Cosul meu de cumparaturi
Cauta un produs

Co-Prenessa 8mg/2.5mg -cpr. x 30 - Krka (W65267004)

Producător: KRKA

(0 opinii)
Imaginile afișate sunt cu titlu de prezentare. Produsele pot diferi sub aspectul unor caracteristici (ex. nuante de culoare) de aspectul real al produsului, in functie de lotul in care au fost fabricate.

Co-Prenessa 8mg/2.5mg -cpr. x 30 - Krka (W65267004)

Producător: KRKA

Acest produs poate fi achiziționat doar fizic, dintr-o farmacie Minifarm, in baza retetei medicale.
Medicamentele eliberate pe baza de reteta nu se pot comanda online.
Prospect Co-Prenessa 8mg/2.5mg -cpr. x 30 - Krka (W65267004)


Indicatii:
Co-Prenessa este o asociere de două substanţe active, perindopril şi indapamidă. Co-Prenessa este un medicament antihipertensiv utilizat în tratamentul tensiunii arteriale mari (hipertensiune arterială).
Pentru ce se utilizează Co-Prenessa?Perindoprilul aparţine unei clase de medicamente numite inhibitori ai enzimei de conversie a angiotensinei (inhibitori ECA). Aceştia acţionează prin lărgirea vaselor de sânge, ceea ce face mai uşoară munca inimii de a pompa sângele în organism. Indapamida este un diuretic. Diureticele cresc cantitatea de urină produsă de rinichi. Cu toate acestea, indapamida este diferită de alte diuretice, deoarece determină o creştere uşoară a cantităţii de urină produsă. Fiecare dintre ingredientele active scade tensiunea arterială şi acţionează împreună, pentru controlul tensiunii dumneavoastră arteriale.
Co-Prenessa este indicat la pacienţii ce primesc deja comprimate separate de perindopril 8 mg şi indapamidă 2,5 mg. Aceşti pacienţi pot utiliza în schimb un comprimat de Co-Prenessa ce conţine două substanţe active. 
Contraindicatii:Nu luaţi Co-Prenessa:- dacă sunteţi alergic la perindopril, la orice alt inhibitor ECA, la indapamidă sau la sulfonamide, sau la oricare dintre celelalte componente ale acestui medicament.

Precautii:
Înainte să luaţi Co-Prenessa, adresaţi-vă medicului dumneavoastră sau farmacistului.
Sarcina, alăptarea şi fertilitatea:Dacă sunteţi gravidă sau alăptaţi, credeţi că aţi putea fi gravidă sau intenţionaţi să rămâneţi gravidă, adresaţi-vă medicului sau farmacistului pentru recomandări înainte de a lua acest medicament.

Sarcina:
Trebuie să anunţaţi medicul în cazul în care credeţi că sunteţi gravidă (sau intenţionaţi să rămâneţi gravidă). În mod normal, medicul dumneavoastră vă va sfatui să nu mai utilizaţi Co-Prenessa înainte de a rămâne gravidă sau de îndată ce aţi aflat că sunteţi gravidă şi vă va recomanda un alt medicament în loc de Co-Prenessa. Co-Prenessa nu este recomandat la începutul sarcinii şi nu trebuie utilizat în sarcina mai mare de trei luni, deoarece acesta poate produce grave prejudicii copilului dumneavoastră dacă este utilizat după cea de a treia lună de sarcină.
Alăptarea:Informaţi-vă medicul dacă alăptaţi sau intenţionaţi să începeţi alăptarea. Co-Prenessa nu este recomandat mamelor care alăptează iar medicul dumneavoastră trebuie să vă aleagă un alt tratament în cazul în care doriţi să alăptaţi. 

Conducerea vehiculelor şi folosirea utilajelor:
De obicei, Co-Prenessa comprimate nu afectează starea de alertă, însă, la anumiţi pacienţi, pot apărea reacţii individuale legate de reducerea tensiunii arteriale, de exemplu, ameţeli sau slăbiciune, care pot afecta capacitatea de a conduce vehicule sau de a folosi utilaje. 

Mod de administrare:
Luaţi întotdeauna acest medicament exact aşa cum v-a spus medicul sau farmacistul. Discutaţi cu medicul dumneavoastră sau cu farmacistul dacă nu sunteţi sigur.
Doza recomandată este de un comprimat pe zi.Dacă aveţi insuficienţă renală, medicul dumneavoastră poate decide modificarea dozelor.Este preferabil să luaţi comprimatul dimineaţa, înainte de micul dejun.Înghiţiţi comprimatul cu un pahar cu apă.
Dacă luaţi mai mult Co-Prenessa decât trebuieDacă aţi luat mai multe comprimate decât trebuie, adresaţi-vă imediat medicului dumneavoastră sau celui mai apropiat spital de urgenţă. Semnul cel mai probabil al supradozajului este scăderea tensiunii arteriale.
Dacă apare scăderea marcată a tensiunii arteriale (cu simptome ca ameţeli sau leşin), este de ajutor să vă întindeţi, cu picioarele mai ridicate faţă de nivelul capului. 
Dacă aveţi orice întrebări suplimentare cu privire la acest medicament, adresaţi-vă medicului dumneavoastră sau farmacistului.

Compozitie:
- Substanţele active sunt perindopril terţ-butilamină şi indapamidă. Fiecare comprimat conţine perindopril terţ-butilamină 8 mg, echivalent cu perindopril 6,68 mg şi indapamidă 2,5 mg.- Celelalte componente sunt:clorură de calciu hexahidrat, lactoză monohidrat, crospovidonă, celuloză microcristalină PH 112, hidrogenocarbonat de sodiu, dioxid de siliciu coloidal hidratat, stearat de magneziu.

Prezentare:
30 comprimate
Stocul produselor, afisat pe site, poate fi diferit fata de stocul real disponibil datorita unor factori precum: rezervarea produselor in farmacii de catre pacienti, rezervarea produselor in site de catre alti utilizatori etc. Minifarm face eforturi permanente pentru a păstra corectitudinea informaţiilor din acestă pagină. Uneori acestea pot conţine inadvertenţe: fotografia are caracter informativ şi poate conţine accesorii neincluse în pachetele standard, unele specificaţii sau preţul, pot fi modificate de catre producător fără preaviz sau pot conţine erori de operare.

Alte recomandari din categoria Aparat Cardiovascular