Cosul meu de cumparaturi
Cauta un produs
Adauga in Cos

Faringosept Rapid Portocala 2mg/0,6mg/1,2mg - cpr. x 12 - Terapia

Data expirare: 31 Ianuarie 2024

(0 review-uri)
Imaginile afișate sunt cu titlu de prezentare. Produsele pot diferi sub aspectul unor caracteristici (ex. nuante de culoare) de aspectul real al produsului, in functie de lotul in care au fost fabricate.

Faringosept Rapid Portocala 2mg/0,6mg/1,2mg - cpr. x 12 - Terapia

Data expirare: 31 Ianuarie 2024

(0 review-uri)
19.00 LEI
In stoc
Cate iti doresti?
Adauga in Cos
MEDICAMENT OTC Acest produs este un medicament OTC si nu poate fi returnat. Acest produs poate fi achizitionat doar de catre persoane fizice si achitat doar cu cardul, online.
vezi mai multe detalii

Acest medicament se poate elibera fara prescriptie medicala. Cititi cu atentie prospectul si informatiile de pe ambalaj. Daca apar manifestari neplacute adresati-va medicului sau farmacistului. ANMDM - Raporteaza online o reactie adversa
Pagină actualizată la data de Luni, 30 Ianuarie 2023

Detalii despre Faringosept Rapid Portocala 2mg/0,6mg/1,2mg - cpr. x 12 - Terapia din categoria Dureri în gât

Ce găsiți în acest prospect

1. Ce este Faringosept Rapid și pentru ce se utilizează

2. Ce trebuie să știți înainte să luați Faringosept Rapid

3. Cum să luați Faringosept Rapid

4. Reacții adverse posibile

5. Cum se păstrează Faringosept Rapid

6. Conținutul ambalajului și alte informații

1. Ce este Faringosept Rapid și pentru ce se utilizează

Faringosept Rapid conține amilmetacrezol și alcool 2,4-diclorbenzilic – ambele antiseptice – și clorhidrat de lidocaină – un anestezic local pentru gât.

Indicat pentru ameliorarea locală a simptomelor de durere ȋn gât la adulți și adolescenți cu vârsta peste 12 ani.

Dacă după 2 zile nu vă simțiți mai bine sau vă simțiți mai rău, trebuie să vă adresați unui medic.

2. Ce trebuie să știți înainte să luați Faringosept Rapid

Nu luați Faringosept Rapid:

- dacă sunteți alergic la clorhidrat de lidocaină sau la alte medicamente anestezice locale de tip amidă, la amilmetacrezol, la alcool 2,4-diclorbenzilic sau la oricare dintre celelalte componente ale acestui medicament (enumerate la pct. 6);

- Copiii cu vârsta sub 12 ani nu trebuie să ia acest medicament.

Atenționări și precauții

Înainte să luați Faringosept Rapid, adresați-vă medicului dumneavoastră, farmacistului sau asistentei medicale.
Trebuie să-l informați pe medicul dumneavoastră dacă:

- aveți astm bronșic;

- simptomele dumneavoastră nu se ameliorează după două zile sau aveți febră, dureri de cap, greață, vărsături sau erupție trecătoare pe piele.

Acest medicament poate fi dăunător pentru dinți.

• Anestezicele conținute în acest medicament pot cauza aspirație în timp ce mâncați (tuse în timpul meselor sau o senzație de înecare). Nu consumați alimente imediat după utilizarea acestui medicament. Acest medicament poate cauza amorțeala limbii și poate crește riscul de rănire prin mușcare. Prin urmare, aveți grijă atunci când consumați alimente și băuturi fierbinți;

• Nu se recomandă utilizarea prelungită a acestui medicament (peste 5 zile), întrucât aceasta poate afecta echilibrul microbian natural al gâtului;

• Respectați dozele indicate: dacă este luat în doze mari sau pe o perioadă lungă, acest medicament poate afecta inima sau sistemul nervos și poate cauza convulsii;

• Persoanele vârstnice sau cu o stare slăbită sunt mai sensibile la posibilele reacții adverse și trebuie să se adreseze medicului lor înainte de a lua acest medicament;

• Acest medicament nu trebuie utilizat în regiunea gurii și gâtului dacă există răni acute mai mari.

Faringosept Rapid conține glucoză 1,016 g per pastilă, fapt ce trebuie luat în considerare în tratamentul pacienților cu sindrom de malabsorbție la glucoză-galactoză și al pacienților cu diabet zaharat.

Faringosept Rapid conține zahăr. Pacienții cu afecțiuni ereditare rare de intoleranță la fructoză, sindrom de malabsorbție la glucoză-galactoză sau deficit de zaharază-izomaltază nu trebuie să utilizeze acest medicament.

Faringosept Rapid conține zahăr 1,495 g per pastilă, fapt ce trebuie luat în considerare în tratamentul pacienților cu sindrom de malabsorbție la glucoză-galactoză și al pacienților cu diabet zaharat.

Faringosept Rapid conține terpeni care se găsesc în levomentol. Dozele excesive de terpeni au fost asociate cu complicații neurologice, cum sunt convulsiile la copii.

Coloranții galben-amurg și roșu coșenilă pot cauza reacții alergice.

Copii

Acest medicament nu trebuie utilizat la copii cu vârsta sub 12 ani.

Faringosept Rapid împreună cu alte medicamente

Spuneți medicului dumneavoastră sau farmacistului dacă luați, ați luat recent sau s-ar putea să luați orice alte medicamente.

În special, spuneți medicului dumneavoastră sau farmacistului dacă luați oricare dintre următoarele medicamente, întrucât poate fi necesară modificarea dozelor acestora:

- betablocante (utilizate în tratamentul insuficienței cardiace sau bolilor arteriale) sau medicamente care conțin cimetidină (utilizată în tratamentul ulcerelor de la nivelul stomacului);

- alte anestezice locale (amide);

- medicamente utilizate în tratamentul afecțiunilor cardiace, cum sunt mexiletina sau procainamida;

- medicamente cum este fluvoxamina (utilizată în tratamentul depresiei);

- antibiotice cum sunt eritromicina sau itraconazolul.

Deși nu ar trebui să apară interacțiuni, nu luați alte antiseptice pe cale orală sau faringiană în timp ce utilizați Faringosept Rapid.

Faringosept Rapid împreună cu alimente, băuturi și alcool

Nu luați acest medicament înainte de masă sau înainte de a consuma băuturi.

Sarcina și alăptarea

Sarcina:

Utilizarea acestui medicament nu este recomandată în timpul sarcinii.

Alăptarea:

Utilizarea acestui medicament nu este recomandată pe perioada alăptării.

Conducerea vehiculelor și folosirea utilajelor

Observați răspunsul dumneavoastră la acest medicament. Luat în doza recomandată, acest medicament nu ar trebui să vă afecteze reacțiile sau să cauzeze somnolență. Cu toate acestea, dacă observați oricare dintre aceste efecte, evitați să conduceți vehicule sau să folosiți utilaje grele.

3. Cum să luați Faringosept Rapid

Urmați instrucțiunile conținute în acest prospect. Luați întotdeauna acest medicament exact așa cum v-a spus medicul dumneavoastră sau farmacistul. Discutați cu medicul dumneavoastră sau cu farmacistul dacă nu sunteți sigur.

Dozele recomandate sunt următoarele:

Adulți și adolescenți cu vârsta peste 12 ani: dizolvați lent în gură o pastilă, o dată la 2-3 ore, până la maximum 8 pastile într-o perioadă de 24 ore (maximum 4 pastile pentru adolescenți).

Nu lăsați medicamentul să se dizolve în sacul format la nivelul obrazului (între obraz și dinți).

Utilizarea la copii

Acest medicament nu trebuie utilizat la copii cu vârsta sub 12 ani.

Dacă luați mai mult Faringosept Rapid decât trebuie

Evenimentele care pot apărea în caz de utilizare necorespunzătoare sau supradozaj: anestezie excesivă a tractului digestiv și a căilor respiratorii superioare, insomnie, nelinişte, excitabilitate, deprimare respiratorie. Pot apărea, de asemenea, scurtare a respirației, durere de cap, extenuare, intoleranță la efort, amețeală și pierdere a conștienței, din cauza unei afecțiuni numite methemoglobinemie. Solicitați imediat asistență medicală și specificați medicamentul și cantitatea luată.

Nu se recomandă utilizarea acestui medicament pe o perioadă mai mare de 5 zile, întrucât aceasta poate afecta echilibrul microbian natural al gâtului.

Dacă aveți orice întrebări suplimentare cu privire la acest medicament, adresați-vă medicului dumneavoastră, farmacistului sau asistentei medicale.

4. Reacții adverse posibile

Ca toate medicamentele, acest medicament poate provoca reacții adverse, cu toate că nu apar la toate persoanele.
Pe durata perioadei de utilizare, au fost raportate următoarele reacții adverse pentru combinația de substanțe active din compoziția acestui medicament:

Trebuie să opriți utilizarea Faringosept Rapid și să vă adresați imediat medicului dumneavoastră dacă prezentați simptome de angioedem, cum sunt:

• umflare a feței, limbii sau faringelui;

• dificultăți la înghițire;

• urticarie și dificultăți la respirație.

Tulburări ale sistemului imunitar

Rare (pot afecta până la 1 și 1000 de persoane): reacții de hipersensibilitate (senzație de arsură, mâncărimi), angioedem, senzație de înțepături în gât și gust neplăcut.

Ce contine Faringosept Rapid Portocala 2mg/0,6mg/1,2mg - cpr. x 12 - Terapia

Ce conţine Faringosept Rapid
Substanţele active sunt:

  • Clorhidrat de lidocaină 2,00 mg
  • Amilmetacrezol 0,60 mg
  • Alcool 2,4-diclorbenzilic 1,20 mg

Faringosept Rapid Portocală 2 mg/0,6 mg/1,2 mg pastile
Levomentol,
Zaharină sodică (E-954),
Zahăr,
Glucoză lichidă,
Galben-amurg (E-110),
Roşu coşenilă (E-124),
Acid citric monohidrat (E-330),
Aromă de portocale.

Cum se foloseste Faringosept Rapid Portocala 2mg/0,6mg/1,2mg - cpr. x 12 - Terapia

Dozele recomandate sunt următoarele:
- Adulţi şi adolescenţi cu vârsta peste 12 ani: dizolvaţi lent în gură o pastilă, o dată la 2-3 ore, până la maximum 8 pastile într-o perioadă de 24 ore (maximum 4 pastile pentru adolescenţi).
Nu lăsaţi medicamentul să se dizolve în sacul format la nivelul obrazului (între obraz şi dinţi).

Produsul este descris gresit?

Deocamdată nu au fost exprimate review-uri pentru acest produs.

Spune-ne opinia ta

(nu va fi publicată)

Stocul produselor, afisat pe site, poate fi diferit fata de stocul real disponibil datorita unor factori precum: rezervarea produselor in farmacii de catre pacienti, rezervarea produselor in site de catre alti utilizatori etc. Minifarm face eforturi permanente pentru a păstra corectitudinea informaţiilor din acestă pagină. Uneori acestea pot conţine inadvertenţe: fotografia are caracter informativ şi poate conţine accesorii neincluse în pachetele standard, unele specificaţii sau preţul, pot fi modificate de catre producător fără preaviz sau pot conţine erori de operare.

Descopera oferta Minifarm Online pentru Faringosept Rapid Portocala 2mg/0,6mg/1,2mg - cpr. x 12 - Terapia in categoria de produse Dureri în gât

Ce găsiți în acest prospect 1. Ce este Faringosept Rapid și pentru ce se utilizează 2. Ce trebuie să știți înainte să luați Faringosept Rapid 3. Cum să luați Faringosept Rapid 4. Reacții adverse posibile 5. Cum se păstrează Faringosept Rapid 6. Conținutul ambalajului și a