bromhexin Labormed 8 mg nu influenţează capacitatea de a conduce vehicule sau de a folosi utilaje. Nu s-au efectuat studii cu bromhexin privind capacitatea de a conduce vehicule şi de a folosi utilaje. 

Mod de administrare:
Utilizați întotdeauna acest medicament exact așa cum v-a spus medicul dumneavoastră sau farmacistul. Discutați cu medicul dumneavoastră sau cu farmacistul dacă nu sunteți sigur.
Adulți: doza recomandată este de 8-16 mg (1-2 comprimate Bromhexin 8 mg) de 3 ori pe zi.Copii peste 10 ani: doza recomandată este de 4-8 mg (½ - 1 comprimat Bromhexin 8 mg) de 3 ori pe zi.Copii între 5-10 ani: doza recomandată este de 4 mg (½ comprimat Bromhexin 8 mg) de 3 ori pe zi.Durata tratamentului nu trebuie să depășească 8-10 zile, decât la recomandarea medicului.
Dacă aveţi orice întrebări suplimentare cu privire la acest medicament, adresaţi-vă medicului dumneavoastră sau farmacistului.

Compozitie:
- Substanţa activă este clorhidratul de bromhexin. Fiecare comprimat conţine clorhidrat de bromhexin 8 mg.- Celelalte componente sunt: lactoză monohidrat, celuloză microcristalină, amidon de porumb, stearat de magneziu şi talc. 

Prezentare:
20 comprimate
Stocul produselor, afisat pe site, poate fi diferit fata de stocul real disponibil datorita unor factori precum: rezervarea produselor in farmacii de catre pacienti, rezervarea produselor in site de catre alti utilizatori etc. Minifarm face eforturi permanente pentru a păstra corectitudinea informaţiilor din acestă pagină. Uneori acestea pot conţine inadvertenţe: fotografia are caracter informativ şi poate conţine accesorii neincluse în pachetele standard, unele specificaţii sau preţul, pot fi modificate de catre producător fără preaviz sau pot conţine erori de operare.

Descopera oferta Minifarm Online pentru Bromhexin, 8 mg, 20 comprimate, Labormed in categoria de produse Raceala si gripa

Grupa farmacoterapeutică: mucolitice. Bromhexinul are proprietăţi mucolitice şi scade vâscozitatea sputei. Prin fluidificarea secreţiilor bronşice, favorizează expectoraţia şi drenajul acestora. Efectul este atribuit modificării compoziţiei mucinei prin stimularea sintezei de sialo