Cosul meu de cumparaturi
Cauta un produs

Clotrimazol 10 mg/ml -spray cutanat x 20 ml - Rompharm

Producător: ROMPHARM

Data expirare: 29 Aprilie 2024

(0 opinii)
Imaginile afișate sunt cu titlu de prezentare. Produsele pot diferi sub aspectul unor caracteristici (ex. nuante de culoare) de aspectul real al produsului, in functie de lotul in care au fost fabricate.

Clotrimazol 10 mg/ml -spray cutanat x 20 ml - Rompharm

Producător: ROMPHARM

Data expirare: 29 Aprilie 2024

(0 opinii)
16.50 LEI
In stoc
Alege cantitatea
Adauga in cos
MEDICAMENT OTC Acest produs este un medicament OTC si nu poate fi returnat. Acest produs poate fi achizitionat doar de catre persoane fizice si achitat doar cu cardul, online.
vezi mai multe detalii

Acest medicament se poate elibera fara prescriptie medicala. Cititi cu atentie prospectul si informatiile de pe ambalaj. Daca apar manifestari neplacute adresati-va medicului sau farmacistului. ANMDM - Raporteaza online o reactie adversa
Ultima actualizare: Joi, 19 Mai 2022

Afla detalii despre Clotrimazol 10 mg/ml -spray cutanat x 20 ml - Rompharm din categoria Antimicotice

Indicații

Soluţia topică cu clotrimazol este indicată pentru tratamentul local al următoarelor afecţiuni:

  • dermatomicoze determinate de dermatofiţi (Tricophyton, Microsporum, Epidermophyton), levuri (Candida), mucegaiuri, alte ciuperci (Malassezia furfur).

  • afecţiuni cutanate determinate de fungi şi suprainfectate: micoze interdigitale (Tinea pedis, Tinea mannum), micoze cutante (Tinea corporis, Pityriasis versicolor), eritrasma, micoze ale plicilor cutanate (Tinea inguinalis, Tinea cruris), paronichii în onicomicoze (Tinea unguium).

  • dermatofiţii foliculare (Tinea barbae, Tinea capitis)

Contraindicații

Hipersensibilitate la clotrimazol sau la oricare dintre excipienţi. Copii cu vârsta sub 5 ani.

Atenționări

Înainte de aplicare se va spăla zona afectată (de preferinţă cu un săpun alcalin) şi se va usca.

Dacă în timpul tratamentului cu CLOTRIMAZOL ROMPHARM 10 mg/ml apar fenomene de iritaţie la locul aplicării sau reacţii alergice, tratamentul trebuie întrerupt şi instituit un tratament adecvat;

Nu se aplică soluţia în zona ochilor, a nasului şi a gurii. Dacă accidental soluţia a ajuns în contact cu ochii, se spală zona afectată cu multă apă curată; dacă apar simptome nedorite care persistă este necesar consult medical.

Pentru vindecarea micozelor interdigitale (“picior de atlet”) se recomandă pudrarea ciorapilor şi a interiorului pantofilor cu talc sau o altă pudră absorbantă. Picioarele se vor spăla şi se vor usca foarte bine, mai ales în zona afectată.

Nu se aplică pe leziuni deschise sau mucoase. Clotrimazolul nu se administrează copiilor sub 5 ani.

Excipienţi:

Medicamentul conţine propilengilcol care poate provoca iritaţie cutanată.

Interacțiuni

Clotrimazolul reduce eficacitatea amfotericinei şi a altor antibiotice polienice (nistatină, natamicină). Dacă se utilizează deodorante sau cosmetice pe suprafaţa cutanată afectată, nu se poate exclude reducerea eficacităţii Clotrimazol spray cutanat.

Nu s-au observat interacţiuni de tip sinergic sau antagonist ale cotrimazolului atunci când este asociat cu alte antifungice.

Asocierea cotrimazolului cu hidrocortizon în tratamentul infecţiilor cutanate cu Trichophyton mentagrophytes este mult mai eficientă decât utilizarea clotrimazolului singur.

Sarcină

Datele de la un număr mare de sarcini expuse nu au indicat reacţii adverse ale clotrimazolului asupra sarcinii sau sănătăţii fătului/nou-născutului, după aplicarea locală a acestuia. În studiile la animale, clotrimazolul nu a evidenţiat toxicitate asupra funcţiei de reproducere (vezi pct. 5.3).

Clotrimazolul este absorbit numai în cantitate mică după administrarea locală. În concluzie, CLOTRIMAZOL ROMPHARM 10 mg/ml poate fi utilizat în timpul sarcinii dar numai la recomandarea medicului.

Alăptare

Nu se cunosc date privind excreţia clotrimazolului în laptele matern. Cu toate acestea, având în vedere absorbţia mică prin aplicarea locală, alăptarea nu este probabil asociată cu nici un risc pentru copil. În consecinţă, CLOTRIMAZOL ROMPHARM 10 mg/ml poate fi utilizat în timpul alăptării, cu excepţia zonei din jurul sânilor.

Condus auto

CLOTRIMAZOL ROMPHARM 10 mg/ml nu are nici o influenţă asupra capacităţii de a conduce vehicule sau de a folosi utilaje.

Reacții adverse

De obicei medicamentul este bine tolerat.

Reacţiile adverse ale medicamentului sunt enumerate mai jos clasificate pe aparate, sisteme şi organe şi în funcţie de frecvenţă. Frecvenţele sunt definite astfel: foarte frecvente (≥ 1/10), frecvente (≥ 1/100,

<1/10), mai puţin frecvente (≥ 1/1000, <1/100), rare (≥1/10000, <1/1000), foarte rare (<1/10000), cu frecvenţă necunoscută (care nu poate fi estimată din datele disponibile).

Reacţiile adverse pot include:

Afecţiuni cutanate şi ale ţesutului subcutanat

Mai puţin frecvente: eritem, prurit Rare: reacţii alergice, edeme

Tulburări generale şi la nivelul locului de administrare

Mai puţin frecvente: iritaţie locală Rare: uscarea pielii cu descuamare

În cazul apariţiei reacţiilor de hipersensibilizare cutanată, tratamentul trebuie întrerupt, iar zona pe care a fost aplicată soluţia cutanată trebuie spălată cu săpun şi apă caldă.

Supradozaj

Până în prezent nu s-a raportat nici un caz de supradozaj.

În cazul aplicării topice, datorită concentraţiei mici a substanţei active şi absorbţiei sistemice reduse, supradozajul acut este puţin probabil.

Dacă supradozajul s-a produs prin ingestie, cele mai probabile simptome vor fi cele observate în administrarea orală: crampe abdominale, tulburări gastro-intestinale (cum sunt ameţeli, greaţă, vărsături), deprimarea sistemului nervos central. Tratamentul va fi simptomatic şi de susţinere a funcţiilor vitale.

 

COMPOZIŢIA CALITATIVĂ ŞI CANTITATIVĂ

Un ml soluţie conţine clotrimazol 10 mg.

Excipient: propilenglicol

Administrare

Când se utilizează medicamentul pentru prima dată se pulverizează în aer prin apăsarea pompei dozatoare de 2-3 ori. Astfel, pompa este pregătită pentru administrare. Distanţa de pulverizare trebuie să fie de 5-10 cm. Se recomandă curăţarea şi uscarea dispozitivului după fiecare administrare.

Soluţia cutanată sub formă de spray se aplică local, în strat subţire, pe zona afectată şi pe o arie în jurul acesteia, de 2-3 ori pe zi, timp de maxim 4 săptămâni. Se masează uşor zona afectată până când soluţia este absorbită în piele.

Fiziologia tegumentelor, precum şi localizarea infecţiilor necesită continuarea tratamentului timp de aproximativ 14 zile după dispariţia simptomelor. Simptomele dispar de obicei în câteva zile de la începerea tratamentului, dar o întrerupere prematură a tratamentului sau o aplicare neregulată poate creşte riscul recidivelor.

Dacă în termen de 7 zile nu apar semne de ameliorare sau starea pacientului se agravează, diagnosticul iniţial trebuie revizuit.

Tratamentul durează în general 1-3 săptămâni pentru pitiriazis versicolor, 2-3 săptămâni pentru micozele interdigitale şi 3-4 săptămâni pentru celelalte dermatomicoze.

Măsurile igienice sunt foarte importante pentru vindecarea dermatomicozelor interdigitale. După spălarea picioarelor, spaţiile interdigitale trebuie uscate. Clotrimazol spray cutanat soluţie se aplică numai pe pielea curată şi uscată. În micozele interdigitale este foartă importantă respectarea regulilor de igienă şi se recomandă pudrarea ciorapilor şi a interiorului pantofilor dimineaţa, pentru a evita apariţia umidităţii datorate transpiraţiei şi a se preîntâmpina astfel reinfectarea.

După aplicare, zona afectată nu se acoperă cu pansament decât la recomandarea medicului. Onicomicozele, datorită amplasării, în general nu sunt rezolvabile numai cu terapie antifungică locală, necesitând tratament sistemic asociat.

Vârstnici şi copii peste 5 ani: nu este necesară ajustatea dozelor.

Eficacitatea şi siguranţa administrării clotrimazolului la copii sub 5 ani nu a fost stabilită.

Tip administrare: cutanat
Forma/textura: spray
Actiune: antimicotic
antifungic
Cantitate: 20 ml

Deocamdată nu au fost exprimate opinii în legătură cu acest produs.

Spune-ne opinia ta

(nu va fi publicată)

Stocul produselor, afisat pe site, poate fi diferit fata de stocul real disponibil datorita unor factori precum: rezervarea produselor in farmacii de catre pacienti, rezervarea produselor in site de catre alti utilizatori etc. Minifarm face eforturi permanente pentru a păstra corectitudinea informaţiilor din acestă pagină. Uneori acestea pot conţine inadvertenţe: fotografia are caracter informativ şi poate conţine accesorii neincluse în pachetele standard, unele specificaţii sau preţul, pot fi modificate de catre producător fără preaviz sau pot conţine erori de operare.

Descopera oferta Minifarm Online pentru Clotrimazol 10 mg/ml -spray cutanat x 20 ml - Rompharm in categoria de produse Antimicotice

IndicațiiSoluţia topică cu clotrimazol este indicată pentru tratamentul local al următoarelor afecţiuni: dermatomicoze determinate de dermatofiţi (Tricophyton, Microsporum, Epidermophyton), levuri (Candida), mucegaiuri, alte ciuperci (Malassezia furfur). afecţiuni cu