Cosul meu de cumparaturi
Cauta un produs

Parnido 6mg -cpr.elib.prel x 30 - KRKA (W65238002)

Producător: KRKA

(0 opinii)
Imaginile afișate sunt cu titlu de prezentare. Produsele pot diferi sub aspectul unor caracteristici (ex. nuante de culoare) de aspectul real al produsului, in functie de lotul in care au fost fabricate.

Parnido 6mg -cpr.elib.prel x 30 - KRKA (W65238002)

Producător: KRKA

Acest produs poate fi achiziționat doar fizic, dintr-o farmacie Minifarm, in baza retetei medicale.
Medicamentele eliberate pe baza de reteta nu se pot comanda online.
Raportează prezentare eronata

Cod produs: P438808465

Categorii produs: MEDICAMENTE CU RETETA Diverse

Prospect Parnido 6mg -cpr.elib.prel x 30 - KRKA (W65238002)


Indicatii:
Parnido conţine substanţa activă paliperidonă care aparţine grupei de medicamente antipsihotice.Parnido este utilizat în tratamentul schizofreniei la adulţi şi adolescenţi cu vârsta de 15 ani şi peste.Schizofrenia este o tulburare cu simptome cum sunt auzirea, vederea sau perceperea unor lucruri care nu există în realitate, convingeri greşite, suspiciune exagerată, izolare socială, vorbire incoerentă şi aplatizare comportamentală şi afectivă. De asemenea, persoanele cu această tulburare se pot simţi deprimate, anxioase, vinovate sau încordate.Parnido este utilizat și în tratamentul tulburării schizoafective la adulţi.Tulburarea schizoafectivă este o tulburare mintală în care o persoană prezintă o asociere de simptome de schizofrenie (enumerate mai sus), pe lângă simptomele de modificări ale dispoziţiei (senzaţie de stare de bună dispoziţie exagerată, senzaţie de tristeţe, senzaţie de agitaţie, confuzie mintală, insomnie, logoree, pierdere a interesului pentru activităţile de zi cu zi, somn în exces sau lipsa somnului, poftă de mâncare în exces sau lipsa poftei de mâncare şi gânduri de sinucidere care revin).Parnido poate ajuta la atenuarea simptomelor bolii dumneavoastră şi poate opri revenirea acestora.
Contraindicatii:Nu luaţi Parnido:- dacă sunteţi alergic la paliperidonă, risperidonă sau la oricare dintre celelalte componente ale acestui medicament.

Precautii:
Înainte să luaţi Parnido, adresaţi-vă medicului dumneavoastră sau farmacistului.
Sarcina, alăptarea şi fertilitatea:Dacă sunteţi gravidă sau alăptaţi, credeţi că sunteţi gravidă sau intenţionaţi să rămâneţi gravidă, adresaţi-vă medicului sau farmacistului pentru recomandări înainte de a lua acest medicament. Nu trebuie să luaţi acest medicament în cursul sarcinii, dacă acest lucru nu a fost discutat cu medicul dumneavoastră.Următoarele simptome pot să apară la nou-născuţii ale căror mame au utilizat paliperidonă în ultimul trimestru (ultimele trei luni de sarcină): tremurături, rigiditate şi/sau slăbiciune musculară, somnolenţă, agitaţie, probleme la respiraţie şi dificultăţi de hrănire. În cazul în care copilul dumneavoastră prezintă oricare dintre aceste simptome, poate fi necesar să vă contactaţi medicul.Nu trebuie să alăptaţi câtă vreme luaţi acest medicament.

Conducerea vehiculelor şi folosirea utilajelor:
În cursul tratamentului cu acest medicament pot apare ameţeli şi probleme de vedere. Acestea trebuie luate în considerare atunci când este necesară atenţie completă, de exemplu când conduceţi un vehicul sau folosiţi utilaje

Mod de administrare:
Luaţi întotdeauna acest medicament exact aşa cum v-a spus medicul dumneavoastră sau farmacistul.Utilizare la adulţi:Doza recomandată la adulţi este de 6 mg, o dată pe zi, luată dimineaţa. Doza poate fi mărită sau redusă de către medicul dumneavoastră în limita a 3 mg până la 12 mg, o dată pe zi, pentru schizofrenie sau 6 mg până la 12 mg, o dată pe zi, pentru tulburarea schizoafectivă. Acest lucru depinde de cât de bine acţionează medicamentul în cazul dumneavoastră.Utilizare la adolescenţi:Doza iniţială recomandată în tratamentul schizofreniei la adolescenţi cu vârsta de 15 ani şi peste este de 3 mg, o dată pe zi, administrată dimineaţa.La adolescenţii cu o greutate corporală de 51 kg sau peste, doza poate fi crescută în intervalul 6 mg - 12 mg, o dată pe zi.La adolescenţii cu o greutate corporală sub 51 kg, doza poate fi crescută la 6 mg o dată pe zi.Medicul dumneavoastră va decide care este doza de care aveţi nevoie. Cantitatea pe care o luaţi depinde de cât de bine acţionează medicamentul în cazul dumneavoastră. Dacă aveţi orice întrebări suplimentare cu privire la acest medicament, adresaţi-vă medicului dumneavoastră sau farmacistului.

Compozitie:
- Substanţa activă este paliperidonă.Parnido 3 mgFiecare comprimat cu eliberare prelungită conţine paliperidonă 3 mg.Parnido 6 mgFiecare comprimat cu eliberare prelungită conţine paliperidonă 6 mg.Parnido 9 mgFiecare comprimat cu eliberare prelungită conţine paliperidonă 9 mg.- Celelalte componente sunt: macrogol, butilhidroxitoluen (321), povidonă, clorură de sodiu, celuloză microcristalină, stearat de magneziu, oxid roșu de fer (E 172), hidroxipropilceluloză,acetat de celuloză în nucleu; hipromeloză, dioxid de titan (E 171), talc, propilenglicol, oxid galben de fer (E 172) – numai pentru Parnido 6 mg, oxid roșu de fer (E 172) – numai pentru Parnido 9 mg în film; shelac, oxid negru de fer (E 172) și propilenglicol, în cerneala deinscripționare.

Prezentare:
30 comprimate cu eliberare prelungită
Stocul produselor, afisat pe site, poate fi diferit fata de stocul real disponibil datorita unor factori precum: rezervarea produselor in farmacii de catre pacienti, rezervarea produselor in site de catre alti utilizatori etc. Minifarm face eforturi permanente pentru a păstra corectitudinea informaţiilor din acestă pagină. Uneori acestea pot conţine inadvertenţe: fotografia are caracter informativ şi poate conţine accesorii neincluse în pachetele standard, unele specificaţii sau preţul, pot fi modificate de catre producător fără preaviz sau pot conţine erori de operare.