Cosul meu de cumparaturi
Cauta un produs
Adauga in Cos

Coldrex MaxGrip Berry & Menthol -plicuri x 10

Producător: OMEGA PHARMA SA

Data expirare: 31 Ianuarie 2025

(0 review-uri)
Imaginile afișate sunt cu titlu de prezentare. Produsele pot diferi sub aspectul unor caracteristici (ex. nuante de culoare) de aspectul real al produsului, in functie de lotul in care au fost fabricate.

Coldrex MaxGrip Berry & Menthol -plicuri x 10

Brand / gamă: OMEGA PHARMA SA

Data expirare: 31 Ianuarie 2025

(0 review-uri)
32.50 LEI
In stoc
Cate iti doresti?
Adauga in Cos

OFERTA: produse Cumpara de minimum 55 de Lei produse din portofoliul Perrigo si ai transportul gratuit! de cel putin 55.00 Lei

MEDICAMENT OTC Acest produs este un medicament OTC si nu poate fi returnat. Acest produs poate fi achizitionat doar de catre persoane fizice si achitat doar cu cardul, online.
vezi mai multe detalii

Acest medicament se poate elibera fara prescriptie medicala. Cititi cu atentie prospectul si informatiile de pe ambalaj. Daca apar manifestari neplacute adresati-va medicului sau farmacistului. ANMDM - Raporteaza online o reactie adversa
Pagină actualizată la data de Sâmbătă, 25 Martie 2023

Detalii despre Coldrex MaxGrip Berry & Menthol -plicuri x 10 din categoria Raceala si gripa

Indicații

COLDREX MaxGrip Fructe de pădure & Mentol este indicat la adulţi şi copii cu vârsta peste 12 ani pentru ameliorarea pe termen scurt a simptomelor de răceală şi gripă incluzând cefalee, febră, durere faringiană, dureri generalizate, congestie nazală, sinuzită şi dureri asociate acesteia.

Pacienţi cu insuficienţă renală

Pacienţii care au fost diagnosticaţi cu insuficienţă renală trebuie să consulte medicul înainte de a lua acest medicament.

Restricţiile legate de utilizarea unor astfel de combinaţii la pacienţii cu insuficienţă renală sunt datorate în principal conţinutului de paracetamol al medicamentului (vezi pct. 4.4).

Contraindicații

Hipersensibilitate la paracetamol, clorhidrat de fenilefrină, acid ascorbic sau la oricare dintre excipienţii enumeraţi la pct. 6.1.

Pacienţii care iau, sau au luat în ultimele două săptămâni, inhibitori de monoaminooxidază. Copii cu vârsta sub 12 ani.

Atenționări

Pacienţii cu următoarele afecţiuni trebuie să consulte medicul înainte de a lua acest medicament:

 • hipertensiune arterială,

 • boală cardiovasculară,

 • diabet zaharat,

 • hipertiroidism,

 • glaucom cu unghi închis,

 • feocromocitom,

 • prostată mărită,

 • boală vasculară ocluzivă (de exemplu sindrom Raynaud),

  - insuficienţă hepatică şi renală. Bolile hepatice subiacente cresc riscul de afectare hepatică legată de paracetamol.

  A se utiliza cu precauţie la pacienţii la care se administrează

  -beta-blocante şi alte medicamente antihipertensive,

  -antidepresive triciclice. (vezi pct. 4.5)

  Acest medicament nu trebuie luat de către pacienţii care iau alte medicamente simpatomimetice (de exemplu decongestionante, inhibitori ai apetitului şi psihostimulante asemănătoare cu amfetaminele) (vezi pct. 4.5).

  Nu trebuie utilizat concomitent cu alte medicamente care conţin paracetamol, decongestionante sau combinaţii pentru răceală şi tuse.

  Conţine 5 g de zahăr per doză. Acest lucru trebuie avut în vedere la pacienţii cu diabet zaharat.

  Pacienţii cu tulburări ereditare rare de tipul intoleranţei la fructoză, intoleranţei la glucoză, malabsorbţiei glucoză-galactoză sau insuficienţei de zaharază - izomaltază nu trebuie să ia acest medicament.

  Conţine galben amurg (E110) şi carmoisină (E122). Poate cauza reacţii alergice.

  Conţine aspartam care este sursă de fenilalanină. Poate fi dăunător pentru persoanele cu fenilcetonurie.

  Acest medicament conţine 117 mg de sodiu per doză. Acest lucru trebuie luat în considerare de către pacienţii cu o dietă controlată în ceea ce priveşte cantitatea de sodiu.

  Dacă simptomele persistă consultaţi un medic.

  Copii

  A nu se lăsa la îndemâna şi vederea copiilor.

Interacțiuni

Efectele anticoagulante ale warfarinei şi altor cumarinice pot fi amplificate de utilizarea zilnică regulată prelungită de paracetamol cu risc crescut de sângerare, dozele ocazionale nu au niciun efect semnificativ.

Fenilefrina trebuie utilizată cu precauţie în combinaţie cu următoarele medicamente deoarece au fost raportate interacţiuni.

Inhibitori ai monoaminoxidazeiInteracţiuni hipertensive apar între aminele simpatomimetice ca fenilefrina şi inhibitorii monoaminooxidazei.Amine simpatomimeticeUtilizarea concomitentă de fenilefrină şi alte amine simpatomimetice poate creşte riscul de reacţii adverse cardiovasculare.Beta-blocante şi alte antihipertensive (inclusiv debrisoquina, guanetidina, rezerpina, metildopa)Fenilefrina poate reduce eficienţa medicamentelor beta-blocante şi a altor antihipertensive. Riscul de hipertensiune şi alte reacţii adverse cardiovasculare poate fi crescut.Antidepresive triciclice (de exemplu amitriptilina)Pot creşte riscul de reacţii adverse cardiovasculare cu fenilefrină.Digoxină şi glicozide cardiaceCreşte riscul de bătăi cardiace neregulate sau infarct miocardic.
Copii

A se vedea informaţiile de mai sus.

Sarcina
Femei de vârstă fertilă

Nu se recomandă utilizarea la femeile de vârstă reproductivă care nu utilizează o metodă contraceptivă.

Contracepția la bărbaţi şi femei

Nu există recomandări speciale.

Sarcină:

Acest medicament nu trebuie utilizat în timpul sarcinii fără recomandare medicală.

Studiile la om şi la animale cu paracetamol nu au identificat niciun risc pentru sarcină sau pentru dezvoltarea embriofetală.

Nu sunt disponibile date relevante pentru medicamente care conţin fenilefrină.

Pentru acidul ascorbic a fost stabilit un prag superior tolerabil al ingestiei în timpul sarcinii, de 2000 mg/zi. Pragul superior tolerabil al ingestiei reprezintă nivelul maxim al ingestiei zilnice a unui nutrient care, cel mai probabil, nu prezintă niciun risc de reacţii adverse.

Alăptare:

Acest medicament nu trebuie utilizat în timpul alăptării fără recomandare medicală.

Studiile la om cu paracetamol nu au identificat niciun risc pentru lactaţie sau pentru sugar. Paracetamolul străbate bariera placentară şi este excretat în laptele matern.

Fenilefrina poate fi excretată în laptele matern.

Pentru acidul ascorbic a fost stabilit un prag superior tolerabil al ingestiei în timpul alăptării, de 2000 mg/zi. Pragul superior tolerabil al ingestiei reprezintă nivelul maxim al ingestiei zilnice a unui nutrient care, cel mai probabil, nu prezintă niciun risc de reacţii adverse.

Condus auto

Pacienţii trebuie avertizaţi să nu conducă vehicule şi să nu utilizeze utilaje dacă prezintă ameţeli.

Reacții adverse

Frecvenţa este definită utilizând următoarea convenţie MedDRA pentru clasificarea reacţiilor adverse: foarte frecvente (≥1/10), frecvente (≥1/100, <1/10), mai puţin frecvente (≥1/1000, <1/100), rare (≥1/10000,

<1/1000), foarte rare (<1/10000), necunoscută (care nu poate fi estimată din datele disponibile).

Paracetamol

Reacţiile adverse din datele unui studiu clinic istoric sunt rare ca şi cele provenite de la o expunere limitată a pacienţilor. Reacţiile adverse raportate din experienţa amplă după punerea pe piaţă la doza terapeutică/recomandată şi considerate atribuibile sunt enumerate în tabelul de mai jos în funcţie de clasificarea pe sisteme şi organe MedDRA.

Deoarece aceste reacţii sunt raportate în mod spontan de către pacienţi dintr-o populaţie cu dimensiuni incerte, frecvenţa acestor reacţii este necunoscută, dar se consideră a fi foarte rară (<1/10000).

Clasificarea pe aparate, sisteme şi organeReacţie adversăTulburări hematologice şi limfaticeTrombocitopenie.Tulburări ale sistemului imunitarAnafilaxie. Reacţii de hipersensibilitate cutanată incluzând erupţii cutanate, angioedem şi sindrom Stevens Johnson.Tulburări respiratorii, toracice şi mediastinaleBronhospasm la pacienţii sensibili la acid acetilsalicilic şi alte AINS.Tulburări hepatobiliareDisfuncţie hepatică

Fenilefrină

Următoarele reacţii adverse au fost observate în studiile clinice cu fenilefrină şi de aceea pot reprezenta cele mai frecvente evenimente adverse. Reacţiile adverse sunt enumerate mai jos în funcţie de clasificarea pe sisteme şi organe MedDRA.

Clasificarea pe aparate, sisteme şi organeReacţie adversăTulburări psihiceNervozitateTulburări ale sistemului nervosCefalee, ameţeli, insomnieTulburări cardiaceCreșterea tensiunii arterialeTulburări gastro-intestinaleGreaţă, vărsături

Reacţiile adverse identificate în timpul utilizării după punerea pe piaţă sunt enumerate mai jos. Deoarece aceste reacţii sunt raportate în mod voluntar de pacienţi dintr-o populaţie cu dimensiuni incerte, frecvenţa acestor reacţii este necunoscută, dar se consideră a fi rară (≥1/10000, <1/1000).

Clasificarea pe aparate, sisteme şi organeReacţie adversăTulburări oculareMidriază, glaucom acut cu unghi închis, apărând cel mai probabil la pacienţii cu glaucom cu unghi închisTulburări cardiaceTahicardie, palpitaţiiAfecţiuni cutanate şi ale ţesutului subcutanatReacţii alergice (de exemplu erupţie, urticarie, dermatită alergică)Tulburări renale şi ale căilor urinareDisurie, retenție urinară. Aceasta apare cel mai probabil la pacienții cu obstrucție vezicală cum ar fi cei cu hipertrofie de prostată.

Pacientul trebuie avertizat să întrerupă administrarea medicamentului la primele semne de reacţii de hipersensibilitate, cutanate sau reacţii adverse hepatice şi să se prezinte imediat la medic.

Supradozaj

Paracetamol Simptomatologie

Supradozajul cu paracetamol poate provoca insuficienţă hepatică.

Tratament

Este necesar tratamentul medical imediat în cazul supradozajului, chiar dacă nu sunt prezente simptome de supradozaj. Poate fi necesară administrarea de N-acetilcisteină sau de metionină.

Fenilefrină Simptomatologie

Supradozajul cu fenilefrină poate provoca efecte similare celor descrise la reacţiile adverse. Alte simptome pot fi iritabilitate, nelinişte, creşterea tensiunii arteriale şi posibilă bradicardie reflexă. În cazuri grave pot apare confuzie, halucinaţii, convulsii şi aritmii. Cu toate acestea cantitatea necesară pentru producerea unei

toxicităţi grave legate de fenilefrină este mai mare decât cea necesară pentru a determina afectare hepatică legată de paracetamol.

Tratament

Tratamentul trebuie instituit conform situaţiei clinice. Este posibil ca hipertensiunea severă să necesite tratament cu un alfa blocant cum ar fi fentolamina.

Acid ascorbic Simptomatologie

Dozele mari de acid ascorbic (>3000 mg) pot provoca diaree osmotică tranzitorie şi efecte gastro-intestinale cum ar fi greaţa şi disconfortul abdominal. Efectele supradozajului cu acid ascorbic vor fi depăşite de toxicitatea hepatică gravă provocată de supradozajul cu paracetamol.

Ce contine Coldrex MaxGrip Berry & Menthol -plicuri x 10

Ce conţine Coldrex Maxgrip

Substanţele active din Coldrex Maxgrip sunt paracetamol 1000 mg, acid ascorbic 40 mg şi clorhidrat de fenilefrină 10 mg. Celelalte componente sunt: zahăr, acid citric anhidru, citrat de sodiu, amidon de porumb, ciclamat de sodiu, zaharină sodică, dioxid de siliciu coloidal anhidru şi curcumină (E 100).

Cum se foloseste Coldrex MaxGrip Berry & Menthol -plicuri x 10

Administrare:

Pentru administrare orală.

Se goleşte conţinutul unui plic într-o cană. Se umple pe jumătate cu apă foarte fierbinte, se amestecă bine până la dizolvarea completă. Se adaugă apă rece dacă este necesar.

Adulţi (inclusiv vârstnici) şi copii cu vârsta de 12 ani şi peste:

Doza recomandată este de un plic la fiecare 4-6 ore, în funcţie de necesităţi. Doza zilnică maximă este de 4 plicuri în 24 de ore.

Intervalul minim dintre doze trebuie să fie de 4 ore. A nu se depăşi doza recomandată.

Durata maximă de utilizare continuă fără sfatul medicului este de 7 zile.

Dacă simptomele persistă mai mult de 3 zile, este necesară reevaluarea diagnosticului şi a tratamentului.

Copii Copii cu vârsta sub 12 ani:

COLDREX MaxGrip Fructe de pădure & Mentol nu se administrează la copii cu vârsta sub 12 ani, cu excepţia cazului când este recomandat de medic.

Produsul este descris gresit?

Deocamdată nu au fost exprimate review-uri pentru acest produs.

Spune-ne opinia ta

(nu va fi publicată)

Tip administrare: cale orala
Forma/textura: pulbere
Mod prezentare: 10 plicuri
Stocul produselor, afisat pe site, poate fi diferit fata de stocul real disponibil datorita unor factori precum: rezervarea produselor in farmacii de catre pacienti, rezervarea produselor in site de catre alti utilizatori etc. Minifarm face eforturi permanente pentru a păstra corectitudinea informaţiilor din acestă pagină. Uneori acestea pot conţine inadvertenţe: fotografia are caracter informativ şi poate conţine accesorii neincluse în pachetele standard, unele specificaţii sau preţul, pot fi modificate de catre producător fără preaviz sau pot conţine erori de operare.

Descopera oferta Minifarm Online pentru Coldrex MaxGrip Berry & Menthol -plicuri x 10 in categoria de produse Raceala si gripa

Indicații COLDREX MaxGrip Fructe de pădure & Mentol este indicat la adulţi şi copii cu vârsta peste 12 ani pentru ameliorarea pe termen scurt a simptomelor de răceală şi gripă incluzând cefalee, febră, durere faringiană, dureri generalizate, congestie nazală, sinuzită