Cumpără cel puțin un produs Seboradin și intri automat în CONCURS! Marele premiu: ondulator DYSON.

Află mai multe >
Cosul meu de cumparaturi
Cauta un produs

Fortinol EP 2% - pic.oft. x 1 - Dr. Gerhard Mann

Producător: PHARMASWISS

(0 opinii)
Imaginile afișate sunt cu titlu de prezentare. Produsele pot diferi sub aspectul unor caracteristici (ex. nuante de culoare) de aspectul real al produsului, in functie de lotul in care au fost fabricate.

Fortinol EP 2% - pic.oft. x 1 - Dr. Gerhard Mann

Producător: PHARMASWISS

Acest produs poate fi achiziționat doar fizic, dintr-o farmacie Minifarm, in baza retetei medicale.
Medicamentele eliberate pe baza de reteta nu se pot comanda online.
Raportează prezentare eronata

Cod produs: P40507

Categorii produs: MEDICAMENTE CU RETETA Diverse

Prospect Fortinol EP 2% - pic.oft. x 1 - Dr. Gerhard Mann


Indicatii:
FORTINOL EP aparţine clasei de medicamente numite beta-blocante.Este utilizat pentru tratamentul local al următoarelor afecţiuni ale ochilor:- un anumit tip de glaucom (glaucom cronic cu unghi deschis),- presiune crescută la nivel ocular (hipertensiune intraoculară).
Contraindicatii:Nu utilizaţi FORTINOL EP:- dacă sunteţi alergic (hipersensibil) la clorhidratul de carteolol sau la oricare dintre celelalte componente ale acestui medicament.

Precautii:
Înainte să utilizați utilizaţi FORTINOL EP, adresaţi-vă medicului dumneavoastră sau farmacistului.
Sarcina, alăptarea şi fertilitatea:Dacă sunteţi gravidă sau alăptaţi, credeţi că aţi putea fi gravidă sau intenţionaţi să rămâneţi gravidă, adresaţi-vă medicului sau farmacistului pentru recomandări înainte de a lua acest medicament.

Sarcina:
Nu utilizați FORTINOL EP dacă sunteți gravidă decât dacă medicul dumneavoastră consideră că acest lucru este necesar.Nu există date adecvate privind administrarea clorhidratului de carteolol la femei gravide. Clorhidratul de carteolol nu trebuie utilizat în timpul sarcinii, decât dacă este absolut necesar. Pentru a reduce absorbţia sistemică, vezi pct 3.Alăptarea:Nu utilizați FORTINOL EP dacă alăptați. Clorhidratul de carteolol poate ajunge în laptele matern.Adresaţi-vă medicului dumneavoastră pentru recomandări înainte de a utiliza acest medicament în timpul alăptării.Beta-blocantele sunt excretate în laptele matern. Totuşi, în cazul utilizării de doze terapeutice de clorhidrat de carteolol sub formă de picături oftalmice, este puţin probabil ca în laptele matern să fie prezente cantităţi suficiente să producă simptomele clinice ale beta-blocadei la sugar. Pentru a reduce absorbţia sistemică.Adresaţi-vă medicului dumneavoastră pentru recomandări înainte de a utiliza orice medicament în timpul alăptării.

Conducerea vehiculelor şi folosirea utilajelor:
Puteţi prezenta tulburări de vedere după aplicarea picăturilor în ochi.Nu conduceţi vehicule sau nu folosiţi utilaje până când vederea nu revine la normal.

Mod de administrare:
Acest medicament este destinat administrării la nivelul ochiului (administrare oftalmică).Utilizaţi întotdeauna acest medicament exact aşa cum v-a spus medicul dumneavoastră. Discutaţi cu medicul dumneavoastră sau cu farmacistul dacă nu sunteţi sigur.
Doze:
FORTINOL EP conţine un excipient ale cărui proprietăţi fizice permit o singură administrare pe zi.Doza recomanadată este de o picătură în ochiul(ii) afectat(ți), o dată pe zi, dimineaţa.Cu toate acestea, medicul dumneavoastră poate decide ajustarea dozei, în special dacă utilizaţi în acelaşi timp şi beta blocante cu administrare orală (administrate pe gură).
Dacă aveţi orice întrebări suplimentare cu privire la acest medicament, adresaţi-vă medicului dumneavoastră sau farmacistului. 

Compozitie:
- Substanţa activă este clorhidratul de carteolol.FORTINOL EP 2%: 1 ml picături oftalmice cu eliberare prelungită conţine clorhidrat de carteolol 20 mg.- Celelalte componente sunt: clorură de benzalconiu soluţie (conservant), acid alginic, dihidrogenofosfat de sodiu dihidrat, fosfat disodic dodecahidrat, clorură de sodiu, hidroxid de sodiu (pentru ajustarea pH-ului), apă purificată.

Prezentare:
3 ml
Stocul produselor, afisat pe site, poate fi diferit fata de stocul real disponibil datorita unor factori precum: rezervarea produselor in farmacii de catre pacienti, rezervarea produselor in site de catre alti utilizatori etc. Minifarm face eforturi permanente pentru a păstra corectitudinea informaţiilor din acestă pagină. Uneori acestea pot conţine inadvertenţe: fotografia are caracter informativ şi poate conţine accesorii neincluse în pachetele standard, unele specificaţii sau preţul, pot fi modificate de catre producător fără preaviz sau pot conţine erori de operare.