Cosul meu de cumparaturi
Cauta un produs

Nurofen Copii 100mg/5ml Capsuni -suspensie orala x 100ml, Reckitt

Producător: RECKITT BENCKISER

(0 opinii)
Imaginile afișate sunt cu titlu de prezentare. Produsele pot diferi sub aspectul unor caracteristici (ex. nuante de culoare) de aspectul real al produsului, in functie de lotul in care au fost fabricate.

Nurofen Copii 100mg/5ml Capsuni -suspensie orala x 100ml, Reckitt

Producător: RECKITT BENCKISER

(0 opinii)
15.00 LEI
Stoc epuizat
MEDICAMENT OTC Acest produs este un medicament OTC si nu poate fi returnat. Acest produs poate fi achizitionat doar de catre persoane fizice si achitat doar cu cardul, online.
vezi mai multe detalii

Acest medicament se poate elibera fara prescriptie medicala. Cititi cu atentie prospectul si informatiile de pe ambalaj. Daca apar manifestari neplacute adresati-va medicului sau farmacistului. ANMDM - Raporteaza online o reactie adversa
Pagină actualizată la data de Joi, 29 Septembrie 2022

Afla detalii despre Nurofen Copii 100mg/5ml Capsuni -suspensie orala x 100ml, Reckitt din categoria Vazute la TV

Nurofen pentru copii aparţine unui grup de medicamente ce ameliorează senzaţia de durere, inflamaţia şi febra.

Pentru ce este folosit Nurofen pentru copii?

Nurofen pentru copii este folosit pentru a ameliora febra şi durerea la sugari şi copii cu vârste cuprinse între 3 luni şi 12 ani.

Nurofen pentru copii ameliorează febra asociată unor afecţiuni, precum: răceală, gripă, varicelă, pojar, oreion sau febra post-imunizare.

Nurofen pentru copii ameliorează durerea uşoară sau moderată de diverse cauze, precum: durere în gât, durere dentară sau durere cauzată de apariţia dinţilor, cefalee şi alte tipuri de durere precum cele asociate luxaţiilor, otitei etc.

Ce trebuie să ştiţi înainte de a utiliza acest medicament?

Ca şi în cazul altor analgezice, nu trebuie să-l administraţi sugarilor şi copiilor care suferă

de:

 • ulcer sau de alte afecţiuni ale stomacului,
 • înrăutăţire a astmului bronşic, rinită sau urticarie datorate acidului acetilsalicilic sau altor medicamente similare,
 • hipersensibilitate la ibuprofen, la alte antiinflamatoare nesteroidiene sau la oricare dintre excipienţii medicamentului;
 • insuficienţă renală severă, insuficienţă hepatică severă sau insuficienţă cardiacă severă necontrolată;
 • lupus eritematos sistemic.

Nu este recomandată administrarea produsului la copii cu greutate sub 6 kg. Produsul nu trebuie administrat la copiii cu vârstă sub 3 luni, decât dacă este indicat de către medic.

Cereţi sfatul medicului sau farmacistului înainte de a administra Nurofen pentru copii în caz de:

 • efectuarea concomitentă a altor tratamente,
 • administrarea concomitentă a altor medicamente, în special alte antiinflamatoare nesteroidiene, anticoagulante, medicamente pentru reducerea tensiunii arteriale (inclusiv diuretice), litiu, metotrexat, antiagregante plachetare, ciclosporină, tacrolimus, săruri de potasiu.
 • astm bronşic, afecţiuni cardiace, afecţiuni ale ficatului sau rinichilor,
 • hipersensibilitate la alte analgezice.

Aceste recomandări se aplică şi adulţilor care vor să utilizeze Nurofen pentru copii.

Acest medicament conţine maltitol lichid, de aceea, nu trebuie să-l utilizaţi dacă medicul dumneavoastră v-a spus că aveţi intoleranţă la unele zaharuri.

Sarcina şi alăptarea

Administrarea de ibuprofen la gravide se poate face doar în primele două trimestre de sarcină, numai dacă este absolut necesar. În trimestrul III de sarcină administrarea de ibuprofen este contraindicată.

Deoarece ibuprofenul este excretat în laptele matern, se recomandă, ca o măsură de precauţie, să se evite administrarea acestuia la mamele care alăptează.

Compoziţie

5 ml suspensie orală conţin, ca substanţă activă, 100 mg ibuprofen şi excipienţi: polisorbat 80, glicerină, maltitol lichid, zaharină sodică, acid citric monohidrat, citrat de sodiu, gumă Xantan, clorură de sodiu, aromă de căpşuni (Strawberry 500244E), bromură de domifen, apă purificată.

În cutie se află o seringă pentru administrare orală.

Doze si mod de administrare

Cum trebuie administrat Nurofen pentru copii?

Citiţi cu atenţie prospectul, înainte de utilizare. Recomandări pentru utilizarea seringii pentru administrare orală

 1. Agitaţi bine flaconul înainte de administrare.
 2. Îndepărtaţi capacul (apăsaţi, apoi rotiţi în sens invers acelor de ceasornic).
 3. Introduceţi seringa pentru administrare orală în orificiul din gâtul flaconului.
 4. Pentru a umple uşor seringa pentru administrare orală, întoarceţi flaconul şi aspiraţi uşor suspensia până la cantitatea necesară, marcată pe seringă.
 5. Aduceţi flaconul în poziţia iniţială şi scoateţi seringa pentru administrare orală.
 6. Introduceţi capătul seringii pentru administrare orală în gura copilului şi apăsaţi uşor pistonul acesteia pentru a administra suspensia.
 7. După administrare, puneţi la loc capacul flaconului.
 8. Spălaţi seringa pentru administrare orală în apă caldă şi lăsaţi-o să se usuce. Nu o lăsaţi la îndemâna copiilor.

Mod de administrare în caz de febră post-vaccinare:

Produsul nu trebuie administrat la copiii cu vârstă sub 3 luni, decât dacă este indicat de către medic.

Doza recomandată este de 2,5 ml suspensie orală Nurofen pentru copii (50 mg ibuprofen). Dacă este necesar, mai puteţi administra încă 2,5 ml suspensie orală Nurofen pentru copii (50 mg ibuprofen) după un interval de 6 ore de la prima administrare.

Nu trebuie să administraţi mai mult de 5 ml suspensie orală Nurofen pentru copii (100 mg ibuprofen) în interval de 24 ore.

Dacă febra nu scade, nu administraţi şi a treia doză, ci adresaţi-vă medicului.

Mod de administrare în caz de febră şi durere:

Acest medicament este recomandat pentru utilizare pe termen scurt. Dacă simptomele persistă mai mult de 3 zile, adresaţi-vă medicului.

Produsul nu trebuie administrat la copiii cu vârstă sub 3 luni, decât dacă este indicat de către medic.

De la 3-12 luni: doza recomandată este de câte 2,5 ml suspensie orală Nurofen pentru copii (50 mg ibuprofen) de 3 ori pe zi.

De la 1-3 ani: doza recomandată este de câte 5 ml suspensie orală Nurofen pentru copii (100 mg ibuprofen) de 3 ori pe zi.

De la 4-6 ani: doza recomandată este de câte 7,5 ml (5 ml+2,5 ml) suspensie orală Nurofen pentru copii (150 mg ibuprofen), de 3 ori pe zi.

De la 7-9 ani: doza recomandată este de câte 10 ml (5 ml+5 ml) suspensie orală Nurofen pentru copii (200 mg ibuprofen), de 3 ori pe zi.

De la 10-12 ani: doza recomandată este de câte 15 ml (5 ml+5 ml+5 ml) suspensie orală Nurofen pentru copii (250 mg ibuprofen), de 3 ori pe zi. Nu trebuie depăşită doza recomandată.

Tip administrare: cale orala
Forma/textura: sirop
Aroma: capsuni
Varsta: 3 luni
Cantitate: 100 ml

Deocamdată nu au fost exprimate opinii în legătură cu acest produs.

Spune-ne opinia ta

(nu va fi publicată)

Stocul produselor, afisat pe site, poate fi diferit fata de stocul real disponibil datorita unor factori precum: rezervarea produselor in farmacii de catre pacienti, rezervarea produselor in site de catre alti utilizatori etc. Minifarm face eforturi permanente pentru a păstra corectitudinea informaţiilor din acestă pagină. Uneori acestea pot conţine inadvertenţe: fotografia are caracter informativ şi poate conţine accesorii neincluse în pachetele standard, unele specificaţii sau preţul, pot fi modificate de catre producător fără preaviz sau pot conţine erori de operare.

Descopera oferta Minifarm Online pentru Nurofen Copii 100mg/5ml Capsuni -suspensie orala x 100ml, Reckitt in categoria de produse Vazute la TV

Nurofen pentru copii aparţine unui grup de medicamente ce ameliorează senzaţia de durere, inflamaţia şi febra.Pentru ce este folosit Nurofen pentru copii?Nurofen pentru copii este folosit pentru a ameliora febra şi durerea la sugari şi copii cu vârste cuprinse între 3 luni