Cosul meu de cumparaturi
Cauta un produs

Egilok 50mg-cpr. x 20-Egis Pharm. (RX)

Producător: EGIS PHARMACEUTICALS

(0 opinii)
Imaginile afișate sunt cu titlu de prezentare. Produsele pot diferi sub aspectul unor caracteristici (ex. nuante de culoare) de aspectul real al produsului, in functie de lotul in care au fost fabricate.

Egilok 50mg-cpr. x 20-Egis Pharm. (RX)

Producător: EGIS PHARMACEUTICALS

Acest produs poate fi achiziționat doar fizic, dintr-o farmacie Minifarm, in baza retetei medicale.
Medicamentele eliberate pe baza de reteta nu se pot comanda online.
Prospect Egilok 50mg-cpr. x 20-Egis Pharm. (RX)


Indicatii:
Egilok comprimate face parte din grupa beta-blocantelor selective.Aceste medicamente sunt folosite in tratamentul tensiunii arteriale marite, pentru reducerea si prevenirea durerilor de piept din angina pectorala, ca tratament de intretinere dupa infarct miocardic, adjuvant in tratamentul hipertiroidismului.Egilok este de asemenea folosit in tratamentul aritmiilor (batai cardiace neregulate sau rapide), in profilaxia migrenei.
Contraindicatii:Nu utilizati Egilok:- daca sunteti alergic la metoprolol (sau alte beta-blocante) sau la oricare dintre celelalte componente ale acestui medicament.

Precautii:
Inainte sa utilizati Egilok, adresati-va medicului dumneavoastra sau farmacistului.
Sarcina si alaptarea:Daca sunteti gravida sau alaptati, credeti ca ati putea fi gravida sau intentionati sa ramâneti gravida, adresati-va medicului sau farmacistului pentru recomandari inainte de a lua acest medicament.

Sarcina:
Daca se administreaza metoprolol pe durata sarcinii este posibila aparitia unor efecte ale beta- blocantelor la nou-nascut, actiune ce persista câteva zile dupa nastere; este posibila o reducere a contractilitatii miocardice care necesita instituirea unei terapii intensive; de asemenea, pot sa apara bradicardie, detresa respiratorie, hipoglicemie. Metoprololul traverseaza bariera feto-placentara , reduce perfuzia placentara, putând determina moarte intrauterina sau nasteri premature. Determina risc crescut de complicatii cardiace si pulmonare la nou-nascut. Nu s-au raportat anomalii fetale.De aceea, este necesara o supraveghere medicala atenta si specializata (frecventa cardiaca si glicemie) a nou-nascutului in primele 3-5 zile de viata.Metoprololul se administreaza la gravide doar daca beneficiul potential pentru mama depaseste riscul potential pentru fat.
Alaptarea:Metoprololul se excreta in laptele matern. In cazul mamelor tratate cu doze terapeutice, cantitatea de metoprolol ce ajunge in laptele matern nu produce efecte beta-blocante semnificative.Alaptarea nu este recomandata.

Conducerea vehiculelor si folosirea utilajelor:
Metoprololul poate influenta capacitatea de a conduce vehicule sau de a folosi utilaje. Pacientii trebuie informati despre posibilitatea aparitiei ametelilor sau fatigabilitatii.

Mod de administrare:
Utilizati intotdeauna acest medicament exact asa cum v-a spus medicul dumneavoastra sau farmacistul. Discutati cu medicul dumneavoastra sau cu farmacistul daca nu sunteti sigur.
Administrarea comprimatelor este independenta de mese, putând fi administrate atât inainte cât si dupa masa; la nevoie, comprimatele pot fi divizate.Doza trebuie ajustata individual si se creste gradat pentru a evita bradicardia.
Hipertensiune arteriala: doza initiala este de 25-50 mg tartrat de metoprolol de 2 ori pe zi (dimineata si seara). Daca nu se atinge efectul terapeutic dorit, se creste doza progresiv pâna la 100 mg tartrat de  metoprolol de 2 ori pe zi, sau poate fi asociat cu un alt antihipertensiv.
Pentru profilaxia crizelor de angina pectorala stabila: doza initiala este de 25-50 mg tartrat de metoprolol pe zi. Daca nu se atinge efectul terapeutic dorit, se creste doza progresiv pâna la 200 mg tartrat de metoprolol pe zi, sau se administreaza in asociere alte antianginoase.
Dupa infarctul miocardic, ca terapie de intretinere: doza de intretinere recomandata este de 50-100 mg tartrat de metoprolol de 2 ori pe zi (dimineata si seara).
Tahiaritmii: doza recomandata este de 25-50 mg tartrat de metoprolol de 2 -3 ori pe zi. Daca nu se atinge efectul terapeutic dorit doza zilnica poate fi crescuta progresiv pâna la 200 mg tartrat de metoprolol, sau se administreaza in asociere cu alte medicamente antiaritmice.
Ca adjuvant in tratamentul hipertiroidismului, doza zilnica recomandata este de 150-200 mg tartrat de metoprolol, divizata in 3-4 administrari.Doza va fi redusa treptat odata cu normalizarea concentratiei hormonilor tiroidieni.
Tulburari cardiace functionale: doza recomandata este de 50 mg tartrat de metoprolol de 2 ori pe zi (dimineata si seara), doza care poate fi crescuta progresiv pâna la 100 mg metoprolol de 2 ori pe zi.
Profilaxia migrenei: doza recomandata este de 50 mg tartrat de metoprolol de 2 ori pe zi (dimineata si seara), doza care poate fi crescuta progresiv pâna la 100 mg tartrat de metoprolol de 2 ori pe zi.
Insuficienta renala, hemodializati sau pacienti vârstnici:Nu este necesara ajustarea dozei la pacientii cu insuficienta renala, hemodializati sau la pacientii vârstnici.
Insuficienta hepatica:In general nu este necesara ajustarea dozei in cazul cirozei hepatice, chiar daca legarea de proteinele plasmatice este in proportie mica (5-10%).La pacientii cu insuficienta hepatica severa este recomandata reducerea dozei.
Utilizarea la copii si adolescenti:Experienta privind utilizarea tartratului de metoprolol la copii si adolescenti este limitata.
Daca aveti orice intrebari suplimentare cu privire la acest medicament, adresati-va medicului dumneavoastra sau farmacistului.

Compozitie:
- Substanta activa este tartratul de metoprolol. Fiecare comprimat contine tartrat de metoprolol 25 mg, 50 mg, 100 mg.- Celelalte componente sunt: celuloza microcristalina, amidonglicolat de sodiu tip A, dioxid de siliciu coloidal anhidru, povidona K90 si stearat de magneziu.

Prezentare:
20 comprimate
Stocul produselor, afisat pe site, poate fi diferit fata de stocul real disponibil datorita unor factori precum: rezervarea produselor in farmacii de catre pacienti, rezervarea produselor in site de catre alti utilizatori etc. Minifarm face eforturi permanente pentru a păstra corectitudinea informaţiilor din acestă pagină. Uneori acestea pot conţine inadvertenţe: fotografia are caracter informativ şi poate conţine accesorii neincluse în pachetele standard, unele specificaţii sau preţul, pot fi modificate de catre producător fără preaviz sau pot conţine erori de operare.