Cosul meu de cumparaturi
Cauta un produs

Olssa 40mg/5mg -cpr. x 28

Producător: KRKA

(0 opinii)
Imaginile afișate sunt cu titlu de prezentare. Produsele pot diferi sub aspectul unor caracteristici (ex. nuante de culoare) de aspectul real al produsului, in functie de lotul in care au fost fabricate.

Olssa 40mg/5mg -cpr. x 28

Producător: KRKA

Acest produs poate fi achiziționat doar fizic, dintr-o farmacie Minifarm, in baza retetei medicale.
Medicamentele eliberate pe baza de reteta nu se pot comanda online.
Prospect Olssa 40mg/5mg -cpr. x 28


Indicatii:
Olssa conține două substanțe active, denumite olmesartan și amlodipină. Ambele substanțe ajută la controlul tensiunii arteriale mari.- Olmesartanul medoxomil aparţine unei clase de medicamente denumite “antagonişti aireceptorilor angiotensinei II”, care scad tensiunea arterială prin relaxarea vaselor de sânge.- Amlodipina aparține unei clase de medicamente cunoscute sub denumirea de „blocante ale canalelor de calciu”. Amlodipina împiedică pătrunderea calciului în pereții vaselor de sânge, ceea ce împiedică îngustarea vaselor de sânge, fapt ce reduce tensiunea arterială.Acţiunea ambelor substanţe contribuie la împiedicarea îngustării vaselor de sânge, astfel încât vasele de sânge se relaxează şi tensiunea arterială scade.Olssa este utilizat pentru tratamentul tensiunii arteriale mari la pacienții a căror tensiune arterială nu este controlată adecvat cu olmesartan medoxomil sau amlodipină, administrate separat. 
Contraindicatii:Nu luați Olssa:- dacă sunteţi alergic la olmesartan medoxomil, la amlodipină, la o clasă specială de medicamente blocante ale canalelor de calciu, numit dihidropiridine, sau la oricare din celelalte componente ale acestui medicament.

Precautii:
Înainte să luați Olssa, adresaţi-vă medicului dumneavoastră sau farmacistului.
Sarcina, alăptarea şi fertilitatea:
Sarcina:
Trebuie să anunţaţi medicul în cazul în care credeţi că sunteţi gravidă (sau intenţionaţi să rămâneţi gravidă). În mod normal, medicul dumneavoastră vă va sfătui să opriţi utilizarea Olssa înainte de a rămâne gravidă sau imediat ce aţi aflat că sunteţi gravidă şi vă va recomanda un alt medicament în loc de Olssa. Olssa nu este recomandat la începutul sarcinii şi nu trebuie utilizat în sarcina mai mare detrei luni, deoarece vă poate afecta grav copilul, dacă este utilizat după cea de a treia lună de sarcină.Dacă rămâneți gravidă în timpul tratamentului cu Olssa, vă rugăm să informați și să vă adresați medicului dumneavoastră fără întârziere.Alăptarea:Informaţi-vă medicul dacă alăptaţi sau intenţionaţi să alăptaţi. Olssa nu este recomandat mamelor care alăptează, iar medicul dumneavoastră trebuie să vă aleagă un alt tratament în cazul în care doriţi să alăptaţi, în special dacă este vorba despre un copil nou născut sau născut prematur.S-a demonstrat că amlodipina trece în laptele matern în cantități mici.Dacă sunteţi gravidă sau alăptaţi, credeţi că aţi putea fi gravidă sau intenţionaţi să rămâneţi gravidă, adresaţi-vă medicului sau farmacistului pentru recomandări înainte de a lua acest medicament.

Conducerea vehiculelor şi folosirea utilajelor:
Olssa vă poate afecta capacitatea de a conduce vehicule sau de a folosi utilaje. Dacă medicamentul vă face să vă simțiți rău, amețit sau obosit sau vă provoacă dureri de cap, nu conduceți vehicule și nu folosiți utilaje și contactați-l imediat pe medicul dumneavoastră. 

Mod de administrare:
Luaţi întotdeauna acest medicament exact aşa cum v-a spus medicul dumneavoastră sau farmacistul.Discutaţi cu medicul dumneavoastră sau cu farmacistul dacă nu sunteţi sigur.Doza recomandată de Olssa este de un comprimat pe zi.Comprimatele trebuie înghițite cu un pahar cu apă, cu sau fără alimente. Trebuie să încercați să luați doza la aproximativ aceeași oră, în fiecare zi. Nu luați Olssa cu suc de grepfrut.Este important să continuați să luați Olssa până când medicul dumneavoastră vă va spune altfel.Dacă luaţi mai mult Olssa decât trebuieDacă luați în mod accidental prea multe comprimate, adresați-vă imediat medicului dumneavoastră, farmacistului sau mergeți la departamentul de urgențe al celui mai apropiat spital. Dacă luați prea multe comprimate, tensiunea arterială poate scădea chiar la valori periculos de mici. S-ar putea să vă simțiți amețit, confuz, slăbit sau puteți leșina. Dacă scăderea tensiunii arteriale este foarte severă, poateapărea șocul. Pielea dumneavoastră poate deveni rece, umedă și vă puteți pierde conștiența.Dacă uitaţi să luaţi OlssaDacă uitați să luați o doză, nu vă faceți probleme. Luați-o de îndată ce vă amintiți, apoi continuați conform indicațiilor. Dacă uitați să vă luați comprimatul într-o singură zi, luați doza normală în ziua următoare. Nu luaţi o doză dublă pentru a compensa doza uitată.Dacă încetaţi să luaţi OlssaMedicul dumneavoastră vă va spune cât timp trebuie să luați medicamentul. Afecțiunea dumneavoastră poate reveni dacă întrerupeți medicamentul fără recomandarea medicului dumneavoastră.Dacă aveți orice întrebări suplimentare cu privire la utilizarea acestui medicament, adresați-vă medicului dumneavoastră sau farmacistului. 

Compozitie:
- Substanțele active sunt olmesartan medoxomil și amlodipină. Olssa 20 mg/5 mgFiecare comprimat filmat conține olmesartan medoxomil 20 mg și amlodipină 5 mg (sub formă de besilat de amlodipină).Olssa 40 mg/5 mgFiecare comprimat filmat conține olmesartan medoxomil 40 mg și amlodipină 5 mg (sub formă de besilat de amlodipină).Olssa 40 mg/10 mgFiecare comprimat filmat conține olmesartan medoxomil 40 mg și amlodipină 10 mg (sub formă de besilat de amlodipină).- Celelalte componente sunt: celuloză microcristalină silicifiată, amidon de porumb pregelatinizat, lactoză monohidrat, croscarmeloză sodică și stearat de magneziu în nucleu, și alcool polivinilic, dioxid de titan (E171), macrogol 3350, talc, oxid galben de fer (E172) (numai pentru Olssa 40 mg/5 mg și Olssa 40 mg/10 mg) și oxid roşu de fer (E 172) (numai pentru Olssa 40 mg/10 mg), în film. 

Prezentare:
28 comprimate filmate
Stocul produselor, afisat pe site, poate fi diferit fata de stocul real disponibil datorita unor factori precum: rezervarea produselor in farmacii de catre pacienti, rezervarea produselor in site de catre alti utilizatori etc. Minifarm face eforturi permanente pentru a păstra corectitudinea informaţiilor din acestă pagină. Uneori acestea pot conţine inadvertenţe: fotografia are caracter informativ şi poate conţine accesorii neincluse în pachetele standard, unele specificaţii sau preţul, pot fi modificate de catre producător fără preaviz sau pot conţine erori de operare.

Alte recomandari din categoria Aparat Cardiovascular