Cosul meu de cumparaturi
Cauta un produs
Adauga in Cos

Sab Simplex 69.19mg/ml -suspensie orala x 30 ml - Pfizer

Producător: PFIZER

Data expirare: 30 August 2024

(0 review-uri)
Imaginile afișate sunt cu titlu de prezentare. Produsele pot diferi sub aspectul unor caracteristici (ex. nuante de culoare) de aspectul real al produsului, in functie de lotul in care au fost fabricate.

Sab Simplex 69.19mg/ml -suspensie orala x 30 ml - Pfizer

Producător: PFIZER

Data expirare: 30 August 2024

(0 review-uri)
24.00 LEI
In stoc
Cate iti doresti?
Adauga in Cos
MEDICAMENT OTC Acest produs este un medicament OTC si nu poate fi returnat. Acest produs poate fi achizitionat doar de catre persoane fizice si achitat doar cu cardul, online.
vezi mai multe detalii

Acest medicament se poate elibera fara prescriptie medicala. Cititi cu atentie prospectul si informatiile de pe ambalaj. Daca apar manifestari neplacute adresati-va medicului sau farmacistului. ANMDM - Raporteaza online o reactie adversa
Pagină actualizată la data de Marţi, 7 Februarie 2023

Detalii despre Sab Simplex 69.19mg/ml -suspensie orala x 30 ml - Pfizer din categoria Colici

Ce găsiţi în acest prospect:

1. Ce este Sab Simplex şi pentru ce se utilizează

2. Ce trebuie să știți înainte să utilizaţi Sab Simplex

3. Cum să utilizaţi Sab Simplex

4. Reacţii adverse posibile

5. Cum se păstrează Sab Simplex

6. Conținutul ambalajului și alte informații

1. Ce este Sab Simplex şi pentru ce se utilizează

Sab Simplex este un medicament antiflatulenţă (pentru tratarea acumulărilor de gaze intestinale).

Sab Simplex acţionează prin spargerea peliculei de la suprafaţa bulelor cu gaz acumulate în stomac sau în intestin sub formă de spumă, eliberând astfel gazul care apoi se elimină uşor din intestin.

De aceea, Sab Simplex poate fi folosit pentru ameliorarea tulburărilor provocate de formarea excesivă de gaz în stomac şi intestin, pentru pregătirea în vederea examinării medicale a abdomenului prin radiografie, radioscopie, ecografie sau gastroduodenoscopie, pentru a trata formarea excesivă de gaz după intervenţiile chirurgicale, sau ca tratament adjuvant în cazul intoxicaţiilor cu detergenţi.

2. Ce trebuie să știți înainte să utilizaţi Sab Simplex

Nu luaţi Sab Simplex

- dacă sunteţi alergic la simeticonă sau la oricare dintre celelalte componente ale acestui medicament (enumerate la punctul 6).

Sab Simplex împreună cu alte medicamente

Spuneţi medicului dumneavoastră sau farmacistului dacă utilizaţi, aţi utilizat recent sau s-ar putea să utilizaţi orice alte medicamente.

Sab Simplex suspensie orală poate fi luată în timpul tratamentului cu alte medicamente.

Sab Simplex împreună cu alimente şi băuturi

Suspensia orală de Sab Simplex poate fi luată în timpul meselor sau între mese şi poate fi luată împreună cu alte lichide, cum este, de exemplu, laptele.

Sarcina şi alăptarea

Sab Simplex poate fi folosit în timpul sarcinii sau alăptării.

Dacă sunteţi gravidă sau alăptaţi, credeţi că aţi putea fi gravidă sau intenţionaţi să rămâneţi gravidă, adresaţi-vă medicului dumneavoastră sau farmacistului pentru recomandări înainte de a lua acest medicament.

Conducerea vehiculelor şi folosirea utilajelor

Sab Simplex nu influenţează capacitatea de a conduce vehicule şi de a folosi utilaje.

Suspensia orală de Sab Simplex nu conţine carbohidraţi şi, de aceea, poate fi utilizată şi de persoanele cu diabet zaharat.

4. Reacții adverse posibile

Ca toate medicamentele, acest medicament poate provoca reacţii adverse, cu toate că nu apar la toate persoanele.

Până în prezent, nu s-au raportat reacţii adverse provocate de tratamentul cu Sab Simplex.

Ce contine Sab Simplex 69.19mg/ml -suspensie orala x 30 ml - Pfizer

Ce conţine Sab Simplex

- Substanţa activă este simeticona, compusă din dimeticonă 350 şi dioxid de siliciu în proporţie de 92,5:7,5. Un mililitru de suspensie orală (aproximativ 25 picături) conţine simeticonă 69,19 mg;

- Celelalte componente (excipienţii) sunt: citrat de sodiu, acid citric monohidrat, ciclamat de sodiu, benzoat de sodiu, zaharină sodică, carbomer 974P, metilhidroxipropilceluloză 50 cPs, aromă de zmeură, aromă de vanilie, apă purificată.

Cum se foloseste Sab Simplex 69.19mg/ml -suspensie orala x 30 ml - Pfizer

Cum să utilizaţi Sab Simplex

Utilizaţi întotdeauna acest medicament exact aşa cum scrie în acest prospect. Trebuie să discutaţi cu medicul dumneavoastră sau cu farmacistul dacă nu sunteţi sigur.

Dacă aveţi impresia că efectul Sab Simplex este prea intens sau prea slab, adresaţi-vă medicului dumneavoastră sau farmacistului.

Tulburări gastro-intestinale determinate de acumularea de gaze intestinale

Sugari şi copii hrăniţi cu biberonul:

15 picături (0,6 ml) adăugate la fiecare biberon cu hrană.

Sab Simplex se amestecă uşor cu alte lichide, de exemplu cu lapte.

Copii mici:

15 picături (0,6 ml) în timpul sau după masă.

La nevoie, pot fi administrate încă 15 picături înainte de culcare.

Şcolari şi adulţi:

Şcolari: 20-30 picături (0,8-1,2 ml)

Adulţi: 30-45 picături (1,2-1,8 ml)

Aceste doze se pot administra la fiecare 4-6 ore; dacă este necesar, doza poate fi crescută.

Se recomandă administrarea suspensiei de Sab Simplex în timpul meselor sau după mese şi, dacă este necesar, înainte de culcare.

Suspensia de Sab Simplex se poate administra la sugari înainte de alăptare folosindu-se o linguriţă.

Flaconul trebuie agitat bine înainte de folosire. Se întoarce sticluţa cu sistemul picurător în jos şi se loveşte uşor fundul acesteia pentru a activa trecerea soluţiei prin picurător.

Durata administrării depinde de evoluţia simptomelor. Dacă este necesar, suspensia de Sab Simplex se poate administra pe perioade mai lungi de timp. Cu toate acestea, dacă apar tulburări gastro-intestinale noi sau dacă cele existente persistă, adresaţi-vă medicului.

Pregătirea pentru explorări diagnostice la nivelul abdomenului

Administrarea medicamentului în vederea pregătirii unor explorări diagnostice la nivelul abdomenului se face mai uşor dacă se înlătură picurătorul.

Examinări cu raze X:

Pentru pregătirea examinării radiografice se administrează 3-6 linguriţe (15-30 ml) suspensie de Sab Simplex în seara dinaintea examinării.

Ecografie:

Pentru pregătirea examinării ecografice se administrează 3 linguriţe (15 ml) suspensie de Sab Simplex în seara dinaintea examinării şi 3 linguriţe (15 ml) cu aproximativ 3 ore înainte de examinare.

Endoscopie:

Imediat înainte de începerea endoscopiei se administrează 1/2-1 linguriţă (2,5-5 ml) suspensie de Sab Simplex.

Administrarea suplimentară de medicament pentru eliminarea bulelor de spumă se poate face introducând câţiva mililitri de suspensie de Sab Simplex prin lumenul endoscopului.

Intoxicaţie cu detergenţi

Doza depinde de severitatea simptomatologiei. Doza minimă recomandată este de o linguriţă (5 ml) suspensie de Sab Simplex.

Dacă utilizați mai mult Sab Simplex decât trebuie

Adresaţi-vă imediat medicului sau celui mai apropiat spital.

Dacă uitaţi să luaţi o doză de suspensie orală

Nu vă îngrijoraţi. Luaţi doza imediat ce vă amintiţi.

Produsul este descris gresit?

Deocamdată nu au fost exprimate review-uri pentru acest produs.

Spune-ne opinia ta

(nu va fi publicată)

Tip administrare: cale orala
Forma/textura: lichid
Cantitate: 30 ml
Stocul produselor, afisat pe site, poate fi diferit fata de stocul real disponibil datorita unor factori precum: rezervarea produselor in farmacii de catre pacienti, rezervarea produselor in site de catre alti utilizatori etc. Minifarm face eforturi permanente pentru a păstra corectitudinea informaţiilor din acestă pagină. Uneori acestea pot conţine inadvertenţe: fotografia are caracter informativ şi poate conţine accesorii neincluse în pachetele standard, unele specificaţii sau preţul, pot fi modificate de catre producător fără preaviz sau pot conţine erori de operare.
Ai vazut recent sterge istoricul

Descopera oferta Minifarm Online pentru Sab Simplex 69.19mg/ml -suspensie orala x 30 ml - Pfizer in categoria de produse Colici

Ce găsiţi în acest prospect: 1. Ce este Sab Simplex şi pentru ce se utilizează 2. Ce trebuie să știți înainte să utilizaţi Sab Simplex 3. Cum să utilizaţi Sab Simplex 4. Reacţii adverse posibile 5. Cum se păstrează Sab Simplex 6. Conținutul ambalajului și alte informații