Descoperă promoțiile lunii septembrie!

Beneficiază >
Cosul meu de cumparaturi
Cauta un produs
Adauga in Cos

Mezym 25000 - capsule cu eliberare prelungita x 20 - Berlin-Chemie

Producător: BERLIN CHEMIE

Data expirare: 31 Decembrie 2023

(0 review-uri)
Imaginile afișate sunt cu titlu de prezentare. Produsele pot diferi sub aspectul unor caracteristici (ex. nuante de culoare) de aspectul real al produsului, in functie de lotul in care au fost fabricate.

Mezym 25000 - capsule cu eliberare prelungita x 20 - Berlin-Chemie

Data expirare: 31 Decembrie 2023

(0 review-uri)
45.00 LEI
In stoc
Cate iti doresti?
Adauga in Cos
MEDICAMENT OTC Acest produs este un medicament OTC si nu poate fi returnat. Acest produs poate fi achizitionat doar de catre persoane fizice si achitat doar cu cardul, online.
vezi mai multe detalii

Acest medicament se poate elibera fara prescriptie medicala. Cititi cu atentie prospectul si informatiile de pe ambalaj. Daca apar manifestari neplacute adresati-va medicului sau farmacistului. ANMDM - Raporteaza online o reactie adversa
Pagină actualizată la data de Vineri, 22 Septembrie 2023

Detalii despre Mezym 25000 - capsule cu eliberare prelungita x 20 - Berlin-Chemie din categoria Tractul digestiv si metabolism

În acest prospect gasiti:
1. Ce este Mezym 25000 si pentru ce se utilizeaza
2. Înainte sa luati Mezym 25000
3. Cum sa luati Mezym 25000
4. Reactii adverse posibile
5. Cum se pastreaza Mezym 25000
6. Informatii suplimentare

1. CE ESTE MEZYM 25000 ÅžI PENTRU CE SE UTILIZEAZÄ‚
• Mezym contine un amestec de enzime numit „pancreatina”.
• Pancreatina va ajuta sa digerati alimentele. Enzimele sunt extrase din pancreasul de porc.
• Capsulele de Mezym contin minicomprimate care elibereaza lent pancreatina în intestinul dumneavoastra.
Mezym este utilizat la copiii si adultii cu „insuficienta pancreatica exocrina”. Aceasta apare atunci când pancreasul nu secreta suficiente enzime pentru a digera mâncarea. Este des întâlnita la persoanele care prezinta:
• fibroza chistica, o boala genetica rara
• blocarea canalelor pancreasului sau ale vezicii biliare (ductele pancreatice sau canalul biliar comun)
• inflamatia cronica a pancreasului (pancreatita)
• cancer de pancreas
• o operatie de îndepartare a unei portiuni din pancreas sau a întregului pancreas
• (pancreatectomie partiala sau totala)
• o operatie de îndepartare a unei portiuni din stomac sau a întregului stomac (gastrectomie partiala sau totala)
• un by-pass gastro-intestinal
• sindromul Shwachman-Diamond, o boala genetica foarte rara.

Cum actioneaza Mezym
Enzimele din Mezym actioneaza prin digerarea alimentelor care trec prin intestin. Trebuie sa utilizati
Mezym în timpul meselor sau gustarilor sau imediat dupa acestea. Acest lucru va permite enzimelor sa se amestece bine împreuna cu alimentele.

2. ÎNAINTE SÄ‚ LUAÅ¢I MEZYM 25000

Nu utilizati Mezym 25000:
- daca sunteti alergic (hipersensibil) la enzimele pancreatice, la proteinele de origine porcina sau la oricare dintre celelalte componente ale Mezym 25000 (vezi pct. 6).
- daca aveti pancreatita acuta sau acutizari ale pancreatitei cronice în stadiul cel mai avansat al bolii.

Aveti grija deosebita când luati Mezym 25000
La pacientii cu fibroza chistica care folosesc doze mari din produse ce contin pancreatina a fost raportata o boala rara numita „colonopatie fibrozanta”, afectiune în care intestinul este îngustat.
Totusi, daca aveti fibroza chistica si luati mai mult de 10000 unitati de lipaza/kg si zi si aveti dureri abdominale neobisnuite sau modificari ale simptomelor abdominale, spuneti medicului dumneavoastra.
Informatii suplimentare despre enzimele pancreatice
Pancreasul utilizat la fabricarea Mezym si a altor medicamente care contin enzime pancreatice provine de la porci utilizati pentru consumul alimentar. Acesti porci pot fi purtatori ai unor virusuri. Pentru micsorarea riscului de raspândire a virusurilor, în timpul procesului de fabricatie a Mezym, sunt parcurse mai multe etape incluzând distrugerea acestora si testarea pentru virusuri specifice. Nu poate fi exclus complet riscul aparitiei infectiilor determinate de aceste virusuri sau de alte virusuri necunoscute sau noi. Cu toate acestea, nu s-a raportat niciun caz de infectie cu virusuri la pacientii care au suferit infectii.

Utilizarea altor medicamente
Va rugam sa spuneti medicului dumneavoastra sau farmacistului daca luati sau ati luat recent orice alte medicamente, inclusiv dintre medicamentele eliberate fara prescriptie medicala.
Absorbtia acidului folic (o vitamina esentiala care se gaseste în suplimente cu acid folic si în alimente) poate fi diminuata de pulberea de pancreas (substanta activa din Mezym 25000). Medicul ar putea sa va prescrie acid folic suplimentar.
Medicamentele care scad zaharul din sânge (antidiabetice orale) care contin substanta activa acarboza sau miglitol ar putea sa fie mai putin eficace daca utilizati în acelasi timp Mezym 25000.

Folosirea Mezym 25000 împreuna cu alimente si bauturi
Capsulele de Mezym 25000, trebuie înghitite întregi cu lichid suficient în timpul meselor. Alimentele sau lichidele cu pH mai mare de 5 pot dizolva peretele capsulei si reduce eficacitatea medicamentului.

Sarcina si alaptarea
Daca sunteti gravida, credeti ca ati putea fi gravida sau intentionati sa ramâneti gravida, adresati-va medicului dumneavoastra sau farmacistului pentru recomandari înainte de a lua acest medicament.
Medicul dumneavoastra va decide daca trebuie sa utilizati Mezym si în ce doza.
Mezym poate fi utilizat pe perioada alaptarii dupa evaluarea atenta de catre medic a raportului beneficiu pentru mama/risc pentru sugar.

Conducerea vehiculelor si folosirea utilajelor
Mezym 25000 nu are efecte asupra capacitatii de a conduce vehicule si de a folosi utilaje.

Informatii importante privind unele componente ale Mezym 25000
Uleiul de ricin din compozitia medicamentului poate provoca jena gastrica si diaree.

3. CUM SÄ‚ LUAÅ¢I MEZYM 25000
Luati întotdeauna Mezym 25000 exact asa cum v-a spus medicul dumneavoastra. Trebuie sa discutati cu medicul dumneavoastra sau cu farmacistul daca nu sunteti sigur.

Cât Mezym sa utilizati
• Doza dumneavoastra este masurata în unitati de lipaza. Lipaza este una dintre enzimele din compozitia pancreatinei. Diferitele concentratii de Mezym contin cantitati diferite de lipaza.
• Urmati întotdeauna recomandarea medicului dumneavoastra privind doza de Mezym pe care trebuie sa o luati.
• Medicul dumneavoastra va va recomanda doza potrivita pentru dumneavoastra. Aceasta depinde de:
- afectiunea pe care o aveti;
- greutatea dumneavoastra;
- dieta dumneavoastra;
- cantitatea de grasimi din scaune (materii fecale).
• Spuneti-i medicului dumneavoastra daca înca prezentati scaune de consistenta grasoasa sau alte probleme ale stomacului sau intestinului (simptome gastro-intestinale), deoarece este posibil sa fie necesara ajustarea dozei dumneavoastra.
Tratamentul cu Mezym 25000 are ca scop atingerea sau mentinerea unei greutati normale ca si normalizarea frecventei si consistentei scaunului. De aceea doza este în conformitate cu gravitatea insuficientei de enzime pancreatice din duoden si biodisponibilitatea digestiva a preparatului utilizat.
Se recomanda administrarea a 20000 - 40000 unitati de lipaza la o masa conform recomandarilor generale de dozaj.
Daca nu este alta recomandare, doza este de 1 capsula de Mezym 25000 la fiecare masa (echivalentul a 25000 U de lipaza la o masa. Doza necesara poate fi, de asemenea, mai mare. Cresterea dozei se face numai sub supravegherea medicului si depinde de simptomatologie (de exemplu steatoree si dureri abdominale).
Nu trebuie depasita doza zilnica de enzime de 15000-20000 unitati de lipaza/kg corp.

Când sa utilizati Mezym
Utilizati întotdeauna Mezym în timpul meselor sau gustarilor sau imediat dupa acestea. Aceasta va permite enzimelor sa se amestece împreuna cu alimentele si sa le digere la trecerea prin intestin.
Cum sa utilizati Mezym
- Înghititi capsulele întregi.
- Nu spargeti si nu mestecati capsulele.
- Atunci când înghitirea capsulelor este dificila, capsulele pot fi desfacute cu grija si minicomprimatele adaugate unor alimente de consistenta moale. Înghititi imediat amestecul fara a mesteca si beti putina apa sau suc. De asemenea, puteti adauga minicomprimatele în lichid.
- Ca regula generala, beti zilnic multe lichide.

Cât timp sa utilizati Mezym
Utilizati Mezym atât timp cât v-a recomandat medicul dumneavoastra. O mare parte dintre pacienti va trebui sa foloseasca Mezym tot timpul vietii.
Durata utilizarii Mezym 25000 depinde de evolutia afectiunii si este stabilita de medicul dumneavoastra.

Utilizarea la copii
Doza la copii este indicata de catre medic.

Daca ati luat mai mult Mezym 25000 decât trebuie
Doze mari de pancreatina au determinat uneori producerea unei cantitati prea mari de acid uric în urina (hiperuricozurie) si în sânge (hiperuricemie).

Daca ati uitat sa luati Mezym 25000
Nu luati o doza dubla pentru a compensa doza uitata.

Daca încetati sa luati Mezym 25000
Daca întrerupeti tratamentul cu Mezym 25000 înainte de data stabilita de catre medic, este de asteptat ca efectul terapeutic sa nu apara sau starea de „digestie proasta” sa reapara.

Daca aveti orice întrebari suplimentare cu privire la acest medicament, adresati-va medicului dumneavoastra sau farmacistului.

Ce contine Mezym 25000 - capsule cu eliberare prelungita x 20 - Berlin-Chemie

Contine:

  • Substanta activa este pancreatina (pulbere de pancreas de porc) 356,100 mg cu o activitate minima: lipolitica 25000 U, amilolitica 22500 U si proteolitica 1250 U.
  • Celelalte componente sunt: nucleu: croscarmeloza sodica, celuloza microcristalina, ulei hidrogenat de castor, dioxid de siliciu coloidal anhidru, stearat de magneziu; film gastrorezistent: copolimer acid metacrilic:etilacrilat 1:1, suspensie 30%, trietilcitrat, simeticona emulsie 30% (ca substanta uscata), talc, apa purificata; învelisul capsulei: capac: indigo carmin (E 132), galben de chinolina (E 104), dioxid de titan (E 171), gelatina; corp: dioxid de titan (E 171), oxid galben fer (E 172), oxid rosu fer (E 172), gelatina.
Cum se foloseste Mezym 25000 - capsule cu eliberare prelungita x 20 - Berlin-Chemie

Doze

Conform recomandarilor generale de dozaj, doza recomandata este de 20000 - 40000 unitati de lipaza la o masa.

Daca nu exista o alta recomandare doza uzuala este de: 1 capsula Mezym forte 25000 administrata în timpul meselor (echivalentul a 20000 - 40000 U F. Eur. de lipaza la o masa). Pentru doze care nu pot fi administrate cu Mezym forte 25000 sunt disponibile si alte preparate care contin pancreatina în alte concentatii.

Poate fi nevoie de doze mai mari decât cea de mai sus, pentru ca ele trebuie stabilite în functie de severitatea afectiunii dumneavoastra digestive (insuficienta pancreatica exocrina). Medicul dumneavoastra ar putea asadar sa va creasca doza pentru a va ameliora simptomele (de exemplu sa normalizeze frecventa sau consistenta scaunelor sau sa amelioreze durerile abdominale) si pentru a mentine o greutate corporala normala.

Doza zilnica maxima este în functie de greutatea corporala. Nu trebuie depasita doza de 15000 - 20000 unitati de lipaza pe fiecare kilogram de masa corporala.

Doza la copii este indicata de catre medic.

Modul de administrare

Capsulele de Mezym forte 25000 trebuie înghitite întregi cu lichid suficient, în timpul meselor (vezi pct. 2).

Pacientii pentru care este difícil sa înghita capsulele, le pot deschide si pot rasturna continutul (mini- comprimatele) într-un pahar cu suficient lichid. Se înghit evitând mestecarea mini-comprimatelor.

Produsul este descris gresit?

Deocamdată nu au fost exprimate review-uri pentru acest produs.

Spune-ne opinia ta

(nu va fi publicată)

Tip administrare: cale orala
Forma/textura: capsule
Mod prezentare: 20 capsule
Stocul produselor, afisat pe site, poate fi diferit fata de stocul real disponibil datorita unor factori precum: rezervarea produselor in farmacii de catre pacienti, rezervarea produselor in site de catre alti utilizatori etc. Minifarm face eforturi permanente pentru a păstra corectitudinea informaţiilor din acestă pagină. Uneori acestea pot conţine inadvertenţe: fotografia are caracter informativ şi poate conţine accesorii neincluse în pachetele standard, unele specificaţii sau preţul, pot fi modificate de catre producător fără preaviz sau pot conţine erori de operare.

Descopera oferta Minifarm Online pentru Mezym 25000 - capsule cu eliberare prelungita x 20 - Berlin-Chemie in categoria de produse Tractul digestiv si metabolism

În acest prospect gasiti: 1. Ce este Mezym 25000 si pentru ce se utilizeaza 2. Înainte sa luati Mezym 25000 3. Cum sa luati Mezym 25000 4. Reactii adverse posibile 5. Cum se pastreaza Mezym 25000 6. Informatii suplimentare 1. CE ESTE MEZYM 25000 ÅžI PENTRU CE SE UTILIZEAZÄ‚ •