Cosul meu de cumparaturi
Cauta un produs

Omeprazol 20mg -cps.gastrorez x 30 - Terapia Ranbaxy (RX)

Producător: TERAPIA RANBAXY

(0 opinii)
Imaginile afișate sunt cu titlu de prezentare. Produsele pot diferi sub aspectul unor caracteristici (ex. nuante de culoare) de aspectul real al produsului, in functie de lotul in care au fost fabricate.

Omeprazol 20mg -cps.gastrorez x 30 - Terapia Ranbaxy (RX)

Producător: TERAPIA RANBAXY

Acest produs poate fi achiziționat doar fizic, dintr-o farmacie Minifarm, in baza retetei medicale.
Medicamentele eliberate pe baza de reteta nu se pot comanda online.
Prospect Omeprazol 20mg -cps.gastrorez x 30 - Terapia Ranbaxy (RX)


Indicatii:
Omeprazol Terapia este folosit pentru tratamentul urmatoarelor afectiuni:La adulti:- „Boala de reflux gastro-esofagian” (BRGE). In aceasta boala, acidul din stomac trece in esofag (tubul care uneste gâtul cu stomacul) producând durere, inflamatie si senzatie de arsuri in capul pieptului (pirozis).- Ulcere in partea de sus a intestinului (ulcer duodenal) sau in stomac (ulcer gastric).- Ulcere infectate cu bacteria numita „Helicobacter pylori”. Daca aveti aceasta afectiune, medicul dumneavoastra poate sa va prescrie si antibiotice pentru a trata infectia si a permite ulcerului sa se vindece.- Ulcere produse de medicamentele numite AINS (Anti-Inflamatoare Non-Steroidiene).Omeprazol Terapia poate fi utilizat si pentru a impiedica formarea ulcerelor atunci când luati AINS.- Prea mult acid in stomac din cauza unei tumori din pancreas (sindromul Zollinger-Ellison).
Contraindicatii:Nu luati Omeprazol Terapia:- daca sunteti alergic la omeprazol sau la oricare dintre componentele acestui medicament.

Precautii:
Inainte sa luati Omeprazol Terapia, adresati-va medicului dumneavoastra sau farmacistului.
Sarcina si alaptarea:Daca sunteti gravida sau alaptati, credeti ca ati putea fi gravida sau intentionati sa ramâneti gravida, adresati-va medicului sau farmacistului pentru recomandari inainte de a lua acest medicament.Omeprazolul se secreta in lapte, dar este putin probabil sa aiba vreo influenta asupra copilului in cazul utilizarii dozelor terapeutice.Medicul dumneavoastra va decide daca puteti lua Omeprazol Terapia in timpul alaptarii.
Conducerea vehiculelor si folosirea utilajelor:Este putin probabil ca Omeprazol Terapia sa va afecteze capacitatea de a conduce vehicule sau de a folosi utilaje.Pot aparea reactii adverse cum sunt ameteli si tulburari vizuale. Nu trebuie sa conduceti vehicule sau sa folositi utilaje daca aveti astfel de reactii adverse.

Mod de administrare:
Luati intotdeauna acest medicament exact asa cum v-a spus medicul dumneavoastra sau farmacistul.Discutati cu medical dumneavoastra sau farmacistul daca nu sunteti sigur.
Medicul dumneavoastra va va spune câte capsule sa luati si pentru cât timp. Acest lucru depinde de afectiunea dumneavoastra si de ce vârsta aveti.
Dozele recomandate sunt:Adulti:Pentru a trata simptomele BRGE cum sunt pirozisul si regurgitarile acide:- Daca medicul dumneavoastra a constatat ca esofagul va este usor afectat, doza recomandata este de 20 mg o data pe zi, timp de 4-8 saptamâni. Daca esofagul nu s-a vindecat, medicul dumneavoastra va poate spune sa luati o doza de 40 mg pentru inca 8 saptamâni.- Dupa ce esofagul s-a vindecat, doza recomandata este de 10 mg o data pe zi.- Daca esofagul nu a fost afectat, doza uzuala este de 10 mg o data pe zi.
Pentru a trata ulcerele in partea de sus a intestinului (ulcer duodenal):- Doza recomandata este 20 mg o data pe zi, timp de 2 saptamâni. Daca ulcerul nu s-a vindecat, medicul dumneavoastra va poate spune sa luati aceeasi doza pentru inca 2 saptamâni.- Daca ulcerul nu se vindeca complet, doza poate fi crescuta pâna la 40 mg o data pe zi, timp de 4 saptamâni.
Pentru a trata ulcerele stomacului (ulcer gastric):- Doza recomandata este 20 mg o data pe zi, timp de 4 saptamâni. Daca ulcerul nu s-a vindecat, medicul dumneavoastra va poate spune sa luati aceeasi doza pentru inca 4 saptamâni.- Daca ulcerul nu se vindeca complet, doza poate fi crescuta pâna la 40 mg o data pe zi, timp de 8 saptamâni.
Pentru a preveni reaparitia ulcerelor duodenale si gastrice:- Doza recomandata este 10 mg sau 20 mg o data pe zi. Medicul dumneavoastra poate creste doza pâna la 40 mg o data pe zi.
Pentru a trata ulcerele duodenale si gastrice produse de AINS (Anti-Inflamatoare Ne-Steroidiene):- Doza recomandata este 20 mg o data pe zi, timp de 4 - 8 saptamâni.
Pentru a preveni ulcerele duodenale si gastrice, daca luati AINS:- Doza recomandata este 20 mg o data pe zi.
Pentru a trata ulcerele cauzate de infectia cu Helicobacter pylori si a le impiedica sa reapara:- Doza recomandata este 20 mg Omeprazol Terapia de doua ori pe zi, timp de o saptamâna.- Medicul dumneavoastra va va spune sa mai luati si doua dintre antibioticele amoxicilina, claritromicina si metronidazol.
Pentru a trata prezenta a prea mult acid in stomac, produs de o tumora din pancreas (sindromul Zollinger-Ellison):- Doza recomandata este 60 mg pe zi.- Medicul dumneavoastra va ajusta doza in functie de nevoile dumneavoastra si va decide cât timp sa luati medicamentul.
Utilizarea la copii si adolescenti:Pentru a trata simptomele BRGE cum sunt pirozisul si regurgitarile acide:- Copiii cu vârsta mai mare de 1 an si greutate corporala mai mare de 10 kg pot lua omeprazol.Doza pentru copii va fi stabilita in functie de greutatea copilului. Medicul va decide doza corecta.
Pentru a trata ulcerele cauzate de infectia cu Helicobacter pylori si a le impiedica sa reapara:- Copiii cu vârsta peste 4 ani pot lua omeprazol. Doza pentru copii va fi stabilita in functie de greutatea copilului. Medicul va decide doza corecta.- Medicul dumneavoastra va mai prescrie pentru copilul dumneavoastra si doua antibiotice numite amoxicilina si claritromicina.
Daca aveti orice intrebari suplimentare cu privire la acest medicament, adresati-va mediculuidumneavoastra sau farmacistului.

Compozitie:
- Substanta activa este omeprazol. O capsula gastrorezistenta contine 20 mg omeprazol.- Celelalte componente sunt:Continutul capsulei - manitol, amidon, zahar, dextrina, laurilsulfat de sodiu, fosfat disodic anhidru, carbonat de sodiu anhidru, carbonat de calciu, hidroxipropil metilceluloza, copolimer de acid metacrilic tip C, dietilftalat, talc, dioxid de titan (E171). Invelisul capsulei: capac - dioxid de titan (E171), Albastru stralucitor FCF (E 133), eritrozina (E 127), gelatina; corp - dioxid de titan (E171), galben de chinolina (E104), Verde S (E 142), gelatina.

Prezentare:
30 capsule gastrorezistente
Stocul produselor, afisat pe site, poate fi diferit fata de stocul real disponibil datorita unor factori precum: rezervarea produselor in farmacii de catre pacienti, rezervarea produselor in site de catre alti utilizatori etc. Minifarm face eforturi permanente pentru a păstra corectitudinea informaţiilor din acestă pagină. Uneori acestea pot conţine inadvertenţe: fotografia are caracter informativ şi poate conţine accesorii neincluse în pachetele standard, unele specificaţii sau preţul, pot fi modificate de catre producător fără preaviz sau pot conţine erori de operare.