Cumpără cel puțin un produs Seboradin și intri automat în CONCURS! Marele premiu: ondulator DYSON.

Află mai multe >
Cosul meu de cumparaturi
Cauta un produs

Metoprolol 50mg -cpr x 30 - Labormed

Producător: LABORMED PHARMA

(0 opinii)
Imaginile afișate sunt cu titlu de prezentare. Produsele pot diferi sub aspectul unor caracteristici (ex. nuante de culoare) de aspectul real al produsului, in functie de lotul in care au fost fabricate.

Metoprolol 50mg -cpr x 30 - Labormed

Producător: LABORMED PHARMA

Acest produs poate fi achiziționat doar fizic, dintr-o farmacie Minifarm, in baza retetei medicale.
Medicamentele eliberate pe baza de reteta nu se pot comanda online.
Prospect Metoprolol 50mg -cpr x 30 - Labormed


Indicatii:
- hipertensiune arterială;- profilaxia crizelor de angină de efort;- infarct miocardic acut: tratament de înlocuire a metoprololului introdus intravenos;- tratament de lungă durată după infarct miocardic (scăderea mortalităţii);- manifestări funcţionale cardiace: eretism cardiac;- profilaxia migrenei;- adjuvant în terapia hipertiroidismului. Se mai poate folosi în tratamentul unor diferite tulburări de ritm, cum sunt: aritmii supraventriculare (tahicardie, flutter şi fibrilaţie atrială, tahicardie joncţională) şi aritmii ventriculare (extrasistoleventriculare, tahicardie ventriculară).
Contraindicatii:- hipersensibilitate la tartratul de metoprolol sau la oricare dintre excipienţi.
Precauţii:Înainte să utilizaţi Metoprolol LPH, adresaţi-vă medicului dumneavoastră sau farmacistului.
Sarcina, alăptarea şi fertilitatea:Metoprololul se administrează la gravide doar dacă beneficiul potenţial pentru mamă depăşeşte riscul potenţial pentru făt.Nu s-a evidenţiat efect teratogen pentru metoprololul administrat în timpul sarcinii. Dacă se administrează metoprolol pe durata sarcinii este posibilă apariţia unor efecte ale beta-blocantelor la nou-născut, acţiune ce persistă câteva zile după naştere; este posibilă o reducere a contractilităţii miocardice care necesită instituirea unei terapii intensive; de asemenea, pot să apară bradicardie, detresă respiratorie, hipoglicemie. De aceea, este necesară o supraveghere medicală atentă şi specializată (frecvenţă cardiacă şi glicemie) a nou-născutului în primele 3-5 zile de viaţă.Metoprololul se excretă în laptele matern. Nu se recomandă administrarea metoprolol în timpul alăptării. Dacă tratamentul cu metoprolol este totuşi necesar, alăptarea trebuie întreruptă. 

Conducerea vehiculelor şi folosirea utilajelor:
Metoprololul poate influenţa capacitatea de a conduce vehicule sau de a folosi utilaje. Pacienţii trebuie informaţi despre posibilitatea de apariţie a ameţelilor şi a oboselii.

Mod de administrare:
Dozele de metoprolol trebuie întotdeauna ajustate la necesităţile individuale ale pacientului.În caz de hipertensiune arterială, doza recomandată este de 100-200 mg tartrat de metoprolol pe zi în 1-2 prize. Doza va fi adaptată în funcţie de răspunsul terapeutic. Terapia va fi începută cu o doză iniţială de 100 mg tartrat de metoprolol, urmând dacă este cazul, să fie scăzută (la 50 mg tartrat de metoprolol pe zi) sau crescută la interval de o săptămână, cu încă 100 mg tartrat de metoprolol.Metoprololul se poate administra singur sau în asociere cu diuretice sau altă medicaţie antihipertensivă.Pentru profilaxia crizelor de angină de efort, tratamentul se începe cu 50 mg tartrat de metoprolol pe zi, în 1-2 prize. În funcţie de răspunsul clinic doza poate fi, eventual, crescută săptămânal.În infarctul miocardic acut, se începe prin administrarea a 50 mg tartrat de metoprolol după 15 minute de la ultima injectare intravenoasă, în cazul în care aceasta a fost bine tolerată. Această doză se repetă la intervale de 6 ore timp de 48 ore. Ca tratament de întreţinere se administrează 200 mg tartrat demetoprolol pe zi în două prize, dimineaţa şi seara sau în priză unică.În cazul pacienţilor care nu au tolerat întreaga doză de metoprolol administrată intravenos, terapia cu tartrat de metoprolol va fi iniţiată cu doza de 25 mg tartrat de metoprolol, la fiecare 6 ore (doza variind în funcţie de gradul de intoleranţă), la 15 minute după administrarea ultimei doze intravenoase sau în momentul în care condiţiile (statusul) hemodinamice permit.Ca tratament de întreţinere, se administrează 100 mg tartrat de metoprolol de 2 ori pe zi.În caz de intoleranţă gravă la injectare, tratamentul cu metoprolol trebuie întrerupt.Doza recomandată în tratamentul de lungă durată al infarctului miocardic este de 100-200 mg tartrat de metoprolol pe zi în 2-3 prize.În caz de aritmie cardiacă, doza uzuală este de 50 mg tartrat de metoprolol de 2-3 ori pe zi, crescând doza zilnică, dacă se impune, până la 300 mg tartrat de metoprolol administrate fracţionat.În eretismul cardiac, doza recomandată este de 50-100 mg tartrat de metoprolol pe zi.Ca adjuvant în tratamentul hipertiroidismului, doza recomandată este de 50 mg tartrat de metoprolol de 4 ori pe zi. Doza va fi scăzută când se va constata funcţionarea normală a glandei tiroide.În profilaxia migrenei doza recomandată este de 100 - 200 mg tartrat de metoprolol zilnic, doze fracţionate.Comprimatele trebuie administrate în timpul sau imediat după masă, deoarece alimentele cresc biodisponibilitatea metoprololului.Dacă aveţi orice întrebări suplimentare cu privire la acest medicament, adresaţi-vă medicului dumneavoastră sau farmacistului.

Compozitie:
Metoprolol LPH 25 mgUn comprimat conţine tartrat de metoprolol 25 mg şi excipienţi: lactoză monohidrat, amidon de porumb, povidonă K 30, amidon glicolat de sodiu tip A, dioxid de siliciu coloidal anhidru, ulei hidrogenat vegetal, talc, stearat de magneziu.
Metoprolol LPH 50 mgUn comprimat conţine tartrat de metoprolol 50 mg şi excipienţi: lactoză monohidrat, amidon de porumb, povidonă K 30, amidon glicolat de sodiu tip A, dioxid de siliciu coloidal anhidru, ulei hidrogenat vegetal, talc, stearat de magneziu.
Metoprolol LPH 100 mgUn comprimat conţine tartrat de metoprolol 100 mg şi excipienţi: lactoză monohidrat, amidon de porumb, povidonă K 30, amidon glicolat de sodiu tip A, dioxid de siliciu coloidal anhidru, ulei hidrogenat vegetal, talc, stearat de magneziu.

Prezentare:
30 comprimate 
Stocul produselor, afisat pe site, poate fi diferit fata de stocul real disponibil datorita unor factori precum: rezervarea produselor in farmacii de catre pacienti, rezervarea produselor in site de catre alti utilizatori etc. Minifarm face eforturi permanente pentru a păstra corectitudinea informaţiilor din acestă pagină. Uneori acestea pot conţine inadvertenţe: fotografia are caracter informativ şi poate conţine accesorii neincluse în pachetele standard, unele specificaţii sau preţul, pot fi modificate de catre producător fără preaviz sau pot conţine erori de operare.