Producator: NaturPharma Products RO SRL
Gama: NaturPharma Products RO SRL
Categorii produs: Vitamine, minerale si suplimente alimentare PENTRU SISTEMUL NERVOS
Citibac este o formula NOUÄ‚, special conceputa pentru tulburarile de memorie si concentrare, care are în compozitie 4 ingrediente naturale, cu efect dovedit stiintific. Produsul sustine functia cognitiva normala si performanta mentala buna, îmbunatateste memoria, sporeste atentia si contribuie la restabilirea abilitatilor cognitive dupa accidente vasculare cerebrale (AVC).
Citibac poate fi recomandat adultilor cât si tinerilor cu vârsta de peste 12 ani, pentru:
• îmbunatatirea memoriei, a capacitatii de învatare si a vitezei de analiza a informatiilor.
• cresterea capacitatii de concentrare.
• accelerarea recuperarii dupa un accident vascular cerebral.
• îmbunatateste functiile cognitive si comportamentale la pacientii cu boli cronice vasculare sau degenerative ale creierului.
Citibac apartine grupului asa-numitelor „medicamente inteligente” - medicamente care îmbunatatesc performantele creierului, îmbunatatind abilitatile cognitive.
„Abilitati cognitive” este un termen larg care se refera la procesele de gândire implicate în acumularea cunostintelor, procesarea si stocarea informatiilor si, rationamentul. Acestea includ functii importante ale creierului, precum: memoria, concentrarea, vigilenta, perceptia, învatarea, luarea deciziilor si abilitatile lingvistice.
În ultimii ani, a existat un interes tot mai mare pentru oportunitatile de îmbunatatire a abilitatilor cognitive, nu numai la pacientii adulti cu declin cognitiv, cu insuficienta cognitiva usoara sau dementa, ci si la persoanele tinere fara tulburari cognitive care doresc sa profite la maximum de capacitatea lor mentala.
Împreuna cu utilizarea medicamentelor nootropice traditionale, cererea a condus spre dezvoltarea si producerea de produse naturale standardizate care îmbunatatesc abilitatile cognitive, în mod fiabil, datorita unuia sau mai multora dintre urmatoarele efecte:
• îmbunatatirea neurotransmisiei (comunicarea între neuroni);
• optimizarea cerebrala (cresterea rezervelor de energie si a consumului de energie de catre creier);
• stimularea irigarii creierului (îmbunatatirea circulatiei sanguine cerebrale);
• asigurarea neuroprotectiei (protectia neuronilor împotriva deteriorarii care conduce la disfunctie cerebrala).
Pâna în prezent, nu au fost identificate molecule de sinteza sau extracte naturale care sa aiba toate aceste efecte. Prin urmare, Citibac se bazeaza pe o combinatie de 4 ingrediente active complementare, pentru ale caror beneficii neurocognitive exista o abundenta de date stiintifice fiabile.
Citicolina este un compus nootropic care se transforma în colina si citidina dupa ingestie, furnizând materiile prime necesare pentru producerea de neurotransmitatori (îmbunatateste neurotransmisia), contribuie la protectia si refacerea neuronilor dupa deteriorare (asigura neuroprotectia).
• Colina este utilizata pentru sinteza unuia dintre principalii neurotransmitatori, acetilcolina si, stimuleaza sinteza fosfatidilcolinei în membranele celulelor creierului uman. Fosfatidilcolina (PC) este esentiala pentru integritatea membranelor celulare ale creierului, iar concentratia sa în ele scade odata cu înaintarea în vârsta.
• Citidina este utilizata pentru sinteza uridinei (o nucleotida pirimidinica de baza) - o substanta care este implicata în sinteza de ARN si refacerea structurilor neuronale precum, dendritele (prelungiri neuronale) si teaca de mielina (izolare neuronala).
Exista dovezi calitative ca, chiar si la doze mici de 250 mg, aportul de citicolina creste semnificativ concentratia dupa doar 28 de zile (McGlade si colab., 2012). Alte studii au aratat ca citicolina contracareaza declinul cognitiv legat de îmbatrânire si îmbunatateste memoria (Spiers si colab., 1996; Alvarez si colab., 1997) prin cresterea rezervelor de energie si a consumului de energie de catre creier (optimizare cerebrala). Substanta nu numai ca creste rezervele de energie si consumul de energie, dar creste si nivelul de fosfolipide, componente esentiale ale membranei celulare cerebrale, necesare pentru mentinerea integritatii si regenerarea membranelor celulare.
Citicolina contribuie la functionarea normala a sistemului nervos, accelereaza refacerea structurii nervoase, are un efect benefic asupra activitatii pompelor si receptorilor de schimb ionic. Citicolina cu actiunea sa de stabilizare a membranelor celulare din creier favorizeaza resorbtia edemului cerebral. Citicolina restabileste rezerva de energie a celulelor nervoase si inhiba apoptoza.
Bacopa Monnieri (Brahmi)
Utilizarea Bacopa Monnieri are o lunga istorie în medicina ayurvedica pentru tulburarile neurologice si de comportament. Principalele substante active din Bacopa monnieri sunt: brahmina, herpestina, bacopazidele A si B, care contribuie la functionarea normala a sistemului nervos.
Extractul de Bacopa Monnieri ajuta la mentinerea functiilor cognitive, precum: memoria, capacitatea de învatare si concentrare. Acest efect se datoreaza probabil capacitatii sale de a stimula irigarea creierului si microcirculata periferica, precum si datorita capacitatii sale de a reduce anxietatea (Calabrese si colab., 2008). Efectul sau procolinergic a fost, de asemenea, confirmat - sustine conversia citicolinei în acetilcolina (colina acetiltransferaza) si creste numarul de neurotransmitatori. Are efecte atât antioxidante cât si antiinflamatorii.
Exista multe studii clinice care arata o îmbunatatire cognitiva continua ca urmare a utilizarii pe termen lung de bacopa monnieri de catre adultii tineri, vârstnici si / sau cu deficiente cognitive. S-a demonstrat ca aportul de Bacopa timp de 4-6 saptamâni este suficient pentru a îmbunatati în mod fiabil si eficient memoria la persoanele sanatoase si în conditii de declin cognitiv (Calabrese si colab., 2008; Stough si colab., 2008; Sathyanarayanan si colab., 2013; Morgan & Stevens, 2010; Nathan si colab., 2001; Roodenrys si colab., 2002; Stough si colab., 2001; Raghav si colab., 2006).
Extractul Brahmi îmbunatateste semnificativ capacitatea de concentrare chiar si la pacientii cu deficit de atentie (Calabrese si colab., 2008; Sathyanarayanan si colab., 2013; Roodenrys si colab., 2002) si exista, de asemenea, rapoarte care arata ca poate reduce simptomele depresiei (Calabrese si colab., 2008; Morgan si Stevens, 2010).
Zincul contribuie la functia cognitiva normala, la evolutia normala a metabolismului acizilor grasi, carbohidratilor, sinteza proteinelor si ADN-ului, buna functionare a sistemului imunitar si protectia celulelor de stresul oxidativ.
Cele mai recente recenzii ale literaturii stiintifice releva o multime de dovezi ale relatiei pozitive dintre aportul de zinc si o serie de indicatori ai functiei cognitive, precum: memoria, concentrarea, abilitatile motorii si lingvistice, inteligenta (Warthon-Medina si colab., 2015).
Seleniu contribuie la protejarea celulelor de stresul oxidativ si la functionarea normala a sistemului imunitar si a glandei tiroide.
Stresul oxidativ cerebral este cauza tulburarilor cognitive si a deficitelor, a tulburarilor de dispozitie si a problemelor de comportament. O serie de date arata importanta seleniului pentru performanta cognitiva, starea de spirit si comportament datorita capacitatii sale de a proteja un numar de substraturi biologice (colesterol, lipoproteine, peroxizi etc.) de stresul oxidativ (Gashu si Stoecker, 2017).
În privarea cronica de seleniu, creierul este ultimul organ în care nivelurile de seleniu sunt epuizate, iar o data cu restabilirea aportului, creierul este primul care îsi restabileste nivelul adecvat de seleniu. Acest mecanism preferential este o dovada suplimentara a rolului seleniului în functionarea creierului.
Nivelurile de seleniu scad odata cu înaintarea în vârsta si acest lucru poate contribui la o scadere a functiilor neuropsihice în rândul persoanelor în vârsta. S-a demonstrat stiintific ca nivelurile scazute de seleniu sunt direct asociate cu rezultate cognitive mai mici (Gao et al, 2007) si pot fi considerate un factor de risc cheie pentru afectarea functiilor cognitive odata cu înaintarea în vârsta (Berr, Arnaud si Akbaraly, 2012).
Citicolina 500 mg, Bacopa Monnieri 120 mg, Zinc 15 mg, Seleniu 100 mcg
Zilnic, 1 capsula de Citibac la o ora convenabila pentru dvs., fara a lua în considerare mesele.
Daca uitati sa luati o doza, luati-o cât mai curând posibil. Daca este aproape timpul pentru urmatoarea doza, luati-o ca de obicei, sarind doza uitata. Nu luati o doza dubla pentru a compensa doza uitata.
Durata administrarii:
Se recomanda administrarea Citibac timp de cel putin 3 luni. Adresati-va medicului dumneavoastra sau farmacistului înainte de a stabili durata tratamentului.
Produsul este descris gresit?Deocamdată nu au fost exprimate review-uri pentru acest produs.
Tip administrare: | cale orala |
Forma/textura: | capsule |
Pentru: | adulti |
Mod prezentare: | 30 capsule |
Descopera oferta Minifarm Online Online pentru Citibac, 30 capsule, NaturPharma in categoria de produse PENTRU SISTEMUL NERVOS
Citibac este o formula NOUÄ‚, special conceputa pentru tulburarile de memorie si concentrare, care are în compozitie 4 ingrediente naturale, cu efect dovedit stiintific. Produsul sustine functia cognitiva normala si performanta mentala buna, îmbunatateste memoria, sporeste atenti