Cumpără cel puțin un produs Seboradin și intri automat în CONCURS! Marele premiu: ondulator DYSON.

Află mai multe >
Cosul meu de cumparaturi
Cauta un produs

Teotard 350mg-cps.ret. x 40 - Krka

Producător: KRKA

(0 opinii)
Imaginile afișate sunt cu titlu de prezentare. Produsele pot diferi sub aspectul unor caracteristici (ex. nuante de culoare) de aspectul real al produsului, in functie de lotul in care au fost fabricate.

Teotard 350mg-cps.ret. x 40 - Krka

Producător: KRKA

Acest produs poate fi achiziționat doar fizic, dintr-o farmacie Minifarm, in baza retetei medicale.
Medicamentele eliberate pe baza de reteta nu se pot comanda online.
Raportează prezentare eronata

Cod produs: P01584

Categorii produs: MEDICAMENTE CU RETETA Diverse

Prospect Teotard 350mg-cps.ret. x 40 - Krka


Indicatii:
Astm bronşic la copii şi adulţi, bronhopneumopatie cronică obstructivă, emfizem pulmonar, hipertensiune pulmonară asociată cordului pulmonar cronic, tulburări respiratorii în timpul somnului cu origine neurologică centrală.
Contraindicatii:Nu luaţi Teotard:- dacă sunteți alergic la teofilină sau la oricare dintre celelalte componente ale acestui medicament.

Precautii:
Înainte să luaţi Teotard, adresaţi-vă medicului dumneavoastră sau farmacistului.
Sarcina, alăptarea şi fertilitatea:Dacă sunteți gravidă sau alăptați, credeți că ați putea fi gravidă sau intenționați să rămâneți gravidă, adresați-vă medicului sau farmacistului pentru recomandări înainte de a lua acest medicament.Teofilina traversează placenta şi este excretată în laptele matern. La gravide, teofilina trebuie administrată doar dacă beneficiul terapeutic matern depăşeşte riscul potenţial fetal. La acest grup de pacienţi, trebuie monitorizată mai des concentraţia plasmatică a teofilinei şi trebuie ajustată doza administrată, dacă este necesar. Administrarea teofilinei în ultimul trimestru de sarcină trebuie evitată, deoarece aceasta poate reduce contractilitatea uterină.Mamele care alăptează trebuie să îşi observe cu atenţie copiii. Dacă aceştia devin sensibili, iritabili sau nu pot dormi, trebuie să se adreseze medicului.

Conducerea vehiculelor şi folosirea utilajelor:
Despre acest medicament se ştie că nu afectează în mod semnificativ capacitatea de a conduce vehicule sau de a folosi utilaje.

Mod de administrare:
Doza administrată trebuie ajustată în conformitate cu vârsta pacientului şi cerinţele individuale şi, de aceea, acest lucru trebuie făcut de către medicul curant. Doza trebuie determinată în funcţie de greutatea ideală a pacientului, deoarece teofilina nu este distribuită în ţesutul adipos.
Doza recomandată pentru adulţi şi adolescenţi cu greutate peste 40 kg este de 350 mg teofilină de câte 2 ori pe zi.Doza recomandată pentru copiii peste 6 ani, cu greutate peste 20 kg, adolescenţi şi adulţi cu deficit ponderal este de 200 mg teofilină administrată de câte 2 ori pe zi.Pacienţii cu crize nocturne de astm bronşic sau cu tulburări respiratorii în timpul somnului pot fi trataţi cu o doză unică de Teotard, administrată seara, înainte de culcare. De obicei, doza de 500-700 mgTeotard este suficientă. La adolescenţi şi fumători se pot administra doze zilnice inegale, de exemplu doza mai mare este administrată seara şi doza mai mică dimineaţa.Se recomandă ca prima doză de Teotard să fie administrată seara, înainte de culcare. Produsul trebuie administrat după masă, cu o cantitate suficientă de lichid. Capsulele nu trebuie mestecate, ci înghiţite întregi.

Compozitie:
- Substanța activă este teofilina.Fiecare capsulă cu eliberare prelungită conţine teofilină 200 mg.Fiecare capsulă cu eliberare prelungită conţine teofilină 350 mg.- Celelalte componente sunt: pelete: povidonă (E1201), dioxid de siliciu coloidal anhidru, trietilcitrat, copolimer metacrilat de amoniu tip A, copolimer metacrilat de amoniu tip B, talc (E553b); învelişul capsulei- cap: gelatină, dioxid de titan (E 171), indigotină (E 132), galben de chinolină (E 104), corp- gelatină, indigotină (E 132), galben de chinolină (E 104).

Prezentare:
40 capsule
Stocul produselor, afisat pe site, poate fi diferit fata de stocul real disponibil datorita unor factori precum: rezervarea produselor in farmacii de catre pacienti, rezervarea produselor in site de catre alti utilizatori etc. Minifarm face eforturi permanente pentru a păstra corectitudinea informaţiilor din acestă pagină. Uneori acestea pot conţine inadvertenţe: fotografia are caracter informativ şi poate conţine accesorii neincluse în pachetele standard, unele specificaţii sau preţul, pot fi modificate de catre producător fără preaviz sau pot conţine erori de operare.