IN TREND: O PIELE FĂRĂ FILTRU!
Descopera produsele recomandate pentru ingrijirea tenului gras cu tendinta acneica

20% DISCOUNT!
Cosul meu de cumparaturi
Cauta un produs
Adauga in Cos

Betadine solutie, 100 mg/ml, 30 ml, Egis Pharmaceuticals

Producător: EGIS PHARMACEUTICALS Ltd.-OTC

Data expirare: 31 Decembrie 2024

(0 review-uri)
Imaginile afișate sunt cu titlu de prezentare. Produsele pot diferi sub aspectul unor caracteristici (ex. nuante de culoare) de aspectul real al produsului, in functie de lotul in care au fost fabricate.

Betadine solutie, 100 mg/ml, 30 ml, Egis Pharmaceuticals

Brand / gamă: EGIS PHARMACEUTICALS Ltd.-OTC

Data expirare: 31 Decembrie 2024

(0 review-uri)
25.00 LEI
In stoc
Cate iti doresti?
Adauga in Cos
MEDICAMENT OTC Acest produs este un medicament OTC si nu poate fi returnat. Acest produs poate fi achizitionat doar de catre persoane fizice si achitat doar cu cardul, online.
vezi mai multe detalii

Acest medicament se poate elibera fara prescriptie medicala. Cititi cu atentie prospectul si informatiile de pe ambalaj. Daca apar manifestari neplacute adresati-va medicului sau farmacistului. ANMDM - Raporteaza online o reactie adversa
Pagină actualizată la data de Joi, 30 Martie 2023

Detalii despre Betadine solutie, 100 mg/ml, 30 ml, Egis Pharmaceuticals din categoria Antiseptice si dezinfectate

Betadine solutie cutanata contine iod povidona care este un agent antiseptic cu spectru larg, actionand impotriva bacteriilor, virusurilor, fungilor si protozoarelor (organisme unicelulare).

Betadine solutie cutanata se utilizeaza in:

dezinfectia tegumentelor inaintea injectiilor, transfuziilor, perfuziilor, recoltarii probelor de sange, punctiilor, biopsiilor;

dezinfectie preoperatorie a tegumentelor si mucoaselor (partiala sau totala – bai preoperatorii);

asepsia plagilor, inclusiv a arsurilor tegumentare;

adjuvant in infectii bacteriene si fungice cutanate;

interventii oftalmologice, preoperator, sub forma de Betadine solutie diluata.

INAINTE SA UTILIZATI BETADINE SOLUTIE CUTANATA

Nu utilizati Betadine solutie cutanata

daca sunteti alergic (hipersensibil) la povidona, iod sau la oricare dintre celelalte componente ale Betadine solutie cutanata.

aveti hipertiroidism sau alte tulburari tiroidiene (batai rapide ale inimii, neliniste), inainte si dupa tratamentul cu iod radioactiv.

aveti dermatita herpetiforma Duhring.

inainte si dupa tratamentul cu iod radioactiv in hipertiroidism.

la nou-nascuti si sugari pana la 6 luni (numai daca este absolut necesar, fiind recomandata monitorizarea functiei tiroidiene).

Aveti grija deosebita cand utilizati Betadine solutie cutanata

Iod povidona poate determina reducerea absorbtiei iodului de catre tiroida, ceea ce poate interfera cu rezultatele unor investigatii [scintigrafie tiroidiana, determinarea iodului legat de proteine (iodemia), proceduri diagnostice cu substante de contrast pe baza de iod] si poate face imposibil un tratament planificat pe baza de iod radioactiv. Dupa intreruperea tratamentului este necesara o perioada de ob-servatie de 1- 4 saptamani.

Se va evita utilizarea la copiii cu varsta sub 30 luni. Daca este absolut necesar, aplicarea solutiei cutanate va fi de scurta durata si pe suprafete mici. Apoi se vor clati suprafetele respective cu apa distilata.

Se recomanda evitarea administrarii la pacienti cu insuficienta renala.

La indivizi cu o piele mai sensibila, poate sa apara rar si tranzitoriu iritatie cutanata. Pentru a evita acest fenomen, utilizarea Betadine solutie cutanata trebuie testata inainte de utilizarea regulata.

Trebuie evitat contactul cu ochii.

Dupa utilizare, se clatesc bine mainile.

Utilizarea pe o perioada prelungita (mai mult de 14 zile) sau pe suprafete mari (mai mult de 10% din suprafata corporala) la pacientii cu tulburari latente a functiei tiroide (in special la varstnici) trebuie facuta numai dupa cantarirea balantei beneficiu terapeutic/risc. Acesti pacienti trebuie atent monitori-zati chiar si 3 luni dupa intreruperea tratamentului.

Proprietatile oxidante pot determina corodarea unor metale, in timp ce plasticul sau materialul textil este rezistent la iod povidona. In unele cazuri poate apare o modificare a culorii de multe ori reversibila.

Petele de Betadine solutie cutanata pot fi inlaturate de pe materialele textile prin spalare cu apa calda si sapun, iar pentru cele persistente se va folosi solutie de tiosulfat de sodiu sau amoniac.

Utilizarea altor medicamente

Va rugam sa spuneti medicului dumneavoastra sau farmacistului daca luati sau ati luat recent orice alte medicamente, inclusiv dintre cele eliberate fara prescriptie medicala.

Utilizarea Betadine solutie cutanata trebuie evitata in asociere cu alte antiseptice pe baza de peroxid de hidrogen, saruri de argint sau tauloridina, datorita reducerii reciproce a efectelor terapeutice.

Iod povidona nu trebuie administrata concomitent cu preparate pe baza de mercur datorita riscului de formare a iodurii de mercur caustica.

La pacientii care sunt in tratament cu litiu, trebuie evitata utilizarea pe termen lung a solutiei cutanate,

in special pe suprafete mari.

Reactia cu proteinele si complexele organice nesaturate poate avea loc, dar poate fi compensata de utilizarea unor doze mai mari de iod povidona.

Actiunea oxidativa a iod povidonei poate determina rezultate fals pozitive in cazul unor teste de dia-gnostic (de exemplu, testul toluidinei si rezin-guaiacolului pentru determinarea hemoglobinei si glucozei in fecale si urina).

Sarcina si alaptarea

Adresati-va medicului dumneavoastra sau farmacistului pentru recomandari inainte de a lua orice medicament.

Iodul traverseaza placenta si se excreta in laptele matern. De aceea, pentru a evita posibilele efecte nocive asupra dezvoltarii si functiei tiroidiene a fatului sau sugarului, utilizarea in timpul sarcinii sau

in perioada de alaptare reprezinta o indicatie exceptionala si necesita o monitorizare stricta a functiei tiroidiene atat a mamei cat si a sugarului. Tratamentul trebuie sa fie cat mai scurt posibil.

Conducerea vehiculelor si folosirea utilajelor

Betadine solutie cutanata nu afecteaza capacitatea de a conduce vehicule sau de a folosi utilaje.

 

REACTII ADVERSE POSIBILE

Ca toate medicamentele, Betadine solutie cutanata poate provoca reactii adverse, cu toate ca nu apar la toate persoanele.

Iod povidona este in general bine tolerata.

Au fost raportate, foarte rare, reactii de hipersensibilitate la nivelul pielii (de exemplu, mancarime, inrosire, vezicule, etc.).

In cazuri izolate pot sa apara reactii alergice acute generalizate, cum sunt scaderea presiunii arteriale si/sau dispnee (reactii anafilactice). Absorbtia unei cantitati apreciabile de iod poate apare dupa administrarea indelungata. In cazuri izolate la persoanele cu predispozitie poate sa apara hipertiroidism.

In cazul aplicarii pe suprafete intinse sau lezate (de exemplu, arsuri), s-au observat tulburari ale echilibrului hidro-electrolitic asociata cu insuficienta renala sau acidoza metabolica.

Daca vreuna dintre reactiile adverse devine grava sau daca observati orice reactie adversa nementiona-ta in acest prospect, va rugam sa spuneti medicului dumneavoastra sau farmacistului.

CUM SE PASTREAZA BETADINE SOLUTIE CUTANATA

A nu se lasa la indemana si vederea copiilor.

Nu utilizati Betadine solutie cutanata dupa data de expirare inscrisa pe ambalaj, dupa EXP. Data de expirare se refera la ultima zi a lunii respective.

A se pastra la temperaturi sub 25ºC, in ambalajul original.

Medicamentele nu trebuie aruncate pe calea apei menajere sau a reziduurilor menajere. Intrebati farmacistul cum sa eliminati medicamentele care nu va mai sunt necesare. Aceste masuri vor ajuta la protejarea mediului.

Cum arata Betadine solutie cutanata si continutul ambalajului

Solutie de culoare brun inchis, fara particule in suspensie sau sediment.

Ce contine Betadine solutie, 100 mg/ml, 30 ml, Egis Pharmaceuticals

Ce contine Betadine solutie cutanata

Substanta activa este iod povidona. Un ml solutie contine iod povidona 100 mg.

Celelalte componente sunt: glicerol, nonoxinol 9, acid citric anhidru, fosfat disodic anhidru, hidroxid de sodiu (solutie 10%), apa purificata.

Cum se foloseste Betadine solutie, 100 mg/ml, 30 ml, Egis Pharmaceuticals

CUM SA UTILIZATI BETADINE SOLUTIE CUTANATA

Utilizati intotdeauna Betadine solutie cutanata exact asa cum v-a spus medicul dumneavoastra. Trebuie sa discutati cu medicul dumneavoastra sau cu farmacistul daca nu sunteti sigur.

Betadine solutie cutanata se aplica fie ca atare, fie sub forma diluata.

Betadine solutie cutanata nu se dilueaza cu apa fierbinte, ci cu apa la temperatura corpului. Solutia nu este indicata pentru administrare orala.

Pentru dezinfectia preoperatorie cutanata trebuie evitata prelingerea solutiei in afara campului operator

(risc de iritare a tegumentelor).

Doze

Aplicarea de Betadine solutie cutanata nediluata, pentru dezinfectia tegumentelor intacte inainte de injectii, transfuzii, perfuzii, recoltarea probelor de sange, punctii, biopsii, ca si pentru dezinfectia plagilor sau arsurilor: solutia cutanata poate fi utilizata de cateva ori pe zi.

Utilizarea Betadine solutie cutanata pentru dezinfectia mainilor se face astfel:

dezinfectia uzuala a mainilor- 2 x 3 ml solutie nediluata se lasa in contact pentru 30 secunde;

dezinfectia preoperatorie a mainilor- 2 x 5 ml solutie nediluata se lasa in contact pentru 5 minute.

Pentru dezinfectia tegumentului se utilizeaza solutia nediluata si se lasa in contact pana la uscare.

Pentru indicatiile terapeutice de mai jos Betadine solutie cutanata se utilizeaza sub forma diluata. In cazul in care este necesara o solutie izotona, dilutia se realizeaza cu ser fiziologic sau cu solutie

Ringer.

Sunt recomandate urmatoarele dilutii in functie de scopul terapeutic urmarit:

Indicatii terapeutice Dilutie Exemple
Comprese umede 1:5 - 1:10 200 ml – 100 ml/l
Baie 1:25 40 ml/l
Baie preoperatorie 1:100 10 ml/l
Baie pentru dezinfectie corporala 1:1000 10 ml/10 l
Spalatura vaginala 1:25 4 ml/100 ml
Insertie DIU 1:25 4 ml/100 ml
Spalatura perineala 1:25 4 ml/100 ml
Spalatura urologica 1:25 4 ml/100 ml
Spalatura plagilor cronice sau a celor 1:2 – 1:20 50 ml – 5 ml/100 ml
post-operatorii    
Spalaturi in ortopedie sau post-traumatice 1:10 10 ml/100 ml
Spalaturi orale post-operatorii    
Uz oftalmologic (pre-operator) 1:08 12,5 ml/100 ml (in ser fiziologic)


Diluarea Betadine solutie cutanata se realizeaza imediat inainte de utilizare.

Daca utilizati mai mult decit trebuie din Betadine solutie cutanata

Absorbtia sistemica a iodului dupa aplicatii locale repetate pe zone cutanate intinse sau cu leziuni, poate determina reactii adverse multiple: gust metallic, iritatii si inflamatii oculare, edem pulmonar, reactii cutanate, tulburari gastro-intestinale, diaree, acidoza metabolica, hipernatremie si insuficienta renala. In cazul ingestiei accidentale adresati-va imediat medicului sau celui mai apropiat spital.

Se impune tratament simptomatic si de sustinere a functiilor vitale, cu atentie deosebita pentru echilibrul electrolitic, functia renala si tiroidiana. Daca aveti orice intrebari suplimentare cu privire la acest produs, adresati-va medicului dumneavoas-tra sau farmacistului.

Produsul este descris gresit?

Deocamdată nu au fost exprimate review-uri pentru acest produs.

Spune-ne opinia ta

(nu va fi publicată)

Tip administrare: cutanat
Forma/textura: lichid
Actiune: antiseptic
dezinfectant
Cantitate: 30 ml
Prospect Betadine solutie, 100 mg/ml, 30 ml, Egis Pharmaceuticals


Indicatii:
Betadina soluție este un agent antiseptic cu spectru larg, acționând împotriva bacteriilor, virusurilor, fungilor și protozoarelor.Se folosește pentru dezinfecția tegumentelor înaintea injecțiilor, transfuziilor, perfuziilor, recoltării probelor de sânge, biopsiilor; pentru asepsia rănilor, arsurilor tegumentare, dezinfecția preoperatorie a pielii și mucoaselor. De asemenea, poate fi folosită pentru băi preoperatorii (dezinfecția totală sau parțială a pacienților).
Contraindicatii:Nu utilizaţi Betadine:- dacă sunteţi alergic la povidonă, iod sau la oricare dintre celelalte componente ale acestui medicament.

Precautii:
Înainte să utilizați Betadine, adresaţi-vă medicului dumneavoastră sau farmacistului.
Sarcină, alăptarea şi fertilitatea:În timpul sarcinii și alăptării iod povidona trebuie utilizată numai dacă este strict indicată și pe o perioadă minimă de timp.Deoarece iodul traversează placenta şi se excretă în laptele maternși din cauza creșterii sensibilității fătului sau nou-născutului la iod, în timpul sarcinii și alăptării utilizarea iod povidonei trebuie să se facă în cantități cât mai reduse. Mai mult, concentrația de iod este mai mare în laptele matern comparativ cu concentrația din ser. Utilizarea iod povidonei poate induce hipotiroidism trecător (activitate redusă a glandei tiroide) la făt sau nou născut. Poate fi necesar un control al funcției glandei tiroide a copilului. Trebuie neapărat evitată o posibilă ingestie orală a soluției de către sugar. 

Conducerea vehiculelor şi folosirea utilajelor:
Betadine nu afectează capacitatea de a conduce vehicule sau de a folosi utilaje.

Mod de administrare:
Betadine soluție se aplică fie ca atare, fie sub formă de diluție 10% sau 1%, în funcție de indicație și zona pe care se aplică:- aplicarea de Betadina soluție ca atare, pentru dezinfecția pielii intacte înainte de injecții, transfuzii, perfuzii, recoltarea probelor de sânge, puncții, biopsii. Perioada de expunere nu trebuie să fie mai scurtă de 1-2 minute.- aplicarea de Betadina soluție apoasă 10% (diluată în proporție de 1:10 cu apă) pentru curățarea plăgilor și tratamentul arsurilor tegumentare, pentru dezinfecția mucoaselor și în infecții bacteriene sau fungice ale pielii.- aplicarea de Betadina soluție apoasă 1% (diluată în proporție de 1:100 cu apă) pentru băile preoperatorii. Pacientul trebuie spălat uniform pe toată suprafața corporală și după o expunere de 2 minute se va clăti cu apă caldă.
Diluarea Betadine soluție trebuie realizată întotdeauna imediat înainte de utilizare; soluțiile diluate nefolosite nu trebuie păstrate. Petele de Betadine soluție pot fi înlăturate de pe haine prin spălare cu apă caldă, iar pentru cele persistente se va folosi soluție de tiosulfat de sodiu.
Dacă aveţi orice întrebări suplimentare cu privire la acestmedicament, adresaţi-vă medicului dumneavoastră sau farmacistului.

Compozitie:
- Substanţa activă este iod povidona. Un ml soluţie conţine iod povidonă 100 mg.- Celelalte componente sunt: glicerol, nonoxinol 9, acid citric anhidru, fosfat disodic anhidru, hidroxid de sodiu (soluţie 10%), apă purificată.

Prezentare:
30 ml
Stocul produselor, afisat pe site, poate fi diferit fata de stocul real disponibil datorita unor factori precum: rezervarea produselor in farmacii de catre pacienti, rezervarea produselor in site de catre alti utilizatori etc. Minifarm face eforturi permanente pentru a păstra corectitudinea informaţiilor din acestă pagină. Uneori acestea pot conţine inadvertenţe: fotografia are caracter informativ şi poate conţine accesorii neincluse în pachetele standard, unele specificaţii sau preţul, pot fi modificate de catre producător fără preaviz sau pot conţine erori de operare.

Descopera oferta Minifarm Online pentru Betadine solutie, 100 mg/ml, 30 ml, Egis Pharmaceuticals in categoria de produse Antiseptice si dezinfectate

Betadine solutie cutanata contine iod povidona care este un agent antiseptic cu spectru larg, actionand impotriva bacteriilor, virusurilor, fungilor si protozoarelor (organisme unicelulare). Betadine solutie cutanata se utilizeaza in: dezinfectia tegumentelor inaintea injectiilor, transfuziilor, per