20% reducere la achizitionarea oricarui produs din gama C-VIT, de la Sesderma

Vezi oferta >
Cosul meu de cumparaturi
Cauta un produs

Prenessa 8mg -cpr x 30 - Krka (W65270004)

Producător: KRKA

(0 opinii)
Imaginile afișate sunt cu titlu de prezentare. Produsele pot diferi sub aspectul unor caracteristici (ex. nuante de culoare) de aspectul real al produsului, in functie de lotul in care au fost fabricate.

Prenessa 8mg -cpr x 30 - Krka (W65270004)

Producător: KRKA

Acest produs poate fi achiziționat doar fizic, dintr-o farmacie Minifarm, in baza retetei medicale.
Medicamentele eliberate pe baza de reteta nu se pot comanda online.
Prospect Prenessa 8mg -cpr x 30 - Krka (W65270004)


Indicatii:
Substanţa activă din Prenessa comprimate orodispersabile aparţine grupului de medicamente numite inhibitori ai enzimei de conversie a angiotensinei (inhibitori ai ECA). Aceştia acţionează prin lărgirea vaselor de sânge, ceea ce uşurează activitatea inimii de a pompa sângele în organism.Prenessa este utilizat în:- tratamentul tensiunii arteriale mari (hipertensiune arterială).- reducerea riscului de evenimente cardiace, cum este infarctul miocardic, la pacienţii cu angină pectorală stabilă, o afecţiune în care aportul de sânge spre inimă este redus sau blocat) şi care au avut deja un infarct miocardic şi/sau o intervenţie chirurgicală de îmbunătăţire a aportului de sânge spre inimă prin lărgirea vaselor de sânge. 
Contraindicatii:Nu luaţi Prenessa:- dacă sunteţi alergic la perindopril, la oricare dintre celelalte componente ale acestui medicament.

Precautii:
Înainte să luaţi Prenessa, adresaţi-vă medicului dumneavoastră sau farmacistului.
Sarcina, alăptarea şi fertilitatea:
Sarcina:
Dacă sunteţi gravidă sau alăptaţi, credeţi că aţi putea fi gravidă sau intenţionaţi să rămâneţi gravidă, adresaţi-vă medicului sau farmacistului pentru recomandări înainte de a lua acest medicament.În mod normal, medicul dumneavoastră vă va sfatui să nu mai utilizaţi Prenessa înainte de a rămâne gravidă sau de îndată ce aţi aflat că sunteţi gravidă şi vă va recomanda un alt medicament în loc de Prenessa. Prenessa nu este recomandat pentru utilizare la începutul sarcinii şi nu trebuie utilizat în sarcina mai mare de trei luni, deoarece poate produce grave prejudicii copilului dumneavoastră, dacă este utilizat după cea de a treia lună de sarcină.Alăptarea:Spuneţi medicului dumneavoastră dacă alăptaţi sau intenţionaţi să alăptaţi. Prenessa nu este recomandat mamelor care alăptează şi medicul dumneavoastră trebuie să vă aleagă un alt tratament în cazul în care doriţi să alăptaţi, în special dacă este vorba despre un copil nou-născut sau născut prematur.Adresaţi-vă medicului dumneavoastră sau farmacistului pentru recomandări înainte de a lua orice medicament. 
Conducerea vehiculelor și folosirea utilajelor:Se recomandă să nu conduceţi autovehicule sau să folosiţi utilaje până când nu ştiţi cum vă influenţează Prenessa. De obicei, Prenessa nu afectează atenţia, dar la unii pacienţi pot apărea ameţeala sau oboseala din cauza tensiunii arteriale mici, în special la începutul tratamentului sau în cazul administrării în asociere cu un alt medicament antihipertensiv. Ca urmare, capacitatea de aconduce vehicule sau de a folosi utilaje poate fi afectată. 

Mod de administrare:
Luaţi întotdeauna acest medicament exact aşa cum v-a spus medicul dumneavoastră sau farmacistul.Discutaţi cu medicul dumneavoastră sau cu farmacistul dacă nu sunteţi sigur.
Tensiune arterială mare:Doza iniţială recomandată şi doza de întreţinere pentru tratamentul tensiunii arteriale mari este de perindopril 4 mg, o dată pe zi. Dacă este necesar, doza poate fi crescută la perindopril 8 mg, o dată pe zi.
Boală coronariană stabilă:Doza iniţială recomandată în tratamentul bolii coronariene stabile este de perindopril 4 mg, o dată pe zi; dacă tratamentul este bine tolerat, doza poate fi crescută la perindopril 8 mg, o dată pe zi.Comprimatul orodispersabil de Prenessa trebuie pus pe limbă, unde se va diolva rapid în salivă, astfel încât poate fi înghiţit cu sau fără apă; de preferat, se administrează în aceeaşi perioadă a zilei, dimineaţa, înainte de micul dejun.Comprimatele orodispersabile de Prenessa sunt fragile. Comprimatele nu trebuie scoase forţat prin presare prin folia blisterului, deoarece se pot rupe. Nu atingeți comprimatele cu mâinile umede, deoarece comprimatul se poate deteriora. 

Compozitie:
- Substanţa activă este perindopril terţ-butilamină.Prenessa 4 mg comprimate orodispersabileFiecare comprimat orodispersabil conţine perindopril terţ-butilamină 4 mg, echivalent cu perindopril 3,338 mg.
Prenessa 8 mg comprimate orodispersabileFiecare comprimat orodispersabil conţine perindopril terţ-butilamină 8 mg, echivalent cu perindopril 6,676 mg.- Celelalte componente sunt: clorură de calciu hexahidrat, hipromeloză 6 cP, celuloză microcristalină, hidrogenocarbonat de sodiu, manitol (E 421), aspartam (E 951), taumatin, crospovidonă (tip A), stearil-fumarat de sodiu, sorbitol (E 420), aromă de mentă (peppermint), aromă de mentă creaţă (spearmint). 

Prezentare:
30 comprimate
Stocul produselor, afisat pe site, poate fi diferit fata de stocul real disponibil datorita unor factori precum: rezervarea produselor in farmacii de catre pacienti, rezervarea produselor in site de catre alti utilizatori etc. Minifarm face eforturi permanente pentru a păstra corectitudinea informaţiilor din acestă pagină. Uneori acestea pot conţine inadvertenţe: fotografia are caracter informativ şi poate conţine accesorii neincluse în pachetele standard, unele specificaţii sau preţul, pot fi modificate de catre producător fără preaviz sau pot conţine erori de operare.

Alte recomandari din categoria Aparat Cardiovascular