Cumpără cel puțin un produs Seboradin și intri automat în CONCURS! Marele premiu: ondulator DYSON.

Află mai multe >
Cosul meu de cumparaturi
Cauta un produs

Hidrocortizon 100mg flacon x 5ml+2ml solvent - Hemofarm

Producător: STADA HEMOFARM SRL

(0 opinii)
Imaginile afișate sunt cu titlu de prezentare. Produsele pot diferi sub aspectul unor caracteristici (ex. nuante de culoare) de aspectul real al produsului, in functie de lotul in care au fost fabricate.

Hidrocortizon 100mg flacon x 5ml+2ml solvent - Hemofarm

Producător: STADA HEMOFARM SRL

Acest produs poate fi achiziționat doar fizic, dintr-o farmacie Minifarm, in baza retetei medicale.
Medicamentele eliberate pe baza de reteta nu se pot comanda online.
Prospect Hidrocortizon 100mg flacon x 5ml+2ml solvent - Hemofarm


Indicatii:
Hidrocortizon HF conţine hidrocortizon sub formă de succinat sodic. Hidrocortizonul aparţine unui grup de medicamente numite corticosteroizi (steroizi). Steroizii sunt produşi în mod natural în organismul dumneavoastră, şi sunt importanţi pentru multe dintre funcţiile organismului.
Afecţiuni endocrine:- insuficienţă corticosuprarenaliană primară sau secundară, în asociere cu mineralocorticoizi.
Afecţiuni alergice: - astm bronşic, angioedem, starea de rău astmatic, dermatita de contact, boala serului, reacţii de hipersensibilitate la medicamente.
Afecţiuni reumatismale: - ca tratament adjuvant de scurtă durată în episoadele acute până când se poate trece la administrarea orală.
Boli de colagen: - în perioada de exacerbare a lupusului eritematos şi a nefropatiei lupice. Pentru inducerea diurezei sau remisia proteinuriei în sindromul nefrotic, fără uremie, tipul idiopatic sau din cadrul lupusului eritematos sistemic.
Afecţiuni dermatologice: - sindrom Stevens-Johnson (eritem polimorf sever).
Afecţiuni gastro-intestinale: - colită ulceroasă şi boala Crohn.
Afecţiuni neurologice: - episoade acute ale sclerozei multiple.
Afecţiunii hematologice: - anemie hemolitică autoimună, purpura trombocitopenică idiopatică la adulţi (numai în administrare intravenoasă, administrarea intramusculară fiind contraindicată), trombocitopenie secundară la adulţiHidrocortizon HF se administrează în situaţii de urgenţă sau în cazul în care nu se poate institui tratament oral.
Contraindicatii:Nu utilizaţi Hidrocortizon HF;- dacă sunteţi alergic (hipersensibil) la hidrocortizon sau la oricare dintre celelalte componente ale Hidrocortizon HF. 

Precautii:
Inainte să utilizaţi Hidrocortizon HF, adresaţi-vă medicului dumneavoastră sau farmacistului.
Sarcina, alăptarea şi fertilitatea:Dacă sunteţi gravidă sau alăptaţi, credeţi că aţi putea fi gravidă sau intenţionaţi să rămâneţi gravidă, adresaţi-vă medicului sau farmacistului pentru recomandări înainte de a lua acest medicament.
Sarcina:
Glucocorticoizii traversează bariera feto-placentară. Deoarece la om nu există studii adecvate privind efectul glucocorticoizilor asupra funcţiei de reproducere, administrarea în timpul sarcinii şi alăptării se face numai după evaluarea raportului beneficiu terapeutic matern/risc potenţial la făt.Corticoterapia de lungă durată în timpul sarcinii poate întârzia creşterea fătului. Dozele mari administrate la gravide pot determina insuficienţă corticosuprarenaliană la nou-născut.Alăptarea:Copiii născuţi din mame cărora li s-au administrat doze mari de glucocorticoizi în timpul sarcinii trebuie monitorizaţi pentru apariţia semnelor de insuficienţă corticosuprarenaliană.
Conducerea vehiculelor și folosirea utilajelor:Hidrocortizonul nu influenţează capacitatea de a conduce vehicule şi de a folosi utilaje.

Mod de administrare:
Utilizaţi întotdeauna acest medicament exact aşa cum v-a spus medicul dumneavoastră sau farmacistul. Discutaţi cu medicul dumneavoastră sau cu farmacistul dacă nu sunteţi sigur.Hidrocortizon HF poate fi administrat prin injectare intravenoasă (calea de administrare preferată pentru situaţiile de urgenţă), prin injectare intramusculară sau prin perfuzie intravenoasă.Administrarea intravenoasă se recomandă pentru tratamentul urgenţelor ; după depăşirea fazei critice se recomandă administrarea unui glucocorticoid cu durată mai lungă de acţiune sau trecerea la administrarea orală.Dozajul variază în funcţie de severitatea afecţiunii.Adulţi:La iniţierea tratamentului, doza terapeutică uzuală variază de la 100mg până la 500 mg hidrocortizon.Doza iniţială se administrează în 1-10 min; această doză se poate repeat la interval de 2, 4 sau 6 ore, în funcţie de răspunsul terapeutic şi de afecţiunea pacientului.Copii:La pacienţii copii doza iniţială poate varia în funcţie de specificul bolii şi pacientului. Doza iniţială poate varia între 0,56 si 4 mg̸ kg corp şi zi, divizată în 3 sau patru prize.Copii cu vârsta cuprinsă între 1 lună şi 12 ani: doza iniţială este de 2 - 4 mg/kg, administrată prin injectare lentă, apoi 2 - 4 mg/kg la interval de 6 ore. Doza trebuie ajustată în funcţie de răspunsul terapeutic.Deşi la sugari şi copii doza poate fi scăzută, depinzând mai mult de severitatea afecţiunii şi de răspunsul terapeutic decât de vârsta sau greutatea pacientului, aceasta nu trebuie să fie mai mică de 25mg pe zi.Adolescenţi: 100 mg la interval de 6 – 8 ore, administrată prin injectarea lentă sau perfuzie intravenoasă.

Compozitie:
Hidrocortizon HF 100 mg- Substanţa activă este hidrocortizonul. Un flacon cu pulbere conţine hidrocortizon (sub formă de succinat sodic) 100 mg. O fiolă cu solvent pentru soluţie injectabilă/perfuzabilă conţine alcool benzilic 18 mg şi apă pentru preparate injectabile până la 2 ml.- Celelalte componente sunt:Pulbere: dihidrogenfosfat de sodiu monohidrat, fosfat disodic anhidru, hidroxid de sodiu. Solvent: alcool benzilic, apă pentru preparate injectabile.Hidrocortizon HF 500 mg- Substanţa activă este hidrocortizonul. Un flacon cu pulbere conţine hidrocortizon (sub formă de succinat sodic) 500 mg. O fiolă cu solvent pentru soluţie injectabilă/perfuzabilă conţine: alcool benzilic 36 mg şi apă pentru preparate injectabile până la 4 ml.- Celelalte componente sunt:Pulbere: dihidrogenfosfat de sodiu monohidrat, fosfat disodic anhidru, hidroxid de sodiu. Solvent: alcool benzilic, apă pentru preparate injectabile.

Prezentare:
Cutie cu un flacon din sticlă, cu capacitatea de 5 ml, închis cu dop din cauciuc de culoare gri, etanşat cu capsă din aluminiu, conţinând pulbere pentru soluţie injectabilă/perfuzabilă şi o fiolă cu 2 ml solvent.
Stocul produselor, afisat pe site, poate fi diferit fata de stocul real disponibil datorita unor factori precum: rezervarea produselor in farmacii de catre pacienti, rezervarea produselor in site de catre alti utilizatori etc. Minifarm face eforturi permanente pentru a păstra corectitudinea informaţiilor din acestă pagină. Uneori acestea pot conţine inadvertenţe: fotografia are caracter informativ şi poate conţine accesorii neincluse în pachetele standard, unele specificaţii sau preţul, pot fi modificate de catre producător fără preaviz sau pot conţine erori de operare.