Cosul meu de cumparaturi
Cauta un produs

Vaccin Pneumovax 23 0.5ml -sol.inj.ser.preum+2ace x 1 (RX)

Producător: MERCK SHARP & DOHME

(0 opinii)
Imaginile afișate sunt cu titlu de prezentare. Produsele pot diferi sub aspectul unor caracteristici (ex. nuante de culoare) de aspectul real al produsului, in functie de lotul in care au fost fabricate.

Vaccin Pneumovax 23 0.5ml -sol.inj.ser.preum+2ace x 1 (RX)

Producător: MERCK SHARP & DOHME

Acest produs poate fi achiziționat doar fizic, dintr-o farmacie Minifarm, in baza retetei medicale.
Medicamentele eliberate pe baza de reteta nu se pot comanda online.
Raportează prezentare eronata

Cod produs: P438821166

Categorii produs: MEDICAMENTE CU RETETA Vaccinuri

Prospect Vaccin Pneumovax 23 0.5ml -sol.inj.ser.preum+2ace x 1 (RX)


Indicatii:
PNEUMOVAX 23 este un vaccin impotriva bolii pneumococice. Vaccinurile sunt utilizate pentru a va proteja pe dumneavoastra sau pe copilul dumneavoastra de bolile infectioase. Medicul dumneavoastra v-a recomandat vaccinarea cu acest vaccin (pentru dumneavoastra sau pentru copilul dumneavoastra daca are vârsta de minimum 2 ani) pentru a va proteja impotriva infectiilor severe cauzate de un tip de bacterii denumite pneumococi.Pneumococii cauzeaza infectii ale plamânilor (in special pneumonie) si ale invelisurilor creierului si maduvei spinarii (meningita), precum si ale sângelui (bacteriemie sau septicemie). Vaccinul va asigura protectie numai impotriva infectiilor pneumococice cauzate de bacteriile incluse in compozitia vaccinului. Cu toate acestea, cele 23 de tipuri de pneumococi din vaccin le includ pe cele responsabile de majoritatea (circa noua din zece) infectiilor cauzate de pneumococi.
Atunci când vaccinul va este administrat dumneavoastra sau copilului dumneavoastra, sistemul natural de aparare a organismului produce anticorpi care ajuta la asigurarea protectiei impotriva infectiilor pneumococice.Infectiile pneumococice sunt intâlnite in toate regiunile lumii si pot aparea la oricine la orice vârsta, insa cel mai des tind sa afecteze:- persoanele vârstnice.- persoanele care nu mai au splina sau a caror splina nu functioneaza.- persoanele cu rezistenta scazuta la infectii din cauza unor boli de lunga durata sau infectii (cum ar fi boli cardiace, boli pulmonare, diabet zaharat, boli renale, boli ale ficatului sau infectie cu HIV).- persoanele cu o rezistenta scazuta la infectii din cauza tratamentului pe care l-au primit pentru o anumita boala (cum ar fi cancerul).Infectiile pneumococice care afecteaza invelisurile creierului si maduvei spinarii (meningite) apar uneori dupa raniri sau fracturari ale craniului si foarte rar dupa anumite interventii chirurgicale. Este posibil ca vaccinul sa nu poata preveni toate aceste infectii.De asemenea, infectiile pneumococice pot aparea la nivelul sinusurilor, urechilor si la nivelul altor parti ale corpului. Este probabil ca vaccinul sa nu va poata proteja pe dumneavoastra sau pe copilul dumneavoastra impotriva acestor tipuri de infectii minore. 
Contraindicatii:Nu utilizati PNEUMOVAX 23:- daca sunteti (sau copilul dumneavoastra este) alergic (hipersensibil) la vaccinul pneumococic polizaharidic sau la oricare dintre componentele acestui vaccin.

Precautii:
Inainte sa utilizati PNEUMOVAX 23, adresati-va medicului dumneavoastra, farmacistului sau asistentei medicale.
Sarcina si alaptarea:Daca sunteti gravida sau alaptati, credeti ca ati putea fi gravida sau intentionati sa ramâneti gravida, adresati-va medicului sau farmacistului pentru recomandari inainte de a face acest vaccin. 

Conducerea vehiculelor si folosirea utilajelor:
Nu exista informatii care sa sugereze ca acest vaccin va va afecta capacitatea de a conduce vehicule sau de a folosi utilaje.

Mod de administrare:
Vaccinul trebuie administrat de catre un medic sau o asistenta medicala cu instruire in utilizarea vaccinurilor. Vaccinul trebuie administrat intr-un cabinet sau o clinica, deoarece acestea dispun de echipament pentru solutionarea oricaror reactii alergice severe neobisnuite fata de injectie.
Utilizati intotdeauna acest vaccin exact asa cum v-a spus medicul dumneavoastra sau farmacistul.Discutati cu medicul dumneavoastra sau cu farmacistul daca nu sunteti sigur.Vaccinul se administreaza sub forma unei injectii in muschi sau adânc sub piele. Medicul dumneavoastra sau asistenta medicala va evita sa va administreze dumneavoastra sau copilului dumneavoastra injectia in piele sau intr-un vas de sânge.
Vaccinul se administreaza in unele cazuri anterior (de obicei cu minimum doua saptamâni inainte) datei planificate pentru operatia de scoatere a splinei sau pentru inceperea unor tratamente specifice pentru cancer. Daca dumneavoastra sau copilul dumneavoastra a(ti) inceput deja sau a(ti) terminat anumite tratamente specifice, vaccinul poate fi amânat aproximativ trei luni.In cazul persoanelor HIV-pozitive, vaccinul se administreaza de regula imediat dupa ce se cunoaste rezultatul testului.Dumneavoastra sau copilului dumneavoastra vi/i se va administra o doza de vaccin. A doua doza de vaccin nu se administreaza de obicei decât dupa minimum trei ani de la administrarea primei doze.
Persoanele sanatoase nu au, de obicei, nevoie de o a doua doza. Cu toate acestea, in cazul persoanelor cu risc crescut de infectie pneumococica grava (precum cele fara splina sau a caror splina nu functioneaza corespunzator), poate fi recomandata administrarea unor doze suplimentare de vaccin, de obicei la interval de 3-5 ani de la prima doza. De regula, nu este recomandata repetarea dozei de vaccin la interval mai mic de 3 ani de la prima doza, din cauza riscului crescut de reactii adverse.
Medicul dumneavoastra sau asistenta medicala va fi in masura sa decida daca si când va fi necesara administrarea unei doze suplimentare de vaccin pentru dumneavoastra sau copilul dumneavoastra. 
Daca aveti orice intrebari suplimentare cu privire la acest medicament, adresati-va medicului dumneavoastra, farmacistului sau asistentei medicale.

Compozitie:
- o doza de 0,5 mililitri contine:- Substante active - 25 micrograme (o cantitate foarte mica) din fiecare dintre cele 23 de tipuri de polizaharide obtinute din bacteriile denumite pneumococi. Cele 23 de serotipuri de polizaharide pneumococice din compozitia vaccinului sunt: 1, 2, 3, 4, 5, 6B, 7F, 8, 9N, 9V, 10A, 11A, 12F,14, 15B, 17F, 18C, 19F, 19A, 20, 22F, 23F si 33F.- Celelalte componente - fenol, clorura de sodiu si apa pentru preparate injectabile.Acest medicament contine sodiu mai putin de 1 mmol (23 mg) per doza, adica practic „nu contine sodiu”. 

Prezentare:
1 seringa preumpluta
Stocul produselor, afisat pe site, poate fi diferit fata de stocul real disponibil datorita unor factori precum: rezervarea produselor in farmacii de catre pacienti, rezervarea produselor in site de catre alti utilizatori etc. Minifarm face eforturi permanente pentru a păstra corectitudinea informaţiilor din acestă pagină. Uneori acestea pot conţine inadvertenţe: fotografia are caracter informativ şi poate conţine accesorii neincluse în pachetele standard, unele specificaţii sau preţul, pot fi modificate de catre producător fără preaviz sau pot conţine erori de operare.