Cosul meu de cumparaturi
Cauta un produs
Adauga in Cos

Citibac -capsule x 30 - NaturPharma

Producător: NaturPharma Products RO SRL

Data expirare: 29 Februarie 2024

(0 opinii)
Imaginile afișate sunt cu titlu de prezentare. Produsele pot diferi sub aspectul unor caracteristici (ex. nuante de culoare) de aspectul real al produsului, in functie de lotul in care au fost fabricate.

Citibac -capsule x 30 - NaturPharma

Producător: NaturPharma Products RO SRL

Data expirare: 29 Februarie 2024

(0 opinii)
104.50 LEI
In stoc
Cate iti doresti?
Adauga in Cos

Afla detalii despre Citibac -capsule x 30 - NaturPharma din categoria PENTRU SISTEMUL NERVOS

Citibac este o formulă NOUĂ, special concepută pentru tulburările de memorie și concentrare, care are în compoziție 4 ingrediente naturale, cu efect dovedit științific. Produsul susține funcția cognitivă normală și performanța mentală bună, îmbunătățește memoria, sporește atenția și contribuie la restabilirea abilităților cognitive după accidente vasculare cerebrale (AVC).

Citibac poate fi recomandat adulților cât și tinerilor cu vârsta de peste 12 ani, pentru:

• îmbunătățirea memoriei, a capacității de învățare și a vitezei de analiză a informațiilor.

• creșterea capacității de concentrare.

• accelerarea recuperării după un accident vascular cerebral.

• îmbunătățește funcțiile cognitive și comportamentale la pacienții cu boli cronice vasculare sau degenerative ale creierului.

Citibac aparține grupului așa-numitelor „medicamente inteligente” - medicamente care îmbunătățesc performanțele creierului, îmbunătățind abilitățile cognitive. 

„Abilități cognitive” este un termen larg care se referă la procesele de gândire implicate în acumularea cunoștințelor, procesarea și stocarea informațiilor și, raționamentul. Acestea includ funcții importante ale creierului, precum: memoria, concentrarea, vigilența, percepția, învățarea, luarea deciziilor și abilitățile lingvistice.

În ultimii ani, a existat un interes tot mai mare pentru oportunitățile de îmbunătățire a abilităților cognitive, nu numai la pacienții adulți cu declin cognitiv, cu insuficiență cognitivă ușoară sau demență, ci și la persoanele tinere fără tulburări cognitive care doresc să profite la maximum de capacitatea lor mentală.

Împreună cu utilizarea medicamentelor nootropice tradiționale, cererea a condus spre dezvoltarea și producerea de produse naturale standardizate care îmbunătățesc abilitățile cognitive, în mod fiabil, datorită unuia sau mai multora dintre următoarele efecte:

• îmbunătățirea neurotransmisiei (comunicarea între neuroni);

• optimizarea cerebrală (creșterea rezervelor de energie și a consumului de energie de către creier);

• stimularea irigării creierului (îmbunătățirea circulației sanguine cerebrale);

• asigurarea neuroprotecției (protecția neuronilor împotriva deteriorării care conduce la disfuncție cerebrală).

Până în prezent, nu au fost identificate molecule de sinteză sau extracte naturale care să aibă toate aceste efecte. Prin urmare, Citibac se bazează pe o combinație de 4 ingrediente active complementare, pentru ale căror beneficii neurocognitive există o abundență de date științifice fiabile.

Citicolina este un compus nootropic care se transformă în colină și citidină după ingestie, furnizând materiile prime necesare pentru producerea de neurotransmițători (îmbunătățește neurotransmisia), contribuie la protecția și refacerea neuronilor după deteriorare (asigură neuroprotecția).

• Colina este utilizată pentru sinteza unuia dintre principalii neurotransmițători, acetilcolina și, stimulează sinteza fosfatidilcolinei în membranele celulelor creierului uman. Fosfatidilcolina (PC) este esențială pentru integritatea membranelor celulare ale creierului, iar concentrația sa în ele scade odată cu înaintarea în vârstă.

• Citidina este utilizată pentru sinteza uridinei (o nucleotidă pirimidinică de bază) - o substanță care este implicată în sinteza de ARN și refacerea structurilor neuronale precum, dendritele (prelungiri neuronale) și teaca de mielină (izolare neuronală).

Există dovezi calitative că, chiar și la doze mici de 250 mg, aportul de citicolină crește semnificativ concentrația după doar 28 de zile (McGlade și colab., 2012). Alte studii au arătat că citicolina contracarează declinul cognitiv legat de îmbătrânire și îmbunătățește memoria (Spiers și colab., 1996; Alvarez și colab., 1997) prin creșterea rezervelor de energie și a consumului de energie de către creier (optimizare cerebrală). Substanța nu numai că crește rezervele de energie și consumul de energie, dar crește și nivelul de fosfolipide, componente esențiale ale membranei celulare cerebrale, necesare pentru menținerea integrității și regenerarea membranelor celulare.

Citicolina contribuie la funcționarea normală a sistemului nervos, accelerează refacerea structurii nervoase, are un efect benefic asupra activității pompelor și receptorilor de schimb ionic. Citicolina cu acțiunea sa de stabilizare a membranelor celulare din creier favorizează resorbția edemului cerebral. Citicolina restabilește rezerva de energie a celulelor nervoase și inhibă apoptoza.

Bacopa Monnieri (Brahmi)

Utilizarea Bacopa Monnieri are o lungă istorie în medicina ayurvedică pentru tulburările neurologice și de comportament. Principalele substanțe active din Bacopa monnieri sunt: brahmina, herpestina, bacopazidele A și B, care contribuie la funcționarea normală a sistemului nervos.

Extractul de Bacopa Monnieri ajută la menținerea funcțiilor cognitive, precum: memoria, capacitatea de învățare și concentrare. Acest efect se datorează probabil capacității sale de a stimula irigarea creierului și microcirculața periferică, precum și datorită capacității sale de a reduce anxietatea (Calabrese și colab., 2008). Efectul său procolinergic a fost, de asemenea, confirmat - susține conversia citicolinei în acetilcolină (colină acetiltransferază) și crește numărul de neurotransmițători. Are efecte atât antioxidante cât și antiinflamatorii.

Există multe studii clinice care arată o îmbunătățire cognitivă continuă ca urmare a utilizării pe termen lung de bacopa monnieri de către adulții tineri, vârstnici și / sau cu deficiențe cognitive. S-a demonstrat că aportul de Bacopa timp de 4-6 săptămâni este suficient pentru a îmbunătăți în mod fiabil și eficient memoria la persoanele sănătoase și în condiții de declin cognitiv (Calabrese și colab., 2008; Stough și colab., 2008; Sathyanarayanan și colab., 2013; Morgan & Stevens, 2010; Nathan și colab., 2001; Roodenrys și colab., 2002; Stough și colab., 2001; Raghav și colab., 2006).

Extractul Brahmi îmbunătățește semnificativ capacitatea de concentrare chiar și la pacienții cu deficit de atenție (Calabrese și colab., 2008; Sathyanarayanan și colab., 2013; Roodenrys și colab., 2002) și există, de asemenea, rapoarte care arată că poate reduce simptomele depresiei (Calabrese și colab., 2008; Morgan și Stevens, 2010).

Zincul contribuie la funcția cognitivă normală, la evoluția normală a metabolismului acizilor grași, carbohidraților, sinteza proteinelor și ADN-ului, buna funcționare a sistemului imunitar și protecția celulelor de stresul oxidativ.

Cele mai recente recenzii ale literaturii științifice relevă o mulțime de dovezi ale relației pozitive dintre aportul de zinc și o serie de indicatori ai funcției cognitive, precum: memoria, concentrarea, abilitățile motorii și lingvistice, inteligența (Warthon-Medina și colab., 2015).

 

Seleniu contribuie la protejarea celulelor de stresul oxidativ și la funcționarea normală a sistemului imunitar și a glandei tiroide.

Stresul oxidativ cerebral este cauza tulburărilor cognitive și a deficitelor, a tulburărilor de dispoziție și a problemelor de comportament. O serie de date arată importanța seleniului pentru performanța cognitivă, starea de spirit și comportament datorită capacității sale de a proteja un număr de substraturi biologice (colesterol, lipoproteine, peroxizi etc.) de stresul oxidativ (Gashu și Stoecker, 2017).

În privarea cronică de seleniu, creierul este ultimul organ în care nivelurile de seleniu sunt epuizate, iar o dată cu restabilirea aportului, creierul este primul care își restabilește nivelul adecvat de seleniu. Acest mecanism preferențial este o dovadă suplimentară a rolului seleniului în funcționarea creierului.

Nivelurile de seleniu scad odată cu înaintarea în vârstă și acest lucru poate contribui la o scădere a funcțiilor neuropsihice în rândul persoanelor în vârstă. S-a demonstrat științific că nivelurile scăzute de seleniu sunt direct asociate cu rezultate cognitive mai mici (Gao et al, 2007) și pot fi considerate un factor de risc cheie pentru afectarea funcțiilor cognitive odată cu înaintarea în vârsta (Berr, Arnaud și Akbaraly, 2012). 

Citicolina 500 mg, Bacopa Monnieri 120 mg, Zinc 15 mg, Seleniu 100 mcg

Zilnic, 1 capsulă de Citibac la o oră convenabilă pentru dvs., fără a lua în considerare mesele.

Dacă uitați să luați o doză, luați-o cât mai curând posibil. Dacă este aproape timpul pentru următoarea doză, luați-o ca de obicei, sărind doza uitată. Nu luați o doză dublă pentru a compensa doza uitată.

Durata administrării:

Se recomandă administrarea Citibac timp de cel puțin 3 luni. Adresați-vă medicului dumneavoastră sau farmacistului înainte de a stabili durata tratamentului.

Tip administrare: cale orala
Forma/textura: capsule
Pentru: adulti
Mod prezentare: 30 capsule

Deocamdată nu au fost exprimate opinii în legătură cu acest produs.

Spune-ne opinia ta

(nu va fi publicată)

Stocul produselor, afisat pe site, poate fi diferit fata de stocul real disponibil datorita unor factori precum: rezervarea produselor in farmacii de catre pacienti, rezervarea produselor in site de catre alti utilizatori etc. Minifarm face eforturi permanente pentru a păstra corectitudinea informaţiilor din acestă pagină. Uneori acestea pot conţine inadvertenţe: fotografia are caracter informativ şi poate conţine accesorii neincluse în pachetele standard, unele specificaţii sau preţul, pot fi modificate de catre producător fără preaviz sau pot conţine erori de operare.
Ai vazut recent sterge istoricul

Descopera oferta Minifarm Online pentru Citibac -capsule x 30 - NaturPharma in categoria de produse PENTRU SISTEMUL NERVOS

Citibac este o formulă NOUĂ, special concepută pentru tulburările de memorie și concentrare, care are în compoziție 4 ingrediente naturale, cu efect dovedit științific. Produsul susține funcția cognitivă normală și performanța mentală bună, îmbunătățește memoria,