Cumpără cel puțin un produs Seboradin și intri automat în CONCURS! Marele premiu: ondulator DYSON.

Află mai multe >
Cosul meu de cumparaturi
Cauta un produs
Adauga in Cos

Paracetamol, 500 mg, 20 comprimate, Zentiva

Producător: ZENTIVA

Data expirare: 31 August 2024

(0 review-uri)
Imaginile afișate sunt cu titlu de prezentare. Produsele pot diferi sub aspectul unor caracteristici (ex. nuante de culoare) de aspectul real al produsului, in functie de lotul in care au fost fabricate.

Paracetamol, 500 mg, 20 comprimate, Zentiva

Data expirare: 31 August 2024

(0 review-uri)
4.70 LEI
In stoc
Cate iti doresti?
Adauga in Cos
MEDICAMENT OTC Acest produs este un medicament OTC si nu poate fi returnat. Acest produs poate fi achizitionat doar de catre persoane fizice si achitat doar cu cardul, online.
vezi mai multe detalii

Acest medicament se poate elibera fara prescriptie medicala. Cititi cu atentie prospectul si informatiile de pe ambalaj. Daca apar manifestari neplacute adresati-va medicului sau farmacistului. ANMDM - Raporteaza online o reactie adversa
Pagină actualizată la data de Marţi, 30 Mai 2023

Detalii despre Paracetamol, 500 mg, 20 comprimate, Zentiva din categoria Dureri osteo-musculare

Indicatii:

Indicat in tratamentul simptomatic al durerilor uşoare şi medii cu diferite localizări: cefalee (inclusiv migrenă), artralgii, lombalgii, algii dentare, dureri faringiene, durere postvaccinală, dismenoree.
Dar si in tratamentul simptomatic al febrei.

Precautii Paracetamol 500 mg Zentiva: Reacţiile adverse pot fi reduse la minimum prin administrarea celei mai mici doze eficace pentru cea mai scurtă perioadă necesară controlării simptomelor.
Se va administra cu precauţie în insuficienţa renală uşoară şi moderată, fără a fi necesară reducerea dozei.
Alcoolismul cronic poate creşte toxicitatea hepatică a paracetamolului.
Studiile efectuate nu au evidenţiat probleme specifice privind administrarea la copii. Trebuie utilizate formele farmaceutice adecvate şi dozele recomandate.

Sarcina şi alăptarea :
Studiile la animale nu au evidenţiat efecte teratogene ale paracetamolului.
Studiile efectuate la gravide nu au identificat nici un risc asupra sarcinii sau a dezvoltării embrio-fetale, atunci când paracetamolul este utilizat în doza recomandată.
Paracetamolul este excretat în laptele matern dar nu în cantităţi semnificative clinic.
Medicamentul poate fi administrat în timpul sarcinii şi alăptării, în dozele terapeutice şi pentru o scurtă perioadă de timp, după evaluarea raportului beneficiu terapeutic/risc potenţial.

Capacitatea de a conduce vehicule sau de a folosi utilaje:
Paracetamolul nu influenţează capacitatea de a conduce vehicule sau de a folosi utilaje.

Contraindicatii Paracetamol 500 mg Zentiva: Hipersensibilitate la paracetamol sau la oricare dintre excipienţii medicamentului;
Insuficienţă hepatocelulară;
Insuficienţă cardiacă severă;
Insuficienţă renală severă;
Copii cu vârsta sub 6 ani (datorită formei farmaceutice);
Deficit de glucozo-6 fosfat dehidrogenază.
 

Ce contine Paracetamol, 500 mg, 20 comprimate, Zentiva

Ingrediente Paracetamol 500 mg Zentiva: Un comprimat conţine paracetamol 500 mg sub formă de paracetamol DC 555,55 mg şi excipienţi: povidonă K 30, amidon de porumb, amidon pregelatinizat, amidon glicolat de sodiu, acid stearic, hidroxibenzoat de propil, hidroxibenzoat de etil.

Cum se foloseste Paracetamol, 500 mg, 20 comprimate, Zentiva

Dozaj Paracetamol 500 mg Zentiva: Paracetamol 500 mg, comprimate se administrează pe cale orală la adulţi şi copii cu vârsta peste 6 ani, cu respectarea intervalului de minim 4 ore între două administrări şi a dozei maxime zilnice.

Dozele uzuale sunt:
Adulţi şi adolescenţi cu vârsta peste 12 ani:
Doza recomandată este de 500-1000 mg paracetamol (1-2 comprimate Paracetamol 500 mg) la intervale de 4 ore, administrată la nevoie.
Nu se recomandă administrarea la intervale mai mici de 4 ore.
Doza maximă recomandată pentru adulţi este de 4 g paracetamol (8 comprimate Paracetamol 500 mg) pe zi.

Copii cu vârsta cuprinsă între 6-12 ani:
Doza este de 60 mg/kg şi zi, repartizată în prize egale, de exemplu 15 mg/kg şi priză la 6 ore sau 10 mg/kg şi priză la 4 ore.
Nu se recomandă administrarea la intervale mai mici de 4 ore.
Nu trebuie administrate mai mult de 4 doze pe zi.
Dacă simptomele persistă mai mult de 3 zile, este necesară reevaluarea diagnosticului şi tratamentului.

Copii cu vârsta sub 6 ani: se recomandă utilizarea formelor farmaceutice adecvate vârstei.
 

Produsul este descris gresit?

Deocamdată nu au fost exprimate review-uri pentru acest produs.

Spune-ne opinia ta

(nu va fi publicată)

Tip administrare: cale orala
Forma/textura: comprimate
Mod prezentare: 20 comprimate
Prospect Paracetamol, 500 mg, 20 comprimate, Zentiva


Indicatii:
- Paracetamol Zentiva face parte din grupa medicamentelor analgezice-antipiretice (ameliorează durerea şi reduce temperatura corpului în caz de febră);- Paracetamol Zentiva este indicat în tratamentul simptomatic al durerilor de intensitate uşoară până la moderată, cu diferite localizări (dureri de cap, dureri în gât, dureri de dinţi, dureri asociate răcelii şi gripei, dureri ale muşchilor sau articulaţiilor sau în caz de menstruaţie dureroasă) şi tratamentul simptomatic al febrei.
Contraindicații:Nu luaţi Paracetamol Zentiva:- dacă sunteţi alergic la paracetamol sau la oricare dintre celelalte componente ale acestui medicament;

Precautii:
Înainte să utilizaţi Paracetamol Zentiva, adresaţi-vă medicului dumneavoastră sau farmacistului.

Sarcina, alăptarea și fertilitatea:
Dacă sunteţi gravidă sau alăptaţi, credeţi că aţi putea fi gravidă sau intenţionaţi să rămâneţi gravidă, adresaţi-vă medicului sau farmacistului pentru recomandări înainte de a lua acest medicament.Dacă este necesar, Paracetamol Zentiva poate fi utilizat în timpul sarcinii. Trebuie să utilizaţi cea mai mică doză posibilă care vă reduce durerea şi/sau febra şi să o utilizaţi pentru o perioadă de timp cât mai scurtă şi cu frecvenţa de administrare cea mai mică.Contactaţi-vă medicul în cazul în care durerea şi/sau febra nu se diminuează sau dacă este necesar să luaţi medicamentul mai des.Paracetamol Zentiva poate fi utilizat în timpul alăptării, în dozele terapeutice şi pentru o scurtă perioadă de timp, la recomandarea medicului. 

Conducerea vehiculelor şi folosirea utilajelor:
Paracetamolul nu afectează capacitatea de a conduce vehicule sau de a folosi utilaje. 

Mod de administrare:
Utilizaţi întotdeauna acest medicament exact aşa cum v-a spus medicul sau farmacistul. Discutaţi cu medicul dumneavoastră sau cu farmacistul dacă nu sunteţi sigur.
Adulți: 1-2 comprimate o dată, repetând doza, dacă este nevoie, la 4-6 ore, fără a depăși 6 comprimate în 24 de ore.  
Copii 6-12 ani: 1/2 din dozele pentru adulți. Nu se recomandă administrarea medicamentului copiilor cu greutate corporală sub 8 kg. Durata recomandată a tratamentului este de 5 zile. Durata maximă a tratamentului este de 10 zile.
Dacă aveţi orice întrebări suplimentare cu privire la acest medicament, adresaţi-vă medicului dumneavoastră sau farmacistului.

Compozitie:
- Substanţa activă este paracetamolul. Fiecare comprimat conţine paracetamol 500 mg, sub formă de paracetamol DC 555,55 mg.- Celelalte componente sunt: povidonă K 30, amidon de porumb, amidon de porumb pregelatinizat, amidonglicolat de sodiu, acid stearic, propilhidroxibenzoat (E216), etilhidroxibenzoat (E214).

Prezentare:
20 comprimate
Stocul produselor, afisat pe site, poate fi diferit fata de stocul real disponibil datorita unor factori precum: rezervarea produselor in farmacii de catre pacienti, rezervarea produselor in site de catre alti utilizatori etc. Minifarm face eforturi permanente pentru a păstra corectitudinea informaţiilor din acestă pagină. Uneori acestea pot conţine inadvertenţe: fotografia are caracter informativ şi poate conţine accesorii neincluse în pachetele standard, unele specificaţii sau preţul, pot fi modificate de catre producător fără preaviz sau pot conţine erori de operare.
CONCURS: Par fabulos in fiecare zi cu Seboradin!

Descopera oferta Minifarm Online pentru Paracetamol, 500 mg, 20 comprimate, Zentiva in categoria de produse Dureri osteo-musculare

Indicatii: Indicat in tratamentul simptomatic al durerilor uşoare şi medii cu diferite localizări: cefalee (inclusiv migrenă), artralgii, lombalgii, algii dentare, dureri faringiene, durere postvaccinală, dismenoree. Dar si in tratamentul simptomatic al febrei. Precautii Paracetamol 500 mg Zent