Cosul meu de cumparaturi
Cauta un produs
Adauga in Cos

Muconasal spray nazal, 1,18 mg/ml, 10 ml, Sanofi

Producător: SANOFI AVENTIS-OTC

Data expirare: 28 Februarie 2025

(0 review-uri)
Imaginile afișate sunt cu titlu de prezentare. Produsele pot diferi sub aspectul unor caracteristici (ex. nuante de culoare) de aspectul real al produsului, in functie de lotul in care au fost fabricate.

Muconasal spray nazal, 1,18 mg/ml, 10 ml, Sanofi

Brand / gamă: SANOFI AVENTIS-OTC

Data expirare: 28 Februarie 2025

(0 review-uri)
35.00 LEI
In stoc
Cate iti doresti?
Adauga in Cos
MEDICAMENT OTC Acest produs este un medicament OTC si nu poate fi returnat. Acest produs poate fi achizitionat doar de catre persoane fizice si achitat doar cu cardul, online.
vezi mai multe detalii

Acest medicament se poate elibera fara prescriptie medicala. Cititi cu atentie prospectul si informatiile de pe ambalaj. Daca apar manifestari neplacute adresati-va medicului sau farmacistului. ANMDM - Raporteaza online o reactie adversa
Pagină actualizată la data de Joi, 23 Martie 2023

Detalii despre Muconasal spray nazal, 1,18 mg/ml, 10 ml, Sanofi din categoria Raceala si gripa

Muconasal Spray 1,18 mg/ml, spray nazal, soluţie. Decongestionant nazal cu uleiuri esențiale vă oferă un efect revigorant imediat, permițându-vă să respirați liber din nou.

Muconasal Spray nazal decongestionant ajută la eliberarea nasului prin cele 3 căi de acțiune.
  1. tramazolina elibereaza congestia nazală
  2. Uleiurile esențiale- răcoresc căile respiratorii
  3. În timp ce excipienții suplimentari hidratează mucoasa nazală

Muconasal Spray 1,18 mg/ml, spray nazal, soluţie eliberează nasul înfundat timp de până la 8 ore.

Indicații

Ameliorarea congestiei nazale, asociată cu răceala comună şi rinita alergică. Facilitarea drenării secreţiilor în sinuzite şi otite medii.

Contraindicații

  • -hipersensibilitate cunoscută la clorhidrat de tramazolină, clorură de benzalconiu sau la oricare dintre excipienţii produsului;

  • -glaucom cu unghi închis

  • -rinită sicca;

  • -după intervenţii chirurgicale craniene pe cale nazală;

  • -copii sub 6 ani.

Atenționări

Datorită unui risc potenţial de absorbţie sistemică Muconasal spray 1,18 mg/ml se va utiliza cu atenţie şi sub control medical la pacienţii cu hipertensiune arterială, afecţiuni cardiace, hipertiroidism, hipertrofie de prostată, feocromocitom şi cu porfirie dobândită sau congenitală.

Se recomandă prudenţă în cazul pacienţilor trataţi cu inhibitori de MAO, antidepresive triciclice, medicamente vasopresoare şi antihipertensive.

Dacă simptomele nu au dispărut după administrarea Muconasal spray 1,18 mg/ml timp de şapte zile, se va reevalua tratamentul. Utilizarea prelungită a decongestionantelor mucoasei nazale (vasoconstrictoare pentru administrare nazală) poate duce la inflamaţie cronică prin tahifilaxie (şi astfel la blocarea/înfundarea nasului) şi la atrofia membranei mucoasei nazale.

După scăderea efectului terapeutic, poate să apară un edem marcat al mucoasei nazale.

Se va evita contactul medicamentului cu ochii, deoarece poate determina iritaţii conjunctivale. Medicamentul conţine clorură de benzalconiu 13,1 µg/doză; aceasta poate provoca bronhospasm.

Interacțiuni

Dacă se administrează concomitent cu antidepresive (inhibitori de monoaminooxidază sau antidepresive triciclice) sau medicamente vasopresoare, efectele asupra sistemului cardiovascular pot determina creşterea tensiunii arteriale.

Sarcina

O experienţă clinică îndelungată nu a relevat nici un efect negativ în timpul sarcinii. Nu s-a stabilit încă siguranţa pe perioada alăptării.

Nu se recomandă administrarea Muconasal spray 1,18 mg/ml în timpul primului trimestru de sarcină. În celelalte trimestre de sarcină şi în perioada alăptării Muconasal spray 1,18 mg/ml se va administra numai la recomandarea medicului, după evaluarea raportului risc/beneficiu.

Condus auto

Nu s-au efectuat studii privind efectele asupra capacităţii de a conduce vehicule sau de a folosi utilaje. Totuşi, în timpul tratamentului cu Muconasal spray pot să apară efecte adverse ca de exemplu halucinaţii, somnolenţă, stare de calm (efect sedativ), ameţeli şi oboseală. De aceea, se recomandă prudenţă atunci când conduceţi vehicule sau folosiţi utilaje. Dacă manifestaţi oricare dintre efectele adverse menţionate mai sus, trebuie să evitaţi astfel de sarcini, cu potenţial risc, cum sunt conducerea vehiculelor sau folosirea utilajelor.

 
Ce contine Muconasal spray nazal, 1,18 mg/ml, 10 ml, Sanofi

Compozitie:

Un ml spray nazal, soluţie conţine clorhidrat de tramazolină 1,18 mg sub formă de clorhidrat de tramazolină monohidrat 1,265 mg.
Excipient: clorură de benzalconiu 0,0202 g/100 ml

Cum se foloseste Muconasal spray nazal, 1,18 mg/ml, 10 ml, Sanofi

Dozaj

Muconasal spray 1,18 mg/ml este recomandat numai adulţilor şi copiilor peste 6 ani.

Doza recomandată este de un puf Muconasal spray 1,18 mg/ml (0,0826 mg clorhidrat de tramazolină) de maxim 4 ori pe zi, în fiecare nară.

Dacă simptomatologia nu se ameliorează în 7 zile, abordarea terapeutică trebuie reevaluată.

Instrucţiuni pentru utilizarea pompei dozatoare

Înainte de fiecare utilizare se vor respecta următoarele instrucţiuni:

Se desface capacul protector.

Înainte de utilizarea pentru prima dată a pompei dozatoare, aceasta trebuie acţionată în mod repetat până se eliberează o soluţie cu aspect de ceaţă uniformă.

La întrebuinţările ulterioare, pompa dozatoare este gata de utilizare. Se suflă bine nasul înainte de a utiliza Muconasal spray 1,18 mg/ml.

Se introduce adaptorul de pulverizare într-o nară şi se acţionează pompa dozatoare o dată. Apoi se repetă aplicarea în cealaltă nară.

Pe măsură ce se pulverizează, se inspiră uşor pe nas.

Se montează capacul protector după utilizare.

Se recomandă ca, după utilizare, să se cureţe aplicatorul nazal.

Produsul este descris gresit?

Deocamdată nu au fost exprimate review-uri pentru acest produs.

Spune-ne opinia ta

(nu va fi publicată)

Tip administrare: cale respiratorie
Tip produs: spray nazal
Forma/textura: lichid
Cantitate: 10 ml
Prospect Muconasal spray nazal, 1,18 mg/ml, 10 ml, Sanofi


Indicatii:
Muconasal spray nazal este un decongestionant de uz topic, indicat pentru ameliorarea congestiei nazale, asociată cu răceala comună şi rinita alergică şi pentru facilitarea drenării secreţiilor în sinuzite şi otite medii (infecţii la nivelul urechii medii), la recomandarea medicului. Tramazolina, principiul activ al Muconasal spray, micşorează diametrul vaselor şi astfel reduce congestia mucoasei nazale. Aceast duce la decongestionarea pe un termen lung a meatului nazal (căilor nazale). După ce vă administraţi sprayul de Muconasal spraz, efectul acesta apare de obicei îndecurs de 5 minute şi durează timp de 8-10 ore.
Contraindicații:Nu utilizaţi Muconasal spray:- dacă sunteţi alergic (hipersensibil) la clorhidrat de tramazolină, clorură de benzalconiu sau la oricare dintre celelalte componente ale Muconasal spray.

Precautii:
Înainte să utilizaţi Muconasal spray, adresaţi-vă medicului dumneavoastră sau farmacistului.
Sarcina şi alăptareaAdresaţi-vă medicului dumneavoastră sau farmacistului pentru recomandări înainte de a lua orice medicament.Nu se recomandă administrarea Muconasal spray în timpul primului trimestru de sarcină. În celelalte trimestre de sarcină şi în perioada alăptării Muconasal spray se va administra numai la recomandarea medicului, după evaluarea raportului risc/beneficiu. 

Conducerea vehiculelor şi folosirea utilajelor:
Nu s-au efectuat studii privind efectele asupra capacităţii de a conduce vehicule sau de a folosi utilaje.Totuşi, în timpul tratamentului cu Muconasal spray pot să apară efecte adverse ca de exemplu halucinaţii, somnolenţă, stare de calm (efect sedativ), ameţeli şi oboseală. De aceea, se recomandă prudenţă atunci când conduceţi vehicule sau folosiţi utilaje. Dacă manifestaţi oricare dintre efectele adverse menţionate mai sus, trebuie să evitaţi astfel de sarcini, cu potenţial risc, cum sunt conducerea vehiculelor sau folosirea utilajelor. 

Mod de administrare:
Luați întotdeauna acest medicament exact așa cum este descris în acest prospect sau așa cum v-a spus medicul dumneavoastră sau farmacistul. Discutați cu medicul dumneavoastră sau cu farmacistul dacă nu sunteți sigur.
Adulţi: doza recomandată este de un puf Muconasal spray (0,0826 mg clorhidrat de tramazolină) de maxim 4 ori pe zi, în fiecare nară.Administrarea nu se va continua mai mult de 5 până la 7 zile fără avizul medicului.Muconasal spray este recomandat numai adulţilor şi copiilor peste 6 ani.
Instrucţiuni pentru utilizarea pompei dozatoare:Înainte de fiecare utilizare se vor respecta următoarele instrucţiuni:1. Se desface capacul protector.2. Înainte de utilizarea pentru prima dată a pompei dozatoare, aceasta trebuie acţionată în mod repetat până se eliberează o soluţie cu aspect de ceaţă uniformă.La întrebuinţările ulterioare, pompa dozatoare este gata de utilizare.Se suflă bine nasul înainte de a utiliza Muconasal spray. Se introduce aplicatorul nazal într-o nară şi se acţionează pompa dozatoare o dată. Apoi se repetă aplicarea în cealaltă nară. 
Dacă aveți orice întrebări suplimentare cu privire la acest medicament, adresați-vă medicului dumneavoastră sau farmacistului.

Compozitie:
- Substanţa activă este: clorhidrat de tramazolină sub formă de clorhidrat de tramazolină monohidrat; un ml spray nazal, soluţie conţine clorhidrat de tramazolină 1,18 mg sub formă de clorhidrat de tramazolină monohidrat 1,265 mg. 

Prezentare:
10 ml
Stocul produselor, afisat pe site, poate fi diferit fata de stocul real disponibil datorita unor factori precum: rezervarea produselor in farmacii de catre pacienti, rezervarea produselor in site de catre alti utilizatori etc. Minifarm face eforturi permanente pentru a păstra corectitudinea informaţiilor din acestă pagină. Uneori acestea pot conţine inadvertenţe: fotografia are caracter informativ şi poate conţine accesorii neincluse în pachetele standard, unele specificaţii sau preţul, pot fi modificate de catre producător fără preaviz sau pot conţine erori de operare.

Descopera oferta Minifarm Online pentru Muconasal spray nazal, 1,18 mg/ml, 10 ml, Sanofi in categoria de produse Raceala si gripa

Muconasal Spray 1,18 mg/ml, spray nazal, soluţie. Decongestionant nazal cu uleiuri esențiale vă oferă un efect revigorant imediat, permițându-vă să respirați liber din nou. Muconasal Spray nazal decongestionant ajută la eliberarea nasului prin cele 3 căi de acțiune. tram