Cosul meu de cumparaturi
Cauta un produs

Vaccin Pneumovax 23 0.5ml -sol.inj.ser.preum+2ace x 1

Producător: MERCK SHARP & DOHME

(0 opinii)
Imaginile afișate sunt cu titlu de prezentare. Produsele pot diferi sub aspectul unor caracteristici (ex. nuante de culoare) de aspectul real al produsului, in functie de lotul in care au fost fabricate.

Vaccin Pneumovax 23 0.5ml -sol.inj.ser.preum+2ace x 1

Producător: MERCK SHARP & DOHME

Acest produs poate fi achiziționat doar fizic, dintr-o farmacie Minifarm, in baza retetei medicale.
Medicamentele eliberate pe baza de reteta nu se pot comanda online.
Raportează prezentare eronata

Cod produs: P438821166

Categorii produs: MEDICAMENTE CU RETETA Vaccinuri

Prospect Vaccin Pneumovax 23 0.5ml -sol.inj.ser.preum+2ace x 1


Indicatii:
PNEUMOVAX 23 este un vaccin împotriva bolii pneumococice. Vaccinurile sunt utilizate pentru a vă proteja pe dumneavoastră sau pe copilul dumneavoastră de bolile infecţioase. Medicul dumneavoastră v-a recomandat vaccinarea cu acest vaccin (pentru dumneavoastră sau pentru copilul dumneavoastră dacă are vârsta de minimum 2 ani) pentru a vă proteja împotriva infecţiilor severe cauzate de un tip de bacterii denumite pneumococi.Pneumococii cauzează infecţii ale plămânilor (în special pneumonie) şi ale învelişurilor creierului şi măduvei spinării (meningită), precum şi ale sângelui (bacteriemie sau septicemie). Vaccinul va asigura protecţie numai împotriva infecţiilor pneumococice cauzate de bacteriile incluse în compoziţia vaccinului. Cu toate acestea, cele 23 de tipuri de pneumococi din vaccin le includ pe cele responsabile de majoritatea (circa nouă din zece) infecţiilor cauzate de pneumococi.
Atunci când vaccinul vă este administrat dumneavoastră sau copilului dumneavoastră, sistemul natural de apărare a organismului produce anticorpi care ajută la asigurarea protecţiei împotriva infecţiilor pneumococice.Infecţiile pneumococice sunt întâlnite în toate regiunile lumii şi pot apărea la oricine la orice vârstă, însă cel mai des tind să afecteze:- persoanele vârstnice.- persoanele care nu mai au splină sau a căror splină nu funcţionează.- persoanele cu rezistenţă scăzută la infecţii din cauza unor boli de lungă durată sau infecţii (cum ar fi boli cardiace, boli pulmonare, diabet zaharat, boli renale, boli ale ficatului sau infecţie cu HIV).- persoanele cu o rezistenţă scăzută la infecţii din cauza tratamentului pe care l-au primit pentru o anumită boală (cum ar fi cancerul).Infecţiile pneumococice care afectează învelişurile creierului şi măduvei spinării (meningite) apar uneori după răniri sau fracturări ale craniului şi foarte rar după anumite intervenţii chirurgicale. Este posibil ca vaccinul să nu poată preveni toate aceste infecţii.De asemenea, infecţiile pneumococice pot apărea la nivelul sinusurilor, urechilor şi la nivelul altor părţi ale corpului. Este probabil ca vaccinul să nu vă poată proteja pe dumneavoastră sau pe copilul dumneavoastră împotriva acestor tipuri de infecţii minore. 
Contraindicatii:Nu utilizaţi PNEUMOVAX 23:- dacă sunteţi (sau copilul dumneavoastră este) alergic (hipersensibil) la vaccinul pneumococic polizaharidic sau la oricare dintre componentele acestui vaccin.

Precautii:
Înainte să utilizaţi PNEUMOVAX 23, adresaţi-vă medicului dumneavoastră, farmacistului sau asistentei medicale.
Sarcina şi alăptarea:Dacă sunteţi gravidă sau alăptaţi, credeţi că aţi putea fi gravidă sau intenţionaţi să rămâneţi gravidă, adresaţi-vă medicului sau farmacistului pentru recomandări înainte de a face acest vaccin. 

Conducerea vehiculelor şi folosirea utilajelor:
Nu există informaţii care să sugereze că acest vaccin vă va afecta capacitatea de a conduce vehicule sau de a folosi utilaje.

Mod de administrare:
Vaccinul trebuie administrat de către un medic sau o asistentă medicală cu instruire în utilizarea vaccinurilor. Vaccinul trebuie administrat într-un cabinet sau o clinică, deoarece acestea dispun de echipament pentru soluționarea oricăror reacţii alergice severe neobişnuite faţă de injecţie.
Utilizați întotdeauna acest vaccin exact așa cum v-a spus medicul dumneavoastră sau farmacistul.Discutați cu medicul dumneavoastră sau cu farmacistul dacă nu sunteți sigur.Vaccinul se administrează sub forma unei injecţii în muşchi sau adânc sub piele. Medicul dumneavoastră sau asistenta medicală va evita să vă administreze dumneavoastră sau copilului dumneavoastră injecţia în piele sau într-un vas de sânge.
Vaccinul se administrează în unele cazuri anterior (de obicei cu minimum două săptămâni înainte) datei planificate pentru operaţia de scoatere a splinei sau pentru începerea unor tratamente specifice pentru cancer. Dacă dumneavoastră sau copilul dumneavoastră a(ţi) început deja sau a(ţi) terminat anumite tratamente specifice, vaccinul poate fi amânat aproximativ trei luni.În cazul persoanelor HIV-pozitive, vaccinul se administrează de regulă imediat după ce se cunoaşte rezultatul testului.Dumneavoastră sau copilului dumneavoastră vi/i se va administra o doză de vaccin. A doua doză de vaccin nu se administrează de obicei decât după minimum trei ani de la administrarea primei doze.
Persoanele sănătoase nu au, de obicei, nevoie de o a doua doză. Cu toate acestea, în cazul persoanelor cu risc crescut de infecţie pneumococică gravă (precum cele fără splină sau a căror splină nu funcţionează corespunzător), poate fi recomandată administrarea unor doze suplimentare de vaccin, de obicei la interval de 3-5 ani de la prima doză. De regulă, nu este recomandată repetarea dozei de vaccin la interval mai mic de 3 ani de la prima doză, din cauza riscului crescut de reacţii adverse.
Medicul dumneavoastră sau asistenta medicală va fi în măsură să decidă dacă şi când va fi necesară administrarea unei doze suplimentare de vaccin pentru dumneavoastră sau copilul dumneavoastră. 
Dacă aveţi orice întrebări suplimentare cu privire la acest medicament, adresaţi-vă medicului dumneavoastră, farmacistului sau asistentei medicale.

Compozitie:
- o doză de 0,5 mililitri conţine:- Substanţe active – 25 micrograme (o cantitate foarte mică) din fiecare dintre cele 23 de tipuri de polizaharide obţinute din bacteriile denumite pneumococi. Cele 23 de serotipuri de polizaharide pneumococice din compoziţia vaccinului sunt: 1, 2, 3, 4, 5, 6B, 7F, 8, 9N, 9V, 10A, 11A, 12F,14, 15B, 17F, 18C, 19F, 19A, 20, 22F, 23F şi 33F.- Celelalte componente - fenol, clorură de sodiu şi apă pentru preparate injectabile.Acest medicament conţine sodiu mai puţin de 1 mmol (23 mg) per doză, adică practic „nu conţine sodiu”. 

Prezentare:
1 seringă preumplută
Stocul produselor, afisat pe site, poate fi diferit fata de stocul real disponibil datorita unor factori precum: rezervarea produselor in farmacii de catre pacienti, rezervarea produselor in site de catre alti utilizatori etc. Minifarm face eforturi permanente pentru a păstra corectitudinea informaţiilor din acestă pagină. Uneori acestea pot conţine inadvertenţe: fotografia are caracter informativ şi poate conţine accesorii neincluse în pachetele standard, unele specificaţii sau preţul, pot fi modificate de catre producător fără preaviz sau pot conţine erori de operare.