Cosul meu de cumparaturi
Cauta un produs

Zenra 10mg cpr. x 28 -Zentiva (RX)

Producător: ZENTIVA

(0 opinii)
Imaginile afișate sunt cu titlu de prezentare. Produsele pot diferi sub aspectul unor caracteristici (ex. nuante de culoare) de aspectul real al produsului, in functie de lotul in care au fost fabricate.

Zenra 10mg cpr. x 28 -Zentiva (RX)

Producător: ZENTIVA

Acest produs poate fi achiziționat doar fizic, dintr-o farmacie Minifarm, in baza retetei medicale.
Medicamentele eliberate pe baza de reteta nu se pot comanda online.
Prospect Zenra 10mg cpr. x 28 -Zentiva (RX)


Indicatii:
ZENRA actioneaza prin:- Scaderea productiei, in organismul dumneavoastra, de substante care pot creste tensiunea arteriala- Relaxarea si dilatarea vaselor dumneavoastra de sânge- Scaderea efortului inimii de a pompa sânge in organismul dumneavoastra.
ZENRA poate fi utilizat:- Pentru a trata tensiunea arteriala mare (hipertensiune arteriala)- Pentru a reduce riscul dumneavoastra de a avea un infarct miocardic sau un accident vascular cerebral- Pentru a reduce riscul sau a intârzia agravarea afectiunilor dumneavoastra de rinichi (fie ca aveti sau nu diabet zaharat)- Pentru a trata inima dumneavoastra atunci când nu poate pompa suficient sânge in organismul dumneavoastra (insuficienta cardiaca)- Ca tratament dupa un infarct miocardic complicat cu insuficienta cardiaca.
Contraindicatii:Nu luati ZENRA:- Daca sunteti alergic la ramipril, la oricare alt medicament inhibitor al ECA sau la oricare dintre celelalte componente ale acestui medicament.

Precautii:
Inainte sa luati ZENRA, adresati-va medicului dumneavoastra sau farmacistului.
Sarcina, alaptarea si fertilitatea:
Sarcina:
Trebuie sa spuneti medicului dumneavoastra daca credeti ca sunteti (sau ati putea ramâne) gravida.Nu trebuie sa luati ZENRA in timpul primelor 12 saptamâni de sarcina si este exclusa orice administrare dupa a 13-a saptamâna, deoarece utilizarea in timpul sarcinii poate fi daunatoare pentru copilul dumneavoastra. Daca ramâneti gravida in timpul tratamentului cu ZENRA, spuneti imediat medicului duneavoastra. Trecerea la un tratament alternativ corespunzator trebuie facuta inaintea unei sarcini planificate.Alaptarea:Nu trebuie sa luati ZENRA daca alaptati.Adresati-va medicului dumneavoastra sau farmacistului pentru recomandari inainte de a lua orice medicament.

Conducerea vehiculelor si folosirea utilajelor:
In timpul tratamentului cu ZENRA, va puteti simti ametit. Acest lucru este mai probabil sa se intâmple când incepeti tratamentul cu ZENRA sau când incepeti sa luati o doza mai mare. Daca acest lucru se intâmpla, nu conduceti vehicule sau nu folositi unelte sau utilaje.

Mod de administrare:
Luati intotdeauna acest medicament exact asa cum v-a spus medicul dumneavoastra. Trebuie sa discutati cu medicul dumneavoastra sau cu farmacistul daca nu sunteti sigur.
Cât de mult sa luatiTratamentul tensiunii arteriale mari:- Doza uzuala de inceput este de 1,25 mg sau 2,5 mg, administrata o data pe zi.- Medicul dumneavoastra va adapta doza pe care o luati pâna când tensiunea dumneavoastra arteriala este controlata.- Doza maxima este de 10 mg, administrata o data pe zi.- Daca urmati deja tratament cu diuretice (medicamente care cresc eliminarea de apa), este posibil ca medicul dumneavoastra sa va opreasca administrarea sau sa va reduca doza de diuretic pe care il luati inainte de a incepe tratamentul cu ZENRA.
Pentru a reduce riscul dumneavoastra de a avea un infarct miocardic sau un accident vascular cerebral:- Doza uzuala de inceput este de 2,5 mg, administrata o data pe zi.- Medicul dumneavoastra poate apoi decide sa creasca doza pe care o luati.- Doza uzuala este de 10 mg, administrata o data pe zi.
Tratament pentru a reduce sau a intârzia agravarea problemelor dumneavoastra de rinichi:- Puteti incepe cu o doza de 1,25 mg sau 2,5 mg, administrata o data pe zi.- Medicul dumneavoastra va adapta doza pe care o luati.- Doza uzuala este de 5 mg sau 10 mg, administrata o data pe zi.
Tratamentul insuficientei cardiace:- Doza uzuala de inceput este de 1,25 mg, administrata o data pe zi.- Medicul dumneavoastra va adapta doza pe care o luati.- Doza maxima este de 10 mg zilnic. Este de preferat divizarea in doua prize pe zi.
Tratament dupa ce ati avut un infarct miocardic:- Doza uzuala de inceput este de 1,25 mg o data pe zi pâna la 2,5 mg de doua ori pe zi.- Medicul dumneavoastra va adapta doza pe care o luati.- Doza uzuala este de 10 mg zilnic. Este de preferat divizarea in doua prize pe zi.
Vârstnici:Medicul dumneavoastra va reduce doza initiala si va va adapta mai lent tratamentul
Daca aveti orice intrebari suplimentare cu privire la acest medicament, adresati-va medicului dumneavoastra sau farmacistului.

Compozitie:
- Substanta activa este ramiprilul.<2,5 mg:> Fiecare comprimat contine ramipril 2,5 mg.<5 mg:> Fiecare comprimat contine ramipril 5 mg.<10 mg:> Fiecare comprimat contine ramipril 10 mg.- Celelalte componente din comprimate sunt:HipromelozaAmidon de porumb pregelatinizatCeluloza microcristalinaStearilfumarat de sodiuOxid galben de fer (E172).HipromelozaAmidon de porumb pregelatinizatCeluloza microcristalinaStearilfumarat de sodiuOxid rosu de fer (E172).HipromelozaAmidon de porumb pregelatinizatCeluloza microcristalinaStearilfumarat de sodiu

Prezentare:
28 comprimate
Stocul produselor, afisat pe site, poate fi diferit fata de stocul real disponibil datorita unor factori precum: rezervarea produselor in farmacii de catre pacienti, rezervarea produselor in site de catre alti utilizatori etc. Minifarm face eforturi permanente pentru a păstra corectitudinea informaţiilor din acestă pagină. Uneori acestea pot conţine inadvertenţe: fotografia are caracter informativ şi poate conţine accesorii neincluse în pachetele standard, unele specificaţii sau preţul, pot fi modificate de catre producător fără preaviz sau pot conţine erori de operare.