Cosul meu de cumparaturi
Cauta un produs

Terbinafina spray, 10.1mg/ml, 20 ml, Rompharm

Producător: ROMPHARM

Data expirare: 30 Noiembrie 2025

(0 review-uri)
Imaginile afișate sunt cu titlu de prezentare. Produsele pot diferi sub aspectul unor caracteristici (ex. nuante de culoare) de aspectul real al produsului, in functie de lotul in care au fost fabricate.

Terbinafina spray, 10.1mg/ml, 20 ml, Rompharm

Data expirare: 30 Noiembrie 2025

(0 review-uri)
42.60 LEI
Stoc epuizat
MEDICAMENT OTC Acest produs este un medicament OTC si nu poate fi returnat. Acest produs poate fi achizitionat doar de catre persoane fizice si achitat doar cu cardul, online.
vezi mai multe detalii

Acest medicament se poate elibera fara prescriptie medicala. Cititi cu atentie prospectul si informatiile de pe ambalaj. Daca apar manifestari neplacute adresati-va medicului sau farmacistului. ANMDM - Raporteaza online o reactie adversa
Pagină actualizată la data de Duminică, 19 Mai 2024

Detalii despre Terbinafina spray, 10.1mg/ml, 20 ml, Rompharm din categoria Antimicotice

Ce este Terbinafina Rompharm si pentru ce se utilizeaza

Terbinafina Rompharm este un medicament antifungic, care actioneaza prin distrugerea fungilor ce determina afectiuni ale pielii. Terbinafina Rompharm este utilizat în tratamentul: tinea pedis si tinea cruris. De asemenea, este utilizat în tratamentul infectiilor pielii cu levuri, cum este pitiriazis versicolor.
Terbinafina Rompharm este indicat la adulti, vârstnici si copii cu vârsta peste 16 ani.

Tinea pedis apare doar la nivelul piciorului, adesea între degete (de obicei ambele picioare sunt afectate, dar nu întotdeauna). De asemenea, poate sa apara si la nivelul gleznei, talpii sau în alte zone ale piciorului. Formele cele mai frecvente sunt caracterizate prin producerea de fisuri sau descuamari ale pielii, dar si prin aparitia unor umflaturi usoare, vezicule sau ulcere supurate.

Va rugam sa va adresati medicului daca aveti o infectie fungica a unghiei (ciuperca în si sub unghie), cu decolorarea unghiilor si modificari ale structurii acestora (îngrosate, friabile), deoarece Terbinafina Rompharm nu este indicat în tratamentul acestei infectii. În tratamentul infectiilor fungice ale unghiilor trebuie utilizate comprimatele care contin terbinafina si care pot fi administrate doar cu prescriptie medicala.

Tinea cruris apare pe zonele corpului unde pielea formeaza pliuri, în special daca aceste zone sunt umede. Aceste zone sunt: la nivelul regiunii inghinale si al fetei interne a coapselor, afectarea fiind, de obicei, bilaterala, dar frecvent, o zona este mai afectata decât cealalta.

Infectia se poate extinde în zonele dintre picioare, catre fese sau în sus, catre abdomenul superior. Infectia poate sa apara si la nivelul pliului sânilor, axilei sau al altor zone cu pliuri. Eruptia aparuta pe piele are margini bine delimitate si poate sa prezinte vezicule.

Pitiriazis versicolor apare la nivelul pielii sub forma de zone de descuamare care devin pete albe datorita pierderii pigmentului cutanat. Petele sunt evidente în special în perioada verii, când zonele de piele înconjuratoare se bronzeaza. Infectia apare, de obicei, la nivelul trunchiului, gâtului, bratelor si poate sa reapara dupa câteva luni, mai ales în conditii de vreme calda si transpiratie abundenta.
Daca nu sunteti sigur de cauza infectiei dumneavoastra, va rugam sa va adresati medicului dumneavoastra sau farmacistului pentru recomandari înainte de a utiliza solutia spray.

Nu utilizati Terbinafina Rompharm
- daca sunteti alergic (hipersensibil) la clorhidratul de terbinafina sau la oricare dintre celelalte componente ale Terbinafina Rompharm
- daca copilul dumneavoastra are vârsta sub 16 ani.
 

Aveti grija deosebita când utilizati Terbinafina Rompharm
Terbinafina Rompharm este indicat doar pentru administrare pe piele.
Nu trebuie sa-l administrati în interiorul gurii, sa-l înghititi sau sa-l inhalati. Evitati contactul solutiei cu ochii dumneavoastra. Daca, accidental, solutia vine în contact cu ochii dumneavoastra, spalati-va ochii cu apa din abundenta.
 

Utilizarea altor medicamente
Va rugam sa spuneti medicului dumneavoastra sau farmacistului daca luati sau ati luat recent orice alte medicamente, inclusiv dintre cele eliberate fara prescriptie medicala.
Nu aplicati alte medicamente pe zonele tratate cu Terbinafina Rompharm.
 

Sarcina si alaptarea
Adresati-va medicului dumneavoastra sau farmacistului pentru recomandari înainte de a lua orice medicament.
Daca sunteti gravida, întrebati-l pe medicul dumneavoastra înainte de a utiliza Terbinafina Rompharm.
Nu utilizati Terbinafina Rompharm în timpul alaptarii, deoarece terbinafina, substanta activa din componenta solutiei, trece în laptele matern. Sugarii nu trebuie sa vina în contact cu zonele de piele pe care a fost aplicata solutia, inclusiv cea de la nivelul sânilor.
 

Conducerea vehiculelor si folosirea utilajelor
Terbinafina Rompharm nu influenteaza capacitatea de a conduce vehicule si de a folosi utilaje.

Ce contine Terbinafina spray, 10.1mg/ml, 20 ml, Rompharm

Ce contine Terbinafina Rompharm
- Substanta activa este clorhidrat de terbinafina. Un mililitru solutie contine clorhidrat de terbinafina 10,1 mg.
- Celelalte componente sunt: propilenglicol, macrogol 300, alcool etilic (96%), apa purificata.

Cum se foloseste Terbinafina spray, 10.1mg/ml, 20 ml, Rompharm

Cum sa utilizati Terbinafina Rompharm

Adulti, vârstnici si copii cu vârsta peste 16 ani
Mod de administrare:
- curatati si uscati zona de piele afectata cât si zonele înconjuratoare, apoi spalati-va pe mâini;
- aplicati suficienta solutie pe zona afectata si pe zona înconjuratoare acesteia;
- spalati-va pe mâini dupa ce ati atins zona de piele infectata, astfel încât sa nu se extinda infectia si în alte zone sau sa transmiteti infectia altcuiva.
Aplicati Terbinafina Rompharm pe zonele infectate dupa cum urmeaza:
- tinea pedis: 1 administrare pe zi timp de 1 saptamâna;
- tinea cruris: 1 administrare pe zi timp de 1 saptamâna;
- pitiriazis versicolor: 1-2 administrari pe zi timp de 1-2 saptamâni.

Ce trebuie sa faceti pentru a facilita tratamentul
Pentru eficacitatea tratamentului trebuie sa pastrati curate zonele de piele afectate, spalându-le cu regularitate. Uscarea zonelor afectate se face, cu grija, prin tamponare usoara (fara a le freca). În cazul în care prezentati mâncarimi pe zona afectata, încercati sa nu va scarpinati, deoarece puteti determina agravarea leziunii si încetinirea procesului de vindecare sau extinderea infectiei.

Deoarece aceste infectii sunt contagioase, nu trebuie sa împrumutati altora prosopul sau hainele dumneavoastra. Pentru a preveni reinfectarea, acestea trebuie spalate frecvent.

Efectele de ameliorare a afectiunii cutanate apar dupa câteva zile de la începerea tratamentului. Dupa finalizarea tratamentului cu Terbinafina Rompharm, procesul de ameliorare va continua. Vindecarea completa a zonei de piele afectata este obtinuta dupa o perioada de timp de pâna la 4 saptamâni, chiar daca simptomatologia a disparut mai devreme.

Utilizati Terbinafina Rompharm conform recomandarilor din acest prospect, chiar daca infectia pare sa se fi vindecat dupa câteva zile. Infectia ar trebui sa se amelioreze dupa câteva zile de la începerea tratamentului, dar daca medicamentul nu este aplicat cu regularitate sau tratamentul este întrerupt prea devreme, infectia poate sa reapara.
Daca nu ati observat nici un semn de ameliorare în decurs de 2 saptamâni de la începerea tratamentului, va rugam sa va adresati medicului dumneavoastra sau farmacistului care va vor sfatui ce sa faceti.

Utilizarea la copii
Nu utilizati Terbinafina Rompharm la copii cu vârsta sub 16 ani.
 

Daca ati utilizat mai mult Terbinafina Rompharm decât trebuie
Daca dumneavoastra sau altcineva, ati înghitit accidental o cantitate de Terbinafina Rompharm, adresati-va medicului dumneavoastra care va va spune ce trebuie sa faceti.
 

Daca ati uitat sa utilizati Terbinafina Rompharm
Daca ati uitat sa aplicati o doza de solutie spray, aplicati-o imediat ce v-ati amintit si apoi continuati tratamentul asa cum v-a fost recomandat. Daca va amintiti în momentul aplicarii dozei urmatoare, aplicati doar doza care trebuie administrata în acel moment si apoi continuati tratamentul asa cum v-a fost recomandat. Nu aplicati o doza dubla pentru a compensa doza uitata.
 

Daca încetati sa utilizati Terbinafina Rompharm
Utilizati Terbinafina Rompharm conform recomandarilor din acest prospect. Acest lucru este important, deoarece întreruperea prea devreme a tratamentului creste riscul de reaparitie a infectiei.
Daca aveti orice întrebari suplimentare cu privire la acest produs, adresati-va medicului dumneavoastra sau farmacistului.

Produsul este descris gresit?

Deocamdată nu au fost exprimate review-uri pentru acest produs.

Spune-ne opinia ta

(nu va fi publicată)

Tip administrare: cutanat
Forma/textura: spray
Actiune: antimicotic
antifungic
Cantitate: 20 ml
Prospect Terbinafina spray, 10.1mg/ml, 20 ml, Rompharm


Indicatii:
Terbinafina Rompharm este un medicament antifungic, care actioneaza prin distrugerea fungilor ce determina afectiuni ale pielii. Terbinafina Rompharm este utilizat in tratamentul: tinea pedis si tinea cruris. De asemenea, este utilizat in tratamentul infectiilor pielii cu levuri, cum este pitiriazis versicolor.Terbinafina Rompharm este indicat la adulti, vârstnici si copii cu vârsta peste 16 ani.
Contraindicatii:Nu utilizati Terbinafina Rompharm:-daca sunteti alergic (hipersensibil) la clorhidratul de terbinafina sau la oricare dintre celelalte componente ale Terbinafina Rompharm. 

Precautii:
Inainte sa utilizati Terbinafina Rompharm, adresati-va medicului dumneavoastra sau farmacistului.
Sarcina, alaptarea si fertilitatea:Adresati-va medicului dumneavoastra sau farmacistului pentru recomandari inainte de a lua orice medicament.Daca sunteti gravida, intrebati-l pe medicul dumneavoastra inainte de a utiliza Terbinafina Rompharm.Nu utilizati Terbinafina Rompharm in timpul alaptarii, deoarece terbinafina, substanta activa din componenta solutiei, trece in laptele matern. Sugarii nu trebuie sa vina in contact cu zonele de piele pe care a fost aplicata solutia, inclusiv cea de la nivelul sânilor. 

Conducerea vehiculelor si folosirea utilajelor:
Terbinafina Rompharm nu influenteaza capacitatea de a conduce vehicule si de a folosi utilaje. 

Mod de administrare:
Adulti, vârstnici si copii cu vârstapeste 16 ani- curatati si uscati zona de piele afectata cât si zonele inconjuratoare, apoi spalati-va pe mâini;- aplicati suficienta solutiepe zona afectata si pe zona inconjuratoare acesteia;- spalati-va pe mâini dupa ce ati atins zona de piele infectata, astfel incât sa nu se extinda infectia si in alte zone sau sa transmiteti infectia altcuiva.Aplicati Terbinafina Rompharm pe zonele infectate dupa cum urmeaza:- tinea pedis: 1 administrare pe zi timp de 1 saptamâna;- tinea cruris: 1 administrare pe zi timp de 1 saptamâna;- pitiriazis versicolor: 1-2 administrari pe zi timp de 1-2 saptamâni.
Daca aveti orice intrebari suplimentare cu privire la acestmedicament, adresati-va medicului dumneavoastra sau farmacistului.

Compozitie:
- Substanta activa este clorhidrat de terbinafina. Un mililitru solutie contine clorhidrat de terbinafina 10,1 mg.- Celelalte componente sunt: propilenglicol (E 1520), macrogol 300, alcool etilic (96%), apa purificata.

Prezentare:
20 ml
Stocul produselor, afisat pe site, poate fi diferit fata de stocul real disponibil datorita unor factori precum: rezervarea produselor in farmacii de catre pacienti, rezervarea produselor in site de catre alti utilizatori etc. Minifarm face eforturi permanente pentru a păstra corectitudinea informaţiilor din acestă pagină. Uneori acestea pot conţine inadvertenţe: fotografia are caracter informativ şi poate conţine accesorii neincluse în pachetele standard, unele specificaţii sau preţul, pot fi modificate de catre producător fără preaviz sau pot conţine erori de operare.

Descopera oferta Minifarm Online Online pentru Terbinafina spray, 10.1mg/ml, 20 ml, Rompharm in categoria de produse Antimicotice

Ce este Terbinafina Rompharm si pentru ce se utilizeaza Terbinafina Rompharm este un medicament antifungic, care actioneaza prin distrugerea fungilor ce determina afectiuni ale pielii. Terbinafina Rompharm este utilizat în tratamentul: tinea pedis si tinea cruris. De asemenea, este utilizat &i