Cosul meu de cumparaturi
Cauta un produs
Adauga in Cos

Calcivid - Formula citrat, 30 comprimate, Beres Pharmaceuticals Co

Producător: Beres

Data expirare: 31 Mai 2024

(0 review-uri)
Imaginile afișate sunt cu titlu de prezentare. Produsele pot diferi sub aspectul unor caracteristici (ex. nuante de culoare) de aspectul real al produsului, in functie de lotul in care au fost fabricate.

Calcivid - Formula citrat, 30 comprimate, Beres Pharmaceuticals Co

Brand / gamă: Beres

Data expirare: 31 Mai 2024

(0 review-uri)
24.00 LEI
In stoc
Cate iti doresti?
Adauga in Cos
MEDICAMENT OTC Acest produs este un medicament OTC si nu poate fi returnat. Acest produs poate fi achizitionat doar de catre persoane fizice si achitat doar cu cardul, online.
vezi mai multe detalii

Acest medicament se poate elibera fara prescriptie medicala. Cititi cu atentie prospectul si informatiile de pe ambalaj. Daca apar manifestari neplacute adresati-va medicului sau farmacistului. ANMDM - Raporteaza online o reactie adversa
Pagină actualizată la data de Sâmbătă, 25 Martie 2023

Detalii despre Calcivid - Formula citrat, 30 comprimate, Beres Pharmaceuticals Co din categoria PENTRU OASE SI ARTICULATII

Indicații

Profilaxia şi tratamentul carenţei de vitamina D şi calciu.

Ca adjuvant în tratamentului specific al osteoporozei, prin suplimentarea aportului de vitamina D şi calciu la pacienţii care prezintă riscul apariţiei carenţei de vitamina D şi calciu.

Contraindicații

  • Afecţiuni şi/sau stări care au ca rezultat hipercalcemia şi/sau hipercalciuria (de exemplu mielom multiplu, metastaze osoase, hiperparatiroidism primar).

  • Insuficienţă renală

  • Hipervitaminoză D

  • Hipersensibilitate la substanţele active sau la oricare dintre excipienţi

Atenționări

În cazul unui tratament îndelungat se recomandă monitorizarea concentraţiei plasmatice de calciu şi al funcţiilor renale prin determinarea creatininei serice. Monitorizarea este importantă mai ales la pacienţii în vârstă aflaţi sub tratament concomitent cu glicozide cardiotonice sau diuretice (vezi pct. 4.5) şi la pacienţii cu tendinţă ridicată de formare a calcurilor renali. În caz de hipercalcemie sau la apariţia semnelor de tulburări ale funcţiilor renale dozele se reduc sau se întrerupe tratamentul.

Se recomandă monitorizare atentă a pacienţilor cu insuficienţă renală uşoară sau moderată cu monitorizarea efectelor asupra valorilor calciului şi fosfaţilor. Trebuie ţinut cont şi de riscul de apariţie a calcificărilor în ţesuturile moi. La pacienţii cu insuficienţă renală severă, vitamina D sub formă de colecalciferol nu este metabolizată normal. În aceste cazuri se vor folosi alte forme ale vitaminei D (vezi pct. 4.3. Contraindicaţii).

La pacienţii cu istoric de litiază renală se recomandă evaluarea excreţiei renale de calciu pentru a exclude hipercalciuria.

Comprimatele filmate CALCIVID CITRAT 300 mg/200 UI se prescriu cu precauţie la pacienţii cu sarcoidoză, datorită riscului de metabolizare crescută a vitaminei D în forma sa activă. La aceşti pacienţi se recomandă monitorizarea concentraţiei plasmatice şi urinare ale calciului.

CALCIVID CITRAT 300 mg/200 UI comprimate filmate se administrează cu precauţie la pacienţii imobilizaţi şi care suferă de osteoporoză datorită riscului crescut de hipercalcemie.

A se lua în considerare conţinutul de vitamina D (200 UI) al CALCIVID CITRAT 300 mg/200 UI comprimate filmate atunci când se prescriu concomitent alte medicamente cu conţinut de vitamina D. Aportul suplimentar de calciu sau vitamina D se face numai sub strictă supraveghere medicală. În aceste cazuri este necesară monitorizarea frecventă a nivelului seric de calciu şi al eliminării renale de calciu.

CALCIVID CITRAT 300 mg/200 UI comprimate filmate nu este destinat copiilor.

Acest medicament conţine zahăr. Pacienţii cu afecţiuni ereditare rare de intoleranţă la fructoză, sindrom de malabsorbţie la glucoză-galactoză sau insuficienţă a zaharazei-izomaltazei nu trebuie să utilizeze acest medicament.

Acest medicament conţine lactoză monohidrat. Pacienţii cu afecţiuni ereditare rare de intoleranţă la galactoză, deficit de lactază (Lapp) sau sindrom de malabsorbţie la glucoză-galactoză nu trebuie să utilizeze acest medicament.

Interacțiuni

Diureticele tiazidice reduc eliminarea urinară a calciului. Datorită riscului crescut de hipercalcemie, în cursul tratamentului concomitent cu diuretice tiazidice, concentraţia plasmatică de calciu trebuie monitorizat periodic. Hipercalcemia trebuie evitată la pacienţii digitalizaţi.

Corticosteroizii sistemici reduc absorbţia calciului. În cazul administrării concomitente, poate fi necesară creşterea dozelor de CALCIVID CITRAT 300 mg/200 UI comprimate filmate.

Tratamentul concomitent cu răşini schimbător de ioni cum ar fi colestiramina sau cu laxative cum ar fi uleiul de parafină poate reduce absorbţia gastrointestinală a vitaminei D.

Citratul de calciu poate interfera cu absorbţia tetraciclinei sau a unor fluorochinolone administrate concomitent. Din aceste considerente aceste preparate se administrează cu cel puţin 2 ore înainte sau cu 4-6 ore după aportul oral de calciu.

Hipercalcemia din timpul tratamentului cu calciu şi vitamina D poate creşte toxicitatea glicozidelor cardiotonice. La aceşti pacienţi se monitorizează electrocardiograma (ECG) şi concentraţia plasmatică de calciu.

Dacă se foloseşte concomitent tratament cu bisfosfonat sau fluorură de sodiu, acestea se administrează cu cel puţin 3 ore înainte de administrarea comprimatelor filmate CALCIVID CITRAT 300 mg/200 UI, pentru a preveni diminuarea absorbţiei gastrointestinale.

Rifampicina, fenitoina sau barbituricele pot reduce activitatea vitaminei D, deoarece acestea cresc rata de metabolizare a vitaminei D.

Sărurile de calciu pot determina scăderea absorbţiei de fier, zinc sau stronţiu. De aceea preparatele care conţin fier, zinc sau stronţiu se administrează la o distanţă de cel puţin 2 ore de la administrarea preparatelor de calciu.

Sărurile de calciu pot reduce absorbţia estramustinului sau hormonilor tiroidieni. Din aceste considerente se recomandă administrarea CALCIVID CITRAT 300 mg/200 UI comprimate filmate la o distanţă de cel puţin 2 ore de la administrarea acestor preparate.

Acidul oxalic (prezent în spanac şi revent) şi acidul fitic (prezent în cereale integrale) pot inhiba absorbţia calciului prin formarea unor compuşi insolubili. Se recomandă un interval de 2 ore între administrarea medicamentelor cu conţinut de calciu şi consumul de alimente cu conţinut ridicat de acid oxalic şi acid fitic.

Sarcina

Sarcină

Pe perioada sarcinii aportul zilnic de calciu şi vitamina D nu trebuie să depăşească 1500 mg respectiv 600 UI. Experimentele pe animale au evidenţiat toxicitatea reproductivă a dozelor mari de vitamina D. La femeile însărcinate, se recomandă evitarea dozelor mari de calciu şi vitamina D, deoarece hipercalcemia prelungită poate duce la întârzierea dezvoltării fizice sau psihice, la stenoză aortica supravalvulară sau retinopatie la copii. Nu sunt indicii asupra teratogenităţii la om a dozelor terapeutice de vitamina D. Citratul de calciu se poate folosi în cursul sarcinii, în cazurile de deficienţă ale calciului şi vitaminei D.

Alăptare

CALCIVID CITRAT 300 mg/200 UI comprimate filmate se poate folosi în perioada alăptării. Calciul şi vitamina D trec în laptele matern. Acest aspect trebuie luat în considerare la administrarea adiţională de vitamina D la copil.

Condus auto

Nu sunt disponibile date privind efectele asupra capacităţii de a conduce vehicule sau de a folosi utilaje. Oricum apariţia unor efecte de acest gen este foarte puţin probabilă.

Reacții adverse

Reacţiile adverse au fost raportate pe aparate, sisteme şi organe şi în funcţie de frecvenţă. Frecvenţa este definită utilizând următoarea convenţie:

Foarte frecvente (≥ 1/10), Frecvente (≥ 1/100 şi < 1/10),

Mai puţin frecvente (≥ 1/1000 şi < 1/100), Rare (≥ 1/10000 şi < 1/1000),

Foarte rare (< 1/10000)

Cu frecvenţă necunoscută (care nu poate fi estimată din datele disponibile)

Tulburări metabolice şi de nutriţie

Mai puţin frecvente: hipercalcemie şi hipercalciurie

Tulburări gastro-intestinale

Rare: constipaţie, flatulenţă, greaţă, dureri abdominale şi diaree

Afecţiuni cutanate şi ale ţesutului subcutanat Rare: prurit, erupţii cutanate şi urticarie
Supradozaj

Supradozajul poate determina hipervitaminoză şi hipercalcemie. Simptomele hipercalcemiei pot include: anorexie, sete, greaţă, vărsături, constipaţie, dureri abdominale, slăbiciune musculară, oboseală, tulburări mentale, polidipsie, poliurie, dureri osoase, nefrocalcinoză, calculi renal şi în cazuri grave, aritmii cardiace. Hipercalcemia extremă poate avea ca rezultat coma şi decesul. Valoarea crescută şi persistentă de calciu poate duce la leziuni renale ireversibile şi la calcificări în ţesuturilor moi.

Tratamentul hipercalcemiei: Se întrerupe tratamentul cu calciu şi vitamina D. De asemenea se întrerupe tratamentul cu diuretice tiazidice, litiu, vitamina A, vitamina D şi glicozide cardiotonice. La pacienţi cu conştiinţă alterată se efectuează lavaj gastric. Pacientul se reechilibrează hidro-electrolitic şi în funcţie de severitate se instaurează tratament izolat sau combinat cu diuretice de ansă, bisfosfonaţi, calcitonină şi corticosteroizi. Este necesară monitorizarea electroliţilor serici, a funcţiei renale şi diurezei. În cazuri grave se monitorizează electrocardiograma şi presiunea venoasă centrală.

Proprietăți farmacodinamice

Grupa farmacoterapeutică: substanţe minerale, calciu, calciu în combinaţii, codul ATC: A12AX

Vitamina D creşte absorbţia intestinală a calciului. Administrarea de calciu şi vitamina D antagonizează creşterea nivelului de hormon paratiroidian (PTH) consecutiv deficienţei de calciu şi care are ca rezultat creşterea rezorbţiei masei osoase.

Un studiu clinic cu pacienţi internaţi cu deficienţă de vitamina D a arătat că un aport zilnic de două comprimate de calciu 500 mg/Vitamina D 400 UI, timp de 6 luni, a normalizat concentraţia metabolitului 25- hidroxilat al vitaminei D3 şi a redus hiperparatiroidismul secundar şi nivelul fosfatazelor alcaline.

A fost efectuat un studiu clinic dublu orb, placebo controlat de 18 luni, în care au fost incluşi 3270 femei internate, cu vârsta de 84±6 ani. Pacienţii au primit o suplimentare de vitamina D (800 UI/zi) şi fosfat de calciu (corespondentul a 1200 mg calciu elementar/zi), rezultând a scădere semnificativă a secreţiei de PTH. După 18 luni s-a efectuat o analiză “intent-to treat”, rezultând 80 de cazuri de fractură de şold în grupa tratată cu calciu-vitamina D şi 110 în grupul placebo (p=0.004). Studiul de urmărire efectuat după 36 luni a depistat 137 de femei cu cel puţin o fractură de şold în grupa tratată cu calciu-vitamina D (n=1176) şi 178 în grupul placebo (n=1127, p<0,02).

Proprietăți farmacocinetice
Calciu

Absorbţie: Cantitatea de citrat de calciu absorbită din tractul gastro-intestinal depinde în mare măsură de homeostazia momentană a calciului în organism. Biodisponibilitatea citratului de calciu este mai mare decât biodisponibilitatea majorităţii sărurilor de calciu deoarece cantitatea acidului gastric nu influenţează semnificativ disocierea acestuia.

Distribuţie şi metabolizare: 99% din conţinutul total de calciu al organismului este concentrat în structura solidă a oaselor şi a dinţilor. Diferenţa de 1% se găseşte în lichidul intra- şi extracelular. Aproximativ 50% din concentraţia serică de calciu se prezintă în formă ionizată, fiziologic activă, aproximativ 10% fiind în formă complexată cu citrat, fosfat sau alţi anioni, restul de 40% fiind legat de proteine, în principal de albumină.

Eliminare: Calciul se elimină prin fecale, urină şi transpiraţie, eliminarea renală depinzând de filtrarea glomerulară şi de reabsorbţia tubulară a calciului.

Vitamina D

Absorpţie: Vitamina D se absoarbe uşor în intestinul subţire.

Distribuţie şi metabolizare: Colecalciferolul şi metaboliţii ei circulă în sânge legaţi de o globulină specifică. Colecalciferolul este transformat în ficat prin hidroxilare în forma activă, 25-hidroxicolecalciferolul. Acesta la rândul lui este transformat în 1,25-hidroxicolecalciferol în rinichi. 1,25-hidroxicolecalciferolul este metabolitul responsabil de creşterea absorpţiei de calciu. Vitamin D nemodificată este depozitată in ţesutul adipos şi muscular.

Eliminare: Vitamina D se elimină prin fecale şi urină.

Ce contine Calcivid - Formula citrat, 30 comprimate, Beres Pharmaceuticals Co

Contine:

Citrat de calciu tetrahidrat, emulsifianți (hidroxipropilmetilceluloză, fosfat tricalcic), stabilizator (crospovidona), agenți antiaglomeranți (stearat de magneziu, tâlc), colorant (dioxid de titan), lactoza monohidrat, agent de umezire (polietilen-glicol), zahăr, agent de încărcare (guma arabică), amidon de porumb, trigliceride cu lanț mediu, colecalciferol, antioxidant (dl-α-tocoferol).
 

Cum se foloseste Calcivid - Formula citrat, 30 comprimate, Beres Pharmaceuticals Co

Administrare:

Adulţi şi vârstnici:

2 comprimate filmate de 1-2 ori pe zi.

Insuficienţă hepatică

Nu este necesară ajustarea dozelor.

Insuficienţă renală

Nu se recomandă administrarea de CALCIVID CITRAT 300 mg/200 UI comprimate filmate la pacienţii cu insuficienţă renală gravă.

Se administrează CALCIVID CITRAT 300 mg/200 UI comprimate filmate la 60-90 de minute după mese cu un pahar de apă sau suc de fructe, fără a le sfărâma. Dacă este necesar comprimatele se pot rupe în două.

Produsul este descris gresit?

Deocamdată nu au fost exprimate review-uri pentru acest produs.

Spune-ne opinia ta

(nu va fi publicată)

Tip administrare: cale orala
Forma/textura: comprimate
Mod prezentare: 30 comprimate
Stocul produselor, afisat pe site, poate fi diferit fata de stocul real disponibil datorita unor factori precum: rezervarea produselor in farmacii de catre pacienti, rezervarea produselor in site de catre alti utilizatori etc. Minifarm face eforturi permanente pentru a păstra corectitudinea informaţiilor din acestă pagină. Uneori acestea pot conţine inadvertenţe: fotografia are caracter informativ şi poate conţine accesorii neincluse în pachetele standard, unele specificaţii sau preţul, pot fi modificate de catre producător fără preaviz sau pot conţine erori de operare.

Descopera oferta Minifarm Online pentru Calcivid - Formula citrat, 30 comprimate, Beres Pharmaceuticals Co in categoria de produse PENTRU OASE SI ARTICULATII

Indicații Profilaxia şi tratamentul carenţei de vitamina D şi calciu. Ca adjuvant în tratamentului specific al osteoporozei, prin suplimentarea aportului de vitamina D şi calciu la pacienţii care prezintă riscul apariţiei carenţei de vitamina D şi calciu. Contraindicații Afe